Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 655
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • София, Люлин-8
Благодаря ти ⅞ ...and Happily Ever After за инфото  Hug

Явно ще има смисъл да видим какъв процент ще ни дадът, но едва ли ще е много висок.
Другия месец ще проуча въпроса и ще видя какви документи ще трябват.

# 91
⅞ ...and Happily Ever After за да получаваш помощи и детски надбавки има ли значение процента който ще ти дадат или независимо от това взимаш някакви пари. Поне 50 %, но не вярвам да не ви ги дадат.
Телка за колко време важи? Различно, нашият е 2 години.
Ще може ли да се възползваме от телк-ка за кандидатстване след 7 клас

# 92
  • София, Люлин-8
Аз с още 1 глупав въпрос.

На нашата епикриза ни изписаха с Епилепсия, но практически не се знае какви точно са пристъпите (парцалани или генерализирани), не се откри огнище, но имаме изменения в ЕЕГ-то, т.е. нямаме още точна диагноза. Иначе пристъпите й бяха по 2-3 пъти седмично. При тази ситуация при положение, че епилепсията е новооткрита и все още не е доуточнена може ли да пуснем документи за ТЕЛК?  newsm78

# 93
Може да се пуснат документи за ТЕЛК.Отиди  при личния лекар с епикризата, ще ти обясни.

# 94
Романол, не ти е глупав въпроса. Пускай, за да имаш някаква помощ за детенцето. Пишете после как е минало и бъдете здравички!

# 95
Аз с още 1 глупав въпрос.

На нашата епикриза ни изписаха с Епилепсия, но практически не се знае какви точно са пристъпите (парцалани или генерализирани), не се откри огнище, но имаме изменения в ЕЕГ-то, т.е. нямаме още точна диагноза. Иначе пристъпите й бяха по 2-3 пъти седмично. При тази ситуация при положение, че епилепсията е новооткрита и все още не е доуточнена може ли да пуснем документи за ТЕЛК?  newsm78
С такава честота на пристъпите и диагноза епилепсия, процентите на ТЕЛК трябва да са над 70%

# 96
  • София, Люлин-8
Много ви благодаря за отговорите  Hug
Ще се размърдам сега през октомври и да видим какво ще стане. После ще пиша докъде сме я докарали  Peace

А само последно да питам има ли значение това, че в момента сме с овладени пристъпи  newsm78

# 97
А само последно да питам има ли значение това, че в момента сме с овладени пристъпи  newsm78
И аз имам същото питане, защото и нашите да чукна на дърво са овлядяни
А диагнозата ни е Grand mal припадъци ( с малки припадъци ptit mal или без тях), неуточнени

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 20:40 от lili28

# 98
  • София, Люлин-8
lili28 Какви са вашите пристъпи, нашите са безконтактни втренчвания?

# 99

Когато се случи за първи път беше при ставане от сън със загуба на съзнание за около 2 мин. След което започнаха всяка нощ различни пристъпи. Понякога и трепереше лявата ръка или левия крак, друг път си отваря очите и гледа с втренчен поглед а ръцете и краката и са свити
(но когато я повикам не ме чува и не ми обръща внимание)
понякога все едно нещо яде и се чува само едно премляскване
Всичко тези пристъпи са за няколко секунди и обикновенно в един и същи час.

# 100
  • Варна
Привет момичета!

Минавам на бързо само да вмъкна че Иренка също по време на съм трепка, дали ще е ръка или крак това е нормално за всеки един човек когато се унася в съм да има такъв тип трепкания, ако по време на сън такъв тип движение на ръка или крак се появи и се спре с ръка значи не е пристъп! Литвиненко ми е казвал, че щом определено движение се спре с ръка не е пристъп, но ако се засили при опит да го спрем значи е пристъп! Пиша понеже четох някъде на зад че някой беше писал, но покрай децата не ми остана време по рано да споделя!

# 101

Когато се случи за първи път беше при ставане от сън със загуба на съзнание за около 2 мин. След което започнаха всяка нощ различни пристъпи. Понякога и трепереше лявата ръка или левия крак, друг път си отваря очите и гледа с втренчен поглед а ръцете и краката и са свити
(но когато я повикам не ме чува и не ми обръща внимание)
понякога все едно нещо яде и се чува само едно премляскване
Всичко тези пристъпи са за няколко секунди и обикновенно в един и същи час.

И нашите бяха почти същите и постоянно се изменяха, сега остана само примляскването, но при нас детето е контактно, оглежда се зато му говоря ми обръща внимание. На нас ни казаха, че са парциални. За телка мисля, че има значение дали са овладяни. Иначе и аз знам, че ако са с честота от 1 път месечно до няколко пъти седмично е над 70%.

# 102
  • Ямбол
Здравейте!Отдавна не сме писали,но ви четем при първа възможност. При нас нещата са си все така с много пристъпи на ден, без повлияване от лекарства. Имам нужда от помощ. Една мама от Свиленград издирва един медикамент , който го няма естествено в България- сироп  Заронтин .Ако някой го дава на своето дете, моля да сподели на ЛС  от къде си го купува!  Hug

# 103
  • Варна/Белгия
Аз имам 5-6 сиропа Заронтин,който вече не ми трябват.

# 104
  • София, Люлин-8
Ох момичета минавам набързо да ви се оплача.
Вчера като се прибирах в метрото един човек направи Grand mal, точно пред мен. Ама като по учебник беше пристъпа, много ме стресна, защото ние сме с ptit mal и за пръв път виждам такова нещо на живо. Още преживявам стреса от случката, много ме натовари.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт