Случи ми се нещо странно X

• 132 462
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Не съм си и помисляла Че ще пиша тук и макар все още да се двоумя ще го споделя.
Сутринта се излежавахме в леглото, мъжа ми с вестника аз на ипада и усещам рака да ме гали по главата, вътрешно знаех, Че е баща ми (поЧина преди 4 години), но все пак погледнах да не мъжът ми, не беше. Не съм си мислила скоро за татко и не ми се вярва да е подъзнателно, беше си погалване.

# 196
  • UK
Бях писала в предишната тема някои случки, за момента не ми се беше случвало нищо интересно и странно, поне до скоро.

От около два месеца живея в къща със съквартиранти. Къщата не е кой знае колко стара, типична шотландска постройка, може би около 20тина годишна. Плочата между етажите е доста тънка, та се чува когато някой от съквартирантите ми върви, а понякога даже и когато аз вървя (а принципно стъпвам много леко). От време на време се е случвало да се разнесе скърцане от долния етаж, когато всички сме си били горе по стаите, ама какво пък - подът е с дъски, дъските не са пълна младост, що да не скърцат.  Mr. Green

Преди няколко дни обаче ми се случи нещо доста по-необичайно. Постепенно се събуждам и усещам как ми се ходи до тоалетна и смятам да ставам скоро, ама понеже ми беше студено продължих да се излежавам. Иначе съм будна съзнателно, мърдам си, мисля си, че скоро трябва да се измъкна от топлото легло и така. Хубаво, ама в един момент на вратата ми се почука леко. Реших да се правя на заспала и стиснах очи, като почнах да дишам дълбоко. Не ми се занимаваше с навлеци от сутринта  Blush
След почукването имаше пауза от няколко секунди, през които не чух никакви стъпки да се отдалечават от вратата ми. Напротив, тя се отвори и някой влезе в стаята ми. Продължих да се правя на заспала. Посетителят ми обаче изглежда не се впечатли от този факт, вместо това се приближи до леглото ми и седна на ръба. Усетих как матракът се вдлъбва (точно както когато някой седне) и дори тялото ми се наклони в тази посока. Естествено, веднага реших, че съквартирантът ми пак ще ме стряска и се концентрирах върху това да не се изплаша и да го наритам при първа възможност.
Хубаво, ама той пък взе, че се размърда - наведе се над мен, прекрачи ме и се премести в другия край на леглото, като докато минаваше над мен усетих полъх, все едно някой издиша. Честно казано, това малко ме смути, все пак нямаме никакви отношения и изведнъж това ми се видя нагло и извратено даже. Та аз уж спях!
Усещам матрака наклонен от другата ми страна вече. Няколко секунди пълно мълчание, аз все си продължавам да си "дишам дълбоко и равномерно", но без да мърдам, докато в един момент за мой ужас не усетих как "лежащият до мен" подръпва леко възглавницата ми към себе си и чувам точно в ухото си някакъв шепот, нещо от сорта на "Не се притеснявай".
Е, как да не се притеснявам, като това вече на нищо не прилича. Ама ми е любопитно и каква е целта на цялото занятие.
Любопитството ми обаче се изпари в секундата, в която чух гласовете на съквартирантите си в съседните стаи, а след това и стъпките им и през ума ми премина мисълта "Ако те двамата са там, тогава кой лежи тук с мен?!"  Mr. Green
Все пак не бях съвсем сигурна, затова се обърнах с пуфтене и сумтене на другата страна, докато се ослушвах да не би да ми се е причуло нещо.
В крайна сметка ми стана ясно, че никой от съквартирантите ми не е в стаята ми, а все още имах усещането за човек в другия край на леглото, затова просто си поех дъх и се обърнах обратно, очакваща да намеря в постелята си някое зомби например, но, разбира се, там нямаше нищо. Е, такова облекчение нЕма.
Честно казано, случката малко ме стресна. Питах съквартирантите си и никой от тях не е изявявал желание да ме посещава сутринта. И преди ми се е случвало нещо подобно - описвала съм го в предишните теми - и всеки път настръхвам като си помисля. Не знам някаква сънна парализа ли е, какво е, все пак се движа и мисля, или просто ме пере съчмата вече  Crazy, ама днес единият ми съквартирант се изцепи, че чувал стъпки по тавана. За протокола тоя таван е толкова страшен, тъмен и прашен, че никой от нас не се осмели да се качи и да го разгледа, въпреки че уж се пишат мъже.

Както и да е, имам още няколко неща за разказване, но някой друг път, че това стана километрично, а и сигурно ще ми поставите някоя диагноза.  Crazy

# 197
На такъв разказ хората викат:посмали, Манго!:35: Joy няма такъв човек, който да усети как някой влиза в стаята, сяда на леглото,мести се насам-натам,шепне му в ухото, после ляга и да не си отвори очите.Особено пък жена...Не те бива много за писател, трябва да е достоверно все пак... Joy Joy

# 198
Цитат
Ще споделя няколко случки и аз, предварително казвам, че всеки е свободен да си вади заключения дали да вярва или не. Аз го пиша, така, както съм го усетила и така, както мисля, че е. Ако някой не е съгласен - окей. Smile Като цяло по отношение на тези въпроси, аз винаги съм била с неутрално мнение - нито съм подкрепяла, нито съм отричала възможността разни подобни работи да съществуват, въпреки че и аз, и близките ми са имали доста случки. Нищо толкова специално не ми се бе случвало до момента, в който не станах студентка и не се изнесох на общежитие миналата година.

Та, първото ми впечатление от общежитията - чисти, здрави, с малко пипане тук и там стават чудесни и уютни местенца. Намират се на пет минути от най-голямата болница и са в центъра на града. Имам още пет съквартирантки - Л. Е., А., К. и Л2. Първият семестър аз бях единствената, която трябваше да ходи на сутрешни лекции, всички останали бяха в университета от обяд до вечерта. Понеже ми беше изморено, ми се случваше да използвам момента, докато съм сама в апартамента и да спя следобед, което беше чудесно, до един ден, в който на вратата ми се разнесе силно чукане около 14:30 часа. Напълно изключено някоя от съквартирантките ми да се е прибрала, но все пак извиквам "Влез", може пък да е станало нещо. Вратата не се отваря и ставам да видя какво е станало. Излизам в коридора - няма никой, а с появата ми се активира фото-клетката и коридорът се осветява. Да вметна, че въпросната фотоклетка е супер-чувствителна и след активиране лампата стои включена около 10-ина минути, след което при липса на движение се изключва. Та, този ден аз активирах клетката и след като разбрах, че в апартамента няма никой, си легнах отново. Вечерта за всеки случай попитах останалите момичета дали някой не се е прибирал, но не - до около 17:00 часа съм била единствената присъстваща. Окей, решавам, че може да съм се объркала.
Следващата седмица аз отново съм сама и отново решавам да спя. Около 14:00 - 15:00 часа на вратата ми се чука отново. Много ми се спи и ме мързи да стана, затова извиквам само "Влез". Отварям едно око, очаквайки К. да влезе (тя се прибираше най-рано през този ден) и виждам как вратата ми се отваря наполовина, но никой не влиза, решавам, че К. се е отказала да влиза и се обръщам на другата страна. Чувам няколко крачки, след което вратата се затваря и аз пак си заспивам. Ставам след няколко часа и първото нещо, което ме озадачава е, че вратата на стаята ми е заключена. Единственият ключ е при мен и фактически няма как вратата да се отвори в такъв случай. Отивам в хола, там са събрани Л. и К., питам ги коя ме е търсила и за какво, изгледаха ме странно и ми обясниха, че са се прибрали заедно преди двайсетина минути. Дообре, решавам, че може да съм сънувала.
В следващите два месеца от време на време ми се случва да ми почукват по вратата, но вече не канех никого.  Laughing Вече не се чувствах толкова комфортно в стаята, все си мисля, че някой ме гледа, понякога дори се събуждам нощем от същото усещане, но не - стаята винаги е празна.
През това време имах вземане-даване с един младеж (А.), приятел на Л., който понякога оставаше да спи при мен. Случи се така, че се скарахме и след това той имаше "страхотния навик" да идва вкъщи по никое време и да ми чука на вратата, извинявайки ми се и т.н.
Та спя си аз една вечер и както спя, чувам как на вратата се чука отново. Не казвам нищо, защото си мисля, че А. пак е тук и пак ще досажда, а нямам желание да го виждам. Наум се питам дали съм заключила и тъкмо стигнах до извода, че съм забравила, когато виждам, че вратата се отваря отново. Вече съм абсолютно будна, но стискам очи, защото знам, че ако А. види, че спя, няма да ме занимава. Чувам няколко стъпки в стаята, вратата се затваря и в стаята ми става супер тъмно. Стъпките се приближават до леглото, след което външният му край хлътва леко под тежестта на някой. "Ужас, А. седна на леглото", продължавам да се правя, че спя и съчинявам репликите, с които ще го изгоня. В този момент някой ми хваща ръката - първо около китката, после започна да се движи нагоре към рамото ми и аз решавам да отворя очи.
- Аааа, не! Изч... - нещо такова реших да кажа, ама не ми се получи.  Laughing
Изненада! На леглото и изобщо в стаята няма никой, е, няма да ви казвам с каква скорост скочих и включих лампата. Не че с появата на светлината се успокоих, даже станах да видя вратата - да, беше заключена. Откачих. Такова нещо не ми се беше случвало.Как съм спала после, само аз си знам.

Не казах на никоя от съквартирантките ми тогава, защото реших, че няма да ми повярват. А между временно, на едно парти с мои близки приятели, обсъждахме точно плюсовете и минусите на града и общежитията и от дума на дума стана ясно, че преди 25 години, общежитията ни всъщност били все още собственост на болницата, за която споменах малко по-нагоре и в тях са живели пациенти с леки психични отклонения.  #Crazy Не някои напълно побъркани луди, но все пак...

Както и да е, другите неща ще ги пиша друг път, че стана много дълго.

Това е още една история от авторката

# 199
  • в 1001-та нощ
Още повече, че духовете и привиденията нямат нужда да отворят вратата, за да влязат, не оставят стъпки и не вдлъбват леглото, безплътни са  Blush

# 200
Е в филмите на ужасите духовете могат, а авторката май гледа много такива.

# 201
  • Талант на 2012,2013 г.
Чета ви с интерес. Hug Бих искала да се запиша при вас ако ме приемете. В момента не се сещам за нищо, но може и да ми се случи да споделя нещичко... Rolling Eyes

# 202
  • UK
Ако не друго, то явно поне съм ви разсмяла?  Laughing
Както съм си написала и аз, не изключвам да е някаква сънна парализа или дори много реалистичен сън, но все пак такива неща не ми се случват всеки ден и затова съм го споделила, защото за мен е странно. Нито ви карам да ми вярвате, нито нищо.  Wink

# 203
Още повече, че духовете и привиденията нямат нужда да отворят вратата, за да влязат, не оставят стъпки и не вдлъбват леглото, безплътни са  Blush

Могат, могат. Особено, ако искат да се изплашат.

# 204
  • Балчик

Аха, и как духовете  плашат сами себе си?  Simple Smile

# 205
  • Кьолн
Мари,добре дошла от мен в любимата ми тема! Дано не ти се случват такива случки! Не са приятни! Hug

# 206
  • Талант на 2012,2013 г.
Благодаря. Hug  bouquet Човек никога не знае... Rolling Eyes

# 207

Аха, и как духовете  плашат сами себе си?  Simple Smile

Joy Joy Joy

# 208
Имам един неприятен спомен от младостта, за който ме подсетиха разказаните истории.
Бях на гости на приятелка. Тя живееше на квартира в двустаен апартамент на първия етаж. С още едно момиче плащаха за стая и кухня, но можеше да ползват за гости и другата стая, която бе пълна с багажа на предишния собственик. Като казвам пълна нямам в предвид натрупана, а просто си представете една ошетана стая с малка спалня, в която някой живее.
Бях уморена и към 7 полегнах да поспя в стаята "за гости". Унасях се, когато чух ритмичното дълбоко дишане на някой до мен. Нали знаете онова леко похъркване на мъж преди да се унесе? Разсъних се за секунда и първата ми мисъл, бе че някой приятел на домакините е легнал и той да поспи в същото легло /това не ми допадна като идея/ но отворих очи и рязко седнах опитваща се да фокусирам в мрака на пуснатите завеси. За миг загубих равновесие, като по-късно казвах, че усещането е било сякаш някой ме е блъснал , но си признавам, че не съм убедена, дали лакета на все още неразсъненото ми тяло не подаде за момент. Но няма как да ви опиша, че УСЕТИХ как това нещо в стаята не бе зложелателно. Някой се радваше, че съм там! Нямаше физическо доказателство, никой не ме е милвал или гушкал, просто го усещах. Въпреки това изхвърчах от стаята и отказах да вляза в нея повече сама.
По-късно разгледах вещите в стаята. Този апартамент бе живял до края си старец, запален комунист, който е имал един скучен и обикновен живот навярно.

# 209
  • До морето :)
Знам, че датите по принцип не са кой знае колко за тази тема, но с мъжът ми си имаме една наша - 28.08

28.08.2009г. - мъжът ми ми предложи брак съвсем спонтанно
28.08.2010г. - забременях с голямата ми дъщеря
28.08.2012г. - направих спонтанен аборт
28.08.2013г. - изтекоха ми водите и сутринта на 29-ти родих втората си дъщеря (терминът ми беше 3.09)

Това са все важни за нас събития и същевременно независещи от нас като хора. Тогава е Голяма Богородица по старо му. Мисля догодина, живот и здраве, да направим кубран за здраве и благодарност.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт