Проблем с лицето на детето ми..

• 6 982
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
 Бих препоръчала и редовни посещения при добър козметик за почистване и поддържане на кожата на лицето след консултацията с лекар.

# 16
  • София
Има ли възраст , от която е препоръчително посещението на козметик? Аз се притеснявам, че дъщеря ми е още малка..ии пък не е? newsm78

# 17
  • София
 Струва ми се, че на 9 години (съдя по лентичката ти) наистина е твърде малка.

# 18
  • София
Да, аз и затова първо я заведох на кожен лекар. Засега гледам, че маската и лосиона, които ни дадоха помагат. Ще изчакам някоя и друга година още преди първото посещение на козметик. Grinning

# 19
Консултацията с лекар според мен е задължителна, но няма възраст след която се препоръчва козметик. Има само разлика във вида на козметиката и метода за  почистване на лицето, добрия козметик си знае работата.  Peace Според мен е по добре с пъпките и запушените пори да се занимава козметик, отколкото да се изстискват в домашни условия, но между единични пъпки и акне има огромна разлика, и тук идва мястото за мнение от специалист.

# 20
Според мен е по добре с пъпките и запушените пори да се занимава козметик, отколкото да се изстискват в домашни условия

Абсолютно съм съгласна с това.  Peace

# 21
  • София
Според мен е по добре с пъпките и запушените пори да се занимава козметик, отколкото да се изстискват в домашни условия

Абсолютно съм съгласна с това.  Peace

На същото мнение съм, но ми е трудно да си представя как едно 9-годишно дете ще понася тази процедура всеки месец.

# 22
  • най-шареното място
Никак. Нищо няма да се цеди. Нали затова ще се почиства кожата и ще се обгрижва.

# 23
  • София
  Арт мама, това е идеалният вариант, но детето тепърва навлиза в пубертета и едва ли ще бъде толкова лесно, ако кожата е наистина проблемна  Peace

# 24
  • най-шареното място
С добра хигиена /най-важното/ и подходяща козметика става. Жалко е, че е малко известно.
Начинът на живот също. Не помня коментиран ли е.

# 25
Щом авторката каза, че дъщеря й е на 16 смятам, че е напълно готова за козметик. Моята козметичка ми е разказвала, че има клиентки майки, които започват да водят децата си в по-ранна възраст на кола маска. За триъгълника става въпрос.
Още на по 12-13год.
Аз лично от всичко друго може да се лиша, но не и от седмичните посещения при козметичката. Бих водила и детето си.
Иначе за такъв проблем и аз бих се консултирала с лекар. Ако си от Пловдив мога да ти дам координатите на един отличен кожен доктор, със снимки в личната му страница на пациенти преди и сега.
След лекаря я носичи към добър козметик и качествена, което значи и по-скъпа, козметика.

# 26
  • София
  Тук и дерматолозите имат много важна роля, която не всички съблюдават. Голямата част просто си рекламират една определена марка продукти и не се затормозяват да дават по-обширни съвети относно цялостното обгрижване на кожата, сред които са и упоменатите правила за здравословен живот и подходяща хигиена.

# 27
  • София
Е, чак за триъгълника на 12-13 години няма да я водя моята девойка щото ми се види прекалено....
Това с храните и пъпките също е абсолютно индивидуално и трябва да се уцели кои храни утежняват и кои нямат влияние върху акнето. За себе си категорически съм изключила свинското и всякакви мазни меса, но пък установих, че шоколада не нанася поражения върху лицето ми. Дребната е злояда с предпочитания към плодове и зеленчуци, така че засега нямам проблем с връзката храна-пъпки.

Общи условия

Активация на акаунт