Доход 500 лева на месец

• 90 476
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 375
А то понеже е много лесно и мързеливо да се работи на бюро, нали?

Отскоро съм една от най-възрастните в един новоназначен екип, на 32 съм, и ми е много смешно по-малките какви романтични и нереални очаквания са имали за работата си.

И за провинцията си права. Никой не му пука колко висши имаш и какви. Работна ръка - бол.

Дидева, дават, ама погледни по-общо, каква част от хората ги получават, каква част от магазините работят почти само на вересия?

# 376
Нямам предвид, че положението ни е цветя и рози, но винаги ме е дразнело обобщаващото понятие " провинцията".  Grinning

# 377
Нямам предвид, че положението ни е цветя и рози, но винаги ме е дразнело обобщаващото понятие " провинцията".  Grinning
Laughing E като те дразни, отивай в столицата. Wink

# 378
Че то там има повече провинциалисти на квадратен метър, отколкото в един провинциален град.  Mr. Green

# 379
  • София

Е как да го напиша иначе - градовете освен София.
А правя обобщения, защото бая време си висях в една темичка за търсене на работа, споделяли са момичетата как са заплатите "там" - ами кофти са!
Може би има някакви изключения, но те само потвърждават правилото.

# 380
А правя обобщения, защото бая време си висях в една темичка за търсене на работа, споделяли са момичетата как са заплатите "там" - ами кофти са!
Ох, не става дума за самата дума.  Grinning Има градове ( села), които не са София, но разликите между тях са видими. Не можеш да поставиш под общ знаменател Варна и някое село примерно.

# 381
  • Бургас
Нямам предвид, че положението ни е цветя и рози, но винаги ме е дразнело обобщаващото понятие " провинцията".  Grinning

Може би има някакви изключения, но те само потвърждават правилото.

Така де. Обикновено населените места, които не са столици, се водят провинция и в това няма нищо обидно. И да, определено си е по-трудно да си намериш хубава работа на добра заплата в провинциалните градове. София си е София. Почти всички, с които съм говорила казват, че не харесват града, но живеят там. Явно има защо.

# 382
Ох, не става дума за самата дума.  Grinning Има градове ( села), които не са София, но разликите между тях са видими. Не можеш да поставиш под общ знаменател Варна и някое село примерно.
Можеш, нали за това е думата провинция.  Peace

# 383
Позволих си да го напиша това за компютрите в къщи защото имаше такова изказване ,че който имал такъв и интернет в къщи да не се жалва ,че няма пари за храна.Не смятам ,че се изказвам неадекватно и пропускам "Вечерните питиета"алкохол Не пия.Стигам до извода ,че е вярно "Сития на гладния не вярва".

# 384
Въпросът е какво общо има това със зададения въпрос в темата и посоката, която тази тема вече е взела?
Зададеният въпрос е: Може ли мъж с доход до 560 лв да има дете или да живее с жена, която има дете от друг мъж? Зададен е, защото се предполага, че такъв мъж няма да може да отделя достатъчно пари от заплатата си, за да осигури жизнения минимум на още един човек, освен себе си.
Темата е взела посока, че нито една жена не е склонна да създаде семейство с мъж с такива доходи, при положение, че това е постоянно, а не временно положение. Жена с големи доходи, също не е склонна на това(виж поста на Ассос).Призивът:Бъдете хора! е добър, но не действа. Просто младите дами не са склонни да се обвързват с млади господа с доходи няколко пъти под техните, при по-нисък от дохода на 500-левовия мъж, просто е невъзможно от гледна точка на оцеляването. Обобщението:ситият на гладния не вярва няма нищо общо с това, което се твърди тук. Даже напротив:ситият вярва на гладния, затова не иска да създава семейство с него.

# 385
Просто младите дами не са склонни да се обвързват с млади господа с доходи няколко пъти под техните, при по-нисък от дохода на 500-левовия мъж, просто е невъзможно от гледна точка на оцеляването. Обобщението:ситият на гладния не вярва няма нищо общо с това, което се твърди тук. Даже напротив:ситият вярва на гладния, затова не иска да създава семейство с него.

Ако жената взима 3000+ лв, а мъжът 560 лв не е въпрос на оцеляване. Но има жени, които не могат да си представят такъв вариант. Той трябва да изкарва толкова или повече от тях, по-малко не може.

# 386
  • Варна
Ако ти изкарваш 3000, а мъжът до теб 500, какъв е той, ако не лузър? Кой иска да живее с лузър?

# 387
  • Ямбол
Ако ти изкарваш 3000, а мъжът до теб 500, какъв е той, ако не лузър? Кой иска да живее с лузър?
От тук следва, че всички домакини са лузърки.
Не че си мисля нещо по-различно, но все пак да подчертая следствията.

# 388

Може да не е лузър, а да е болен, да е творец, който още не е открит, може просто да е с манталитет на човек, който предпочита да се занимва със семейството си, отколкото да гради кариера. Много възможности има. Аз не бих го отписала директно.

# 389
  • Варна
Има извънредни ситуации, има и перманентни такива.
Има си хора, които просто НЕ могат да заработят повече от 500лв. Те им стигат явно.

Общи условия

Активация на акаунт