Ийит Йозшенер и другите лоши момчета на турското кино # Çapulcu kulübü # 125

• 48 395
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Ваня, много благодаря, че си постнала линк към първа серия на Приливите. Снощи не бях на линия, но днес по някое време ще го изгледам  Peace 

За огромно свое съжаление, предната вечер на патрончевия заспах.  Embarassed Днес-утре и него ще помъча от едната лоялност, но едва ли ще ми се получи...

# 631
Здравейте  Hug

Малко с времето го закъсах  ooooh! Патрончев ще го изгледам след обяд .
Приливите ги хванах от средата , но и те ме хванаха и със сигурност ще го задълбоча . Много ми липсваше Баръш , но в такава роля с характер /не като онова нещо в което снима след Езел/
Като го изгледам целия епизод ще споделя  Peace

# 632
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
 Hug Hug Hug

Привет във ветровитата събота  Heart Eyes

Пуснах си пак някои моменти от Прилива, че снощи детето озвучаваше допълнително до мен  Laughing

Е, уникална тройка са Селим, Яман и Мерт! Просто вече са ми тотални любимци. На два момента даже пуснах някоя сълзица, за срамотите  Mr. Green

Жените няма да ги обсъждам, знаете мнението ми за турските актриси  Joy Като цяло няма нито една силно дразнеща, а мома Мира е симпатяга. Жената на Селим/ Баръш е много красива, идеална двойка са на екрана.

Баръш най-сетне попадна на точната роля. Ма толкова да е трогателен и чаровен, усещам че ще стане всенароден любимец. Време беше.

Най-силно съм впечатлена от Чаатай. Който е гледал Фериха може да види каква коренно различна роля прави. Нямаше момент, в който да го хвана, да ползва стари муцки и мурафети. Дори говорът му е различен.
Да ме прощават фенките на Къванч, но той това успя да го направи чак в Езел. Те да кажат коя поред роля му е. Честно казано не разбирам защо отбора на Чаатай пък го иска като във Фериха  newsm78 Не е ли по-нормално да е различен и да се развива?! Аз без да съм му почитател му се радвам ужасно, те го критикуват. Ех, фенската любов е страшна работа  Joy ВНЛ!  Mr. Green

С Баръш/ Селим и Танер/Мерт са като играли цял живот заедно. Това е нещото, което най-много ме впечатли - как на първа серия е постигната такава спойка. Все пак тепърва ще се напасват и като актьори, и като хора. Представям си натам как ще заблестят.

Музиката на Тойгар - П Е Р Ф Е К Т Н А!  Heart Eyes

Дизито инак не е нещо особено като сюжет. Плюс ми е, че не съм гледала оригинала. Но пък е разтоварващо и приятно за окото. Точно от такова имам нужда в момента, честно казано. Ще дам шанс още пет серии  Peace

Да се отбележи за протокола, че имаше намек за голотии  Joy, разюздана младеж и се носеха чаши с алкохол. Не се видя в колко часа са го пили - преди 22 или след  Mr. Green
Дано имат пари за глоби, щото скоро ще започнат да валят кат порой  hahaha

Heart Eyes

тежката артилерия  Heart Eyes

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/557506_56 … 0_677864306_n.jpg  рейтингът от вчера  Peace

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 13:03 от lacunababe

# 633
Лакун, любов моя  Heart Eyes

Стар тв разчиства качените из нета копия на първа серия. На Ваня линка вече не работи. Отивам да търся добро копие.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 15:58 от B l a n k a

# 634
  • София
Здравейте, ето първи епизод

http://www.startv.com.tr/dizi/medcezir/bolumler/sayfa/1

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 19:23 от zarani

# 635
Изгледах Приливите на линка на  zarani   bouquet

Видяното ми дава повод да погледам още малко за напред да преценя . Сценария ме устройва като замисъл , не тръгва с големи претенции , няма за цел да поучава , което според мен ще е плюсът които ще им позволи да изградят много интересни образи . Но ще видим , за сега това ме заинтересува . Актьорската игра  -Баръш има наи силно актьорско присъствие . Просто като се появи в кадър те поглъща с присъствие  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Двете момчета са много истински много органични , а играта на тримата Селим , Яман и къдравелко е в пълен синхрон  Peace Много са естесвенни в отношенията на героите им .  Мацките в сериала ми харесват визуално . Играта на нито една не ме впечатли . Даже съм разочарована от играта на Хазар / Ейлюл , не естесвена , преиграва няма спойка с нито един от актьорите с които си партнира . А беше доста добра в К/Г очаквах тук да е много по добра , но уви  Tired Майката на Яман ми е наи слаба като игра .

Гледала съм нещо от оригинала , но нищо не си спомням освен това , че не ме грабна  . Laughing
И на мен като на Лакун ми направи впечатление "разврата " с който стартираха , ако продължат така ще са трън в очите на "крушкоглавите"  Mr. Green

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 22:42 от dajoan

# 636
Гледам, хвалите приливната вълна.Аз обаче съм запецнала,като магаре на мост, нищо не е в състояние да ме накара да гледам без превод,само картинки.Така,че за сега съм пас, свиркайте ако има букви. Hug

# 637
Ники,  в темата за приливите има кратко резюме по първата серия...а някой беше споменал, че ще има превод на руски...да видим...
Но за гледане е много приятен,  поне като за начало, когато човек още попива повече визуално, отколкото да вниква в диалозите...
Сигурно като напредне филма ще стане по-трудно гледането без превод  newsm78

На Баръш много му приляга ролята, може би защото сме го гледали в Езел като образ, който показа освен лошата си страна и едно голямо  и всеотдайно сърце. Тук в ролята на покровител на Яман е много чаровен, да не говорим пък как се е стегнал като физическа форма и колко му отиват скъпарските костюми, коли и луксозна обстановка.

Аз между другото съм много впечатлена и от нашия човек в Интикама - как успя да се вкара толкова бързо във форма, къде отиде отпуснатото коремче ...ще кажеш, че с магическа пръчка се преобрази и подмлади  Laughing Laughing

Явно е голям хамелеон, да е жив и здрав... Нищо, че някои го намират за скучен и смотан, на мен ми хареса как само бързо се вписа в ролята и атмосферата на филма. На мен даже ми стои по-добре от Нежо до Берен...
Сега като се замисля, на Нежо още от първите серии много му личеше отегчението от филма. Даже партньорка като Берен не можа да го развълнува. Тя би следвало да му е доста обидена за което де.. hahaha hahaha hahaha hahaha Не знам как се прощава такава кръвна обида - да те зарежат по средата на филма hahaha hahaha hahaha
Сигурно никога вече няма да ги видим като двойка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 00:19 от lor

# 638
  • ÇapulcuLand
Здравейте патета,

И аз най-накрая изгледах Приливите и споделям ласкателното ви мнение за първи епизод. Много приятно за гледане, а Чаатай и Баръш са великолепни!  Heart Eyes Баръш ми липсваше много след Езел, а Чаатай прави страхотна роля - нищо общо с Фериха, както каза лакунка.

Искаше ми се да споделя и за Изгубения (Kayıp), който ми хареса повече от Приливите. Моля да ме простите, но като сюжет е много по-грабващ, а музиката е уникална! Историята е заплетена и заинтригува от самото начало, актьорската игра е много добра, както и камерата. Е, за музиката вече казах, но пак да натъртя, че в случая е страхотно съчетана със случващото се на екрана и много подсилва усещането за загадъчност и напрежение.

линк към 1 еп. на Изгубения: http://www.kanald.com.tr/kayip/Video/1-Bolum/20086

Много обещаващо начало и за двете дизита, жалко само че са по едно и също време...

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 05:53 от çapulcu geryka

# 639

Здравейте  Simple Smile

Радвам се , че Ви е харесал 1 еп. на ПО . Като сюжет е вярно , че не е кой знае какво , но се надявам като актьорска игра и за разтоварване да става .

Гери права си за Каип но ти имаш преимуществото да разбираш езика . А само по картинки си е пълна мъка.
Ако има превод ще го гледам .

Приятен неделен ден
От утре пак "сме на училище" Joy Joy Joy

# 640
И аз да се отчета за Приливите.

Специално за Ники - ако човек е гледал Ориндж каунти (американската версия), няма да се затрудни никак с гледането без превод. Сценарият следва оригинала едно към едно, нещо повече - самите образи имат същото излъчване. Яман е момче от улицата, но стойностен и честен, и това просто крещи в погледа му (адмирации към Чатай, не знаех, че е толкова добър актьор). Мерт е ексцентричен и все още леко захлупен, което го прави непопулярен сред връстниците, и хубаво мотивираха залепването му за абито. Баръш - идеален. По-добър е от американеца и много по-качествено предава идеята. Кефят ме израженията му, кара ме ту да се смея, ту да пускам по някоя сълза. Гледах Оринж като готино забавно филмче, но Приливите ме карат да съпреживявам. Евала на създателите, че са успели да намерят отличен турски еквивалент на всеки герой с аналогично излъчване и същевременно турските актьори са със собствен облик, а не копия и копиращи. Едно изключение - Мира, бъдещото гадже на Яман - е, подборът на актрисата е пълен провал. Тя въобще не подава необходимите сигнали към зрителите. Туркинята е неуверена в себе си, доста сива и безлична, докато оригиналната е много ярък и запомнящ се образ. Но, както се казва, да е кусурлия, че да е хаирлия.  Laughing Laughing Laughing

С две думи - чакам с нетърпение петъка или може би по-скоро съботата, защото да се гледа на живо си е жива мъка. Сори за Интикама, просто изгоря, защото гледам още два сериала и с този три мисля, че ми стигат.

# 641
В този ред на мисли, ако Кайъпа си струва, винаги ще дойде ред за него.
Интересно ми е - но не съм имала време да проверявам, кои от новите сериали този сезон ще се превеждат на български.
Няколко години поред с Лакун работим върху някой сериал и обикновено по това време на годината избираме продукция, но този път не съм в положение да се наема със самостоятелен превод (мисля, че и тя). Все пак ако има някакъв вариант за коопериране...  newsm78

# 642
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Каип ще го погледна тези дни. Дано да имам настроение и време. Сигурна съм, че е стойностен сериал, предвид каста и режисьорката. Само се притеснявам да не е много заплетен, защото точно в този момент нямам никакви нерви да се затормозявам и с дизи. Предпочитам нещо, което ми гали окото, а мозъкът ми остава аут оф спейс  Joy Все пак ще го проверя.
Относно работа по някой проект, може би този който набере най-много фенове  Laughing - ще мога да кажа със сигурност в началото на октомври  Peace

# 643

Това е за информация ...
Както казва Лакуна, ще му дам шанс на Берк Хакман като начало, щото останалите са ми световно неизвестни  ooooh! но пък сюжета щял да бъде кримиекшън  newsm78
Няма превод, няма и желаещи ... ще видим какво ще е неделя вечер Rolling Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 14:05 от petan

# 644
Какво да кажа, радвам ви се,че сте развълнувани и въодушевени, но по принцип, като нещо съм го гледала, не ме влекат повторенията(с извънредни изключения),няма ли очакване, няма и  тръпка, още повече без превод  ooooh!Ако има добри души да се заемат, по съм навита на Каип, авантюристичното в мен надделява.Комшиите дотам ли се изчерпаха се питам едновременно, че да се осланят на американците, ами тъпо ми идва, а като прибавим и цензурата-съвсем.Не Баърш, не Ча, Джони Деп да беше, пак щях да го отсвиря, колкото и да го харесвам.
Така,че съм "изгубената" патка, по отношение на "вълните"- не плавам, ще чакам "Изгубеният" да се намерим на брега,но от по-височко, от скалата, да не взема да заспя, че приливът да ме залее, а отливът да ме повлече.  Heart Eyes

П.П.
Скрит текст:
Едно от нещата ,дето съм го повтаряла и съм му изгледала от любопитство,какви ли не версии е  Dangerous Liaisons и оригиналът с Джон Малкович и сие, си остава неповторим

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 14:31 от nikita1

Общи условия

Активация на акаунт