"Песен за огън и лед" - 5

• 52 264
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Така са групирани и на английски, само че то зависи и как ги тълкуваш...всяко си има няколко интерпретации  Laughing

# 616
  • Варна
Обаче сега ми направи впечатление следното в цитата:"Скоро иде бялата кобила, а след нея другите. Кракен и черен пламък, лъв  и грифон, синът на слънцето и драконът на глумеца. Не вярвай на никого от тях." как са разделени, това дали сте го коментирали, в оригиналният текс на английски език дали пак така е разделено.
Първо да вметна, че освен куентин и тирион , другите не са се срещали с Дани (първия пряко , втория косвено от арената)

лъв и грифон - двама абсолютно противоположни личности и различнен начин на мислене(биха и дали различни съвети) и свързва ги само че и двата искат нещо от нея - и двамата да си върнат титлите и владенията/замъците.

синът на слънцето и драконът на глумеца - и двамата искат да се оженят за Денерис ( първия подоговор, втория за да се озакони напълно ), единия се пробва да стане ездач на дракона, другия още не( за сега  само мечтае да се докопа до дракон)

Кракен и черен пламък - е тук вече се затруднявам.Може би:
Различието им е че имат различни богове.
И двамата искат да стигнат до Дани, и двамата искат да се занимават с дракони (червения пламък не се казва пряко, но може да се мисли по този въпрос).
Първоначално си мислех, че е защото идват по двойки, ама последнте двама не влизат в тази графа.
Въобще самото групиране е много  интересно .
В цитата  някъде имаше и да не се доверява на  напафюмираният сенешал(преведено за Тирон като ръка на краля).
Лека вечер на всички Simple Smile

Интересното е че тези дето идат, в крайна сметка не стигат до Денерис - Гриф и Егон (той черен пламък ли е или драконът на глумеца?)
Ти кого имаш предвид под черен пламък - Мокоро ли?
Има и още един, който пътува към Дани, но вероятно не е споменат - Мастифа.

# 617
Хаске , точно тези въпроси от вчера ме мъчат и за това казах , че Кракена и черния пламък са ми доста трудни.
Значи под дракона на глумеца визирам Егон (че е дракона на Вариз, вече дали е истински или не , то както се казва има един начин за да разберем -> да се изгори Grinning Grinning Grinning )
А под черен пламък , тук както споменахте имаме двама кандидати:
Единият е мокоро , които направи магия и запече ръката на Викторион(която почерня и стана пак "здрава"), а от другата е Майстера от Староград - той единственото(но не доказано) може да използва магията на запалената черна обсидианова свещ( тук си мисля че ако се срешне с Дани, то майстера има само един начин да се докаже, като запали друга, до сега не запалена свещ).
И тъй като за мен Макоро е вече част от екипажа на Кракена( и буквално се мъкне с него) то   аз приемам че  черния пламък  се отнася за Майстера, но може и много да се бъркам Simple Smile

# 618
  • Варна
DJSimo  черният пламък би трябвало да е Блекфир. Казано е буквално, струва ми се че нямат предвид Мокоро..
Дали майстера е Блекфир или пък Егон е Блекфир, а майстера е дракона на глумеца...

Според мен обаче не е нито един от двамата. Всички идващи са споменати с гербовете на домовете си - лъв, грифон, слънце, кракен, дракон  и  черен пламък (блекфир)
Има още някой , който иде към Денерис.
Нямам търпение вече за новата книга... #Cussing out

П.П. Драконът на глумеца може да е Тирион, а майстера да е някой Ланистър т.е. лъв.. Joy

# 619
Тоя Мокоро даже го бях забравила, вие го забъркахте в някакви конспирации. Той не умря ли? Не го ли убиха след като изцери Викториан?

# 620
  • Варна
Тоя Мокоро даже го бях забравила, вие го забъркахте в някакви конспирации. Той не умря ли? Не го ли убиха след като изцери Викториан?

При Мартин маловажни герои няма, макар и аз да не възлагам големи надежди на Мокоро.
По-горе писах вече, не би трябвало да е той, Куайте ги нарича със знаците на домовете им.

# 621
Хексе, изключително се извинявам, че в предишният си пост обърках името Хексе, не беше умишлено  Embarassed
Като спомена за гербовете и бекфирите, ми изкочи един момент от края на 4 книга в главата на Сам, там Мойстора каза, че такива като тях с майстор Емон не ги харесвали в цитаделата заради кръвта( е тук може би да е ставало въпрос само за майстор Емон и неговата кръв, ще видя да намеря точният цитата, че преразказа ми  и желанието да е така, като нищо ще е изкривило историята) Simple Smile
Но е интересно де , ако не ебила кръвата му какво е била другата причина да не го харесват ?

# 622
Да бая съм изкривил нещата:
"Запитай се защо на Емон Таргариен е било позволено да похаби живота си на Вала, след като по право е трябвало да го издигнат в архимайстер. Заради кръвта му, затова. Не е можело да му се вярва. Също като на мен."
Ама е хубаво да с евиди как е на английски че .... може и да не съм толкова далеч с теорийките  Laughing

ПП това "също като мен" го взимам буквално, че не може да се вярва. А първоначално като го четох явно съм останал с впечатлението че се отнася и до кръвта Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 17:22 от DJSimo

# 623
  • Варна
Може и да не си далеч.. не обяснява защо не може да му се вярва.
 Thinking

# 624
За мен е съвсем очевадно, че черният пламък е Мокоро - огнен жрец, силно чернокож. За Егон остава драконът на глумеца. Вижте контекста, всички значими, насочили към Денерис, плюс болестта (бялата кобила), която също един вид върви към нея, които ни се описват в петата книга. Майстерът не мисля, че има място тук.

Боряна, аз това го разбирам по друг начин. Това не е знаме с дракон, а изкуствен дракон, което някой е закачил на прът и го размахва напред-назад - като онези китайските дракони. Те са и противникът на героя в представлението, което глумците представят - т.е. един вид актьорът подскача и се бие с меча с тоя „дракон“, който няколко човека носят с пръти отдолу.
Именно. И тези обяснения на Денерис към Джора за тези дракони кукери не са никак случайни, разбира се, вързани са с думите на Куайте, за да ни се светне какво ще да рече това глумски дракон. Именно фалшив, чучело. Това е Егон. И не знам какво го мислите толкова, та това е едно от най-ясните предсказания в поредицата.

# 625
  • Варна
За мен е съвсем очевадно, че черният пламък е Мокоро - огнен жрец, силно чернокож. За Егон остава драконът на глумеца. Вижте контекста, всички значими, насочили към Денерис, плюс болестта (бялата кобила), която също един вид върви към нея, които ни се описват в петата книга. Майстерът не мисля, че има място тук.

Не е толкова очевадно. На пръв поглед, може би.  Споменават се само благороднически гербове, дори да допуснем че все пак Куайте споменава Мокоро, не би го нарекла Блекфир.

# 626
Напълно спокойно може и да не е. В оригинал е mummer's dragon, като шут е само едно от значенията й - аз лично го разбирам като актьор в представление. Егон е на Варис, а Варис е точно това - един актьор, умело въплъщаващ се в множество роли. Намирам някаква логика Егон да е истински, понеже той е основният план на Варис - Денерис е резервният (всъщност резервният на резервния, като сложим и Визерис в сметката), и не виждам защо би я изтикал назад за сметка на фалшив претендент, на когото да втълпява, че е истински - особено при положение че поне за нейната легитимност няма как да възникнат съмнения във Вестерос.
Малко фантасмагории:
Възможно е в плановете на Варис да има и още нещо. Егон може да е истински, но също така може и да бъде убит. Денерис и тя. Мисля, че стар конспиратор като паяка ще е скрил и трето асо в ръкавчетата си - Рего. Имал е доверен човек в халазара, възможно е той да е взел бебето в настаналата суматоха и да е пробутал нещо друго вместо него. Мирри Маз Дуур би му съдействала, съзнателно или не.
 Wink

# 627
Рего. Имал е доверен човек в халазара, възможно е той да е взел бебето в настаналата суматоха и да е пробутал нещо друго вместо него. Мирри Маз Дуур би му съдействала, съзнателно или не.
и жива Денерис Praynig

# 628
Денерис си е жива  Rolling Eyes

# 629
Ама Рего не е  Whistling Фантасмагорията ми хареса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт