Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 650
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Нямам епилепсия,нямам тумор.Абе,после ще се включа да разкажа,но не изясниха от къде е припадъка CrazyОткриха обаче една вена на врата ми,която не функционира добре и от там ми е постоянният световъртеж и главоболие.Предстои ми още една консултация,но май с някакъв балон щели да ми я оправят.
Здравейте и на моят брат му поставиха диагноза епилепсия след припадък. На ЯМР има кавернозен хемангиом. Искам да попитам понеже отдавна чета форума за съвет. Взема Невротоп  може ли да взема и антибиотик - Аугметин взема защото е  с хроничен бронхит и сега като стане студено ще започне да кашля.

# 76
Христо Димитров , най-добре да пита лекуващия невролог.Има медикаменти, които потискат или засилват действието на антиконвулсантите.

# 77
Нямам епилепсия,нямам тумор.Абе,после ще се включа да разкажа,но не изясниха от къде е припадъка CrazyОткриха обаче една вена на врата ми,която не функционира добре и от там ми е постоянният световъртеж и главоболие.Предстои ми още една консултация,но май с някакъв балон щели да ми я оправят.
Здравейте и на моят брат му поставиха диагноза епилепсия след припадък. На ЯМР има кавернозен хемангиом. Искам да попитам понеже отдавна чета форума за съвет. Взема Невротоп  може ли да взема и антибиотик - Аугметин взема защото е  с хроничен бронхит и сега като стане студено ще започне да кашля.
Ако лекарят,който го е изписал,е наясно с диагнозата на брат Ви,значи може.Не съм чувала Аугментин-ът да е противопоказан при епилепсия,но нека и другите момичета кажат!На листовката какво пише?Имай предвид,че този антибиотик е много силен,така че брат Ви задължително успоредно с него да взема и пробиотици,защото може жестоко да гъбяса Crazy

# 78
Благодаря Ви много, ако има някой който  да е давал Невротоп  и антибиотик / Аугметин /  да сподели имали вероятност припадъците да се учестят 

# 79
Аугментина не е чак противопоказен при епилепсията, но според мен е хубаво да се пита лекуващият лекар. Моят син е пил аугментин, но пристъпите му тогава бяха спрели. Иначе си е силен антобиотик. Сега понеже е малко болничък, има възпаление на ушите, изписаха му Цек, пие го вече 7 дена, т.е. днес последният. Но пък досега се е налагало само 2-3 пъти антибиотик.

Четете винаги листовките подробно! Имаше един, който е противопоказен за епилептици, с много странични действия, ама сега му забравих името, иначе е известен, лекарите много обичат да го изписват просто за зачервено гърло. Ксизал също не давам, то е противоалергично, пиша ако на някой му се наложи. Много е силен. Има и някои капки за нас, които са са противопоказни. Аспирина също, но за него май сме писали.

Може да прочетете в интернет за действието на витамин В6 и таурина, полезни са за мозъка и влияят добре на гърчовете, подтискат ги. Но пак разбира се - консулт с невролога.

Аз сега мисля да давам комбинация от тях, заедно с калций и магнезий, но другият месец ще сме на преглед при невролога и ще го питам.

# 80
Направиха ни само Екг, без ехокардиография, принципно имаме физиологичен шум на сърцето и като беше на две, т.е. преди три години ходихме при проф, Велковски, който тогава го гледа и каза че дори не е необходимо да го водим повече, защото ще отшуми с времето. Сега без ехокардиография местната (хасково) детска кардиоложка каза, че няма сърдечни проблеми, дали да ходим на ехокардиография и аз не знам.
Иначе колкото пъти му преслушват гърдите, винаги казват че са абсолютно чисти, в такъв случай мога ли да настоявам за направление за пулмолог от ЛЛ. Вчера успях да се свържа с лекуващия ни невролог и по телефона ми каза че, това което описвам наистина му звучи като нервен тик, но да направя консултация с местната невроложка, а тя е една странна птица  Sad. В София не ми се стой три дни, изобщо ще се стресираме, може би няма да отидем в клиниката, а някъде другаде.

Забравих да ви кажа, че малкият съвсем ме стресира като почне с неговите размисли за смъртта, темата от много отдавна му е интересна и едни изказвания прави от който ми се плаче.

# 81
Здравейте момичета
Бяхме на контролен преглед и ЕЕГ-то ни беше много добре, кръвните изследвания също са в норма освен кръвната захар, но днес пуснахме повторно изследване и всичко е в границите на нормалното.
На 01.10.2013 год. ще ми дадат протокол за епилепсията
Въпросът ми е с този протокол при личната ли трябва отида и дали тя ще ни изписва лекарствата или ще трябва всеки месец да ходя при Христова.
Имаме ли право на телк и какви са процедурите за явяване

# 82
  • София
Здравей lili28,
ще ти обясня накратко какво се прави след като получиш протокола за лекарствата.

0. детето трябва д аима рецептурна книжка, която се купува от специализирана книжарница, попълва се от личната лекарка и се заверява в здравната каса.
1. Протокола се заверява се в здравната каса
2. Правиш 2 копия на заверения вече протокол
3. Отиваш при личната и тя ти пише рецепта за всеки месец или за тримесичие, като оставяш едното копие при нея.
4. С рецептата и другото копие отиваш в аптека и получаваш лекарството.
5. Те ще ти пишат в рецептурната книжка и в протокола кога си взел лекарството.
и така 6 месеца.
6. След шестия месец вадиш нов протокол за медикамента или медикаментите.

Помоли личната лекарка да ви даде направление за ТЕЛК комисия, с направлението, което е едно малко зелено листче се отива на ул. Иларион макариополски и там ти обесняват какво се прави. Ще получиш след около 10-20 дни писмо в което ще пише кога и къде с какви документи да се явиш на комисията за ТЕЛК.

С моята буболечка сме на ТЕЛК на 07.10.2013 ... вчера получиш писмото и почвам да събирам документите - добре че имам някой от тях, но други тепърва трябва да събера.

Стискате ми палци да успея със сроковете и да намеря всички нужни специалисти от които ми трябва документ!

# 83
Благодаря ти nandy   bouquet

Стискате ми палци да успея със сроковете и да намеря всички нужни специалисти от които ми трябва документ!

Стискам палци 

# 84
  • София, Люлин-8

Едни палчета и от мен  Hug

А я кажете за ТЕЛК-а много се чудя дали да пускам  newsm78
Има ли смисъл, т.е. не мога да преценя дали си заслужава това лудо събиране на документи.
Какво ще спечеля ако имаме ТЕЛК?
Иначе от октомври ще имам време и може и да пусна един ако има смисъл.

# 85
Романол, честно да ти кажа мен ме поблазниха тия 3000 лв.  на година, събираме ги и в края на лятото я водим на хубава почивка, поне досега 2 години бяхме така. Другото предимство е сега когато кандидатствахме за детска градина, приеха ни първи с предимството.

# 86
За Телка:
 - безплатна годишна винетка,
 - синя карта за безплатно паркиране
 - при излизането на ТЕЛК-а ви дават парички със задна дата назад, от когато ви е датата на заболяването по епикриза, но не повече от 3 години назад. сумата е около 3000 лв
 - на месец ще получаваш по около 200 лв, отделно и интеграционните около 30 лв и двойни детски надбавки, назависимо от доходите.
-ако процента е над 90 с чужда помощ, можеш да кандидатстваш за личен асистент, където е около минималната работна заплата, но пък там е малко сложно.
-ако сте с чужда помощ и си регистрирана на бюрото по труда, ще ти плащат здравните осигуровки.
-2 пъти в годината има право детето на безплатен транспорт с БДЖ в двете посоки, ако е с чужда помощ-също и придружителя.
-ако има автомобил или имот се освобождава от данъци
-ако е по-висок процента имате право на безплатно парково място пред жилището ви, където ще може да си спирате колата
-има някакви помощи от БЧК
-би трябвало (според общината) да имате предимство при кандидатстване в детска градина-другото, което мисля че може и без ТЕЛК - изготвят ви социална оценка и ползвате направление за психолози и логопеди ако имате нужда, защото ние посещаваме редовно. Ако трябва да ги плащам, ще се разоря
-някои оператори имат преференции при разговори за лица с ТЕЛК

Струва си за мен. Документите, които подготвяхме са всички, които имаме до момента - преснимам ги, личната ви издава направление за ТЕЛК, подаваш документите, след това чакаш писмо с насрочена дата, явяваш се и това е. Същият ден ни дадоха становището, като влиза в сила след 14 дни, защото може да обжалваш през това време ако не си доволна от процента.

Ако се сетя друго, ще допълвам.

# 87
⅞ ...and Happily Ever After за да получаваш помощи и детски надбавки има ли значение процента който ще ти дадат или независимо от това взимаш някакви пари.
Телка за колко време важи?
Ще може ли да се възползваме от телк-ка за кандидатстване след 7 клас

# 88
Относно кандидатстването след 7ми клас, да може да се кандидатства по документи.
Което значи, че заявленията се подават някъде в началото на месец май и до 17-20май, вземат се оценките от 1вият срок.
Но се кандидатства само в определени училища от МОН. Списъкът излиза през април месец.

Заявлението с нужните документи се подават в РИО на даденият град.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 14:42 от Vanq 66

# 89
Благодаря ти Vanq 66   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт