Ин витро клиника Селена-Пловдив №9

• 88 316
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, Честита Нова Година! Всички бъдете живи и здрави!
 Утре в 9,30ч ми предстои да направя цветна снимка. Аз съм пациентка на д-р Минев. Няма да крия, че се притеснявам, изчетах всички мнения, и пак ме е страх от неизвестното. От ноември месец ходя при него, т.е. по един път на месец - по заплатино време Simple Smile Аз съм с една тръба от извънматочна, с два яйчника, правим опити над година и половина, и нищо.. Снимката веднага ли ще ми я дадат? После трябва да запазя отново час за доктора да му я покажа. Много съм несигурна, т.е. искам да имам много второ детенце /имам дъщеря на 11г/, аз ли да поискам да кандидатствам за фонда ин витро или той ще ми "предложи" варианти? Страшна работа е да не знаеш нищо. Нямам познати с такива проблеми, само вие сте ми тук и всичко, което е в нета Simple Smile
  Много ми харесва и прашеца, с който поръсвате. Много е мило.

Здравей barba28 , аз също съм пациентка на д-р Минев и правих миналия месец цветна снимка, бях с упойка. Снимката е на диск и ти я дават малко след самата процедура.Аз не си бях запазила час, а след като излезнах от упойката отидох пред кабинета и сестрата ми взе диска за да го разгледа доктора. Така че ако искаш след процедурата отиди и кажи че искаш само да ти погледне снимката и да я коментира. Късмет!
Ние пък решихме да пробваме първо инсеминация и ако не се получат нещата тогава ще пристъпим към ин-витро. Правила ли е някоя от вас инсеминация при д-р Минев и колко ви излезе?
Късмет на всички и много положителни тестове на всички!

# 496
Здравейте, момичета. Аз идвам да събера малко прашец  newsm79
Моят първи опит е неуспешен. Утре отивам за коментар в клиниката и да подам документите на ново.
Успех на всички!!!

# 497
  • Пловдив
 Здравейте отново. Завърнах се сега след цветна снимка и д-р Минев каза, че трябва да направя лапароскопия за отстраняване изцяло на едната ми тръба/която уж беше отстранена при операцията от извънматочна в друга болница приета по спешност, а са я оставили на половина - предпоставка за нова извънматочна/. Другата ми тръба е силно нагъната и с мехури пълни с течност - и там трябва да се види и ако се наложи да се отстрани. Иначе пропускала. Мисълта ми е, вие знаете ли къде другаде може да се направи по евтин вариант на лапароскопията валидна за фонда инвитро?
  Благодаря много на krassi14 за отговора!!!
  Благодаря за прашеца  Hug

# 498
Мисълта ми е, вие знаете ли къде другаде може да се направи по евтин вариант на лапароскопията валидна за фонда инвитро?
Със сигурност в МБАЛ Бургас правят по здравна каса, без  допълнително заплащане и важат пред фонда, защото имат специализирано звено за репродукция, но за конкретен специалист не мога да помогна.

# 499
  • Пловдив
barba28, на теб не ти трябва лапароскопия за фонда. При условие, че планираш ин витро, на теб ти трябва добър лекар, който знае какво прави, добра апаратура....за да не се налага да повтаряш и потретваш операции. При условие, че не би трябвало да имаш тръба, а тя половината си е там, аз бих те посъветвала да се довериш на д-р Минев. Освен това тръбите вече не се отстраняват, а се прекъсват, за да се запази кръвоснабдяването на яйчника и да се съхрани овариалният резерв. Предполагам не си обърнала внимание на тази подробност. Аз когато правих лапароскопията при него, преди 7 години изрично ми подчерта, прекъсване, а не отстраняване, ако е необходимо. Аз лично бих правила всичко при един и същ лекар. Но всеки преценя за себе си.  Peace

# 500
... Мисълта ми е, вие знаете ли къде другаде може да се направи по евтин вариант на лапароскопията валидна за фонда инвитро?
  Благодаря много на krassi14 за отговора!!!
  Благодаря за прашеца  Hug

Здравей, barba28,  първо си подай документите във фонда и тогава прави лапароскопията, докато чакаш заповедта. За заповед се чака около 10 месеца и ще имаш време да направиш операцията през това време.Не я прави в Бургас, знаеш какви лекари имаме тук. В краен случай може да отидеш в Дева Мария, те работят със здравната каса.

# 501
Зравей те и от мен.Аз съм с отложен трансфер.Днес се видях с доктор Ставрев.Каза че съм добре и като ми дойде след 16 дата да отида на 2 ден от цикъла и да започнем подготовката за трансфера.Успех пожелавам на момичетата които са започнали процедурата. Wink

# 502
barba28, аз също подкрепям мнението на razel_dazel! Не се лутай по различни болници и лекари. Време е да се заковеш и да посещаваш само един лекар и една клиника /и то не каква да е/, а клиника по репродуктивна медицина....Течността се нарича хидросалпингс! Аз също съм с прекъснати две тръби заради тази гад, но забременях след лапароскопията още с първи опит Инвитро при д-р Минев ....... и знай, че евтиното излиза по-скъпо.
 Късмет от все сърце  newsm17

# 503
Ние също сме с прекъснати тръби при д-р Минев,след това направихме първия си опит и може да го видиш в лентичката.Мога категорично да ти заявя,че д-р Минев е един найстина добър специалист и много добър човек успех Simple Smile

# 504
  • Пловдив
   Колко много отговори, благодаря ви момичета!!!
Д-р Минев каза,че прекъснатата тръба е трябвало да бъде отстранена на цяло още при предишната операция Sad И каза, че без лапароскопия не мога да мисля за ин витро.  А прочетох във вашите отговори, че може да си подам документите за фонда без тази операция за сега. Това той не ми го е споменавал, а на мен не ми е ясно как стават нещата. Ще съм ви благодарна ако споделите  Hug

# 505
Barba28, на базата на цветната снимка, доктора ще ти напише становище. Трябват ти още FSH на втори ден и спермограма на съпруга/момичета допълвайте ако забравям нещо/.От клиниката ще ти дадат да попълниш документи за фонда. Те изпращат документите в София и ти се обаждат да ти кажат кой номер си. След това чакаш и през това време си правиш лапароскопията.
Аз съм по същият начин като теб/тръбите/. Кандидатствах към фонда с тубарен фактор.  Успех! Ако имаш още въпроси ще ти отговорим с удоволствие.

# 506
  • Пловдив
Vanini 81, значи трябва отново да се върна при доктора, да си запаза час при него и пак да си платя за становището - Ех, само ако знаех още вчера щях да си  го поискам. Както разбирате всички разходи са ми ...уфф.. както и да е .. Какво е "FSH на втори ден"?
Vanini 81, ти къде си прави лапароскопията - какво ти правят с нея, какво означава? Чела съм за самата операция- има 2 вида: диагностична и оперативна- първата е по-евтина от втората..

# 507
  • Пловдив
barba28, на база цветна снимка можеш да кандидатстваш за финансиране от фонда. Но сега прочетох по-внимателно, че едната ти тръба е силно нагъната, образува депа, но пропуска. Рентгенът на Селена е цифров, много прецизен, и много модерен, което е плюс, но в твоя случай може да се окаже минус. За да кандидатстваш с тубарен фактор, трябва да имаш двустранно непроходими тръби, но може и да греша. И може би заради това докторът ти е предложил лапароскопия за прекъсване на тръбите. В този случай вече няма проблеми да кандидатстваш с тубарен фактор. И не случайно ти е казал, че без лапароскопия не можеш да мислиш за ин витро. Тази течност, която задържа тръбата ти е силно токсична, излива се в матката и убива ембрионите. При това състояние на тръбите, опитът е предварително обречен. Не, че не може да ти се направи ин витро и така......но не е коректно. Все пак не са малко пари и лекарят е длъжен да те предупреди за това. Заради това, аз писах, че на тел не ти трябва формална лапароскопия, някой просто да те оперира и да подадеш документи за фонда. И после да правиш още една лапароскопия, за се види, дали този лекар си и свършил работата както трябва. Ако си решила да правиш ин витро точно в Селена и точно при д-р минев, редно е той да ти направи операцията, така ще се гарантира със сигурност, че всичко е направено както трябва. Не е необходимо да ходиш отново за становище. Може и по телефона да коментираш тези неща с него и да обясниш. И ако се окаже, че снимката не ти върши работа за фонда, ще решите какво да правите. Успех и късмет.

# 508
barba28, FSH е хормон! Изследва се на втори ден от цикъла, като ти взимат кръв.
По повод лапароскопиите, мисля,че всички момичета са ги правили при докторите си /ако греша нека ме поправят/, без да търсят друга болница или лекар. Според мен е важно тази манипулация да се направи от доктор, който след това ще направи и инвитрото ти.
Да, има два вида лапароскопия, при теб за съжаление няма да е диагностична, тъй като има проблем и ще прекъснат едната ти тръба /тази с течността/, а другата ще отстранят напълно/по преценка на доктора/. Правят ти дупчици в корема. Нищо страшно, просто ще ти трябват повечко пари. Вече не съм запозната с ценоразписа.... Помагайте момичета!!!
 Ще добавя към поста на vanini81, че трябват две разширени спермограми в период /мисля, че беше/  newsm78  до два месеца промеждутък в две различни клиники, работещи с фонда. Нека се включат и момичета с по-пресни случаи.
Дано съм успяла да ти помогна

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 10:48 от giga82

# 509
  • UK
Момичета, късмет на всички в процедури и много, много бебенца ви желая от сърце!!! Praynig Praynig

Имам въпросче, знаете ли, каква е цената за замразяване на ембриончета за да кажем година и половина/две?

Искаме още едно детенце ние и се замисляме, напролет или наесен да си направим нов опит и да замразим човечетата отново, за да можем след година, година и половина да направи отново ЗЕТ Crazy

Между другото на обновения сайта на клиниката в интернет, не намирам форума им, за да попитам там  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт