Доход 500 лева на месец

• 90 478
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Твърдо не - поне за мен. ... Дори и да взимам десет бона заплата, не бих могла да гледам сериозно на такъв мъж.

Дилемата на една приятелка. Тя взима въпросните десет бона и след многогодишна връзка с 500-левовия мъж, въпреки, че всички много го харесвахме, че се обичаха и прочее,  преди месец беше принудена да я прекрати. Причината - беше и трудно поне по десет пъти на ден в решенията си да се съобразява с доходите му, за да не го унижи или злепостави.

Но пък друга позната, дори с по-големи възможности си отгледа такъв мъж от нулата. С побутвания от нейна страна сега той и е почти равностоен.

Така че е въпрос на потенциал, според мен, не на конкретни цифри.

# 361
Дилемата на една приятелка. Тя взима въпросните десет бона и след многогодишна връзка с 500-левовия мъж, въпреки, че всички много го харесвахме, че се обичаха и прочее,  преди месец беше принудена да я прекрати. Причината - беше и трудно поне по десет пъти на ден в решенията си да се съобразява с доходите му, за да не го унижи или злепостави.

Егати връзката, която се измерва в цифри. Вкъщи касата е обща, всеки слага, всеки взема, никой никому не се отчита, освен за големи разходи.

# 362
Оглеждали ли сте отстрани какво представляват голяма част от майките след първата година от майчиството, които си стоят у дома. Невротизирани, безпарични, истерични, разскубани същества пред блока или в кафето, които крещят за нищо на децата си. Сигурно някой ще се обиди, сигурно има и запазили самообладание майки, но масово са едни крещящи женища, които мятат детето в пясъчника и му навикват от далече. В магазина крещят на хлапето как не може, не дават, не позволяват и няма да му купят, защото нямат пари (последна фаза на откровенната истерия). Някой татко да сте забелязали така да прави с хлапето си по улицата? По-добре майките да вървят на работа, да дават баби и татковци или гледачки да ги отменят, защото заседяването у дома незабелязвам да дава кой знае какво възпитание на децата- хрупай зрънчо и се мотай в пясъчника, малко мамина истерия и обеден сън след шамари.
Еее-стига де-
Дай сега другото листо. Ти работиш на щанд за месо в голям магазин.  Ставаш всяка сутрин в 6  и със съненото и полуболно дете пътуваш в градския по един час, оставяш го в детска градина и застъпваш на смяна. Търпиш истериите на шефа си, усмихваш се на идиоти  и супер претенциозни клиенти, стоиш на крак 9 часа. После тичаш, взимаш детето от детска градина, връщаш се и почваш да готвиш, чистиш и переш, докато малкия ти се мотае в краката и реве. Обърсваш му един шамар да спре с рева, щото не издържаш и утре пак същото. Това по-добре ли е от две години майчинство, че и даже цял живот с децата си?

# 363
 Thinking Не можах нещо да схвана идеята на сравнението ти, Гери ?

# 364
Идеята, Шанталче, е, че не е вярно напълно това в цитата от поста на Герри. Тоест не е вярно, че майките като се заседят вкъщи и полудяват направо. Герри дава пример на полудяла майка, която не седи у дома, а работи. Обаче гадна работа. И то за малко пари. Прави си изводите значи....

# 365
  • Ямбол
Излиза, че има само два вида жени - по майчинство и продавачки, които стоят на крак 9 часа.

# 366
  • София
Добре, че не съм майка, значи.

# 367
Здравейте,мами дали имаш компютър в къщи не е критерий ,че си "заможен".Защо имам чувството ,че на такива заядливци не им е мястото в този форум а в друг .....може би "Кифли".Човек, който не е патил незнае какво означава да няма пари за хляб.Бъдете ХОРА.

# 368
Здравейте,мами дали имаш компютър в къщи не е критерий ,че си "заможен".Защо имам чувството ,че на такива заядливци не им е мястото в този форум а в друг .....може би "Кифли".Човек, който не е патил незнае какво означава да няма пари за хляб.Бъдете ХОРА.
Постът ти е озадачаващ, меко казано. Не знам на какво да го отдам, рано е за вечерните питиета Laughing Чувството ти за мястото на хората във форума е....да го наречем леко неадекватно. Призивът в края е хубав, но стои малко не на място като че ли. newsm78 Все пак се връзва с "незнам", както и с констатацията, че "да имаш компютър вкъщи не значи че си заможен".

# 369
  • Пловдив
Оглеждали ли сте отстрани какво представляват голяма част от майките след първата година от майчиството, които си стоят у дома. Невротизирани, безпарични, истерични, разскубани същества пред блока или в кафето, които крещят за нищо на децата си. Сигурно някой ще се обиди, сигурно има и запазили самообладание майки, но масово са едни крещящи женища, които мятат детето в пясъчника и му навикват от далече. В магазина крещят на хлапето как не може, не дават, не позволяват и няма да му купят, защото нямат пари (последна фаза на откровенната истерия). Някой татко да сте забелязали така да прави с хлапето си по улицата? По-добре майките да вървят на работа, да дават баби и татковци или гледачки да ги отменят, защото заседяването у дома незабелязвам да дава кой знае какво възпитание на децата- хрупай зрънчо и се мотай в пясъчника, малко мамина истерия и обеден сън след шамари.

Е, не го приемам това. Крещенето не може да се обяснява с безпаричие винаги. Такива са си, нисък праг на дразнение, или не са се адаптирали към ролята на майчинството и лесно се нервят, ама чак да ги описваш майките като някакви дрипли...Може би са по-истерични заради липсата на лично време за себе си, че са откъснати от социалната среда.
А иначе, и аз използвам понякога "няма да ти купя.., защото нямам пари" - не че нямам пари за един чипс например, а защото дете на 2 години и нещо няма да ме разбере, ако му обясня, че е вредно Wink

# 370
  • London
То всичко може, а дали може с тази сума да  осигури нормален живот на семейството си е отделен въпрос. Как пък всяка тема се върти около лузърщина , 300-500 лева и броя на луканките в хладилника. На зле отиваме да знаете....

# 371
А, че ме подсети, La Catrala. Днес в един от сутрешните блокове Владо Каролев каза, че само необразованите и мързеливите в България работят за 300 лв.,  а той ги разбира тези работи.

# 372
А, че ме подсети, La Catrala. Днес в един от сутрешните блокове Владо Каролев каза, че само необразованите и мързеливите в България работят за 300 лв.,  а той ги разбира тези работи.
Че още има ли необразовани въобще в България? От нашето поколение? Аз мисля, че среднисти вече няма. Но че сме мързеливо поколение, това е ясно. Нали сме учили да не работим, или поне да работим на бюро.

# 373
  • София
А то понеже е много лесно и мързеливо да се работи на бюро, нали?

Каролев пак се е-ава с хората. По провинцията ако щеш челни стойки да правиш, повече от 500 лв заплата няма да ти дадат.

# 374
По провинцията ако щеш челни стойки да правиш, повече от 500 лв заплата няма да ти дадат.
В нашата " провинция" дават доста по-сериозни заплати без да се налага да изпълняваш подобни гимнастики. Живея в сравнително малък град.

Общи условия

Активация на акаунт