ВМ-НВХ, част 63

• 50 444
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • SA
mis_val, черният дроб наистина е основен орган в тялото, свьрзан с цялата обмяна на веществата. В него редица хормони, в това число и половите, претьрпяват преобразуване до други - повече, или по-малко активни метаболити. И в това е врьзката му с промените в цикьла при жените. При болни от чернодробна цироза например се наблюдават такива хормонални нарушения - нередовен цикьл при жените и гинекомастия ( увеличение на гьрдите) при мьже. Иначе целта на менструацията е просто да се изхвьрли част от лигавицата на матката, след което тя започва отново да се регенерира и се подготвя за евентуална бременност. При този процес се образува ранева повьрхност за няколко дни и оттам и кьрвенето, с което се губи обикновена крьв, а не някакви специални токсични и отпадьчни субстанции.
В хомеопатията и аз не вярвам, особено ако се касае за сериозни заболявания. Но и не сьм се занимавала подробно в тази насока.

# 61
  • Бургас
Merelenda,аз имам спомен,че въпросната потребителка беше споменала нещо за резултати от изследвания и че те са в норма,но до колко правилно си спомням е друг въпрос  Embarassed
 yulinga, Hug  аз вярвам във всякакви алтернатични лечения,това от както дъщеря ми (сега на 5 години) тръгна по порочния кръг на антибиотиците,тогава бях без избор и просто беше поредното нещо,което трябваше да пробвам и за моя щястие то проработи,после се записах и аз ,защото ме "хвана поредната серия" с необяснима за лекарите т-ра от 37-37,4,която се появяваше през деня,а вечер от само себе си изчезваше.За 2 месеца изпих около 5 антибиотика,само хомеопата успя да ми помогне
Сега съм се насочила и към други неща,част от тях писах скоро,но основно е хранителния режим,засега от него имам най-голям ефект,друг е въпросът,че когато има влошаване започвам пак да се вторачвам в това по колко и какво да ям,което не ми действа добре на психиката,но докато не намеря верния път ще е така,после по инерция
 yulinga,благодаря за отговора   bouquet
kameloth, Hug
Тъй като имам вече 5 годишен опит с хомеопатията и наблюдения смея да твърдя,че е с голями възможности,доста по-големи от нормалната медицина,друг е въпросът,че 1-во:не е панацея
2-ро:ако не е прилагана от добът специалист,съответно не е подбрано правилното лекарство(което е в основата на класическата хомеопатия) в организма не се случва нищо,съответно болестта си работи и уврежда и от там многото разочаровани от нея

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 13:57 от mis_val

# 62
Аз уважавам дълбоко хомеопатията, смятам, че класическата е много ефективна, но и много мощно действаща и трябва наистина добър специалист, който да си е класически хомеопат и да прилага класическа хомеопатия (т.е. едно лекарство за всички симптоми и подбрано според особеностите и на психиката и т.н.), но все пак да е човек с медицинско образование, за да може правилно да прецени развитието на нещата, защото понякога само хомеопатичният поглед не е достатъчен... У нас според мен все още няма такива специалисти Peace С хомеопатия, ако не се "уцели" лекарството, може не просто да няма желаното подобрение, а да има дори сериозно влошаване, но това се вижда при свършен факт. Затова аз повече не смея да се лекувам с хомеопатия, след като се опарих преди години.

# 63
Merelenda,аз имам спомен,че въпросната потребителка беше споменала нещо за резултати от изследвания и че те са в норма,но до колко правилно си спомням е друг въпрос  Embarassed

И аз също ще говоря наизуст, но доколкото помня споделяше резултати в началото на лечението, където резултат на ТСХ със стойност под 3 не съм видяла. По-нататък писа, че е в норма, но нямаше посочена цифра нито на ТСХ, нито на антителата.  Hug
Не го казвам с цел да засегна някой, да оспоря лечението ѝ или да затвърдя, че с хомеопатия лечението не е успешно. Просто споделям какво помня. Разбира се, че ако резултатите са положителни би ме заинтригувало всичко споделено и затова търся инфо от първа ръка. По възможност пишещият да не се губи от "фронта" след време, а да споделя как вървят нещата с лечението, че то с автоимунните заболявания нещата не приключват с едно пиене на хомеопатия, а с промяна в начина на живот като цяло.
 Hug

И да споделя още нещо. Колебанията в ТСХ, примерно между 3 и 3.60, далеч не са резултат от лечение и не се считат за спад или скок в резултата в следствие прием на хомеопатия. Дали днес ще пуснеш ТСХ и ще е 3,40 да речем, и след 30-40 дена на хомеопатия ще ти покаже резултат 3,30 - това изобщо не е спад в хормона в следствие на лекарства ( хомеопатия), както някои хора бързат да отбележат. Хормоните не са с постоянна величина и стойност. В случая - дали ТСХ е 3,40 или 3,30, или 3  - все си е хипофункция.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 14:07 от Merelenda

# 64
  • Бургас
Cioccolata,би ли споделила при теб в какво се изразяваше влошаването?
Merelenda,  Hug това което запомних аз от въпросната тема беше точно това  "нещата не приключват с едно пиене на хомеопатия, а с промяна в начина на живот като цяло"
Момичето към средата на темата имаше точно тези разсъждения като извод,а според мен хомеопатията е намесена в лечението до толкова,че човек да не си занижава имунитета с нормална медицина,защото за мен нормалните лекарства трябва да са само за спешна помощ,когато човек вече е изтървал момент,не е забелязал симптомите на болестта и му трябва бързо решение в критичния момент.Както казва д-р Папазова,на нормалната медицина трябва да и казват алтернативна и да е само за спешна помощ

# 65
Влошаването при мен се изразяваше в това, че преди хомеопатията цикълът ми беше наистина нередовен, например на 50 - 60 - 80 дена, но си идваше все пак на такива интервали. Хомеопатията доведе до липса на цикъл в продължение на 9-10 месеца ooooh! Хомеопатката обаче коментира, че трябвало да се радвам ooooh! А е едно от светилата, вкл. е преподавател по хомеопатия. Да, след това цикълът ми тръгна отново с хомеопатично лекарство, дори ми се беше изчистил напълно единият яйчник, но това трая кратко... После аз вдигнах ръце от хомеопатията Crossing Arms

(естествено, аз съм си виновна, че бях толкова наивна и нито смених хомеопата, нито потърсих други решения, а вярвах, че това било нормално Rolling Eyes)

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 14:15 от Cioccolata

# 66
  • Бургас
Cioccolata,  bouquet

# 67
Разбира се, може да е било съвпадение, а не пряко следствие от неправилно хомеопатично лечение. Но е факт, че нито преди, нито след това се е случвало да нямам цикъл толкова дълго. Затова го отдавам на хомеопатията.

# 68
  • Бургас
Cioccolata,тя и Вери не яде месо,но пише тук и както всички казват това,което пише ни е полезно,всеки сам прави изводите за себе си,но това няма как да стане ако не споделяме,нали?
Така,че благодаря на всички момичета от темата за споделения опит   bouquet
Дали причината е била хомеопатията или не,за мен няма значение,това което сподели ми е достатъчно  Hug

# 69
Едно въпросче: Довечера ще правя кебап, но винаги съм го правила а много олио, сега зехтин или масло...а може и двете нз?

# 70
.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 19:35 от ГАЛИ_ГЕ

# 71
Аз уважавам дълбоко хомеопатията, смятам, че класическата е много ефективна, но и много мощно действаща и трябва наистина добър специалист, който да си е класически хомеопат и да прилага класическа хомеопатия (т.е. едно лекарство за всички симптоми и подбрано според особеностите и на психиката и т.н.), но все пак да е човек с медицинско образование, за да може правилно да прецени развитието на нещата, защото понякога само хомеопатичният поглед не е достатъчен... У нас според мен все още няма такива специалисти Peace С хомеопатия, ако не се "уцели" лекарството, може не просто да няма желаното подобрение, а да има дори сериозно влошаване, но това се вижда при свършен факт. Затова аз повече не смея да се лекувам с хомеопатия, след като се опарих преди години.
Има такива в България, но се броят на пръсти. Изобщо не става въпрос за "уцелване", а за правилно предписание - единственото правилно, другото е несериозно, но за съжаление явно много хомеопати налучкват и оттам многобройните разочаровани от хомеопатията.
На нас за дъщеричката много ни помогна класически хомеопат - дипломиран лекар, изобщо холистичен лекар в истинския смисъл на думата.
Мерелинда, алергията на дъщеричката ми (освен с хомеопатия) я излекувахме с диета - без глутен и млечни. Въпрос на мотивация е всичко - спазвах диетата заради кърменето и когато имаш ясна представа защо го правиш изобщо не може да става дума за трудно, изкушения или други подобни - особено, ако залогът е здравето на детето ти.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 17:21 от fata_morgana

# 72
Много интересни неща пишете за хомеопатията.

Относно готвенето на месо: може да се комбинира зехтин с масло според мен, защото и в двете има много малко полиненаситени мазнини (тези в олиото). Другото са наситени и мононенаситени, които оцеляват при готвене. Аз съм пържила пангасиус в зехтин. Стана чудесно!  Grinning

# 73
Шоки, на теб на базата на какво ти поставиха диагноза поликистозни яйчници?  newsm78 Не мога да се съглася, че повечето жени са с наднормено тегло. В темата за спкя повечето девойки, които се борят със стерилитет, са с нормални килограми. Някои дори имат поднормено тегло за моите представи. Същото наблюдение имам и в темата за хиперинсулинемията! Peace И двете явления за мое огромно учудване! Wink Твоето тсх 3 кога си го измерила - преди или след като почна режима?

Гледам за хомеопатия си говорите...Аз съм й голям фен и определено гледам да се лекувам само по този начин. Много рядко ми се случва да пия лекарства, като това се случва, ако съм сериозно болна, т.е. на 2-3 години веднъж! Peace Класическата хомеопатия изисква опитен хомеопат, много търпение и време. Тя става за хронични заболявания, които могат да се провлачват. Аз лично не попаднах на добър специалист и нямам нерви да ми прибират парите, за да ми сменят илачите всеки месец, понеже не били съвсем точни и явно в моя случай не действали.
Иначе по-другия вид хомеопатия (може би се нарича боаронска newsm78), базираща на принципа, че се лекува с нещо, предизвикващо същите симптоми, при мен действа по-добре. Т.е. не се прави конституционно лечение, а се лекуват самите симптоми. Примерно при висок инсулин - инсулинум C30 и т.н. Като ми откриха хиперинсулинемията, ми поставиха и диагнозата спкя. От тогава съм сменила четирима хомеопати. Като от последната съм изклюително доволна. Разбира се отдавам голяма заслуга и на начина ми на хранене, но съм убедена, че хомеопатията също играе голяма роля. Преди три години нямах овулация, хормоните ми бяха тотално разбъркани, идваше ми на 45-60 дни веднъж, имах адски болезнени и тежки цикли. Сега с хомеопатията съм все едно на противозачатъчни! Peace Идва ми на 30 дни, нямам никакво пмс, никакви болки. Засичам ову точно, когато трябва, а последните ми хормонални изследвания са в норма. Единственото, с което сега се боря, е тсх 2,5. Rolling Eyes Ще видим какво ще покажат контролните изселдвания!

Може ли някой да ми разясни каква е разликата между палео и нашия режим? newsm78

# 74
Jana Ina, имах и много дебела "кора" от кисти и на двата яйчника, и дългогодишна история на нередовни цикли, и хормоналните изследвания говореха за СПКЯ, макар че не помня вече подробности. За ИР не съм изследвана, но вероятно съм имала. Т.е. не съм изследвана, защото реших на своя глава, че няма смисъл Embarassed Защото бях решила да не карам по конвенционалния път. Отначало всъщност реших, че няма да предприемам нищо, а ще си карам така и ще търся алтернативни начини Embarassed След време и когато вече бях започнала да чета и да се интересувам, попаднах на информация за поликистозата и че на запад препоръчват да се ограничават бързите въглехидрати. И така започнах всъщност. А този резултат за ТСХ беше години преди да започна да ограничавам въглехидратите. Аз не съм пример за подражание, защото съм много упорито добиче с много дълбоко вкоренена мнителност по отношение на лекарите и медицината, по ред причини. И бях категорично против хормонално лечение, а и по начало не исках да взимам никакви мерки, които биха ми нарушили комфорта Embarassed Докато не узрях достатъчно, за да го направя Wink

От източниците, които съм изчела за СПКЯ, знам, че 60-70% от жените са с наднормено тегло. Да, има го и случаят с поднормено, има и с нормално, но наистина не са мнозинството и не са типичният случай. За типично се смята именно да имаш наднормени килограми.

От друга страна аз може и да не съм типичен случай напълно, защото пък май съм си имала овулация винаги, като се изключи тази 9-месечна липса на цикъл. Т.е. мерила съм температура и си имах овулация, макар че циклите бяха дълги.

Палеото не е непременно нисковъглехидратно, т.е. то приема и по-големи количества плодове, и картофи (по-специално сладки картофи), и по малко ориз (бял, защото няма фитинови киселини). Изключва категорично останалите зърнени храни, растителните мазнини от семена, трансмазнините, силно преработените храни, захарта, но пък приема кленовия сироп или сиропа от агаве, меда. Класическото палео изключва и млечните, но има по-ново течение, което ги включва, само че се държи да е сурово мляко от натурално хранещи се крави и съответно продукти от такова мляко. А палеото може да бъде и нисковъглехидратно - с или без млечни. Т.е. границите са неясни, но класическото палео е без млечни, но с плодове и със сладки картофи - това е най-общо.

Всъщност палео означава храни, които са съществували и са се консумирали в палеолита, а това означава, че се изключват и зърнените (бял ориз се допуска по изключение), и млечните. За сметка на това всякакви други природни храни се допускат - плодове, зеленчуци, кореноплодни, ядки, мед, месо, яйца.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 19:11 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт