Доход 500 лева на месец

• 90 518
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 270
  • Ямбол
....
Според мен мъж, който е амбициозен и работлив никога няма да се остави да е с ниски доходи и на посредствена работа. Обикновено унилите мъже, които не се напъват много професионално, просто никога не са работили за много пари. ...
Уж говореше само за себе си, пък не пропускаш да обобщиш за останалите. Колко мъже, които работят за малко пари познаваш, че си толкова веща в обобщенията за тях?

# 271
Лиляно, логиката ти много куца, ама много. Ами ако познава само ЦЕО-та и мениджъри с хиляди месечна заплата, според теб как ще й изглежда един мъж с 500 лв брутна? Като пълен смотаняк, разбира се. Особено ако е от онази хленчеща порода.

# 272
  • Ямбол
А знаеш ли как изглежда жена, която не работи, особено в очите на онези пачковците?

# 273
Да, знам. Особено ако е майка на децата им. Изобщо не ги възприемат толкова зле, ако трябва да съм честна. Говорят лошо за тях единствено ако мама ги е учила, че те, като мъже, трябва да бъдат гледани, да не им стане нещо на оная работа - нали знаеш как говорят на малките момченца. Съответно момченцата на по 35 и отгоре години обясняват за щастието в нископлатената си работа, докато жена им блъска за тройна заплата и после обгрижва дома и децата.

# 274

Това как било от хилядолетия... То хората са били и неграмотни хилядолетия.

Ииии отново - защо задълженията са мъжки и женски? Защо е по-поносимо жената да получава по-малко пари? Заради оправданието, че е домакинята ли? Аз отговорих, прехвърлям топката.

П.П. Това, което виждам от дадените примери, е че няма чак толкова твърдо разделение на роли. Жената може да реди паркет и да готви. Не е казано да отказва и да се средоточи върху монтьорски дейности. А мъжът готви или чисти също.

Не се хаби. Няма смисъл.

Да, няма, по-лесно е да напишеш научен труд.

# 275
  • Бургас
Да, знам. Особено ако е майка на децата им. Изобщо не ги възприемат толкова зле, ако трябва да съм честна. Говорят лошо за тях единствено ако мама ги е учила, че те, като мъже, трябва да бъдат гледани, да не им стане нещо на оная работа - нали знаеш как говорят на малките момченца. Съответно момченцата на по 35 и отгоре години обясняват за щастието в нископлатената си работа, докато жена им блъска за тройна заплата и после обгрижва дома и децата.

То просто няма смисъл да пиша, защото ти отговаряш вместо мен  Grinning Съгласна съм с всеки твой пост.

Колко ниско трябва да е самочувствието и самооценката на една жена, за да защитава подлагащия я на мизерен живот мъж. Явно някои жени смятат, че и това им е много. Е, аз не бих се задоволила да съжителствам с някой голтак и всеки ден да обяснявам на детето си защо не мога да му купя разни елементарни неща.  
С почти всяка една професия с малко мозък, амбиция и предприемчивост може да спечелиш. В темата имаше примери за учители с ниски заплати. Ами те не са ли чували за частни уроци. Аз самата оставих една торба пари на двама учители по история и литература, за да ме подготвят за кандидат-студентски изпити.

По принцип тезата ми за мъжете важи и за жените, но не в такава сила. Грозно е за жена да не работи и да си клати краката, но мъж да го прави, е повече от отвратително. Жената е редно да работи и да печели, но дохода на мъжа трябва да е достатъчен за издръжката на семейството, ако евентуално жената не може да работи. Моя позната се наложи да напусне работа, защото детето й беше през две седмици болно и се наложи да го спре от градина, за да го гледа. Ако мъжа й не печелеше добре не знам как щяха да се оправят.

# 276

Колко ниско трябва да е самочувствието и самооценката на една жена, за да защитава подлагащия я на мизерен живот мъж..
Толкова ниски, колкото са самочувствието и самооценката на една жена, която смята че измъкването от мизерния живот е задача и цел единствено и само на мъжа й.

# 277

Колко ниско трябва да е самочувствието и самооценката на една жена, за да защитава подлагащия я на мизерен живот мъж..
Толкова ниски, колкото са самочувствието и самооценката на една жена, която смята че измъкването от мизерния живот е задача и цел единствено и само на мъжа й.

В грешка си нещо. Последната няма никакъв проблем със самочувствието.

# 278

Да съм казала, че някой има проблем със самочувствието? Просто подчертах, че са на едно равнище, някъде под морското.

# 279
  • Бургас

А къде видя да съм написала, че това е задача и цел единствено на мъжа!? Ако смятах така нямаше да се напъвам да уча 7 години и да стажувам за мизерни пари по време на следването. Просто щях да си хвана богат мъж, вместо на 19г. да се залюбя с току-що излязъл от казармата младеж и да остана с него и до ден днешен.
И едно е да подкрепиш любимия в момент, в който е загубил работата си и да поемеш финансовата тежест изцяло, ама да ми разправяте какви хубостници са вечните неудачници, работещи цял живот за жълти стотинки, си е абсолютна проява на ниско самочувствие.

# 280
А къде видя да съм написала, че това е задача и цел единствено на мъжа!
Там, където ти видя, че имам предвид точно теб.

# 281

Да съм казала, че някой има проблем със самочувствието? Просто подчертах, че са на едно равнище, някъде под морското.

Много се лъжеш. Нивото им е различно като от земята до небето. Последната никога няма да се хване с мизерник за разлика от първата която цял живот ще мъкне като вол.

# 282
Нивото им е различно като от земята до небето. Последната никога няма да се хване с мизерник за разлика от първата която цял живот ще мъкне като вол.
Мислех, че говорим за любов и семейство, а не за пресметливи кучки. Извинявам се. Не съм разбрала.
В тази връзка, ако мъжът който осигурява висок стандарт на жената вземе та се спомине, а тя няма собствени доходи, нито професия, нито образование - какво прави? Търси следващия гостоприемник ли?

# 283
Нивото им е различно като от земята до небето. Последната никога няма да се хване с мизерник за разлика от първата която цял живот ще мъкне като вол.
Мислех, че говорим за любов и семейство, а не за пресметливи кучки. Извинявам се. Не съм разбрала.
В тази връзка, ако мъжът който осигурява висок стандарт на жената вземе та се спомине, а тя няма собствени доходи, нито професия, нито образование - какво прави? Търси следващия гостоприемник ли?

Точно за любов говорим. Няма по-голям стимул за любовта от висок стандарт.  Simple Smile
Да се спомине може и бедният и богатият.( По-вероятно е за първия) Разликата е само в наследството.

# 284
  • Бургас

Ти за активи, спестявания и застраховки да си чувала. Всичко опира до интелигентност, но някои предпочитат да омаловажават постиженията и качествата на другите, като ги превръщат в недостатъци. Сигурно е утешаващо за някои хора.
И защо да е "пресметлива кучка" жена, която иска интелигентен, образован и с добра професия мъж, ако и тя самата е такава. Не разбираш ли, че просто няма как такава жена да ходи с някой прошляк. И тук не говорим само за финанси, а за простичкия факт, че една такава жена няма да е на едно интелектуално и емоционално ниво с някой смотльо, който бачка смотана работа, със смотани колеги и за смотани пари.

Общи условия

Активация на акаунт