Успешно "олежани" бебета - тема 11

• 24 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Ооох, набарах Мария да яде изсъхнал охлюв или червей  Weary Много е гнусно, ама нали поне не е опасно?

# 616
Коприва може след 10 месеца май, за алергични по- късно. Свинско дадох след годината.
И аз не съм давала сокове, не мисля че и нещо е загубил малкия. А в толкова ранна възраст, абсурд. Не знам дали знаете но от допира до метални остриета и от високите обороти в сокоизстисквачките доста от витамините се разрушават. Затова сега са модерни някакви безумно скъпи сокоизстисквачки, които били на по- бавни обороти.

Лаленце, ужасна работа, сигурно много сте се стреснали  Hug
Аз като се похваля нещо и обикновено не се повтаря, ама да кажа Simple Smile- тая вечер улучихме манджата моето яде като невидяло спанак с булгур  Shocked
Зъбите са болна тема, вече са 12, горе останаха само задните кътници, сега избиват долу предкътниците, ама е голям зор. Венците му са подути, сини, нощем се буди през час. Хеле снощи единия е избил от едната страна. Тия пусти зъби след кучешките, все едно два никнат едновремено, че са с по- голяма повърхност.

Стефи, как се правят тези фигурки? От хартия ли се изрязва първо? Браво на тебе!

# 617
Ооох, набарах Мария да яде изсъхнал охлюв или червей  Weary Много е гнусно, ама нали поне не е опасно?
Няма да се плашиш, моят човек яде миризливка  Sick, умряла. Веднъж се опита и го спипах. Вторият път обаче не се даде и половината я глътна  #Crazy
Освен това охлювите ги ядат живи за язва. Един вид ще си оправи храносмилането детето  Mr. Green

# 618
 wavey
Сериозно ли това дават във вашите детски кухни,просто сте си късметлий от всякъде.А това-2,3 групи какво означава newsm78сори за любопитството,но много ме заинтригувахте.Тука има само една кухня-Дусман,храната за стола на съвета,болницата,детската градина,яслата,старческия дом,детската кухня,училищата е една и съща,разликата е в грамажа Wink.Купона е 1лв.на ден за д.кухня-две яденета,супа и второ.Десерт няма.Нали за яслата и градините има,от родители съм чувала,че въртят-крем,мляко с ориз,тиква.От време някоя вафла, но това по скоро за следобедна закуска.Иначе не готвят много лошо,безсолно е,но за малки деца е абсурд.Тука майките взимат месец преди детето да тръгне на ясла,градина -да свиква с вкуса ,да не умре от глад Wink
Ширина бас държа,че педиатърката ти ми е набор най-малкото,по скоро май на нашия татко.То си е масова практика при по възрастните педиатри,Стеф и др.девойки вече са ти писали.Ти си си майката,ти решаваш,но от горчив личен опит/не съм давала грам сок до ден днешен/мога да ти кажа,че бебешките колики ще ти се видят рай в сравнение с колики от болка при спазми на пилора,недай си боже.А и като се почне неправилно или ненавременно хранене с определена храни,примерно се изранява самия хранопровод и когато започнеш с твърда храна/каши,пюрета/не искам да те плаша,но ще е ад и за детето,но и за теб.Повярвай ми по болниците и кабинетите съм се нагледала на страшни случаи...
Девойки,какви са тия рецепти и вкусотии...много почнах слюноотделянето..а определено не ми растат зъбки Mr. GreenВ някой красив момент..след месец,два..година,две Wink..когато дойде ще ви ги искам Heart EyesПък аз станах спец по мешането на пюрета bowuuвсеки ден различен вкус преобладава,така де разнообразие за детето-по 3,4 бурканчета мешам-сега ядем малко повече работи,по голямо количество и става малка вълшебна кулинария hahaha

# 619
  • на земята
 f_desi, аа заешко има навсякъде май  newsm78 това е частна кухня  Peace
Моля някой който визма от кухня да постне меню за тази седмица за да сверя часовника,май ще си продължавам да готвя всеки ден  Laughing
desi_aia ,групите са за възраст и храните които са въведени,имаме доста чатни кухни и една държавна,то там ще е май най вкусно ..)))Групите са от 10-36 месеца и от 36 нагоре месеца  Peace

# 620
Деско, какво стана с генетичните? Стискам много палци нищо да няма  Hug

# 621
Ооох, набарах Мария да яде изсъхнал охлюв или червей 
Емко е ял паяк  Laughing а онзи ден набарал на прахосмукачката торбичката, но явно му загорчало защото плю и рева  Laughing пък аз в първия момент си помислих, че е набарал някоя шоколадова бонбона. Ние имаме шкаф със сладки изкушения и той вече знае какво има там и постоянно край него се върти.
Лаленце освен утре да ти снимам нашето меню.
Деси и при нас ферма Дусман хранят болницата, за други поделения не знам. Аз съм супер доволна от кухнята. 1,05 лв. е купона и до сега Емко е отказал само 2 пъти манджи. Има майки, чиито деца са на ясла, а те си взимат кухня за да не готвят.
Само с кремовете не съм много съгласна, че са сладки, но го преживях

# 622
Лаленце, аз мнение не мога да дам, че нямам опит, но можеш да провериш в някой от сайтовете, ги има менютата. Не са изредени, както ги даваш ти, затова ще ми е трудно да ги постна. Но, пиши в гугъл ДК Ян Бибиян, Хер Бебе, Българче, ВипБебе. Тези вземат около мен, влизала съм в някои уж да черпя идея, но не ми се получи  Laughing
Тая лудата няма ли да я приберат, ако сигнализирате?

Стеф, имаше рецепти в нета, но все различни. Аз избрах това - задуших зелен лук, сложих брашно, после червен пипер и накрая сварената и нарязана коприва. Джоджен и магданоз в добавка. Спокойно можеш на пара да си я свариш - аз едно време спанак с ориз варях заедно, в уреда и после само мешах.

Фикс, не му ли мирише....  newsm78 Как ги яде?

Деси, вие нали щяхте да идвате  newsm78

Другото Деси - киви си давай вече, дано му хареса

# 623
Фиксче,в четвъртък ще ги правиме,решихме да си ги платим Confused,защото при Кременски не е почнала безплатната програма,мнооого се чака,другия вариант беше да ни приемат в Педиатрията за 3,4 дни,но и там се чака около 30 работни дни Shockedза резултат,а и не ми се иска да подлагам Ая на поредно влизане в болница...Да те питам ти какъв документ и къде даде за отлагане на ваксините newsm78 след навършване на една годинка?
Попи,менюто на Мимката много калорично..Пиши моляте за прегледа при логопеда,много ми е интересно и любопитно.Аз ще ти спестя как се провежда такъв при логопед в поликлиниката към детска педиатрия в София,с направление от невролог за мнение за общо състояние на детето към момента бяхме...

# 624
Като гледам тези менюта от кухните...не ми допадат хич. Особенно супата от буквички  ooooh! Това ще да е гола вода със паста под формата на буквички.

много почнах слюноотделянето..а определено не ми растат зъбки Mr. Green
rotfImbo rotfImbo rotfImbo С глас се смях на този бисер  hahaha добре, че Боби спи дълбоко
Фусти, и ние си имаме вълшебен шкаф ама да ти кажа и аз се въртя около него  Joy напълно му влизам в положението на Емко
Попс, няма нищо опасно и лошо в охлювчето или червейчето. Аз съм яла охлюви, не е много вкусно, но съм жива  Wink Споко, колко още неща ще изядеее Crazy
Деси-ая, все още ли сте само на готови пюрета? А пресни плодове не разрешават ли? Определено не ти е лесно на портфейла
Защо да спестиш за вашия преглед, били са груби с Ая ли?
Фикс, пу, пу, пу, да не му уроки на Николчо, все така да си хапва. Утре за нас съм намислила да правя пълнени чушки с булгур, отскоро съм му голяма почитателка.  
Аз използвам керамична белачка, за да не се окисляват витамините. При направата на сок било то с ренде и марля или със сокоизтисквачка се губят доста витаминки.
Жени, днес пък дадох вместо каша ювка със нарязани сушени сини сливи. Изяде 4-5 лъжички, но много му се спеше. Аз го изядох и определено си беше вкусно.
Едва ли ще я приберат тази лудата, най-много за 24 часа и толкова. Тук си имаме доста луди и си се разкарват по пътя, просят, говорят си сами, разхождат се голи. Аз знам за 4 индивида
Ф-Деси, кивито се опитах да го въведа за разхлабване, но май не успях, защото всичко се изплю.

# 625
Деси, вземаш амбулаторен лист/ листи от специалист/и, които са я прегледали и дават заключение, че ваксини следва да се отложат за 6 месеца. Ако има прилагаш резултати от изследвания. Първия път носих и картона и имунизационния паспорт, ама снимаха ли ги, само сверяваха ли нещо, не помня  newsm78 С тези неща се отива в местното ХЕИ, питаш кой отговаря за ваксините. Попълва се на място молба и когато се събре някаква бройка ги гледа комисия. Дават ти накрая документ, решение на комисията. Оригиналът пазиш за теб, копие даваш на ЛЛ. До три месеца може да отлага ЛЛ, с тази комисия дават 6 и ако трябва процедурата се повтаря. С такова решение може и в ясла да се влезе, като му дойде времето.

# 626
Лале ако не забравя утре ще ти я щракна и нашата кухня
Тук купона е 1.50 супа,основно и десерт,но напоследък я развалиха покрай новата наредба намалиха и грамажа
Жени благодаря още утре ще пробваме кивито,мисля че няма да откаже,досега само на граха се мръщи и да  не го види,направо ми го плюе
Абе да ви питам вашите деца като видят нещо за ядене как реагират
Мартин откача в парка ходи и взима от устата на децата,каго види някой да яде започва с писък да си проси,дори току що да съм го нахранила
На моменти изпадам в голямо неудобство,все едно е държан на въже

# 627
Ми който си е ящен, ящен е. Моят му взимат храната от ръката и гък не казва  Laughing

# 628
Деси, ако аз ям нещо ме гледа изпитателно в устата какво ям и чака да му подам, но не плаче. Давам му нещо подходящо. Не ям пред него по принцип, а с умисъл и той да яде. На Мирослав и нашите им правя забележка да не ядат пред него. На площадката като сме той си пълзи напред назад и аз го пазя от набезите на по-големите деца, не се е случвало да ги вижда как ядат.
Мое мнение е, че на площадката пред другите деца не се яде. Като е дошло време за хранене би следвало майката да отиде на някоя пейка и да си нахрани детето. Много е гадно дете седнало на пързалката да буха пръчици, ами и аз да съм и аз ще си поискам.

# 629
И мишката е от ящните споделяла съм.Сочи и мрънка докато не му се даде  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт