ВМ-НВХ, част 63

• 49 742
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
kameloth, благодаря за изчерпателния отговор  Hug еми ще намаля плодовете аз в момента ям сливи и грейфрут-фреш.Изобщо не ми липсват вглехидратите,на мен по принцип не ми понасят изобщо добре.Днес пробвах кафе-с масло-страхотно ееееее !

# 346
Като начало може да пробваш да въвеждаш в някой сайт, за да видиш какви грамове и проценти се получават по отношение на въглехидрати, мазнини и белтъчини. Много удобен според мен е fitday.com, но той все пак изисква добро владеене на английски.

По отношение на плодовете, цял плод (грейпфрут) е по-добър вариант от фреш, защото за фреша ще отидат поне 2 плода, а може и 3 да отидат, зависи какво количество фреш искаш да направиш. А това означава, че консумираш 2 или 3 пъти повече захар, отколкото ако изядеш един цял плод. Освен това целият плод съдържа всички фибри и те засища повече, отколкото засища фрешът. Това е един принцип, който може да спазваш като начало Wink

А четохте ли за огромното увеличение на диабетиците в Китай? Андреас Енфелт също обръща внимание на тази новина: http://www.dietdoctor.com/diabetes-disaster-china Ако процентите отговарят на истината, Китай е задминал САЩ - 11,6% китайци са диабетици, а в САЩ са само 8,3% (това е според тази статия на български от вчера: http://world.actualno.com/Diabetyt-prevzema-Kitaj-news_437217.html) И също излиза, че 50% от китайците са с преддиабет - това направо не е за вярване, но вероятно се дължи на навлизането на западния начин на хранене в Китай (все пак тази "епидемия" била доста по-разпространена в градовете). А традиционният за китайците ориз никак не им помага в това отношение, а само утежнява положението... Но също е интересно, че китайците развиват диабет при по-ниско тегло от "бялата" раса - Андреас е писал за това и преди. Спомням си, че тогава го беше обяснил с това, че китайците (или сигурно изобщо азиатците) са с такива гени, че натрупват по-висок процент телесни мазнини и по-нисък процент чисто тегло. Затова вероятно процентът им мазнини още при не толкова високо общо тегло става достатъчно висок, че да развият диабет.

Айде и още нещо да споделя, като съм почнала Embarassed Снощи в книгата на Гари Тобс прочетох, че по отношение на риска за рак на гърдата (нали наскоро нищихме тази тема) статистиката показва, че за всеки 5% от калориите от въглехидрати, които бъдат заменени с мазнини, рискът за развитие на рак намалява с 9%. И че всъщност няма никакви данни, че мазнините причиняват рак или увеличават риска за развитие на рак, както се твърди. Нито има данни, че високият холестерол увеличава риска - точно обратното е установено. Но въпреки това препоръките по отношение на храненето за превенция на ракови заболявания и в частност на рака на гърдата винаги са за ограничаване на мазнините и конкретно за ограничаване на наситените мазнини Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 09:38 от Cioccolata

# 347
Английският не ми е проблем,сега ще го разгледам,благодаря!Ами един средно голям грейфрут ми стига за един фреш от 200мл.

# 348
Английският не ми е проблем,сега ще го разгледам,благодаря!Ами един средно голям грейфрут ми стига за един фреш от 200мл.

За този режим се иска да забравиш всичко за храната и да започнеш на чисто
Това плодове и фрешове на гладно защото тялото ти го иска, го забрави
Това не е вярно
Подавай правилната храна на тялото си и виж след месец-два какво ще поиска
Даже и да ти се струва, че иска торта и кг праскови, опитването им ще ти покаже каква промяна е станала с теб и как ще хапнеш само два резена праскова с голям резен бри

Танче, за дълго пътуване освен на варени яйца, студени пържоли, ементал и масло, бих  заложила на доста зеленчуци
Поне за мен не си чувствам храненето пълноценно без тях
И напр чушки и краставици на пръчки и маскарпоне или филаделфия за топене, ммм
Както и печени наденички чоризо също може да се топкат в такива кутийки със сиренца
Не забравяй да си вземеш и сол за зеленчуци и яйца

За азиатците блъскането на мононатриев глутамат във всичко също оказва голямо значение
Отделно "модерната" храна в големи количества

Моят племеник, за когото разказах преди месец какъв шопар е станал, та при него освен от много ядене е и от сос Маги, с който полива обилно всяка храна и изконсумира по шише на седмица
Т.е. приема сериозни дози глутамат

Скрит текст:
Леле този ФБ  #2gunfire
Пуснали са някакво дейтинг приложение
И въпреки че съм активирала всички секюрити сетинги ми пращат разни предложения за среща
И приложението си пише да бъдеш дискретен, ако познаеш някого
Идиоти

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 09:58 от Анонимен

# 349
И сега какво излиза, че ВМ НВД е неподходящ за хора склонни към развиване на рак??? (Ако мога така да се изразя??
Така ли е?

# 350
 девойки bouquetмного благодаря за идеите
ми аз мога и околосветско пътуване да направя Laughing
за чушки и кексчета не се бях сетила,а има интересни със сирене,ох и солта щях да забравя
краставицата отпада (ще ме убият заради "хрупкането") ,а скумрията консерва страшно върви с лук

за моята  торта гараш 100% ВМНВХ:

200 г меко масло се разбъркват с 6 жълтъка ( слагат се един по един),прибавя се 100 г разтопен на водна баня  шоколад с 50 г масло
прибавят се 300 г млени орехи
отделя се половината от сместта за плънка
към другата половина се прибавят разбитите на сняг белтъци,разделя се на 3 части и се пече в умерена фурна и в силиконови форми или върху пергаментова хартия
като изстинат блатовете сглобявате тортата

ако ви е страх от малкото суров жълтък в крема ,мисля ще стане хубав крем и само шоколад ,масло и орехи

Семора,напротив
аз съм сериозно тук,откакто откриха рак на майка ми

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 12:07 от tania6

# 351
*Semora*, точно обратното - колкото повече от въглехидратите са заместени от мазнини, т.е. колкото по-малко въглехидрати и повече мазнини, толкова по-нисък е рискът за развитие на рак. Това показва статистиката в няколко проучвания.

# 352
Извинете не съм ви чела, но стягам багажа за Турция Simple Smile
Влизам само да се похваля Wink   Шоки днес имах възможност да се кача на кантар, очаквах да съм качила поне 2 кг....пристъпих с голям страх, но по чудо съм свалила 2кг...бях 61-2, а сега закова 59 Party
Само незнам какво ще ям в Истанбул, по цял ден ще сме навън без да се спираме...май ще се яде въглехидрати, а така не искам newsm78

# 353
Dandulina, ако все пак спирате за хапване в някое заведение, преценявай според избора там. В нормален ресторант сигурно ще можеш да си поръчаш нещо горе-долу по режима. Ако си взимаш дюнер, може да поискаш да ти сложат в чиния пълнежа, а да не взимаш хляба. А ако сте навън по цял ден, но можеш да си вземеш нещо предварително или да влезеш в магазин за хранителни стоки, има сметана, цедено мляко, кашкавал (слайсове), шунка - това са все опаковани храни. Може да има и готови салати (в пластмасови тарелки, както тук има на някои места). Преценявай според наличното Wink Не вярвам абсолютно да нямаш възможност за по-качествено хранене.

Аз пък най-накрая си купих да пробвам сурови какаови зърна - в "Сирене и вино за приятели" има пакетчета по 100 грама на "Гайо", а също има и какаово масло (150 грама) - и от него си взех Embarassed Още се чудя какво да ги правя. Зърната ги пробвах - все едно ям кафе на зърна, нещо не ми допаднаха чак толкова Embarassed Може да ги смилам и да ги слагам в кисело мляко или котидж вместо какаото на прах. А какаовото масло ми се ще да го слагам в кафето - ще се опитам Embarassed

# 354
Cioccolata, питам понеже прочетох последното изречение от предпоследния ти пост за рака на гърдата.
Аз също знам, че туморните клетки се хранят с глюкоза(която идва от въглехидратите), но също така попадам и на информация, гласяща, че жени склонни да развият рак на гърдата не бива да приемат храни/ да се излагат на прием на богати на естроген храни, които са всички животински- масълце, яйца, месо и млечните...
И сега се чудя и на това, което споменаваш, че според други изследвания пък трябва да се ограничат наситените мазнини, които пак са масло, млечни, кокосово масло, рибено м и много други...
 newsm78 newsm78

# 355
Semora, последно изречение не се отнася за това, какво е установено в изследванията, които обсъжда статията, а какви са обикновено препоръките, които дават масово лекарите. 

# 356
Ами, последното изречение е за стандартните препоръки за "антираково" хранене, които обаче явно са погрешни Peace Всъщност данните показват, че рискът намалява с увеличаването и на мазнините в храната (особено наситените), и също намалява с повишаване на холестерола в кръвта. Това озадачава учените, затова се игнорира като информация. Гари Тобс използва израза "политически коректно от гледна точка на медицината" (medically politically correct) - става въпрос, че на фона на пропагандата против наситените мазнини и холестерола тези данни от проучванията са нелогични и затова са "политически некоректни" за медицинската наука, поради което се игнорират.

Обаче също има данни, че висока консумация на омега-6 мазнини (напр. слънчогледово олио) увеличава риска за развитие на рак. Така че това са опасните мазнини, а също и трансмазнините.

# 357
Шоки това за дюнера и аз се сетих...дано ме разберат Laughing Ще посещавам магазините им, но моя ММ ми мрънка...е как няма да изядеш поне един сандвич с риба Crossing Arms. Иначе се сетих че мога да си взема и някое друго пакетче ядки...
Днес апетит нямам, но взе да ми прималява и изядох едно кис.мляко, месо не ми се яде нещо...и вода гледам много да не пия, че през 5 мин ще спирам автобуса.

# 358
Сандвич с риба ми звучи много странно Crazy Е, ако има нещо много типично и интересно, си вземи, разбира се Wink Приятно прекарване!

# 359
.....................че според други изследвания пък трябва да се ограничат наситените мазнини, които пак са масло, млечни, кокосово масло, рибено м и много други...
Дори и най-полезната храна, консумирана в по-големи количества, може да се превърне в отрова за тялото.Аз поне така разбирам ....."да се ограничат наситените мазнини....".
Защото, колкото и да са полезни, факт е, че са най-трудно разградимите.И консумирани постоянно и всекидневно, водят до натрупвания, които не се отразяват добре на организма.
Същата работа е със спанака и патладжана например.Консумирани умерено, отвреме-навреме, са полезни.Прекаляваш ли с тях обаче, можеш да се сдобиеш с бъбречни камъни.
Или плодовете....по 1-2 на ден са препоръчителни, но прекаляваш ли, става лошо.
И така, за всяка една храна.....

Общи условия

Активация на акаунт