ВМ-НВХ, част 63

• 49 653
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, да попитам за едни изследвания на баща ми:

Биохимия
глюкоза - 5.06 мМол/Л (2,5-6.0)
триглицериди - 0.40 (0.6-1.6)
общ холестерол - 6.12 (1.2 - 5.18)
ХДЛ холестерол - 1.67 (1.04 - 1.55)

Хематология
Всичко е в норма освен хемоглобин - 127 (135-180)

Според мен биохимията му е перфектна, ако правилно съм видяла. И все пак, ако ХДЛ-то е над горната граница, проблем ли е?

По принцип има високо кръвно и от една седмица има оплаквания, 90 на 140, след като яде нещо доста солено. Но сега е добре, взема си хапчетата в малко по-различна конфигурация, но просто се притесни и отиде на лекар. Та, утре лекарката ще си каже мннеието. По принцип не е стриктно на на режима, позволява си всеки ден плодове, сладолед по малко и от време на време тестено, но като цяло ограничава въглехидратите. Отслабна с 12кг, но има още да се желае, понеже си е пълен все още, изобщо не е в нормата, но е по-добре от преди определено.

Аз да се похваля, че вчера кантара на фитнеса отчете минус 2,5кг за 3 седмици 90% стриктен режим! Правих 1 седмица почивка от тренировките заради МЦ, но въпреки всичко тренирам в добра кондиция, чувствам се отлично.  Sunglasses Визуално също съм отслабнала, но не смея да отчитам официално, искам да минат поне чисто 30 дни от начинанието ми, което значи 10.09.2013.

Воденето на дневник за хранене и тренировки много помага, също ограничих млечните много - консумирам инцидентно, ако няма с какво да си допълня протеините. Пооправих съотношенията между макронутриентите и май започна да сработва. Реших в дневника да си записвам само отклоненията, а режима отбелязвам с плюс. Така мног оясно виждам кои дни се храня добре и в кои имам дори минимални отклонения. Действа много дисциплиниращо. Освен това виждам и какво и по колко тренирам и установих, че 3 пъти подред съм направила почти една и съща тренировка с почти еднакви тежести.  Joy Трябва да внимавам какво правя, за да имам прогрес все пак, а не да тъпа на едно място месеци наред. Хубавото е, че напредвам с клекове и тяга бързичко, за 2 седмици минах от само лост на килограми и вече виждам резултати във формата на краката ми. Има леко подобрение в разпределението на подк. мазнини. Надявам се, ако поддържам тази линия няколко месеца да имам прогрес с целулита и краката като цяло. Освен това е много готино да вдигаш тежко, а след това да се чувстваш лек като перце. Живот и здраве като позаякна още ще се уча да правя и лицеви опори и набирания, защото още ми е много трудно.  Embarassed Човек трябва да е лек за такива упражнения.

# 166
Момичета благодаря ви за коментарите! Кам, ще пусна по-нататък и гликиран хемоглобин, да го видим.

Днес случайно попаднах на кокали в един магазин на нормална цена и взех 5 кг. Сега обаче се чудя как да съхраня бульона който ще направя newsm78 Дали може една част да се замрази, или ако го оставя да стои в хладилника, колко дена ще му е приблизително трайността? Вие как се справяте по този въпрос?

Всъщност откъде си купувате кокали? Тези дни се загледах във Фантастико, свински кокали от гръбнака, без грам месо- 2лв кг., във Кауфланд същите-3 лв. Shocked  И се чудя кой е по-луд, те или клиентите които ги купуват За справка, все в някоя верига регулярно пускат плешка без кост на 6 лв. кг.
 smile3516

Можеш да го замразиш спокойно. По принцип трае мисля 2-3 дни в хладилник. Но ако направиш 3-4л бульон, замразяваш във фризера и после си го размразяваш на порцийки и го ползваш за пиене или за готвене на манджи и супи.

Кокалите ги купувам от една транжорна край нас - 2лв килограма, но имат доста месо и хрущяли. Освен това там и месото като цяло не е скъпо - плешка 6лв, врат 8лв, другите меса са по 5-6лв пак, дроб - 4лв. Имат също и хубава кайма. В сравнение в Била и Кауфланд е направо евтино! Да не говорим, че качеството на месото е много по-високо и си личи.

Не знам чухте ли за идеята да се подпомага малкия бизнес чрез забрана на хипермаркетите да работят в събота и неделя. Аз съм напълно ЗА, защото качеството на стоките в големите вериги е доста занижено, а цените - много високи! В Била по принцип месото е най-добро, но и там всички меса са с по 2-3лв отгоре за килограм, а не са толкова добри.  #2gunfire А в Кауфланд направо продават боклуци. Да не говорим за яйца и сирене - същински боклуци. В кварталната ни бакалия продават страхотно сирене на местна фирма, което 6.50лв за кг, а в Лдл примерно сиренето е по 10-12лв килото, да не говорим за месото им, което рекламират като супер евтино, а всъщност св. плешка примерно е 6.50, ама за 500 гр. Да не говорим за пилешкото им, което е адски скъпо, а пълно с перца. И яйцата по веригите са с по-ниско качество - 3. или 4. категория, освен това са по 2-2.50лв за 10бр, а в кварталния магазин са 2. категория и са 1.80лв за 10бр, при това размер Л.

Да не говорим за покъртителното "качество" на плодовете и зеленчуците (освен ако се касае за вносни от рода на банани, кокос, авокадо).

Иначе ако човек иска да си купува евтини боклуци, няма никакъв проблем. Имат страхотни лъскави опаковки и много консерванти, които са струват стотинки.  Joy

# 167
Не съм чула за тази идея с хипермаркетите,но аз също съм "за" !

Намерих си кокали за бульон ,но да знаете,не съм от Сф,та не мога да дам насоки. 

Виждам,че нови момичета се включват-Добре дошли! Избрали сте най-хубавия начин на живот  bouquet

Инес е пуснала хубави статии,но не мога да ги постна.

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=what-makes-you- … mc_id=SA_Facebook

Другата ,в нейния блог- Какво ям( примерно меню) и какво значение има гъвкавостта за тренировките? ,също си заслужава да се види. Наред с онази за емоционалния глад

# 168
Аги, във какво опаковаш бульона, за да го сложиш във фризера?

Това за хипермаркетите се отложи, в което не се и съмнявах. Много пари плащат веригите на когото трябва.

# 169
Ето ви темата за хипермаркетите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=735315.msg26017346#msg26017346   bouquet  bouquet  bouquet

# 170
  • София
Yoya, калориите ти са напълно в ред. Аз също най-често приемам между 1400 и 1700 калории, просто при толкова се засищам, а не смятам че преяждането е добра идея.
Имай предвид, че при този режим (поне по мои наблюдения) свалянето на килограми е стъпаловидно, тоест възможно е да има няколко седмици застой преди да свалиш 1 или 2 килограма накуп. А ако все пак застоят продължава би могла да изключиш млечните (дори само за седмица), при някои това помага.
Успех ти желая! Simple Smile

А аз, продължавайки експериментите си в кухнята, с голямо задоволство установявам, че ако се придържам към оригиналните френски рецепти изобщо не ми се налага да следя отношения и пропорции. Днес приготвям coq au vin, което освен петела (пиле в моя случай) съдържа и големи количества масло, бекон и нисковъглехидратни зеленчуци. Всъщност подобно е положението и при друга любима моя рецепта - бьоф бургиньон.

Simple Smile ГАЛИ_ГЕ, мерси!

# 171
Искам да похваля моето дете :love Сутринта си говорехме какво обича да хапва...ами най обича прясно, кисело мляко, яйца, месо и кашкавал. След като я взех от градина(тя е на 6), нямаше търпение да се приберем и да и сваря яйца. Изяде 3 ...без нищо и питаше за още...не и дадох и без това 3 ми се виждат много. Вкъщи има шкаф с кроасани и сладки неща...не ги иска. Предлагала съм и кроасан или риба...избира риба. По скоро си пада по близалки, дъвки...сладолед. Умни са ни децата.

Браво!
 Моето дете е на моменти-яде и от моите храни,но приритва за сладко /тук го отчитам за моя грешка / -шоколадово-вафлени истории.
Обаче,когато имам достатъчно време да наготвя ,сами си я привличат вкусотийките.
Стимулирам я заедно да тренираме ,да готвим .Тогава забелязвам напредък. Но е трудно,а и аз явно съм по-слаба в усилията си да и покажа кое е правилно. Или в начина по ,който показвам Wink Или времето все не ми достига.
Оправдания Laughing
Забранила съм в нас да се носят боклучави храни,ама бабите,те са свикнали да мушкат нещо в устата на децата,каквото и да е. Само и само да не е празен стомахът Shocked

За днес планирам свинско със зеле.

Assos ,само от имената на ястията ми потекоха лигите Heart Eyes

# 172
  • SA
Yoya , добре дошла и успехи с режима!  Hug За теб не е много подходящ термина "сваляне на килограми". Ти имаш да поизчистиш вероятно 2-3-4 кг мазнини и ако се храниш правилно и спортуваш редовно, може и да не загубиш много килограми. Гледай се повече в огледалото и си следи обиколките. Така ще знаеш как се движиш. Както и Шоки ти е казала, в началото не се вторачвай толкова в калориите! Яж, така че да се чувстваш добре, с правилните храни. По-нататьк, ако няма резултат, ще правиш сметки.  Simple Smile
Донесена от вихъра , не са глупави вьпросите ти.  Hug Не се правят профилактично тези изследвания, а при определени оплаквания и симптоми. Инсулинова резистентност трябва да се подозира при хора, които от малки са сьс затльстяване; при жени с диагностицирана поликистоза; при хора сьс затльстяване, хипертония, подагра; при такива, които са пристрастени кьм сладки и изобщо вьглехидратни храни и имат симптоми на нестабилна крьвна захар... и други, разбира се.
Аги, браво за хубавите резултати и то само за 3 седмици!
Баща ти е направо отличник! Биохимичните изследвания според мен са много добри- глюкозата е в норма, сьотношенията Холестерол/HDL ; TG/HDL  сьщо са много добри. Хемоглобиньт наистина е леко ниськ за мьж, но не е чак за притеснение. За крьвното налягане - може и стрес и притеснение да влияят.
Шоки, ти на хартиен носител ли си ги порьча тези книги?

# 173
kameloth, на хартия са - и двете книги Sunglasses Поръчах ги на приятелка от Швеция, която ми ги донесе при идването си в България за лятото. И всъщност са ми подарък Embarassed

Аги, браво и на двама ви с баща ти! Simple Smile

# 174
Здравейте!   bouquet
Страхотно ми действате на мотивацията, добре че сте вие! Само от няколко дни съм на режима, още ми е малко шантаво, ама се справям..  Mr. Green
Вижте на какво попаднах в нета, има доста приказки, но е и интересно, не че ни ги знаем тези рецепти, но се вижда как хората на село си хAпават режимно!  Grinning Не знам дали тук или в темата за рецeпти да го пусна, но все пак реших да е тук за всеки случай..
http://www.btv.bg/shows/kuhniata-na-zvezdev/videos/video/2072151 … elena_salata.html
ENJOY...   chef Hug

# 175
Ох, тези Бутани яйца ми предизвикаха обилно слюноотделяне... newsm64

# 176
Sisoko_s, добре дошла и ти при нас! На всички нови момичета - и на тези, които се осмеляват да се обадят, и на другите, които само четат - пожелавам много успехи! Simple Smile

Ново проучване за благотворен ефект на вит. Д при бременност: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23884390 - макар че са приемали само по 400 единици на ден, е имало положителен ефект за намаляване на кръвната захар и кръвното налягане. Андреас Енфелт пише, че неговата съпруга е приемала 4000 - 5000 единици на ден по време на бременността си. А тук (http://www.kostdoktorn.se/extra-d-vitamin-viktigt-for-gravida - текстът на английски) пише за предишно проучване с 4000 единици на ден при бременни, но сега ме мързи да търся точния линк Embarassed

# 177
Добър вечер, момичета.
От доста време ви чета и ето че вече се престраших да пиша.
Имам доста килограми за сваляне, качени къде от безразборно ядете, къде от може би неправилните диети. Проблем с инсулина до колко знам нямам, поне до миналата година по това време и то от стандартните изследвания покрай профилактичните прегледи.
Надявам се бързо да свикна и да не проваля всичко, защото ми се яде на устата.
Започвам от утре, като сега ще мисля какво да си сготвя, за да не се изкуша от нещо забранено.
И да попитам - счукано ленено семе с кисело мляко мога ли да консумирам?

# 178
bebok_86, счукано ленено семе с кисело мляко може, макар че нека киселото мляко бъде максимално маслено. А за семето - по начало лененото семе и всякакви ядки и семена не са оптимална храна, но в малки количества стават. Ако си свикнала да закусваш това, би могла да продължиш, като оптимизираш другите хранения според НВ-ВМХ. Желая ти успех! Hug

Аз искам да похваля поредния сполучлив продукт, който опитах - крема сирене на Маджаров (със сметана е - 28% масленост, а на вкус ми напомни на сметаната на ЕлБи с 30% масленост). Много по-вкусно от Филаделфията, а е по-евтино. Намерих го в магазин Верде, другаде май не съм го виждала newsm78

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 20:04 от Cioccolata

# 179
Момичета...един бърз въпрос....по време на режима пускали ли сте си изследвания за холестерол/триглицериди/кръвна захар....аз след дълго вм нвд...пуснах и невероятно , но изследванията ми бяха много зле...само кръвната захар беше  ок....и добрия и лошия хошестерол хеше много зле както и триглицеридите....а не би ли трябвало да е обратното Tired....нали трябва да намалява кофти холестерола....къде бъркам???

Общи условия

Активация на акаунт