Доход 500 лева на месец

• 90 476
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 390
Има извънредни ситуации, има и перманентни такива.
Има си хора, които просто НЕ могат да заработят повече от 500лв. Те им стигат явно.

Има и хора, които нямат увереност, че могат да заработят повече. Самоувереността е черта, която подлежи на промяна. Несигурни хора, които се притесняват да променят живота си много-много. Това може да се отработи. Има и такива, на които им стигат.

# 391
500 лв за 1 човек, който е непретенциозен, може да стигнат, ако не живее на квартира. Въпросът е може ли този човек да има дете, за което трябва да се грижи? Отговорът е не, не може да му осигури жизнения минимум за едно обикновено оцеляване, не за екстри.

# 392
500 лв за 1 човек, който е непретенциозен, може да стигнат, ако не живее на квартира. Въпросът е може ли този човек да има дете, за което трябва да се грижи? Отговорът е не, не може да му осигури жизнения минимум за едно обикновено оцеляване, не за екстри.

Имам позната самотна майка, която си гледа детето с точно толкова. Аз много бих се притеснявала, ако съм на нейно място, но животът е непредвидим и за нищо не се заричам.

# 393
Хората хубаво са казали баба знае 2 и 200. Животът може да ти поднесе много изненади и аз съм го разбрала на свой гръб. Става въпрос дали мъж, за когото важи определението на нашата Богиня, трябва да включи в плановете си дете. Да, може, но ако трябва сам да плаща за издръжката на това дете, горко му на мъничето. Обикновено такива господа разчитат, че ще вземат жена, която също носи толкова в края на месеца и така ще вържат някак семейния бюджет. Обикновено го отнася горката жена. Sad Всичко друго са словесни постановки.

# 394
Хората хубаво са казали баба знае 2 и 200. Животът може да ти поднесе много изненади и аз съм го разбрала на свой гръб. Става въпрос дали мъж, за когото важи определението на нашата Богиня, трябва да включи в плановете си дете. Да, може, но ако трябва сам да плаща за издръжката на това дете, горко му на мъничето. Обикновено такива господа разчитат, че ще вземат жена, която също носи толкова в края на месеца и така ще вържат някак семейния бюджет. Обикновено го отнася горката жена. Sad Всичко друго са словесни постановки.

Ако се разчита само на заплатата на мъжа (500 лв) - предполагам ще им е трудно, меко казано. Не виждам защо жената обаче няма да допринася. Първата година има майчинство. Втората може на детска градина. И да, да, знам, че боледуват, може и бащата да взима болнични според зависи.

# 395
Цитат
Ако жената взима 3000+ лв, а мъжът 560 лв не е въпрос на оцеляване.

Какво ще стане,ако жената иска 3 деца и всяко да гледа по две години? Вместо 3500лв, доходът им ще спадне до 2100 и после 850 за втората година. Да не говорим колко стресиращо е да знаеш, че цялото семейство се крепи само на теб. И че от тук насетне до пенсиониране трябва да си налягаш здраво парцалите, защото не можеш да разчиташ на мъжа до теб. (Това се отнася и за мъжете и за жените)

# 396
Цитат

Какво ще стане,ако жената иска 3 деца и всяко да гледа по две години? Вместо 3500лв, доходът им ще спадне до 2100 и после 850 за втората година. Да не говорим колко стресиращо е да знаеш, че цялото семейство се крепи само на теб. И че от тук насетне до пенсиониране трябва да си налягаш здраво парцалите, защото не можеш да разчиташ на мъжа до себе си. (Това се отнася и за мъжете и за жените)

# 397
Цитат

Какво ще стане,ако жената иска 3 деца и всяко да гледа по две години? Вместо 3500лв, доходът им ще спадне до 2100 и после 850 за втората година. Да не говорим колко стресиращо е да знаеш, че цялото семейство се крепи само на теб. И че от тук насетне до пенсиониране трябва да си налягаш здраво парцалите, защото не можеш да разчиташ на мъжа до теб. (Това се отнася и за мъжете и за жените)

Не виждам защо мъжът да не взима активно участие в отглеждането. Има си и отпуск по бащинство. Ако жената взима 3500 лв заплата , логично е да си гледа детето първата година, майчинските й са добри пари. Логично за мен, разбира се. После е по преценка - дали ясла, дали бащата ще жертва неговата заплата (500 лв) и ще гледа детето/децата.

# 398
  • London
Имала съм гадже навремето, което беше меко казано неудачник. Такава връзка няма бъдеще, а какво остава от такъв ми ти льольо жена с положение да иска брак, деца и дом. newsm78 Трябва да е някой товарен влак и да има много малко женски белези, че да стигне до тая одисея. И да не започваме пак с любовта като в сериалите между бизнес-дамата и шофьора, защото тия неща са забавни докато не се стигне до нещо сериозно и мъжа не се почувства последна дупка на кавала и задушен в тази връзка в която не може да е водещата фигура ( глава на семейство), а това се случва, ако има достойнство, а не е поредния маргинал лепнал се за пачкираната от изгода. Или за вас е нормално да се чува ''Минке дай 5 лева за кафе, че заплатата свърши на 5 тия ден от месеца''? Joy Такъв работещ за 500 ще се чувства добре с Марийка работеща за 300-500 и ще си живуркат криво-ляво и доволно понеже са от един калъп. Винаги съм казвала, че връзки с поляризиран социален статус в двойката са хипер нетрайни и това съм го изпитвала още като ученичка. Джобни въпросното гадже имаше колкото аз за 1 ден, то за цяла седмица. Не можеше едно кафе да почерпи и да се почувства с приятелка мъжки. Беше си бедна фукара по рождение и нямаше изгледи да се оправи е след толко години като го гледам не е мръднал и крачка от това си състояние и ако бях останала с него по някаква нелепа случайност слушайки подвига на сърцето сега щях да дундуркам дечурлига в панелката и да слушам само за липсата на пари за елементарни нужди. Добре, че винаги съм мислила първо с разума, сега се радвам от този факт.

# 399
  • София
Цитат
Ще си спестя мнението. Само искам да отбележа, че обратната ситуация е доста често срещана и, на всичкото отгоре, се приема за напълно нормална.

Ако жената взима 3500 лв заплата , логично е да си гледа детето първата година, майчинските й са добри пари.
Майчинските ще са и около 1900, което аз не бих нарекла добри пари на фона на основната заплата. Все пак предполага се, че стандарта и гравитира по-скоро около трите хиляди, а тепърва ще има допълнителни разходи заради детето. Финансово по-безболезнено ще е да се заеме таткото.

# 400

Ако се разчита само на заплатата на мъжа (500 лв) - предполагам ще им е трудно, меко казано. Не виждам защо жената обаче няма да допринася. Първата година има майчинство. Втората може на детска градина. И да, да, знам, че боледуват, може и бащата да взима болнични според зависи.

Мога да ти разкажа как е действително, обаче. За да работиш за сума на тавана, работата не е до 17:00 и да си вдигнеш чукалата, за да помагаш на жена си вкъщи. Такава е работата за 500 лв, не за 3500. Дори жената да работи за 3500, тя няма да е в 17:00 вкъщи. Нито един от двамата, ако са на 3500 няма да може да е наравно в отглеждането реално, защото тази заплата предполага едни различни ангажименти. Да взима бащата в такава ситуация болничен е равносилно на подритване на трудовата книжка.
Моят съпруг миналата година гледА децата цяло лято, също и болничен не съм пускала аз, защото той работеше от вкъщи и той пое всичко. Неговото обаче е изключение, рядко е тази възможност, не е отредена на средностатистичесния български работник, със заплата на тавана. И пак-присъствието на майка до болното дете е препоръчително, най-малкото, не защото мъжа ми е глупак и не може и не знае, а просто защото едно болно дете търси майка си. Отделно, че той все пак работеше, нищо, че е от стаята, където лежи детето.
В този свят няма такова ПОравно, каквото го спрягате постоянно, живота е въртележка. Когато единя тегли финансово колата, другия ще бърше сополите, не се знае тези периоди колко ще са дълги и как ще се въртят, ама с това вторачване кой колко сопола е избърсал на децата....ви минава младостта, на някои и старостта де.
Доход от 500 лв е крайно недостатъчен за издръжка на тричленно семейство от мъж. Дори и майката да работи, а ме съмнява тя да взима 3500, е добре да се действа в посока реализация с по-висок доход.

# 401
  • Бургас
Ниската заплата на един мъж не само, че не е достатъчна за ...........нищо, но и е негативен показател за същността и на самия мъж. Що за нормален мъж би търпял това положение продължително време, знаейки, че заради него семейството му мизерства. Тук не говорим само за финанси, но и за човешки качества. На мен ли ми е работа да нося цялата къща на гърба си.
И да, колкото и да си говорим за равни задължения, никога не се получава така. Масово децата се гледат от майките и децата искат да бъдат гледани от тях и ги търсят постоянно. Най-малкото от какъв зор някой сульо ще ми отнеме радостта да бъда майка, да се грижа за детето си и да изградя пълноценна връзката с него, защото се налага да работя, за да запълвам огромната дупка от 500лв до сумата, необходима ни за нормално съществуване.

# 402
  • Galaxy 13197853088
И 20 деца може да има.

# 403
Да- ако не може да брои до 20..

# 404
Ниската заплата на един мъж не само, че не е достатъчна за ...........нищо, но и е негативен показател за същността и на самия мъж. Що за нормален мъж би търпял това положение продължително време, знаейки, че заради него семейството му мизерства. Тук не говорим само за финанси, но и за човешки качества. На мен ли ми е работа да нося цялата къща на гърба си.
И да, колкото и да си говорим за равни задължения, никога не се получава така. Масово децата се гледат от майките и децата искат да бъдат гледани от тях и ги търсят постоянно. Най-малкото от какъв зор някой сульо ще ми отнеме радостта да бъда майка, да се грижа за детето си и да изградя пълноценна връзката с него, защото се налага да работя, за да запълвам огромната дупка от 500лв до сумата, необходима ни за нормално съществуване.

Наскоро водих разгорещена полемика във ФБ по въпроса, защо и как един мъж би работил за 500 лева, не се заеме с допълнителна работа или пък не започне такава, но не по специалността му, т.е. нискоквалифицирана. Ето, съпругът ми като работодател дава от 50 до 100 лева дневна надница на работник. Но се касае за строителна дейност- от общ работник нагоре. Баш майсторите са друга бира. Еее, ма те не били учили да бъркат бетон или да стоварят цимент и теракол! Това било работа за мангали! Те имали мечтииии! Какъв пример давали на децата си? И пр. бла-бла.
Изводите за теб.
Моите са, че болшинството са мързеливи и предпочитат да мрънкат, вместо да запретнат ръкави в буквалния смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт