ВМ-НВХ, част 63

• 50 449
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Шоки, съгласна съм с теб.
Ще видим при нас какво ще стане с поликистозата, мисля, че още доста път има да извървиме.

Да кажа, че старите навици не умират Mr. Green Преди си носех вафла в чантата, ако нещо тръгне да ми става лошо. Сега си сложих едни топени сиренца, ако огладнея.  Whistling

# 46
  • Бургас
Lemy,блатен аир имам,пих го един ден  Embarassed
Колкото и вредно да е да се чете по цял ден и да се мисли колко от тази храна,колко от онази,ами човек като има здравословен проблем и докторите не са способни да му помогнат и трябва да си помогне сам има ли друг избор
Аз от януари прекарвам средно по 5 часа в четене по темата,от февруари имам дневник какво ям,по колко,а от скоро си записвам как се чувствам
Човек не яде 1 единсвена храна цял ден и ако една храна не му действа добре,а на другия път няма проблем с нея,това какво означава,просто понякога съчетанието от храната от единия ден с тази от предния дава реакции,така че в случаи като моя еди и разбери ако можеш коя храна дразни,да не говорим,че има и много други фактори
Относно плодовете,когато се влоших се върнах години назад и "видях",че съм имала здравословни проблеми още от детсвото си,но така или иначе под въздействието  на това как общественото мнение е такова,че без плодове едва ли не не можем да отселеем и ми се искаше да заменя вредната закуска(кашкавалка) за обяд с нещо по-полезно,взех "невероятното" решение да хапвам по 1кг.плодове всеки ден вместо обяд.И преди съм имала симптоми,но няма да ви казвам от тогава какво ходене по мъките започна,та наитина като се говори за плодове и тяхната "невероятна витаминоза" трябва да си внимава.
След "мрънкането" да се похваля,че отсъствието на МЦ при мен намалява след всеки изминал месец
Първия път отсъствието му беше 4 месеца,после 2,сега 1,5 и протича все така без болка
Аз имам тези дни една теория за проблемите с МЦ,не знам до колко е научно обоснована,до колко е абсурдна,но ...
Когато почнах да правя р-ва всеки месец,в един момент ми светна лампичката и забелязах,че това се случва около цикъла ми(не бях обръщала внимание преди или след),сега забелязвам ,че това се случва винаги преди него,отделно знаете,че тези дни се оплаквам от проблеми с черния дроб,та за себе си установих връзка и тя е следната:
Черния дроб е пречиствателната станция на нашия организъм,цикъла е необходим,за да изхвърлим ненужното от нас ,съответно при един задръстен черен дроб или при един задръстен организъм,когато дойде време за МЦ черния дроб е без избор да даде превес на него и да остави другите задачки като бактерии,токсини и т.н. на заден план.И тъй като организма ни е съвършен,той ни предпазва от това и сме без цикъл и за да ни сигнализира,че нещо не е наред и за да има достатъчно капацитет за да се справи с нашествениците.Стрес,токсини,лоша храна,дисбактериоза всичко това е работа на черния дроб и той решава,че МЦ може да почака.
Може да ви звучи абсурдно,но ми се искаше да споделя,защото колкото повече мисля,толкова повече откривам как черния дроб едва ли не е в основата на всички болести и неразположения.Както и в основата на всички лечители,ако погледнете всички,които твърдят,че лекуват Емилова,Михайлов,нашия режим и др. ни обединява едно ЧЕРНИЯ ДРОБ,кой го постига с пречиствания и гладувания,кой с постоянно подаване на мазна храна с цел всекидневно прочистване,но от 2-3- дни колкото и да мисля всичко ме насочва към него
Тези дни съм прочела почти цялата тема за Алтернатично лечение на Хашимото,където има една дава с излекувано такова,това което тя е правила,за да се излекува отново ми сочи на там

# 47

Тези дни съм прочела почти цялата тема за Алтернатично лечение на Хашимото,където има една дава с излекувано такова,това което тя е правила,за да се излекува отново ми сочи на там
Чела съм цялата тема. Въпросната дама не пише отдавна в темата, но ми беше любопитно да сподели и хормоналните резултати след лечението, което е спазила. Не видях такива.
Не знам какво е състоянието и сега, понеже не е писала. Иначе и аз следях темата от любопитство.
Честно казано, с риск да провокирам негативни мнения и дискусия - не съм чула за случай, някой да се излекува от автоимунно заболяване с хомеопатия. Ако има такива случаи, ще се радвам някой да сподели. Но не случаи - еди кой си познат, правил еди какво си и сега се чувствал ок, защото реално не се знае как е човекът. Само той си знае.
Търся инфо от първа ръка.
Момичета!  bouquet

# 48
  • Пловдив
Merelenda, mis_val,
Скрит текст:
Аз знам за случай на жена (моя много близка приятелка), която караше 13 години само на хомеопатия. След първото раждане също, но с второто раждане от бременността, от упойката ли, какво - не е ясно (после изкара и свински грип и Реленца пи), състоянието й наложи да пие тиреостатици.
Така че не може да се каже, че е излекувана, но пък 13 години да живееш без хормонално регулираща терапия (и без каквато и да друга и да се чувстваш добре, не е малко... Wink
Преди това, когато са й открили хашимотото, са й казали, че трябва цял живот да е на лекарства, постоянно са й сменяли дозата и като цяло се е чувствала доста зле. Докато открива хомеопатията. Макар че, ето, сега се налага отново да прибегне до предложеното й от стандартната медицина, но кой знае какво следва...И тя търси други начини...

# 49
Понеже аз съм още на гръцка вълна и понеже "Добрев" съобщиха, че отново правят цедено мляко, та днес си хапнах снежанка с тяхното мляко. Страхотно е! Peace Май е най-доброто цедено мляко на нашия пазар. Сега само остава да започнат да правят и сметана Embarassed

За Хашимото съм писала какво знам и какво прилага една моя приятелка, която е с тази диагноза: елиминиране напълно на глутеновите и на млечните храни, т.е. на практика стриктно палео. Ако има килограми за сваляне и не се повлияят от по-умереновъглехидратно хранене, тогава се минава на нисковъглехидратно, но пак с тези ограничения - без глутен и без млечни. По-трудно е от НВ-ВМХ, защото не трябва да се допускат абсолютно никакви отклонения (автоимунната реакция дори на хапка хляб или на лъжица мляко можела да трае с месеци след това). Но има доста жени с Х., които в блоговете си пишат, че така им се нормализират стойностите и е все едно, че нямат Х.

# 50
В началото на септември ще ходя до София и ако имате желание, може да се съберем! Ще се радвам да се запознаем.  Mr. Green
Аги, за съжаление най-вероятно няма да съм тук по това време.  Hug

Аз се полакомих и към варените яйца за обяд добавих и не малко топено сирене, и сега ми е тежкоо... ooooh!

yulinga, твоята приятелка през тези 13 години следяла ли си е хормоните, ходила ли е на ехографски прегледи? Да не се окаже, че сега има много по-големи поражения, отколкото ако се беше лекувала конвенционално Thinking
Моя близка отказа да се лекува изобщо, и сега някъде 10 години след началото на проблемите и със ЩЗ, вече е на доизживяване.  Сърцето и е толкова зле, че никой нищо вече не може да направи. Confused

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 13:19 от Lemy

# 51
Но има доста жени с Х., които в блоговете си пишат, че така им се нормализират стойностите и е все едно, че нямат Х.
Голяма воля се иска, за да не хапнеш нищо глутеново и млечно изобщо. Щом 1 хапка провокира с месеци проблем. Но пък е алтернатива, която е милион пъти по-добра от хапчетата.

А на млякото някаква алтернатива има ли? Не заради вкуса, а заради навика. Соево не е удачно, а ядково? Питам само... никога не съм пила и не знам какъв е вкуса. Simple Smile Предполагам и с ядките трябва да се внимава, че доста от тях са с преобладаващи Омега 6, които от своя страна не са подходящи за щитовидната жлеза. Дори и на добавка да се взима повече омега 3.

# 52
  • Пловдив
Кокосово мляко;-) Чудесно е като добавка към кафето и към десерти...

# 53
Те са американки и са късметлийки, че имат кокосово мляко и сметана и също ядкови млека Peace Разбира се, може да се правят и в домашни условия такива млека, а може би и сметана newsm78 За бадемово мляко май наскоро ГАЛИ_ГЕ спомена, че е правила и ми се видя сравнително лесно и не много скъпо, но трябва кухненски робот. Мисля, че се накисват 100 грама бадеми за 24 часа във вода, после се слагат заедно с литър вода в робота и се блендира. Накрая се прецежда през тензух и излиза към 1 л мляко. Ако сметнем цената на 100 грама бадеми, литър бадемово мляко по тази технология излиза само малко по-скъпо от литър краве мляко. Но не съм съвсем сигурна дали бяха 100 грама бадеми на литър вода Embarassed

А за глутена според мен не е никакъв проблем да го избягваш Peace Дори по празници и т.н. В краен случай може да си направиш някакъв безглутенов еквивалент, но още по-лесно е просто да не се ядат такива храни.

Да, доказано е, че специално реакцията към глутена може да трае и 6 месеца след това. Може би не при всеки, не знам, но предполагам, че ако човек е мотивиран, ще намери и воля, и начин Peace

А по повод на вчерашната статия на П. Атия за въглехидратите и кетозата, днес Пол Йобек също пише за това, а и други са писали. Оказва се, че дори сравнително висока консумация на въглехидрати може да не наруши кетозата, ако въглехидратите се приемат по време на или точно след интензивна тренировка (силова, не кардио). Тренировката изчерпва гликогена и въглехидратите отиват за попълването му, което не се отразявало на производството на кетонови тела. Но колко точно въглехидрати могат да се консумират в такъв случай, без да се излезе от кетоза, е индивидуално Peace

# 54
Ядкови млека освен в Био-магазините съм намирала и в Била  Peace

# 55
Фата, всеки път гледам в Била, но освен соево мляко, други алтернативи досега не съм видяла Embarassed Но аз и не бих купила готово, както не купувам кокосово мляко или сметана, ако видя, защото съдържат много химия Wink

# 56
Точно до соевото има бадемово и лешниково на същата фирма.

# 57
Кокосово мляко;-) Чудесно е като добавка към кафето и към десерти...

ooooh! Много съм отнесена. Съвсем забравих.  Laughing

Cioccolata, права си. Стига човек да пожелае - явно има начини, с които поне малко да си помогне и да се чувства добре. Всичко е въпрос на воля и желание.
Благодаря ти!  Hug Ще пробвам да си направя.

fata_morgana, мерси!   bouquet

# 58
За глутена съм категорична, че е лесно да се избягва, освен ако човек не е наистина доста пристрастен Peace За млечните определено е по-трудно да се спрат Embarassed Но ако се намери някакъв приемлив заместител, напр. кокосово или бадемово мляко, това поне донякъде би улеснило. Разбира се, сиренето може да се замести със соево, но аз не бих яла соеви продукти, дори био Peace Трудно е да се спазва такъв режим, но има доста хора, които го правят по здравословни причини - тогава човек малко или много е принуден и щом вижда, че се чувства по-добре, това го мотивира и да продължи.

# 59
  • Пловдив
Lemy, да, следеше си ги редовно и дотолкова добре се опозна, че можеше да предскаже какво ще покажат изследванията... Mr. Green И на ендокринолог си е ходела, ако е имала притеснения, просто не е следвала предписанията му...Разбира се, не мога да знам какви ще са дългосрочните последствия, засега няма някакви поражения, ходи и на профилактични изследвания редовно, надявам се да няма последствия. Освен това хомеопатката й е с медицинско образование и в никакъв случай не подхожда безотговорно (класически хомеопат е)...

Общи условия

Активация на акаунт