ВМ-НВХ, част 63

• 49 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Дани, за възрастна жена е нормално да има по-висок холестерол. Освен това има данни, че при жените по-високият холестерол се свързва с по-ниска смъртност. Така че стойност на общия холестерол 7,5 - 8 сама по себе си не е непременно лоша. Трябва да се видят и другите стойности, а определено и съотношенията, както си писала. Добре, че е спряла статините.

# 331
  • SA

Ето как някои се борят с диабета.  Joy

# 332
ЯЯЯ kam-че ами то на тукашно ми прилича - яжте повече McDonalds, че с паричките да лекуваме дечицата болни от рак  Mr. Green Sad.

# 333
Вчера се отпуснах с храната и днес наблягам на млечни което не е добре, но съм на работа и така.... З мляко с нес, около 70гр Филаделфия, о- 1 кис.мляко, с.з -ако огладнея ядки 50гр, в-месо с домати и зехтин. Трябва да се стягам, но имам малко ходене до Истанбул за 3 дни и като се върна по сериозно....

# 334
книга то темата за "хуманността" на съвр. медицина
http://www.radcliffehealth.com/shop/deadly-medicines-and-organis … rupted-healthcare

и една глава от нея
http://www.radcliffehealth.com/sites/radcliffehealth.com/files/s … tzsche_chpt18.pdf

нямах сили да я прочета докрай
само първите 2 стр ми изправиха косите

# 335
  • София
Приключих с "Голямата измама с холестерола".  Със сигурност ми хареса, има глави, които може би ще прегледам отново, само края ми се стори леко претупан.
Общо взето пичът обвинява нездравословния стрес като основна причина за ССЗ, като под името 'нездравословен стрес' той обединява:
- високата кръвна захар, особено пиковете на кръвната захар след хранене;
- високото ниво на инсулин;
- остър психически стрес;
- тютюнопушене;
- употреба на наркотици;
- кортизол;
- високи нива на адреналин.

Гореизброените причиняват частична или остра дисфункция на хипоталамусно-хипофизно-надбъбречната (ХХН) ос. ХХН оста контролира т.нар.  хормони на стреса - адреналин, кортизол, глюкагон и инсулин.

Дисфункцията на ХХН от своя страна предизвиква:
- повишено кръвно налягане
- повишен VLDL (триглицериди) и LDL
- нисък HDL
- повишени нива на кръвосъсирващите фактори.
- висцерално (коремно) затлъстяване
(Горните обикновено са обединени от метаболитния синдром).

В крайна сметка от гореизброените за увеличения риск към ССЗ отношение (според автора) има единствено повишения кръвосъсирващ фактор, който предотвратява разпадането на натрупаните плаки и тромбове в кръвоносните съдове. Тоест нарушения липиден профил в случая е само симптом, но не и причина за повишен риск от ССЗ, и лечението чрез намаляването (увеличаването) на холестеролните нива е грешка. Това, което кара понякога статините да работят е, че те имат лек противосъсирващ ефект. Същото нещо, което прави и аспирина, но без негативните странични ефекти.

По отношение на храненето, моят личен извод е, че чрез ограничаване на въглехидратите трябва да се избягват честите пикове на кръвната захар, за да можем поддържаме нивата на четирите хромона в равновесие и да запазим артериите си чисти.

Моля, медицинските лица да не взимат твърде присърце лаишките ми грешки в резюмето. Все пак интересът ми тук е чисто любителски Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 15:08 от Assos

# 336
Много интересно, Assos!  bouquet

Аз да спомена още нещо от лекцията на Роуздейл: при повишени нива на инсулин, заедно с магнезия се изхвърля и калций от организма, така че няма значение колко се приема с храната или на таблетки - ако е налице хронично повишен инсулин, калцият се изхвърля, а това може да доведе до остеопороза.

Аз днес обядвах в "Халбите" и останах възхитена от свинското по жетварски - пържола на тиган със сметана и босилек, а гарнитурата са задушени в масло тиквички. Страшно вкусно и ароматно! Не ми беше хрумвало за тиквички в масло - традиционното за тях е пържене в свинска мас и/или зехтин (макар че зехтинът не е най-добрият вариант за пържене, разбира се). Но с масло става супер.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 15:19 от Cioccolata

# 337
  • SA
книга то темата за "хуманността" на съвр. медицина
http://www.radcliffehealth.com/shop/deadly-medicines-and-organis … rupted-healthcare

и една глава от нея
http://www.radcliffehealth.com/sites/radcliffehealth.com/files/s … tzsche_chpt18.pdf

нямах сили да я прочета докрай
само първите 2 стр ми изправиха косите

W'A'S'P', ами ти си спряла на най-интересното място. Дано я качат тази книга в awaxhome скоро! Доста интересна ми се видя.
Assos, никакви грешки нямаш.  Wink

# 338
  • София
Така ... два дни ви чета и най-после успях да прочета всичко.
Много интересни неща сте коментирали, както винаги много научих, благодаря ви   bouquet

Въпросната книга съм си я запомнила за купуване.

Няма да се връщам назад в дискусията, само да спомена, че аз имах СПКЯ преди да родя и тогавашният ми доктор каза, че най -доброто лечение е бременност. Така и стана и сега нямам никакъв проблем. Забременяването беше много трудно, но все пак успешно, а с второто дете - от раз  Laughing Не съм имала наднормено тегло тогава, дори мисля, че бях с поднормено.

Сега се опитвам да оправя пораженията от отпускането ми на морето, което практически беше 1 седмица от почти 20 дни  Tired Изчистила съм храненето до месо, яйца и зеленчук, рядко кашкавал или сирене. Да видим колко време ще ми коства това отпускане. Но не е задържана вода, защото и в огледалото се виждам напълняла, особено в корема. Подут е ужасно.

Виждам, че има и много нови момичета и искам специално да ги поздравя за най-добрият избор, който тепърва ще разбират, че са направили!   bouquet

Забравих какво още исках да ви пиша, но ми липсвахте много!

# 339
Вив, задържането на вода също променя формата на тялото и увеличава обиколките, особено ако успееш за кратко време да задържиш 2 или повече литра/килограма вода. Embarassed Такива резки напълнявания са най-вече от задържане на вода. Сигурно някакви грамове са и мазнини, но основното е вода. Мазнини не се качват и не се свалят със скорост килограм-два за ден или за няколко дена Wink Така че не се притеснявай, сигурно скоро ще се върнеш на изходната позиция.

# 340
Здравейте момичета скачам при вас от 90 дневната,която не ми понесе изобщо с тези бобови и въглехидратни дни  Sick четох,много  и мисля,че това е моят режим  Simple Smile прочетох много,но все още ме терзаят няколко въпроса.На 33г. съм- 172см,преди една година родих второто си дете и качих 20кг. ooooh! свалих 13 и в момента съм 67-идеалните ми кг.са 60,т.е. вече не ми е толкова важно отслабването като самоцел,а по скоро режим на хранене за постоянно целящ изчистване на мазнини и повече енергия ,че с тези децааааа.....Не ми стана ясно как стои въпроса с плодовете-аз ям много,винаги на гладно и тялото ми си ги иска...до колко са позволени?Др.въпрос е зареждането с въглехидрати винаги ли става на определен период от време или може всеки ден да се консумират по малко? (аз напр.си слагам в соса от салатата 1-2 лъжици трици) Hug Благодаря предварително!

# 341
за какво трици Shocked
и за какво ти е въглехидратно зареждане Thinking
тук номера е да не си зависима от въглехидратите,с други думи да нямаш желание за тях
никой не ти пречи на някой празник да хапнеш малко,ако искаш и ако ти се яде наистина
на мен вече не ми се яде въглехидрат,като сладко,тестено,ориз и картофи
но от чаша вино от време на време и за вкуса/удоволствието не се отказвам Laughing
дойде ми ред и на мен за ваканция
за пътуване (дълго) :опалянки,кашкавал,масло,доматчета и Thinkingнякоя друга идея,моля
без ядки,не ме засищат и съм по-гладна с тях
и мазно кафе не мога да си правя Tired

# 342
Ами зависи дали искаш готвено!
Пълнени сурови чушки/пиперки със сирене ( ако консумираш млечни).
Варени яйца.
Тънък омлет който да завиеш на палачинка примерно с разни добавки на вкус.
Има едни интересни рулца, които още не съм пробвала: слайс шунка, върху него слайс кашкавал. Навива се на рулце, потапя се в яйце, после ( може би в кокос), отново яйце и се пържат. Не знам дали ще стане да се опекат върху хартия за печене във фурната и дали яйцето няма да се стече и всичко да се разтопи.

Седя и си мисля, че любимата ми торта "Гараш" може до известна степен да се впише в режима. Любима, любима ама я ям на година, две веднъж. Mr. Green Единствено захарта трябва да се замени. Всички други продукти стават.
Блатове от орехи и белтъци, и захар (която не знам с какво да заменя )
Крем от жълтъци, много масло и черен шоколад ( Милко нали казва, че за душата може някой бърз въглехидрат. Я питие, я черен шоколад. И все пак няма да изяждаме цялата торта, я!  Mr. Green)
Ами - това е! Мисля, че е подходящо изкушение. Естествено не за всеки ден. Принципно...

# 343
  • SA
No_frame bitch , плодовете са си типична вьглехидратна храна - сьдьржат доста голямо количество захар ( макар в 90 дневната диета да не ги броят за такива). Не знам какво количество плодове визираш като "много", но ако например изяждаш 1 кг дневно, то режимьт ти на хранене няма да бьде особено нисковьглехидратен. А комбинацията на много мазнини с повечко вьглехидрати рядко води до отслабване.
Ние сьщо така не практикуваме вьглехидратни зареждания. Както и Таня е обяснила - на всеки се случва от време на време да хапне нещо , което е по-богато на вьглехидрати - но това не се прави като правило всяка седмица, както е при вьглехидратните зареждания.
Идеята на този режим е да се ограничи консумацията на вьглехидрати, което води до хормонални и метаболитни промени в тялото, поради които то започва да използва като главен източник на енергия мазнините. Това е и причината да се консумира по-голямо количество мазнини - поне 60% от енергийния сьстав на храната.
Колко вьглехидрати дневно могат да се консумират - количеството е различно при различните хора в зависимост от здравословното им сьстояние, особености на метаболизма и целите, които са си поставили. Повечето хора на този режим, целящи отслабване приемат 50-70 грама вьглехидрати дневно. Някои и по-малко, а такива с добра обмяна на веществата могат да си позволят и до 100 гр. За сравнение- 1 кг ябьлки сьдьржат около 150 грама захар. Ако освен тях човек приема за деня и зеленчуци, мляко, ядки - то приетите за деня вьглехидрати вероятно ще надминат 200 гр., което сьс сигурност вече не може да се определи като нисковьглехидратно хранене.
Понеже стана и вьпрос за трици, иска ми се да дам линк кьм днешната статия на Марк Сисьн, която опровергава митовете за фибрите като полезна храна( макар че вероятно повечето вече сте я прочели  Simple Smile ):
http://www.marksdailyapple.com/dietary-fiber-is-bad-for-sex-that … th/#axzz2du0XSdNI
Танче, можеш да си свариш яйца за това пьтуване. Сьщо така може да си носиш авокадо ( и да си го хапваш с льжичка  Simple Smile). Аз бих си носила и консерви сардина ( но не всички ги обичат). Не знам при вас дали се продават някакви варианти на сушени меса - сьщо мисля са подходящи.

# 344
Да споделя една картинка, която показва какво се случва, когато намалим телесните мазнини:

Дано да се вижда (защото е от Фейсбук) Embarassed

Освен това горещо препоръчвам последната статия на Инес Субашка (в отговор на въпроси от мейли до нея) - за храненето след кардио, цикличното хранене и ефекта върху метаболизма и за плоскостъпието.

Танче, винаги се сещам за различните видове кокосови кексчета, когато стане въпрос за пътуване. Също на мен ми е много лесно, вкусно и удобно с тъмен шоколад Embarassed Може също варени яйца, но аз не бих рискувала с яйца или колбаси, ако нямам хладилна чанта (а аз нямам).

За мазното кафе, ако държиш на него, си взимаш с теб масълце (или си купуваш на мястото, където отиваш), но освен това си носиш от тези малките миксерчета, които се продават в ИКЕА и на други места - за фрапе. Wink

Merelenda, аз имам една рецепта за домашна гараш (т.е. изпробвана многократно рецепта от моя приятелка, но аз лично не съм я правила) и съм си мислила, че просто бих намалила захарта примерно на 2/3 или дори наполовина, но това са си мои разсъждения на теория. Така няма да е много сладка тортата Twisted Evil Но ако освен това се яде от повече хора, вложената захар ще се разпредели по-равномерно между консумиращите Embarassed
Скрит текст:
Ето рецептата - нарочно я скривам, за да не създавам впечатлението, че е особено режимна:

Торта гараш

10 с.л. захар
3 с.л. какао
1 ч.ч. прясно мляко
слага се на котлона да кипне леко, след като изстине се добавят 250 гр. меко масло и се разбива на гладък крем
1 по 1 се прибавят 6 жълтъка
От сместа се отделя една ч.ч. , към останалото се добавят 2 ч.ч. смлени орехи и 6 белтъка, разбити на твърд сняг
Пече се във форма за торта, обаче не съм писала колко време и на колко градуса, тогава я правех много често и явно съм решила, че няма нужда.
След като изстине, се намазва с отделения крем, може да се гарнира съм сметана, пръчици, ядки....
Хубаво е да престои в хладилника поне една нощ.

Дори и с пълното количество захар по тази рецепта, ако приемем, че ще я ядат повече хора и не на един път, мисля, че е сравнително добър вариант откъм въглехидрати Peace

No_frame bitch, добре дошла! Пожелавам ти успех! А на въпроса ти е отговорила много хубаво kameloth  bouquet И по-нататък ще помагаме, когато имаш въпроси Hug

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 09:01 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт