Успешно "олежани" бебета - тема 11

• 24 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Стеф, страхотно е, че на Боби нищо му няма!  bouquet Ти как си с разстройството? Мина ли ти? Thinking
Инче, и аз се зачудих, къде се стягаш да ходиш? newsm78
Попи, какво направи твойта свеКРИВА, че я осоли набързо? newsm78
Фусти, я казвай бързо, каква тактика ще прилагаш тази нощ с млякото? Heart Eyes Твоята торта си изглежда много апетитна, макар и с подръчни материали. Peace
Деси, измъчихте се с малката душица. Дано всичко да минава по-бързо, че да дишате спокойно! Praynig Това за Вомакур-а не го знаех. Не че съм слагала много, защото бързо ни прибраха в болница, а там бяхме на системи. При нас също имаше съмнение за хепатит А заради завишени стойности на АСАТ и АЛАТ. За радост не се потвърди предположението, но сега ще трябва да пускаме контролни изследвания на тези два маркера.
Жени, как е времето при вас? Сис доволна ли е от смяната на обстановката?  bouquet
Лаленце, кво с вашето манту? newsm78
Днес бяхме на консултация. Започнали сме да възстановяваме загубените килограми. Когато ни приеха в болница бяхме 9340 гр., изписаха ни 8500 гр., а днес вече сме 9200 и 77 см. /+1,5 см. за около 50 дни/. Казах на док, че ваксината за морбили, паротит и рубеола ще я отложа. Изгледа ме малко странно, но кой го пита. Тя се слагала на 13-тия месец, така че синфлорикса на 12-тия месец си остава. Нали вече са ни го слагали 3 пъти, дано да мине леко.
Момичета, отивам да нанкам вече, лека!  bouquet

# 226
Лали Бали токтиката ми сработи тази нощ. Към 11 дадох АМ Много е интересен дърпа шишето и като усети какво е го маха и се мръщи. Аз пак му давам да пие и така няколко пъти и накрая е изпил 150 мл. През нощта се буди 3 пъти. Давам вода - пие малко и мрънка биберона си го вади от устата и го захвърля и аз го взимам и на ръце заспива мигновено. Така до 6 ч., когато вече го накърмих, защото и на мен много ми се спеше. Постепенно ще увеличавам часа без кърма и се надявам до края на месеца да спи до към 9 без да го кърмя. Ще спра и вода да предлагам през нощта и ако събуждането е просто навик се надявам да спре да се буди. Надеждата ми е да го оставя някоя нощ да спи при майка, а аз да мърсувам  Joy
Относно ваксината чак се учудвам, че д-рката е искала да ви я слага. Просто е задължително след боледуването да се отложи. След престоя ни в болница, който продължавам да твърдя, че беше вследствие на поставената ваксина при наличие на сополи ние отложихме с 2 месеца ваксините. Знам, че тази оято се слага на годинката е най-опасната и винаги дава някакъв страничен ефект.
Тортата хубава - лоша се изяде цялата тази сутрин и помен няма от нея. Ще трябва обаче да я направя по оригиналната рецепта с желатин/хич не умея да работя с него/ и дано се получи това, което искам.
Днес давам валежи, но съм решила да изляза малко по магазините да огледам есенните тенденции. Цвят тиква ще е модерен, но може би при нас ще навлезе чак пролетта.

# 227
Фусти, със сигурност е била много вкусна тортичката! Да ти е живо и здраво 11 месечното момче   bouquet Ако не те затруднява пусни рецептата  Hug
Дано плановете за непробудният сън проработят, но не таи много надежди, че разочарованието ще е по-гадно. Боби последно време пак се буди често с рев и трудно го успокоявам ама сега избива другия горен резец и го отдавам на това.
Лали, наспинка ли се  Hug Как е Николчето, усмихната ли е, прави ли бели? Вече се убедих в поговорката : Палаво дете - здраво дете. Нека са ни палави и здравички децата   Praynig Praynig Praynig

# 228
  • на земята
Опс мамчета   bouquet Фустанелке,да ти е жив и здрав юнака,честита месечинка,ей не задели малко торта ейй  Thinking  Joy Стефи,радвам се че е добре Божи,от какво ли е било това повръщане,да не е преял с кърма  newsm78 Вчера ни сложиха имунизацията,не плака,племенницата я забавлява,с Джъмбо човечето от реклата което пее,цял ден ми надуха главата сега при нас това е хита  Joy Племеницата каза на доктора вчера ,,Само да я заболи Алия,или заплаче мисли му,ще те трепя  Joy Joy Joy той и казва,,ей малка пикличке,а тя му вика,,недей вика на АЛИ пикличка,че незнам какво ще стане ,, Joy Joy Joyа той на нея казва хахахахах,,,много смях беше..)))Сега е червеничко на рамото,значи всичко този път е наред ,дано  Peace  ЛАЛИ БАЛИ,ами от болницата при раждането ,не са ни направили като хората имунузацията на рамото и сега наново я правихме,първо проба и после я сложи след три дни  PeaceПОПИ,какво те ядосаха от разтояние тебе бе,ще те чуя тези дни  Hug ИВЕТЕ,и ние не го усетихме ,девойките по силни от мъжете май,мъжете на болка не търпят,вчера едно малко  мъжле орева орталъка  Joy Оказа се че много обичаме сиренето,а аз се притеснявах че безвкусно и няма да го яде,след някой месец хич няма да го обезсолявам чак толкоз ,няколко часа и стига..)))Ходихме на разходка,ноооо излезе страшен вятър тука май иде буря става студ,пригответе се за гръмотевици и дъжд  Peace

# 229
Лаленце надявам се , че нямаш пръст в това застудяване и дъжда,че тук вече три дни вали; спира за малко и пак наново. Joy
Охх да ви се оплача  Sad детенцето ми вече втори ден отказва да яде каквото и да било освен мляко и мляко с плодове или бисквити, но да го пие.Мъчат го долни кътници или поне видях този в дясно долу.А каква температура да ме притеснява и да ходя на лекар и да  зимам мерки, няма други оплаквания освен обилното лигаване и неяденето и рева отведнъж без видна причина. Sad Sad Sad Cry

# 230
Въпрос към мамите,които са давали каша на милупа-млечна с ориз.Колко лъжици и колко вода слагате?Аз слагам 3 пълни супени лъжици и около 100вода,и пак е много рядко.На кутията пише 0коло 4 супени лъжици и 150 вода..Сега погледна на другата каша на Милупа/ориз с царевица-грис/на нея пише 4с.л. и 130 вода,но не съм я пробвала още.

# 231
  • на земята
Ай стига сте надничали ми елате по едно лека нощ да кажете аааа мама хахххаха   Joy Feq_na_z1bkite (Фейче)Дано излизат пустите зъби,че и нас ни мъчат от време на време,не е задължително темп.да има Peace не се притеснявай за яденето,некомфортно му е на детето как да яде,ще яде спокойно..))) Поръчах  newsm65малко дъждец с гръмотевички,че ми писна от жеги  Joy и тука почна да гърми ,че и вали хубавата  Peace  много обичам..))))Да ви кажа сутрин ходя да бягам на аязмото сега като е по хладничко,е няма такъв кеф,храня детето в 7.30-8 и отивам ,въздуха е много различен и е супер приятно ,препоръчвам ,нямам много време ,но наистина се намира ако човек реши..)))   ДЕСКА,аз съм давала,и я правя на око докато се сгъсти,иначе е много течна,доки ме посъветва така..)))Слагам 150 мл.и около 5-6 лъжици каша..)))ядем гъсти каши редките не ги иска  Peace Айде лека и мека  Sleeping Sleeping Sleeping

# 232
Деси, какво имаш предвид под "много" - като количество или гъстота?
Моите каши все са били на грамове, не на лъжици, но по принцип съм слагала на око. Слагаш колкото долу-горе ти яде сухо, а водата си добавяш постепенно, докато ти стане ОК на гъстота. АКо постои малко повече, започва да се сгъстява още. Така, че ако ще даваш след 30 мин примерно, я правиш по-рядка.
Забелязала съм, както и при АМ - дават официално едни грамове за ядене, а всъщност е необходимо по-малко. Всичко е с цел да ти свърши по-бързо кутията/пакета и да купиш пак. На АМ пишеше на 6 М примерно да пие 180, нещо такова. Да, има и такива, но препоръките като цяло са за по-малко.

Фейче, това което описваш са си чист зъби, но ако ти вдигне Т, звънкай на доктор. По принцип искат да се застраховат, защото при зъбоникнене, имунитета пада, и не се знае от какво е Т. Аз над 38,5 давам Панадол.

Писах, писах, Сияна спеше до мен на спалнята и по едно време се закашля и повърна. Забелязвам често това - не се оригва, защото след млякото веднага полягва и след 20 минути се дави и често връща.... Как да я накарам да се оргине newsm78 Притеснено ми е, защото понякога, го прави след като я преместя в леглото и съответно изляза от стаята. А има случаи и на давене, ако не излезе млякото...

# 233
Деска, аз също правя на око. Да стане като боза и след 30 сек набъбва и става по-гъста. Грамове не меря нито на вода, нито на каша. Тази вечер ми изяде 30-40 грама. За пръв път сложих в кашата и сирене, нали уж така се правело. Ами аз като му сложа кърма, сирене, вода и каша... Sick явно и на дечко не му хареса. Кво да го правя това сирене, като на обяд често давам или жълтък или мЯсо  ooooh! Тая педка що пък толкова настоява за пустото сирене  newsm78 в кърмата нали има калции  newsm78 А, като правя кашата с кърма и вода се втечнява доста на 5 минута, а на 10 си е като вода
Лаленце, то не става човек само да реши и да бяга, трябва да има на кого да оставиш детето. Аз също искам да ходя на фитнес, че при мен диетите не са вървежни. Като си дойде мъжо и почвам. Заради пустия фитнес бях прокървила, мен ме болеше ужасно кръст и стомах, а аз си мислех, че е ПМС, даже и един аулин бях изпила. Не очаквах, че съм бременна и се потях 2 часа всеки ден:crazy:
Лекичка вечер, аз пак отивам да поразчистя, че у дома все едно е паднала сирийска химическа бомба. Всичко обичам да правя, но не и да чистя, ако има желаещи да заповядат.

# 234
Жени,имах впредвид редко-като гъстота.За АМ ми е ясно.Ние пробвахме на Милумил 2/досега нали бяхме на АР аптамил,така и така и с него повръща ,да минем на уж по калорично мляко,а и сме на една год.все пак./.Аптамил обикновенияпреди пробвах да ги мешам с нейния,отказ отвсякъде.Те са 2 опаковки в кутията на Милумила,едната криво ляво мина,според мен си повръща толкова,колкото преди.Но втората е ад,незнам на какво се дължи,то е рев по време на яденето,по 20,30м.пием същото количество120..имам чувството,че дърпа,а не тече,гледам дали бибата не се запушва,не.то е по редко от предишното и според мен,АР млеката са по гъсти,давам го със същото шише.Не знам просто,а е гладна,плаче ,като и го махна,не го харесва ли newsm78в чудо се видяхме.Мина ми през акъла,да не е зъб нещо,да е благоволил да излезне.Да пробваме с друго ли?Дайте идея,че положението не е розово.
За оригването-до ден днешен я държа по 20-30м.Дори късно вечер като и давам редовно спи и редко се оригва.Иначе с потупване или леко масажиране под плешките.От докторите знам,че ако детето повърне до около 30м.след ядене просто храната му е дошла в повече,независимо от количеството,стомахчето не винаги обработва на 100процента храната и това,което е останало в хранопровода ни го връщат Wink.Сис ти беше като бебе с рефлукс,както го описваш това са тъй наречените вторични изяви на рефлукса.Не го прави на всяко ядене на АМ надявам се?Ще отшуми,ако те притеснява нека да я види гастро.

# 235
  • велико търново
хайде да се запиша и аз втази теми4ка  Simple Smile

# 236
Добре дошла shirina  bouquet Как е малката принцеса?

# 237
Лаленце, голям дъжд, страшни гръмотевици и силен вятър ни беше изпратила нощес. hahaha Алийка си има голяма закрилница, спокойно можеш да я поверяваш на племенницата. За бягането - няма кой да ми гледа детето. Вкъщи имаме кростренажор, но и за него нямам време. Embarassed
Деси, на око ги правя кашите. Изобщо не гледам, колко вода и колко каша слагам.  bouquet
Жени, Никол рядко оригва. Иначе си е страшно и опасно да го прави, докато спи. Confused
Стефи, аз също се чудя, как да давам сиренето, защото Никол не иска нито попара, нито кус-кус. Обичайно се ядат филийки с масло и топено сирене. Не съм много настоятелна за сиренето, защото в кърмата има калций. Hug
Фейче, и аз знам, че температура до 38,5 не трябва да се смъква.  bouquet
Фусти, май е време да възстановиш нощния живот. Как ще се появи сестричка на Емко иначе? Thinking
Ширина,  добре дошла и честито бебе! Hug

# 238
Аз сутринта писах, писах..то пък имало някаква сесия и не успях да публикувам.
После ме хвана мързела.
Кашата я правя на око, първо сипвам водата, защото долу горе знам мярката на купичката и после сухото в-во.
Ширина добре дошла, честито бебе и честит ти първи секс  Joy

# 239
Шарина, добре дошла и честита рожба  Hug Hug Hug

Лали, как е малкото сладко НИколче?

Здравейте и на всички останали  Hug Hug Hug Аз само набързо, за да ви покажа какво купих на Мария :
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Бях ги видяла отдавна на две близначки и днес случайно открих магазина. Това е малка раничка, а главата на калинката е качулка и се прибира в джобчето.Има и пчелички, и динозаври, и кравички. Най-накрая ги открих за моята калинка-малинка, ще си я водя на сиджимка вече  Joy Joy Joy Ще ви я снимам моята бамболина и ще ви я покажа във ФБ.

Общи условия

Активация на акаунт