Доход 500 лева на месец

• 90 701
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 900
  • София - Рим и обратно
Попитах за децата, не за жената и новият й дом. Тя се предполага, че е пълнолетна, грамотна и може да си потърси работа, ако не работи, за да си посреща личните нужди.

# 901
  • London
Всичко опира до степента на самостоятелност, която остава и тази, с която сме готови да се разделим...
И с комбинирани финанси може да си самостоятелен. Ако няма комуникация, доверие, чувство за единство започва деленето.

# 902
Който работи е нормално да има дебитна карта, но мъжа ми има достъп до нея, както аз до всичко негово.Парите в сметките ни са едно цяло.
Това не го разбирам. За какво ти е достъп до неговата карта, ако си имаш средства в твоята; и обратно - за какво му е на него достъп до твоята сметка? newsm78

# 903
Попитах за децата, не за жената и новият й дом. Тя се предполага, че е пълнолетна, грамотна и може да си потърси работа, ако не работи, за да си посреща личните нужди.

Може.
Ама кой ще я вземе на 40, без трудов стаж последните 15 години  Laughing
Или как ще поддържа стандарта си? Ей такива неща.
Доколкото знам, домакиня все още не е прието за трудов стаж.

# 904
  • София

Има доста жени, които след 10-15 години домакинстване тотално са изгубили представата какво е работа и изкарване на пари.

# 905
Всичко опира до степента на самостоятелност, която остава и тази, с която сме готови да се разделим...
И с комбинирани финанси може да си самостоятелен. Ако няма комуникация, доверие, чувство за единство започва деленето.

Ако ти разпределяш изкарани от теб пари -  е едно, но ако разпределяш изкарани от двамата - друго.
За да си позволиш първото -  трябва общите като цяло да са доста по-високи от това, което ви е нужно за месечен минимум илипокриване на разходи.

Ако за мен не е проблем от моята заплата да платя сметките и храната - съответно и за мъжа ми не е, защото говоря за ситуация, в която двамата имат близки високи доходи - то тогава защо заедно да разпределяме?

# 906
  • София - Рим и обратно

Може.
Ама кой ще я вземе на 40, без трудов стаж последните 15 години  Laughing
Или как ще поддържа стандарта си? Ей такива неща.
Доколкото знам, домакиня все още не е прието за трудов стаж.
Виж сега, като опре ножа, и без стаж се намира работа. Почасово гледане на деца, чистене...такива работи. Щом е работила "домакиня" поне това е научила да го върши. Не ги мисли толкова домакините, не са толкова тъпи Wink.

# 907
 Joy Joy Joy
дааа, до вчера охолен живот - утре детегледачка...така става, да знаеш...

# 908
  • София
Ох, с тия общи пари значи.
Не знам, аз едва се оправям с моите си пари. Ако трябва да боравя и с неговите ще ми дойде малко в повече, честно казано  Mr. Green

# 909
  • London
Който работи е нормално да има дебитна карта, но мъжа ми има достъп до нея, както аз до всичко негово.Парите в сметките ни са едно цяло.
Това не го разбирам. За какво ти е достъп до неговата карта, ако си имаш средства в твоята; и обратно - за какво му е на него достъп до твоята сметка? newsm78
При нас няма твое и мое! Дано съм ясна....имам лична карта заради заплатата принципно.Не може да даваме една карта за заплатите, иска се да си лично титуляра, но парите вътре са сборни за семейството.

# 910
  • София - Рим и обратно
Е, аз пък не разбирам защо да няма достъп до моята карта Laughing. Ако имах съмнения за невъоръжен грабеж от собствения си съпруг, просто нямаше да сме заедно. Имаме и една сметка с 2 карти, всеки тегли, каквото е нужно в момента, не правим предварително събрание.

При нас няма твое и мое! Дано съм ясна....имам лична карта заради заплатата принципно.Не може да даваме една карта за заплатите, иска се да си лично титуляра, но парите вътре са сборни за семейството.
Да, и при нас е така.

# 911
  • София
Ох, с тия общи пари значи.
Не знам, аз едва се оправям с моите си пари. Ако трябва да боравя и с неговите ще ми дойде малко в повече, честно казано  Mr. Green

И аз бях така едно време с моите пари. Вятър ме вееше на бяла кобила.
Даже помня, точно бременна с първото си изпуках най-егоистично едни 600 лв. Само едно яке си купих, другите - тра-ла-ла.

Ама като поех отговорността за всички финанси, се стегнах и знам всяка стотинка къде отива.
Е, почти де... Wink

# 912
Дори при висок доход, някой неща мисля, че трябва да се обединят. Например храна, сметки, екскурзии, както и разходи за децата, нали все пак са общи ?

Ние нямаме обща сметка и не обединяваме нищо. Също така съквартирантът ми - нали така се наричат хората, които нямат брак  Wink, няма достъп до моите сметки и аз нямам до неговите. Разпределението ни не е фиксирано и всеки плаща това, което купува в момента без да правим предварително обсъждане. Не съм му искала пари или позволение, за да купя нова пералня и той не ми иска пари, за да купи нов телевизор, примерно.
Средно на година и малко правим освежителен ремонт - тогава всеки се включва с половината от сумата или пък единият плаща на работниците, другият за част от мебелите и така. Нямаме отделни рафтове в хладилника  Mr. Green

Значи вие просто се редувате, така ли да разбирам ? Например единият плаща тока, другият другите сметки ?
То ако е така, никак не е лошо, въпреки, че аз лично предпочитам подялбата, все пак някои неща се ползват и от двамата.

# 913
  • London

Ако ти разпределяш изкарани от теб пари -  е едно, но ако разпределяш изкарани от двамата - друго.
За да си позволиш първото -  трябва общите като цяло да са доста по-високи от това, което ви е нужно за месечен минимум илипокриване на разходи.

Ако за мен не е проблем от моята заплата да платя сметките и храната - съответно и за мъжа ми не е, защото говоря за ситуация, в която двамата имат близки високи доходи - то тогава защо заедно да разпределяме?
О ние с мойта и без мойта работа сме далече само от разходите.Но за мен обединието е принципно, иначе не виждам какво му е семейното като харчим все едно сме отделно.

# 914
Как все едно сте отдселно  Crazy
За теб тоест има значение дали с ибръкнала под дюшека, където мъжа си оставя заплатата наравно с теб или от картата на твое име???
Къде е разликата?

Общи условия

Активация на акаунт