ВМ-НВХ, част 63

• 49 655
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
lemy, не мога да намеря линк за рибеното масло на  ДМ.
За сметка на това ей сегинка се мятам да си купя от вашето - и Чоки е на същото .
На моето рибено масло са му вдигнали цената, беше 22 долара, сега е 25 Crossing Arms

Нау фуудс може и от тук да поръчваш, имат сайт но е по-скъпо. Иначе съм поръчвала други техни неща, на следващият ден ги получих, доволна съм.
http://nowfoods.bg/

Момичетата в темата за пазаруване от i-herb са много отзивчиви, и там ще ти помогнат.

Вив, аз тъкмо мислех да се пазаря да ме водят тези дни на хубаво суши, май трябва да си преосмисля решението Rolling Eyes

Дайте идея, ще имаме повод да се черпим, с какво режимно да искам да ме поглезят?  Mr. Green

# 631
Навсякъде можеш да си поръчаш пържола, черен дроб или пилешки дробчета, различни салати, нещо пилешко, нещо телешко, гювече Wink Аз съм голяма почитателка на Скарабар-а, но не е задължително да е той. А наскоро си облизах пръстите в Халбите - свинското по жетварски беше фантастично (пържола на тиган със сметана и тиквички, задушени в масло - лука казах да не ми го слагат :lol).

# 632
  • София
Lemy, виж labottega.bg
Във вторник го посетих за пръв път, но много ми хареса! Уютно, без претенции, храната е проста и вкусна. Сицилианската скара е много добра, твърдят, че пресните им сирена също, макар че аз не посмях да ги опитам.  Твърдят, че продуктите са от малки ферми и никак не уважават картофите като гарнитура  Mr. Green

# 633
Асос, ще го погледна, мерси! Сицилианска скара ми звучи много интересно. Hug

Шоки, аз бях доскорошен фен на Халбите заради големият избор на хубави бири, но сега вече като не пия бира ще ми е голяма мъка там Mr. Green
Свинското по жетварски също е изкусително, спомням си описанието ти за тиквичките в сметана, ммм....   Hug

Аз открих сезона, онзи ден със свинско шкембе, а днес пача от свински крачета  bowuu    chef

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 19:48 от Lemy

# 634
  • В Балкана
Минавам често покрай едното заведение, което Ассос е показала. Изглежда наистина уютно, вечер е пълно и понякога обедното меню звучи интересно. Никога не съм сядала.

Баща ми си правил изследвания този месец. Сравнявам ги с правените през януари тази година. Правени са в една и съща лаборатория.
01.2013 г. - реф. стойност глюкоза - 3.5-5.6
09.2013 г. - реф. стойност глюкоза - 3.5-6.0

# 635
W'A'S'P' мерси за този метод, ще го пробвам при първа възможност, даже имам и чай, за който няма да ме бият ако използвам не по предназначение  Mr. Green

Асос, изглежда супер заведението, слагам го в листата за посещения, а ако се окаже, че имат и детско столче, направо в топ хммм 3 влизат (май само 2 заведения съм открила със столчета  Joy).

Рейн, а какви са стойностоти на баща ти или аз нещо не разбирам  newsm78

# 636
  • В Балкана
Ули , аз стойностите на баща ми не съм ги писала.
Мисълта ми е, че като сравнявах всичко - преди и сега, забелязах, че само реф. ст/сти на глюкозата са променени. Горната граница сега, е по-висока от преди. За това казах, че изследванията са правени в една и съща лаборатория.. Ама може и да е нормално..  Rolling Eyes

# 637
Ули , аз стойностите на баща ми не съм ги писала.
Мисълта ми е, че като сравнявах всичко - преди и сега, забелязах, че само реф. ст/сти на глюкозата са променени. Горната граница сега, е по-висока от преди. За това казах, че изследванията са правени в една и съща лаборатория.. Ама може и да е нормално..  Rolling Eyes
Без претенции за компетентен отговор, по повод същия въпрос от моя страна споменаха, че зависело от лабораторните реактиви, които ползват. Та, референтните граници за даден показател зависят от реактива който ползвали.

# 638
Ни в клин, ни в ръкав се включвам с моите "задочни репортажи" от книгата Laughing Обаче какво прочетох снощи: Фруктозата, както е известно, отива от тънките черва направо в черния дроб, защото не може да се използва като източник на енергия за мускулните клетки, за разлика от глюкозата. В черния дроб обаче, освен че големи количества фруктоза биват трансформирани в триглицериди, т.е. мазнини, освен това фруктозата блокира метаболизма на глюкозата в ч. дроб. Това означава, че се блокира и синтезът на гликоген в него. От панкреаса пък това се интерпретира като сигнал за недостиг на инсулин, така че се отделя още инсулин. А това води до задълбочаване на инсулиновата резистентност на мускулите. Излиза, че това е механизмът, по който фруктозата засилва ИР, макар че това не става от един път, а става с течение на времето.

Освен това има един процес, който се нарича гликиране (glycation) и резултатите от него са крайни продукти с напреднало гликиране (advanced glycation end-products = AGEs). Процесът и резултатите от него са съпоставими с карамелизацията и карамела в сладкарската промишленост - кажи-речи за същото става въпрос. Тъканите стават по-твърди, губят еластичност. Тези AGEs се получават, когато захари влязат в контакт с протеини - може да е колагенът в ставите и кожата, може да са кръвоносните съдове, нервите, очите (оттам се получават катаракти). Смята се, че образуването на тези продукти е свързано с остаряването, т.е. нормална част е от остаряването. Да, но се оказва, че инсулиновата резистентност ускорява този процес, защото кръвната захар остава повишена по-дълго от нормалното и успява да направи "поразии". А освен това се оказва, че фруктозата е в пъти по-способна на такава реакция с протеините, отколкото глюкозата, т.е. фруктозата многократно повече ускорява гликирането.

С две думи (нещо, което няма да спра да повтарям), фруктозата не е в никакъв случай безвредна, особено в големите количества, в които започваме да я употребяваме, когато консумираме сладки храни и напитки плюс голямо количество плодове и/или мед. Това, че е "природен продукт", не означава, че е полезна или безвредна. Много подвеждащ е ниският й гликемичен индекс - не повишава кръвната захар, затова я изкарват безвредна и я препоръчват на диабетиците, но това е в краткосрочен план. А в дългосрочен е много, много вредна.

Продължавам четенето Sunglasses

# 639
Цитат
Смята се, че образуването на тези продукти е свързано с остаряването, т.е. нормална част е от остаряването. Да, но се оказва, че инсулиновата резистентност ускорява този процес, защото кръвната захар остава повишена по-дълго от нормалното и успява да направи "поразии".

Цитат
фруктозата ....не повишава кръвната захар....
В крайна сметка, повишава ли се или не кръвната захар след употреба на фруктоза?    Thinking

# 640
Добро утро на всички Simple Smile
Аз  не пиша много често, но исках да ви благодаря за интересните статии и линкове,които споделяте.
Cioccolata,пускай повече такива "задочни репортажи" - добре дошли са.  Simple Smile
Исках да ви споделя за едно кисело мляко, коерто открих вчера - смес краве/биволско, в буркан от 1.6 кг/ но за цената не знам, защото майка ми го беше взимала/. http://www.futuremarket.bg/product/449/kiselo-mlyako-smes-krave-i-bivolsko.html   Харесах го и мисля, че е истинско.Поне много напомня домашното.   Ех, така исках малко да ги огранича тия дни млечните, но като отворя хладилника и  Laughing тая делвичка. Embarassed Като Мечо пух съм , но не налитам на мед, а на пълномаслено кисело мляко Laughing
Междудругото за себе си разбрах,че за да мога да махна последните мазнини по бедрата/ задните части/, които ми ходят по нервите от половин година сигурно, трябва да съм до 15 гр въглехидрати. Само за 5 дни го изпробвах и се забелязваше лека разлика. Явно ще се ориентирам към 15 гр за идния месец.
 Shocked Бтв, не че има нещо общо с темата, но така ми се  е прияло печена тиква- направо ме е срам.
Лек ден, а аз изчезвам на тренировка Hug

# 641
Краси, не се повишава кръвната захар - това е коварното. Но се повишава инсулиновата резистентност, а това след време може да доведе и до повишение на кръвната захар. За сметка на това се повишават триглицеридите - това е директен ефект от фруктозата.

# 642
Шоки, мерси за припомнянето
само като знам как всички познати с диабет си носят фруктоза в чантите ...
помня когато четох книгата как се възхищавах на интелекта на този човек
ненапразно книгата е настолна библия на много от лекарите като Андереас и Анника
човекът се е постарал да събере страшно много информация  

Краси, няма противоречие между двата цитата
фруктозата засилва ИР
а силна ИР означава дълго време  висока кр. захар, когато се консумират въгл

кр. захар се повишава при употреба на фруктоза ако в храната присъства и друг въглехидрат
а ако вече кр. захар още преди консумацията ѝ е била висока, то тя се задържа такава още по-дълго

лаишки казано  Embarassed

професиналистите сигурно ще го обяснят по-добре

# 643
...но така ми се  е прияло печена тиква- направо ме е срам.
...

вместо да те е срам, си  направи
тиква с много масло и канела на фурна е нещо чудесно
и няма грам нужда от захар или мед
а ако добавиш и кокосови стърготини става приказка

тиквата няма толкова много въгл и може да се ползва
от нея става и чудесен заместител на картофи

# 644
  • София
На мен това биволско мляко никак не ми прилича на биволско:
http://www.futuremarket.bg/product/448/kiselo-mlyako-bivolsko.html
Ако сте го опитвали - какво ви е мнението?
Според мен, няма абсолютно нищо биволско в него  Laughing Нито вкуса, нито гъстотата му са каквито трябва да са. Вкуса му е на сгъстено краве според мен ...

Шоки, прекрасен "репортаж"!   bouquet Чакаме още!

Общи условия

Активация на акаунт