Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 633
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Романол, малката беше почнала да прави едни премигвания с очите, които не знам как изчезнаха. После започна такова втренчване и сега още го прави. Всички ЕЕГ са й били нормални, но за мен си е чиста аномалия това, въреки че не се засичат.

# 691
  • София, Люлин-8
гала Абсолютно съм съгласна  newsm10

Неможе детето ми да забива така през ден и да няма нищо. Днеска като я оправях за градина пак го направи беше седнала и си хванала крачето и в тая поза замръзнала. Само че хванах края на пристъпа и не съм сигурна колко е продължил. Прави ми впечатление, че в каквато поза се втренчи в нея си остава докато не премине втренчването.

# 692
romanol доколкото разбирам лекарите не са сигурни в точната диагноза и сега искат да спрете лекарството за да може да се установи да ли е епилепсия или не. А дали това е правилно решение при положение че сега когато сте в процес на спиране на детето започват да му зачестяват пристъпите?
Няма ли друг начин да се установи точната диагноза без да се налага да се спират лекарствата?

# 693
  • София, Люлин-8
lili28 И аз това си мисля и като ходя в сряда да си взимам епикризата ще повдигна въпроса. Пък и те още не знаят, че пристъпите пак са ни зачестили. newsm78

# 694
  • София, Люлин-8
Взех епикризата изписали са ни с диагноза :"Други и неуточнени гърчове" Rolling Eyes
Казах на лекуващата, че тези пристъпи пак са зачестили, но тя потвърди че трябва да спрем Конвулекса за да можело да се установи какво е.
Питах я все пак какво може де е ако не е епи и отговора беше тикове  #Crazy  Joy
По път към регистратурата срещнах моята лекарка и й обясних набързо за какво става въпрос и тя ми каза, че това че ЕЕГ-то е било чисто дори при пристъпа, абсолютно нищо не означава и щом пристъпите са зачестили да отида при Божинова или при Димова и да говоря с тях, даже и тя предложи да дойде. Та другата седмица след 22-ри смятам да я свърша тая работа.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 10:16 от romanol

# 695
Взех епикризата изписали са ни с диагноза :"Други и неуточнени гърчове" Rolling Eyes
Казах на лекуващата, че тези пристъпи пак са зачестили, но тя потвърди че трябва да спрем Конвулекса за да можело да се установи какво е.
Питах я все пак какво може де е ако не е епи и отговора беше тикове  #Crazy  Joy
По път към регистратурата срещнах моята лекарка и й обясних набързо за какво става въпрос и тя ми каза, че това че ЕЕГ-то е било чисто дори при пристъпа, абсолютно нищо не означава и щом пристъпите са зачестили да отида при Божинова или при Димова и да говоря с тях, даже и тя предложи да дойде. Та другата седмица след 22-ри смятам да я свърша тая работа.
    Praynig

# 696
Романол, и на нас за премигванията ни казаха, че са тикове  Shocked

# 697
  • София, Люлин-8
гала Принципно има тикове с мигане, ама с втренчване няма, тиковете са мускулни спазми и няма как да се изразяват с неконтакни втренчвания. Щом детето не е контактно тиковете директно отпадат.

А на мен вече ми ПИСНААААААА от тия вируси. #Cussing out
Малката пак е болна и е с 38,8 градуса и не мога да я сваля. Sad
Въобще незнам как ще чета за защитата, имам чувството че всико върви на опаки. Cry
На всичкото отгоре преди час и половина започна цялата да трепери за около 10 мин., а температурата не й беше толко висока около 38,3, вдигала е много по-висока от тази и никога не ми го е правила това.  newsm78
Данеби да е фибрилен. Може ли да е от намалянето на Конвулекса  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 08:25 от romanol

# 698
  • София, Люлин-8
Помощ момичета, вече 3 часа не мога да сваля температурата под 38,3 градуса  Sad
Преди 2 часа й дадох Панадол и сега не мога нищо да давам, освен това е и с лепенка за бързо сваляне на температурата и пак не може да я свали. А с тази комбинация обикновенно я сваля до 30-40 мин. дори и като е над 39.
Какво да правя, дайте акъл какво мога да й дам?  Rolling Eyes

# 699
Аз лично температура свалям с нурофен и ако не свали след 2 часа давам Панадол. Панадола е много слаб за нас. А за треперенето и моята като започне да качва температура я втриса. Мен също.
Хексалгин в краен случай, но на нас никога не ни е помагал.

# 700
Капки Хексалгин, 1/2 ампула течен аналгин, свещичка ефералган - всичко според килограмите и.

# 701
  • София, Люлин-8
В наличност за момента имам само Панадол, лепенките Кул пач  и Хексалгин на капки.
А и няма как да изляза да купя защото няма кой да я гледа, моя мъж е на работа до 14 ч.  Rolling Eyes
Колко време след Панадола мога дам хексалгин?

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 09:10 от romanol

# 702
Нашата лична ни е казвала до 2 часа ако не смъкне да дам друго. Аз обикновенно давам Нурофен и после панадол. Мисля, че ако са минали 2 часа и не е смъкнала можеш да дадеш хексалгин.

# 703
Помощ момичета, вече 3 часа не мога да сваля температурата под 38,3 градуса  Sad
Преди 2 часа й дадох Панадол и сега не мога нищо да давам, освен това е и с лепенка за бързо сваляне на температурата и пак не може да я свали. А с тази комбинация обикновенно я сваля до 30-40 мин. дори и като е над 39.
Какво да правя, дайте акъл какво мога да й дам?  Rolling Eyes
свещичка ефералган  НО ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ!

# 704
На нас ни помага много разтриване с напоен парцал с вода и оцет. Разтриваш дланите, крачетата, сгъвките. Каката навремето съм я завивала с мокър шаршаф, но това ри 40 градуса. Можеш да намажещ петите с белтък и слагаш чорапки, също сваля с половин градус.

Общи условия

Активация на акаунт