Успешно "олежани" бебета - тема 11

• 24 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Деси, имам една каша на Милупа у нас с царевица, взех я уж с нея да въвеждам. Но като се замислих и прочетох съставките.... още стои. Ориз с банан на Хип също имам Simple Smile Тея двете не знам в кой живот ще им дойде реда, Сияна от сума ти време не яде купени каши  newsm78
75 см е....Слуша когато реши, но максимум 10 минути на ден  Mr. Green Стеф, в тази връзка, имат един период точно както го описваш - голям кеф е да му забраниш. Само, че това, което описваш, не допускай - да го ограничаваш. Просто направи така, че да може да си разглежда и да му е безопасно, той сега опознава света, извън цицата  Laughing Смали НЕ-тата до минимум. Това е моят подход, не знам колко е правилен, макар, че според майка много й позволявам.  Забранявам неща, които са опасни за нея /което не  попречи снощи да си изгори пръстите на горещия котлон/ или за къщата. Другото важно е, да разбере, че като кажеш НЕ, е НЕ и дори рев не може да промени положението. Не омеквай. Но и затова е необходимо НЕ-тата да са малко.

Здравейте!
Искам да се включа , относно темата за колики Simple Smile Една моя близка приятелка, роди преди 1 месец и малката принцеса многоя болеше коремчето от коликите, постоянно плачеше, даваха й какви ли не капики....като чух колко пари са хвърлили за капки, които нищо не са направили , лошо ми стана, когато отиде на консултация при педиатърката и изписаха някакви нови, били на немса фирма, от скоро на пазара , по-хубави от "Colief" и по-евтини, каза че много й помогнали, малката се успокоила, почти не плачела, й за разлика от другите капки не я били запичали. Казват се "АБОКОЛИКЕН" и били към 17-18 лв в аптеката.
Надявам се да ви помогна с този съвет, защото от личен опит знам колко е кошмарен този период  #Crazy Надявам се и вие да сте доволни, недоспали мами  Praynig Hug

# 91
  • на земята
Дзак  Laughing как сте в тоз бурен вятър,за малко да ме отнесе тук е ад  Shocked   ЛАЛИ-БАЛИ,радвам се,че най накрая сте си в къщи с малката принцеска и сте добре  Hug,дано не се налага на никой болници и лошо отношение,но все пак сме в БГ,и тук нещата няма начин скоро да се променят,децата на България са на последно място тъжно,но факт ..)))  ИНААА,калпазанка такава,честита ви нова къща,да си живеете с усмивки и любов,и по често се включвай,целувки за красивата Лени  Hug   newsm59 за КРЕМИ и БОЖАНКА!Да разстът живи и здрави,весели и игриви! Стефи,Жени тук е тортата,ей сега ще ви дам я опитате,не е кой знае какво но много и се радвам,че си я направих аз,дето хич не разбира от сладкиши  Laughing Скаби,болни ли сте ,да оздравявате бързо  Hug Деска ,целувки за принцеската..)))   ДЕСИ,момиченце значи,безпроблемна бременост до термин и една здрава принцеса  Peace  Фусте,и аз искам да запиша на кухня ,но с това прясно мляко не ми се нрави,днес говорих с диетолог,съвсем случайно и ме посъветва за прясното мляко след 1,5 чак незнам защо..)))Аз също не виждам какво е полезно,ако не е домашно си е жива вода..)))Виж киселото е друго нещо..)))Ще разпитам за кухнята и за млякоо тези дни,но в държаваната приятелка ми каза,че пр.мляко си има.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 22:58 от *лаленце*

# 92
Лаленцеее, тортата е БОЖЕСТВЕНЯРСКА, браво! Виждам, че си успяла да намериш фондан и си се справила невероятно. Ти като не обичаш сладко ние обичаме  Wink благодарим, че я сподели с нас Hug

# 93
Честита първа годинка на сладурките Кремена и Божана! Да растат здрави, усмихнати, палави и щастливи! newsm51
Честита месечинка на Али! Да е здрава, щастлива и с късмет!  bouquet
Инче, честит обновен дом! Да го пълните само със смях и радостни мигове! Какво по-хубаво от разхвърляна от детето къща-това е смисълът на живота! Peace
Фусти, за имунитета пием пробиотици 2 пъти дневно и изопринозин. Колко голяма ви е фонтанелата? Така, както я описваш, звучи като на 3-4 месечно бебе. newsm78
Деси, честити розови гащи!  Hug
Скаби, ти да не тръгна на работа вече? Thinking
Фикси, оправи ли се Ники вече? newsm78
Стеф, риба и аз още не съм давала, но не съм се и разбързала. Днес стартирахме с жълтък. През ден ли трябваше да го давам? newsm78 Започнах с много малко, но до какво количество трябва да стигна?
Дрънче, Жени, Деси, Попи, как са Каменчо, Сис, Ая и Мимс? newsm78
Момичета, един малко тъп въпрос: Каква означава "преходно" мляко? Равносилно ли е на адаптираното?

# 94
Лаленце,честита месечинка на,,голямата порастнала девойка,, Heart Eyesда расте весело и палаво детенце Hug
Ина,не ,без рокля сме още...тая надежда поне нещо чистичко да остане на простора за събота hahaha.Яд ме е,че не си поръчах от един сайт/ама не ги предлагаха с лигавници  Wink/досега да са пристигнали 100пъти.Ще се видим с удоволствие,ние през деня ще сме и в близост до вашия парк.И честит ремонт,за подредбата и,,автентична украса,,по стните знам,че ще си имаш незаменима помощничка!
Да попитам мамите от София,на коя фирма ползвате таксита?По възможност на повикване.
Фикс,рибка папкате,а биричка...
Дрън,как сте?Къде зачезна,да не плажувате още Wink
Фусти,много ми хареса как си правила мъфините,ама не ми стана ясно какво все пак сложи в тях,за подправката,,любов,,ми е ясно,ама някой и друг продукт...
Стеф,как е Бобсъна,някоя щуротийка да е сътворил или сега е във фазата на послушанието.
Лали,съжалявам за ада през който си минала.С Ая го минах в Пирогов хем,като бяхме на системи последния път,тя Жени видя като решето я я бяха направили,още имаме белези.При нас се пробва и анастезиолог....добре,че не сте стигнали до там.Дано бързо да се възстановите   Hug
Попс,как е Мимето,оправяте ли вече?
Адашче,честита девойка HugМарти слуша ли?

# 95
Имам време да купя рокля на Ая - само свиркай и утре съм на шопинг   animal037
Малееей и жълтък не съм давала  newsm78 ама съвсем през просото я карам май.
Лали Бали ами голяма е. Колкото трите ми пръста на ширина и двата на дължина...така като ги сложа върху нея, абеее по-голяма е от левче. Имам един нов Вигантол да взема да му давам ли?
Оффф, вълнува се нещо. Отказа да яде чушчената манджа от кухнята и сега ще го пробвам с айран.
Тортата не я виждам, но да е жива и здрава Алия

# 96
Деси, имам една каша на Милупа у нас с царевица, взех я уж с нея да въвеждам. Но като се замислих и прочетох съставките.... още стои. Ориз с банан на Хип също имам Simple Smile Тея двете не знам в кой живот ще им дойде реда, Сияна от сума ти време не яде купени каши  newsm78
75 см е....Слуша когато реши, но максимум 10 минути на ден  Mr. Green Стеф, в тази връзка, имат един период точно както го описваш - голям кеф е да му забраниш. Само, че това, което описваш, не допускай - да го ограничаваш. Просто направи така, че да може да си разглежда и да му е безопасно, той сега опознава света, извън цицата  Laughing Смали НЕ-тата до минимум. Това е моят подход, не знам колко е правилен, макар, че според майка много й позволявам.  Забранявам неща, които са опасни за нея /което не  попречи снощи да си изгори пръстите на горещия котлон/ или за къщата. Другото важно е, да разбере, че като кажеш НЕ, е НЕ и дори рев не може да промени положението. Не омеквай. Но и затова е необходимо НЕ-тата да са малко.

Здравейте!
Искам да се включа , относно темата за колики Simple Smile Една моя близка приятелка, роди преди 1 месец и малката принцеса многоя болеше коремчето от коликите, постоянно плачеше, даваха й какви ли не капики....като чух колко пари са хвърлили за капки, които нищо не са направили , лошо ми стана, когато отиде на консултация при педиатърката и изписаха някакви нови, били на немса фирма, от скоро на пазара , по-хубави от "Colief" и по-евтини, каза че много й помогнали, малката се успокоила, почти не плачела, й за разлика от другите капки не я били запичали. Казват се "АБОКОЛИКЕН" и били към 17-18 лв в аптеката.
Надявам се да ви помогна с този съвет, защото от личен опит знам колко е кошмарен този период  #Crazy Надявам се и вие да сте доволни, недоспали мами  Praynig Hug

аз само не разбрах две неща:
1. Каква е връзката с моя пост?
2. Чие бебче има още колики от нашите, че се прави реклама на някакви си капки?
Да не казвам, че е доказано, че НИЩО от аптеките не помага, ами напротив

Лали, млеката след 6-я месец са преходни /един вид преход към различното  Laughing/ Нали така беше, Фикс?

Деси, ама аз се надявам да се видим, ние май няма да стоим чак месец  Hug

Фустич, не си закъсняла с жълтъка, педи ми каза след 10 месец, аз май към 11 го въведох. Много ядеше, до преди 1 седмица, сега го плюе /яйцето/

И аз не виждам тортата   chef

# 97
Аз пък виждам тортата  smile3534 Много е шукаритетна, с лилави и розови цветя по ръба на тортата от фондан с перличка по средата. В центъра на тортата има още три цветя, формичка на хелоу Кити или не знам как се казва от анимационните герои и една весела гъбка, ако не се лъжа. Тортата е шоколадова и е уникална! Надявам се да сте добили представа
Лали, жълтък аз давах в продължение на седмица, като започнах с трохички до достигането на четвъртинка. Давах всеки ден. После продължаваш да въвеждаш други неща, като увеличаваш и количеството на жълтък до половин. Тук вече не е задължително да се дава всеки ден.
Фусти, нашата фонтанелка и тя не е малка, но е около левче някъде голяма. Според мен си давай вит Д, все пак много педита препоръчват профилактичната доза от 2 капки до 2 год възраст. Аз не съм го спирала.
Жени, ще имаш ли нет на морета, да не ни забравиш, ей  Hug Купи ли басейнче, лопатка за копане в пясъка и бански, за да има с какво да си топи във водата малкото дупенце на Сис  Mr. Green Усещам, че пак ще се стягат яко багажиерите  Crazy
Деси-ая, нема празно при нас, белите са навсякъде. Днес след поредното подреждане от негова страна на дрехите му реших да ги извадя всичките и да ги скатая отново. Тъъъкмо ги наскатая на купчинки и той се зарови в тях, това упражнение се повтори няколко пъти и сега още не съм готова, ама ми се ляга  Tired така, че и утре е ден. Действам на правилото: Не оставяй днешната работа за утре като може да я свършиш и в други ден hahaha ама ха, Айшето и тя хора!  Joy

# 98
Ех Стефи, разсмя ме много, харесва ми принципа ти за днешната работа, аз също го прилагам;)
Тортата и аз не я виждам, но по описанието ти звучи прекрасна;)
Лаленце,  сигурно е била много вкусна Wink))
Жълтък и давам два пъти в седМицата, яде го;) въвеждах го продължение на седмица като започнах с трошичка!
Нашата фонтанелка е почти затворена, голяма е колкото 1 ст. ВИтамин Д го спрях още юни, сега пак ще го почваме може би октомври!
Жени, и аз не разбрах какво общо имаше твоя пост newsm78 още повече, че ние коликите отдавна ги забравихме! На нас нито едни капки не ни действаха! Факт! Преходно мляко и аз го разбирам по същия начин;) ние вече сме на Киндера,)))
Деска, аз рокля купих и за Лени и за мен;) сега нямам търпение дойде празника! Сигурна съм че Ая ще си запази роклята чиста и ще е прекраснА на рождения си ден!
Днес голям ветрилник беше , даже следобяд пропуснахме разходка, от утре май пак ще се затопли, дано че много бързо ми мина това лято!

# 99
Имам нет, Стефи, имам, ама едни съмнения ми се прокрадват, че само при свеки ще стоим....  Mr. Green Те повече стоят сега на селото, ама на мен ми се мърдаше до Резово, Созопол и къде ли още не. Имало някакви гадинки гадни в Резово, едни познати имат къща там и се изнесли бързо-бързо. А пък, ако хванем и гроздобера, картинката ще е пълна. Тази година май рано ще има винце поне  Heart Eyes
Басейн щях, ама няма да вземам. То и там продават, но като слушам, май проходили деца в басейн не се свъртат. Бански имам, не е на лалета, а е на Елена. Много е сладък, ще я снимам с него заради Ина, и ще я пусна  Sunglasses Дано стигнем до плаж, де, че един дъжд да падне, и водата пада директно на градуси.

Нашата фонтанела е затворена от няколко месеца, но аз още Април-Май, като се показа повечко слънце даже спрях да давам Д-то, на своя глава.

# 100
  • на земята
Здр.Ходихме на консултация ние,9 кг.без 100 гр. и 74 см.качили сме 350,на това шаване ,скачане и блъскане,бива,то не се спира бре,и не спи денем изобщо само понякога следобяд,нооо вечер си спинкаме,да ми е жива и здрава все така да расте Аличка  Praynig Hug Praynig Ех защо не се вижда тази торта,снощи се виждаше ,нищо ..)))) Ще ни правят проба за манту в понеделник..)))Разходихме се ,но пак излезе вътър,сега ще правя чушки с ориз и кайма,много ми се ядът,любими са ми  Peace Целувки за всички   bouquet

# 101
сега ще правя чушки с ориз и кайма,много ми се ядът,любими са ми 

Дразни, дразни, и на мен са ми любими, ама хич не ми се връзват с моето разделно хранене  Crossing Arms

Али е с мерки като Сияна, ама 4 месеца по-рано  Mr. Green Здрави да са, пък дребни или не, наши са  Hug

И тук духаше гадно сутринта, даже повечето деца се бяха скрили. Трябва май вече дрешки да търся за есента, макар че на моята тапичка може и пролетните да й станат пак  Laughing

Само за   chef
Кажете ми някаква бърза рецепта за нещо  Mr. Green с прясно мляко, което да направя с моето бадемово, че няма да издържи много, а Сияна пие по 2 лъжички само засега? Ама имам претенции за съставките - да стават за нея  Naughty

# 102
Включвам се набързо, че нямам време, през уикенда ще пиша повече.

Жени, Мария пие прясно мляко отпреди да навърши годинка, защото не пиеше адаптирано и сестрата тук ни посъветва да дам прясно мляко, защото АМ има по специален мирис и сигурно затова не иска. Покрай прясното пропи отново и адаптирано. Направи и мляко с ориз. За бадемовото - аз правя с него смутита. Пробвай бадемово мляко, боровинка и съвсем малко банан или пъпеш. Аз и давам много млека от бадеми, овесени ядки, оризови и соеви, . Правя всякакви смутита с тях и ги пие на шишето.

# 103
  • на земята
Жени,що да не може бе ориз и чушка не става ли без кайма и с малко лук и домат постно  newsm78 Колко е висока Сиянка сега и колко е кг.? Важното е да са здрави и усмихнати,ще пораснат няма страшно малки са още,аз съм вървяла дребна,все ме слагаха на първия чин и изведнъж ги задминах яката  Joy 1,70 хахаххаха нека им дет ми викаха дребчо  Joy Joy Joy не само пораснахами и се разхубавих  Joy Joy Joy следобеден хумор за разхубавяването хахахах

# 104
Включвам се набързо, че нямам време, през уикенда ще пиша повече.

Жени, Мария пие прясно мляко отпреди да навърши годинка, защото не пиеше адаптирано и сестрата тук ни посъветва да дам прясно мляко, защото АМ има по специален мирис и сигурно затова не иска. Покрай прясното пропи отново и адаптирано. Направи и мляко с ориз. За бадемовото - аз правя с него смутита. Пробвай бадемово мляко, боровинка и съвсем малко банан или пъпеш. Аз и давам много млека от бадеми, овесени ядки, оризови и соеви, . Правя всякакви смутита с тях и ги пие на шишето.

Слънце, не искам да й давам в голямо количество бадемово мляко, наведнъж, че баща й има непоносимост към кашу и още едни ядки, та ме е страх малко

Как правиш оризово мляко? А колко време ти издържат ядковите млека в хладилник?

Лили, искам с кайма и аз, душко
Висока е 75-76, тежи 8600-8800

Общи условия

Активация на акаунт