Доход 500 лева на месец

• 90 474
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Ниската заплата на един мъж не само, че не е достатъчна за ...........нищо, но и е негативен показател за същността и на самия мъж. Що за нормален мъж би търпял това положение продължително време, знаейки, че заради него семейството му мизерства. Тук не говорим само за финанси, но и за човешки качества. На мен ли ми е работа да нося цялата къща на гърба си.
И да, колкото и да си говорим за равни задължения, никога не се получава така. Масово децата се гледат от майките и децата искат да бъдат гледани от тях и ги търсят постоянно. Най-малкото от какъв зор някой сульо ще ми отнеме радостта да бъда майка, да се грижа за детето си и да изградя пълноценна връзката с него, защото се налага да работя, за да запълвам огромната дупка от 500лв до сумата, необходима ни за нормално съществуване.

Наскоро водих разгорещена полемика във ФБ по въпроса, защо и как един мъж би работил за 500 лева, не се заеме с допълнителна работа или пък не започне такава, но не по специалността му, т.е. нискоквалифицирана. Ето, съпругът ми като работодател дава от 50 до 100 лева дневна надница на работник. Но се касае за строителна дейност- от общ работник нагоре. Баш майсторите са друга бира. Еее, ма те не били учили да бъркат бетон или да стоварят цимент и теракол! Това било работа за мангали! Те имали мечтииии! Какъв пример давали на децата си? И пр. бла-бла.
Изводите за теб.
Моите са, че болшинството са мързеливи и предпочитат да мрънкат, вместо да запретнат ръкави в буквалния смисъл.

За жалост голяма част от българските мъже са точно такива, каквито ги описа - с големи "мечти".
Когато има желание, има и начини. С нищо /освен болест/ не мога да оправдая мъж, който изкарва джобни пари, пък жена му да му мисли.

# 406
Абе в град като моя ще се намерят доволно количество кандидати и за такава работа, особено ако парите са като споменатите - даже съм сигурна, че ще има блъсканица. Като имаше бум в строителството и нямахме деца и моят мъж ходеше в събота и неделя да изкарва така допълнителни средства. То пък голямата работа да си изпълниш мечтата и да си началник цех, а да взимаш по-малко от общ работник. Но сега има много фирми, в които заплатата е около тези 500 лв., а работното време е над 8 часа, включително и в събота - за каква допълнителна работа можем да говорим? Да припомням ли в мината в Симитли колко се взима, колко смъртни случая имаше, но хората не искат да се закрива, щото по-добро няма.

# 407
Не ми казвай само, че в Симитли една жена изкарва 3500, затова може мъжа и да си посволи да не бачка....Или, че жената в Симитли ще тръгне да копае, а мъжа и да остане да бърше сополите на децата.
Вижте, аз разбирам, но има ситуации в живота, които не са така идилистични, както тук често спретват. Единици са тези, които могат да си позволят Онази равнопоставеност откъм някакви хипотетични там задължения.

Темата е много простичка-може ли мъж, с доход 500 лв, да издържа семейство. Това е, а не дали може да заплоди жена. Ами с 500 лв-не може да издържа семейство, това е истината. Ще заборчеят, ще са в лишения. Сега, ако жената работи за 3500 междувременно, са съвсем други условията на темата. И си е работа на жената-ще ли е с мъж без доходи или не.

# 408
Да наистина съм се отклонила малко от темата за ,което се извинявам.Много е трудно ,да се живее с малък доход при тези цени за изхранване са нужни....мнооого пари.Аз съм с две деца баткото почти на 19 ,а малката е на 5 и 9 месеца.

# 409
  • София
Абе в кой турски сериал жена, която работи за 3000+, ще си вземе мъж на 500 лв. заплата? Пък и ще му оставя да гледа децата. Нормално е мъжът да изкарва повече пари, иначе няма как да е глава на семейство. Ще е сульо.  Peace

# 410
Ана2, и аз мислех така, но оказва се, че за доста хора, /дали им е под достойнството или ги мързи, е все тая/ това не е опция за допълнително изкарване на пари.

# 411
Разбира се, че и жените не взимат 3500. Въобще в целия регион едва ли са много жените с такъв доход. А дали могат да живеят заедно - хипотетично сигурно могат - аз познавам например семейства от лекарка и учител, там определено жената е с доста по-добрия доход.
Аз лично не бих могла да живея и с мъж, който изкарва много повече от мен, предполагам и на мъжа ми няма да му е приятно да имаме сериозна разлика в доходите и тай да ми иска джобни.
Защо и мъжът да не гледа децата? След първата им година не виждам проблем и има хора около мен, които го правят - въпрос на семейно планиране е - ако фирмата на мъжа е в лош период, ако той може да работи и от къщи, ако работното време на майката е по-гъвкаво, а заплатата - добра и т.н.
Каси, има и мързеливи, има и горди. Има и прагматични хора обаче.
Джиз, каквото и да си говорим, такива семейства има. Не едно и две. И живеят. И деца им се раждат. И е възможно някое от тези деца да успее повече от нашите, дето са отгледани с повече. Не е като да не познава историята такива случаи.

# 412
Защо и мъжът да не гледа децата? След първата им година не виждам проблем и има хора около мен, които го правят - въпрос на семейно планиране е - ако фирмата на мъжа е в лош период, ако той може да работи и от къщи, ако работното време на майката е по-гъвкаво, а заплатата - добра и т.н.

Защото това са изключения!
Аз го имам сега, но не съм го имала дълги години преди това като възможност. И не се знае до кога ще я имам тази възможност. Затова. Защото е много лесно аз сега да се изплескам и да кажа-щом ние можем, значи и другите могат. Не е така.
Защото , ако преди десет години се бях тръшнала на мъжа ми-как не го е срам да не участва така, по равно , и той беше застанал на челна стойка, за да участва в това по равно, днес нямаше да е там, където е, и да имам възможността аз, и той, да сме гъвкави и да Можем.
Хората се събират, не , за да си ги мерят-кой е нарязал домата, па кой е натиснал копчето на пералнята по график-един път аз, един път ти. Хората се събират и се допълват-един е силен в едно, друг-в друго. Който с каквото може е полезен. И ако 5 години моят принос ще е да бърша сополите и да натискам копчето на пералнята, неговото ще е да бачка така, че да се живее. И т.н. и т.н. Кой каквото може.

Ана, въобще не казвам, че Трябва Масово да се живее охолно.
Пак извъртате нещата Аз самата достатъчно дълго съм живява в нямане и знам много добре.
Не е за това темата и не казвам, че с ниски доходи се отглеждат некачествеи хора.
Казвам само че, не е толкова простичко това ПОРАвно, което вечно тук прокламирате, нито, че 500 лв са достатъчни за нормален живот. Толкоз от мен.

# 413
Чакай сега, какво извъртам? Кога съм казала, че трябва всичко да е поравно? Твърдя обаче, че има различни случаи и всеки сам избира как да живее. Не обичам клишетата - а тук се завърта такова - мъжете трябва да изкарват повече, иначе са мързеливи, майките трябва да се грижат за децата и домакинството, и т.н. Няма универсално трябва - ако има нещо, което трябва, то е децата да са обгрижвани. С колко и от кого - всеки сам си избира.
Ти сама казваш, че всеки е силен в нещо - именно - това твърдя и аз. Има мъже, които си имат перфектен подход към децата, има и жени, които са перфектни ръководителки. Глупаво е заради клишета да не си реализират възможностите.

# 414
Те тези си ги реализират, те не питат по форуми, ще им стигнат ли 500 лв...

# 415
Най-малкото от какъв зор някой сульо ще ми отнеме радостта да бъда майка, да се грижа за детето си и да изградя пълноценна връзката с него, защото се налага да работя, за да запълвам огромната дупка от 500лв до сумата, необходима ни за нормално съществуване.

Уааа, просто не издържам  Mr. Green
"Някой сульо" ти е съпруг и баща на децата ти, предполага се, че с него те свързват освен икономически интерес и дълбоки чувства. Бидейки баща, той също има право и отговорност да изгради пълноценна връзка с децата си. А пък аз имам нужда и от нещо друго, което да ми осмисля живота, освен отглеждането на пиленцата.                        

# 416
  • Ямбол
Най-малкото от какъв зор някой сульо ще ми отнеме радостта да бъда майка, да се грижа за детето си и да изградя пълноценна връзката с него, защото се налага да работя, за да запълвам огромната дупка от 500лв до сумата, необходима ни за нормално съществуване.

Уааа, просто не издържам  Mr. Green
"Някой сульо" ти е съпруг и баща на децата ти, предполага се, че с него те свързват освен икономически интерес и дълбоки чувства. Бидейки баща, той също има право и отговорност да изгради пълноценна връзка с децата си. А пък аз имам нужда и от нещо друго, което да ми осмисля живота, освен отглеждането на пиленцата.                         
Те затова са ѝ такива мненията, понеже такива примери има около себе си - сульовци.
Има мъже, които създават семейства, не само за да носят пари и да гледат отстрани децата си.

# 417
Темата не е за крайностите, а за един простичък факт-500 лв са си мизерия, защото са под необходимия минимум.
Па кой с кого, как и защо-са лични работи.
По тази логика-има и семейства, в които жените не гледат под лупа колко точно  перални е пуснал мъжа и наравно с нея след работа. Щото не са се омъжили за роботи.

# 418
  • Пловдив
Няма да повярваш, Jizzlobber, но отговорът на въпроса какво е необходим минимум не се свежда до "простички факти", а както е казал поетът, зависи от гледната точка.

# 419
И е така, и не е така. Зависи от страничните фактори. Дадох пример с мизеруващите, но горди. Нека да са горди, лошото е, че са и гладни.
Има и други обаче- със заплата 500 лева, но със странични доходи. Имам роднина, семеен, с три деца, с около и по-малко от 500 лева заплата, на общинска службица, с кротко работно време от 9 до 17,30. Как се оправя ли? Мизерник на пръв поглед, но истината е, че с него си делим доста прилични наеми, та ако иска, дет се вика, може и ден повече да не стъпи в забутаната си община на работа. Та, истории много.

Общи условия

Активация на акаунт