Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 677
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
romanol, дойде ли сам в съзнание и ако да, за колко време?
Как реагираха другите хора, беше ли оказана някаква помощ?

Дано на никой не се случват такова пристъпи, но за съжаление, моето дете не идва само в съзнание, налага се да ползваме диазепам, затова се интересувам. За мен е ясно, че тя не  бива да е никъде и никога сама.

# 106
  • София, Люлин-8
Yana_a_n Да сам дойде в съзнание след около 4-5 мин. не мога точно да кажа. Обадихме се на 112. Хората се събраха около него. Казах им да не го притискат към замята, защото това усилва гърча и да го обърнат настрани за да се отворят дихателните пътища поне така съм чувала че се прави. Като се освести си тръгнах и не дочаках линейката, защото цялата треперех. Но то имаше достатъчно хора и нямаше нужда само  да се увеличава тарапаната  Cry

# 107
  • София
Това е адекватна реакция, според мен. Моля, ако някой има други препоръки, да ги сподели!

# 108
Здравейте. Бих искала да ви попитам, как е възможно при нормално ЕЕГ детето ми да прави гърчове? Има ли такива случаи при вас? Опитах се да се вредя за час при доц. Литвиненко, но е невъзможно - как точно става записването, при положение, че до края на годината нямат свободни часове, а записване за следващата година не правят?

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 16:13 от rosefromstars

# 109
Здравейте. Бих искала да ви попитам, как е възможно при нормално ЕЕГ детето ми да прави гърчове? Има ли такива случаи при вас? Опитах се да се вредя за час при доц. Литвиненко, но е невъзможно - как точно става записването, при положение, че до края на годината нямат свободни часове, а записване за следващата година не правят?

Напълно е възможно да прави пристъпи при нормално ЕЕГ.
За Литвиненко - да, там се чака с месеци, но ако му се обадиш и му обясниш че детето прави постоянно пристъпи ще ви приеме. Можеш да отидеш при него и на частен прием в медицинския център, там се чака по-малко. Може да има час и за след седмица-две. Ако те интересува ще ти пратя по-късно телефона му на лични, защото сега не мога.
Дано да се оправят нещата при вас!  Hug

# 110
Малката беше точно така, дори като правеше гърч след гърч, ЕЕГ пак беше нормално. Литвиненко каза, че това не е добре, защото ЕЕГ-то не е показателно. Ние ходехме в частния му кабинет, там е с часове и се чака малко.

# 111
Благодаря ви много за мненията. Мислех, че това е невъзможно, а то при нас се случва и не можех да повярвам, че е възможно. Но, явно е, благодаря ви, че споделихте.   bouquet  Успях да се свържа с доцента и се разбрахме другата седмица да отидем на преглед при него. А, частния кабинет къде се намира и може ли да ми дадете някакви телефони? Последният пристъп на бебо беше страшен - гърч дълго време, разпени се, глътна си езика, не идваше в съзнание дълго време - едва не го изтървахме. Това ме шокира, до сега е имал 4 пристъпа, но просто обръщаше очите, малко потреперваше (понякога въобще не трепереше, просто се отпускаше все едно припада) и не беше в съзнание за кратко-2-3 минути продължаваше всичко, но последният път беше ужасно и много дълго във времето - само гърчът беше над 3 минути и се разпени, после си глътна езика и след това пак към 3-4 минути докато дойде в съзнание-едва дойде в съзнание, и така се озовахме в Спешното. Дано доц. Литвиненко ни помогне и тези пристъпи никога повече не ни се случат. Praynig

# 112
  • София, Люлин-8
rosefromstars Ето това са координатите на центъра където преглежда.

МЦ „Детско Здраве“
понеделник - петък: 7,30 – 20,00
събота: 8,30 – 14,00
неделя: 9,30 – 13,00
регистратура :
+359 (02) 952 42 97
+359 (02) 952 57 37
Mtel: +359 (0) 888  223 062
Vivacom: +359 (0) 876 286 935
email: info@zdraveto.com

Двата линка отдолу са към сайта на центъра и към информацията за Литвиненко.
http://zdraveto.com/zdraveto/
http://zdraveto.com/zdraveto/%D0%B4%D0%BE%D1%86-%D0%B8%D0%B2%D0% … 0%BD%D0%BA%D0%BE/

И ние ще сме там във вторник на преглед.
Успех с детенцето и бързо да овладеете пристъпите  Hug Heart Eyes

# 113
Благодаря ти много, romanol, за бързия отговор. Дано наистина ни помогне и тези пристъпи престанат.  Praynig

# 114
Някой знае ли дали можем да отидем само на преглед в св.Наум, без да ни хоспитализират, диагнозата ни е епилепсия - поставена там, вече ви бях споменала за нашите въздишки през деня.

# 115
  • София, Люлин-8
sveti8 Би трябвало да може аз 2 пъти съм водила Вики само за преглед при проф.Божинова.  Peace

# 116
А с направление ли или платено?

# 117
  • София, Люлин-8
С направление и двата пъти.  Peace

# 118
А, къде точно преглежда доц. Литвиненко във вторник и четвъртък - в самата Педиатрия или в онази сграда извън Педиатрията отсреща на улицата в квартала?

# 119
А, къде точно преглежда доц. Литвиненко във вторник и четвъртък - в самата Педиатрия или в онази сграда извън Педиатрията отсреща на улицата в квартала?

в онази сграда извън Педиатрията отсреща на улицата в квартала  Wink

Общи условия

Активация на акаунт