Проблем с лицето на детето ми..

• 6 980
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!
Нова съм в този сайт.Дъщеря ми има пъпки по лицето или най-често около брадичката, пъпките са нещо като гнойни и тя не може да изтърпи и ги стиска.Когато го направи и стават рани и стои много грозно и грубо по лицето й. Исках да ви попитам дали знаете някакви лекарства които сте използвали или маски,нещо с което сте решили подобен проблем.Много Ви благодаря! Simple Smile)

# 1
По добре е да се консултирате с кожен лекар.

# 2
  • София
Тези пъпчици, стига да не ги стиска, добре се повлияват от слънцето. Също да намали до възможния минимум сладкото и мазното. Но е добре да отидете на кожен.

# 3
  • най-шареното място
Зависи от възрастта и почистването на лицето. Ако детето не е е пуберитета и почиства добре лицето /по подходящ начин/, непременно на лекар. Ако не - чистене, движение, добро хранене, поддържаща козметика за кожата - евентуално за туширане на вече появили се пъпки и овлажняване /освен миенето/.

# 4
  • София
На колко години е детето? Това е определящо, за да се даде адекватен съвет.

# 5
  • I want it all and I want it now.
Заведете я на кожен лекар. В момента има доста козметични продукти ,който може да използвате.

# 6
  • София
Най-добре е консултация с дерматолог. Но определено трябва да се ограничат сладките неща и редовно да се почиства лицето с подходящ козметичен продукт.

# 7
На нашия пубертет също му никнеха пъпки.Взехме от ДМ / имат намаление в момента/ продуктите на Гарние, с една четчица за почистване и за няма и 2 седмици пъпките драстично намаляха, да не кажа, че почти изчезнаха.
Има етап в който порите произвеждат повече секрет, като добавим прахта и мърсотията и пъпките се възпаляват.

# 8
И все пак,ако са пубертетски пъпки,може да се наложи да си ги израсте.
На мен само миене и поддържане на лицето чисто, ми помагаше.
От всякакви други препарати се зачервявях и ставах по-зле.
Идете си на лекар,въпреки че при мен и лекаря не помогна,а времето.

# 9
  • Пловдив
Времето наистина помага, но през това време наистина е по-добре посещение при лекар и някакви адекватни кремове.

# 10
Не рискувай със всякакви кремчета, лосиончета и т.н. Има медицинкса козметика, която ще ти предпише всеки дерматолог съобразена с възрастта, вида на пъпките, кожата на детето. Така, че бегом към лекаря!  Grinning

# 11
  • София
И ние имаме този проблем. Дъщеря ми е 8 клас и това лято пъпките се увеличиха много. Купила съм различна козметика за тийнейджъри, но явно трябва да се мине през този пъпчив период.

# 12
  • София
Ако са пуберски пъпки - кожен лекар, който да предпише мазила. Моята дъщеря я заведох на такъв лекар и ни дадоха много успешен лосион и маска.
Слънцето влошава акнето - личен опит + мнение на дерматолог.

# 13
Моята дъщеря си почиства лицето при козметик, защото и при нея се появиха първите пъпчици и я притесняват. Козметичката й е препоръчала да си мие лицето с гел за измиване без сапун (Bioderma, Avene) - продава се в аптеките. Все още не се е наложило да ходим на кожен лекар, козметичката ни се справя отлично с проблема, но ако се влошат нещата, ще отидем.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 14:57 от Анонимен

# 14
Благодаря Ви много за мненията и споделения опит.Дъщеря ми е на 16 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт