Доход 500 лева на месец

• 90 718
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 165
Бе те някои бачкат 12 часа за 300 лв.....Ама не го правят за да забогатея ,а за да оцелеят.

При 12 часа ще ти остане време да спиш. При 21 часа на ден, 6 дни в седмицата - не. С 2700 паунда в Англия не се забогатява, а предвид силната конкуренция, може само със стажа и работната седмица от 130 часа да си останеш. 

# 166
  • в рока
Зная ,че не се забогатява с 2700 паунда.Но не разбрах връзката с темата.

# 167
Зная ,че не се забогатява с 2700 паунда.Но не разбрах връзката с темата.

Добре. Ако един мъж работи за 500 лв, да се хване ли на още 3 работни места, да се изтощи до умопомрачение и припадъци, за да изкарва повече? То хубаво с престижната работа за висока заплата, но не всеки има квалификации и потенциал, а също и желание. Отделно има престижни професии с ниски заплати. А очевидно и в инвестиционна банка могат да те докарат до крайно изтощение.

# 168
Сега се присетих - каква е "цената" на повишаването на дохода? Примерно: http://profit.bg/news/21-godishen-stazhant-v-banka-pochina-sled- … //nid-111434.html

Не мисля, че е починал от това, че не е спал 70 часа. По-скоро е имал някакъв здравословен проблем, който се е обострил при това положение. Дори и да му е станало зле преди това, може да е решил, че е от недоспиването. В началото на 20-те си години един здрав човек е абсолютно способен да издържи цяла седмица с по 1 час сън в денонощието без особени проблеми за здравето. И аз, и много от колегите ми сме го правили по време на заверки като студенти. И дори не са ни плащали.

# 169
  • Бургас
Не разбирам защо се лъкатушите само в двете крайности. Щом е богат значи е кофти човек. Щом имаш претенции за добър живот значи си златотърсачка, която иска само да си стои в къщи и да не прави нищо. Щом искам детето ми да расте без лишения значи, че ще го лигавя и ще му купувам всичко, каквото поиска.
Просто не мисля, че един мъж на място ще се примири да работи за 500лв и да не се чувства унизен, че не може да осигурява екзистенц минимума на семейството си. И тук няма значение колко пари печели жена му, защото все пак говорим за споделени отговорности. Не мисля, че е справедливо жената да носи на гърба си цялото семейство - препитание, грижа за домакинството, за децата. Къде останаха тогава задълженията на мъжа?!

# 170
А защо работата по къщата и детегледането са само "женски" занимания? За мен важното е да има баланс  - не ме кефи мъжът ми да взима много, но да не го виждам въобще и да не участва в живота ни. Няма да ме кефи и да мързелува и да лежи на мой гръб.
П.П. Аз наистина не разбирам какво влагаш в израза "без лишения"  Rolling Eyes

# 171

Не мисля, че е починал от това, че не е спал 70 часа. По-скоро е имал някакъв здравословен проблем, който се е обострил при това положение. Дори и да му е станало зле преди това, може да е решил, че е от недоспиването. В началото на 20-те си години един здрав човек е абсолютно способен да издържи цяла седмица с по 1 час сън в денонощието без особени проблеми за здравето. И аз, и много от колегите ми сме го правили по време на заверки като студенти. И дори не са ни плащали.

Освен че не е спал е трябвало да работи и предполагам под напрежение. А и стажът е 10 седмици, не една. Аз примерно съм сравнително млада и здрава, но няма такъв вариант да работя по 9 часа на ден (при над 50-часова седмица, колкото работя) и да не спя 3 нощи. Но хората са различни. Въпросът ми беше необходимо ли е това - да се утрепеш от работа (можеш или не можеш физически), за да изкарваш много, израснеш в кариерата или отговориш на нечии представи.

# 172
  • Бургас
А защо работата по къщата и детегледането са само "женски" занимания? За мен важното е да има баланс  - не ме кефи мъжът ми да взима много, но да не го виждам въобще и да не участва в живота ни. Няма да ме кефи и да мързелува и да лежи на мой гръб.
П.П. Аз наистина не разбирам какво влагаш в израза "без лишения"  Rolling Eyes

Не са само женски занимания, но предимно жената си гледа децата и домакинството. Не виждам как един мъж ще гледа постоянно малко бебе или ще върти манджи. За известно време - да, но за по-дълъг период - не знам как ще стане това, че и да му е приятно на мъжа да бъде домакиня, докато жена му ходи на работа и издържа семейството. А и когато децата са малки имат нужда предимно от майките си.
Мъжът може да печели добре и без да се налага да липсва постоянно от дома.

П.П. Когато не можеш да си позволиш неща, които искаш и които са ти необходими, търпиш лишения. За всеки човек те са различни.

# 173
Не разбирам защо се лъкатушите само в двете крайности. Щом е богат значи е кофти човек. Щом имаш претенции за добър живот значи си златотърсачка, която иска само да си стои в къщи и да не прави нищо. Щом искам детето ми да расте без лишения значи, че ще го лигавя и ще му купувам всичко, каквото поиска.

Защото се опитваме да противостоим на схващането, че щом не е богат, значи е кофти човек. Хора - всякакви. Професии - всякакви. Приоритети - всякакви. Семейства - всякакви. Само това се опитвам да кажа, че не е ничия работа да определя кога някой друг е "достоен" да има семейство и деца.

На нас ни се пулиха тая година ей така  #Crazy, че ходим на море с влак, ама бяхме на море Simple Smile и пътуваш цивилизовано, в спален вагон, на климатик, сутринта си се наспал, и е в пъти по-малко рисковано от пътуването по магистралите. Обаче за едни хора беше направо непредставимо. Бащата работи "мутра", майката не работи, понеже я издържат добре. Ми... не, благодаря.

Ако мъжът ми може честно и почтено да печели повече пари с професията, която обича и умее, чудесно. Ако аз мога - добре са дошли парите. Но не правя компромиси с човешки качества за сметка на материалните.

Интересно ми е, ама честно, когато сте си "избирали" партньор, вземали ли сте предвид финансовите му възможности или "перспективността" му?

# 174
Не мисля, че е справедливо жената да носи на гърба си цялото семейство - препитание, грижа за домакинството, за децата. Къде останаха тогава задълженията на мъжа?!

Нещо се въртим в кръг. Тоест мъжът не трябва да мие чинии, да готви, да пусне една прахосмукачка или пералня, да играе с децата, да ги приспива? Ходи на работа, изкарва "голямата заплата" и като се върне гледа мач и чака да му се отмък-примъква. Че то и аз искам така!!! А жена му, нали в общината, за ХХХ лева, тича след работа до градината, до магазина, на родителска среща, после готви, чисти, лъска, приспива и дундурка, че и за работата му слуша, нали той е с голямата заплата, пък за нейната с тия ХХХ лева, какво да му говори, не е важно.

# 175
Дали ще работиш или ще правиш проекти, за да завериш семестъра в срок, напрежението си го има. Разбира се, че има разлика в естеството на дейност и това, че работата на стажанта е платена. Вероятно стажът има повече смисъл, щом залогът е да станеш финансова акула. При нас нямаше чак такъв смисъл, като се обърна назад. Мисълта ми беше, че се опитват да прокарват някаква мисъл, която по всяка вероятност не е вярна. На хората и без това не им се работи особено. Дай да им пуснем статия как някой си умрял от бачкане.

# 176
П.П. Аз наистина не разбирам какво влагаш в израза "без лишения"  Rolling Eyes
Ще напиша аз какво разбирам, пък july  може да допълни.
Живот без лишения си го представям така. Да не мислим за ежемесечните сметки (режийни, GSM-ми...), да можем да си купуваме качествена храна, да излизаме 2-3 пъти седмично, да си купуваме дрехи без притеснение (говоря в нормални граници, а не всеки ден висене по моловете), два-три пъти почивка годината и все пак да остава нещо настрана.

Защото се опитваме да противостоим на схващането, че щом не е богат, значи е кофти човек.
Какъв богаташ с 500+ доход?

# 177
Ще напиша аз какво разбирам, пък july  може да допълни.
Живот без лишения си го представям така. Да не мислим за ежемесечните сметки (режийни, GSM-ми...), да можем да си купуваме качествена храна, да излизаме 2-3 пъти седмично, да си купуваме дрехи без притеснение (говоря в нормални граници, а не всеки ден висене по моловете), два-три пъти почивка годината и все пак да остава нещо настрана.

Така погледнато живеем "в лишения", просто аз не се чувствам особено лишена...

# 178

Не са само женски занимания, но предимно жената си гледа децата и домакинството. Не виждам как един мъж ще гледа постоянно малко бебе или ще върти манджи. За известно време - да, но за по-дълъг период - не знам как ще стане това, че и да му е приятно на мъжа да бъде домакиня, докато жена му ходи на работа и издържа семейството. А и когато децата са малки имат нужда предимно от майките си.
Мъжът може да печели добре и без да се налага да липсва постоянно от дома.

П.П. Когато не можеш да си позволиш неща, които искаш и които са ти необходими, търпиш лишения. За всеки човек те са различни.

Е как да не може да гледа бебе? Да не е глупав? Не му трябват "майчински" инстинкти, за да повива, храни, гушка и прочие. Самотните бащи как се оправят. А ергените да не би мама да ги храни, че да не се налага да си готвят... Те мамините писани са отделна категория. Нямало да му бъде приятно да е домакиня. Зер на жените им е приятно да вършат всичко.

Аз ставам Simple Smile

# 179
Така погледнато живеем "в лишения", просто аз не се чувствам особено лишена...

Далеч съм от мисълта, че човек трябва да се чувства зле, ако някое от нещата, за които съм писала не е изпълнено. Само казвам как би трябвало да е в един идеален свят.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт