ВМ-НВХ, част 63

  • 49 672
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 20 887
Аз искам да похваля поредния сполучлив продукт, който опитах - крема сирене на Маджаров (със сметана е - 28% масленост, а на вкус ми напомни на сметаната на ЕлБи с 30% масленост). Много по-вкусно от Филаделфията, а е по-евтино. Намерих го в магазин Верде, другаде май не съм го виждала
Има ги и във Кауфланд, аз пробвах това, но имаше като че ли повече вкус на извара отколкото на крем сирене.  newsm78
Скрит текст:

Джули и Джулия е много интересно и приятно филмче, и на мен ми хареса. Много ме впечатли Джулия как се радваше на пъстървата, че е с масло.

# 211
  • Мнения: 8 358

това крема сирене го има и 345

# 212
  • Мнения: 6 425
Аз нямам наблизо Кауфланд - имам Пикадили, Била, Верде, Промаркет, Фантастико, 345, а на една разходка разстояние имам Лидл и Карфур Embarassed Затова нямам представа какво се продава в Кауфланд, т.е. какво по-различно. Но ако във Верде го зареждат редовно, ще го купувам от време на време. А щом и в 345 го има, значи ще гледам и там Wink

А за маслото и французите - нали точно това е обяснението на "френския парадокс": че ядат толкова животински мазнини (наситени) под формата на масло, сметана, сирена, гъши дроб, освен това пият червено вино и пушат, но са сред държавите с най-малко сърдечносъдови заболявания. Вярно, че имат и тестени храни, но ми се струва, че консумацията на полезните мазнини натежава от здравословна гледна точка. А доколко виното е от значение - кой знае. Но явно пушенето се неутрализира донякъде я от мазнините, я от виното newsm78

# 213
  • Мнения: 20 887
Аз предпочитам да пазарувам в Кауфланд, макар, че не ми е много удобно, и когато правих фаста доста се бях заровила из асортимента им на крем сирената. А иначе е хубаво, че си споделяме къде какво има, това си е ценно инфо.  newsm10

# 214
  • Мнения: 121
интересни неща споделяте, но имам още доста да чета и се връщам назад newsm51

# 215
  • Мнения: 108
Ще навреди ли ако изключа сиренето и кашкавала от храненето? В темата с рецептите виждам, че има доста със сирене и кашкавал и реших да питам.

# 216
  • SA
  • Мнения: 3 349
Ще навреди ли ако изключа сиренето и кашкавала от храненето? В темата с рецептите виждам, че има доста със сирене и кашкавал и реших да питам.

Сьс сигурност няма да ти навреди, млечните не са задьлжителни за този режим. Някои хора дори се чувстват по-добре без млечни.

# 217
  • Мнения: 108
Благодаря  bouquet

# 218
  • Мнения: X
Хихи, за френска кухня си говорите, както казва и W'A'S'P само масло и то не само главните им готвачи, но и у дома така се готви, поне доколкото аз имам наблюдения.
Mastering The Art Of French Cooking и на мен отдавна ми е в списъка с желания, в тази връзка, ако някой не е гледал Джули и Джулия го препоръчвам, много ми беше приятен на мен Simple Smile последно даже из блога ровичках и му се радвах.
А как е четенето на таблет? Същото ли е като на ел. четец? Всъщност, нямам нужда от таблет като си помисля, доволна съм от четеца, ама ей така от любопитство Simple Smile

о да, филмът ми е любим, а и обожавам Мерил Стрип

от любопитство съм надничала по четците из влакове и автобуси
ми ... малки и компактни, това ясно, но изобщо не могат да се сравнят с ретина-екрана или даже с айпад2
лично мнение де

ассос, за мен товят половин ми се струва доста слаб
и моят на младини беше кожа и кости и горе-толкова кг при почти същия ръст
сега след 25год си е пак клечка, но тежи малко повече и изглежда много по-добре
но пък моят не е режимен, яде всичко и винаги си е бил така

# 219
  • Мнения: 600
За половини говорите Crazy, моя варира м/у 115-120кг, почти 190, но не е дебел Rolling Eyes. Никой не може да каже, че е толкова кг...ама всеки ден е на фитнес и е доста голям, но не и дебел. С него се карахме вчера, понеже отказах да готвя кебапа с олио...пак съм чела глупости според него.(не си постигна целта де) Следобяд ометох 50гр лешници от нямане на какво, ще гледам рядко да ям ядки.

# 220
  • Мнения: 12 741
Благодаря ви момичета за съветите! Прави сте, така е. Болна съм и е недопустимо да консумирам посочените въглехидрати. Както казах - толкова ми е волята на този етап и ако аз не си помогна вие няма как да го направите.
Благодаря още веднъж, че коментирате!  bouquet

# 221
  • Мнения: X
А за маслото и французите - нали точно това е обяснението на "френския парадокс": че ядат толкова животински мазнини (наситени) под формата на масло, сметана, сирена, гъши дроб, освен това пият червено вино и пушат, но са сред държавите с най-малко сърдечносъдови заболявания. Вярно, че имат и тестени храни................
но ги консумират рядко.  Grinning Не са им ежедневна храна- по думите на французойка.

Моят мъж миналата година беше около 100 кг, на 180 см, сега е 83-85 кг.
Аз още не съм се теглила, предпочитам хубаво да сваля, преди да се кача на кантар.
Като уточнявам, че ние се храним по-либерално откъм въглехидрати-позволяваме си кафяв ориз, киноа, печен картоф, съпругът ми яде и пълнозърнест хляб почти на всяко ядене.

# 222
  • Мнения: 6 425
Merelenda, точно това имах предвид - че трябва ти да си усетиш или да си прецениш кога какви промени да направиш и да бъдеш убедена, че има смисъл. Иначе няма да се получи Embarassed Така че събирай информация, мисли, преценявай, пробвай различни модификации, ако искаш. Важното е да намериш правилната формула за теб Hug

Трудно е човек да си смени навиците на 180 градуса... Трудно е и защото преди това не си бил принуден да го правиш, а въпреки това не си имал проблеми, така че не можеш да приемеш, че точно храненето има смисъл да се променя. Освен това нали всички ядат хляб, нали е древна храна, нали има уж полезни варианти (прехваленият лимец), нали винаги сме яли хляб - защо сега изведнъж да трябва да го спрем? Защо, ако е вреден, не го забранят? (както и с цигарите например) Защо различните специалисти са на различни мнения? Кого да слушаме тогава? Трудно е да се ориентира човек и да вземе правилното решение, всичко това ми е ясно Hug

Краси, и аз съм чувала, че французите не са чак толкова запалени почитатели на тестеното, но в крайна сметка нямам преки наблюдения. Може би Таня ще се изкаже по-компетентно Wink

Но и за италианците съм чувала, че макар че ядат паста всеки ден, не е в големи количества, т.е. не по пълна чиния, а по малко като предястие. А и всъщност пастата става ежедневна храна и модата залива света заради мизерията, в която живеели италианските емигранти в САЩ - те можели да си позволят паста и наблягали на нея. Това е било в началото на века. А и след Втората световна война сигурно не са имали кой знае какво и в Италия и затова са разчитали повече на пастата. Но малко по-късно започва и масовата истерия за вредността на животинските храни и за полезността на въглехидратите, а това също допринася за популярността на пастата.

А и за азиатците съм чела, вкл. от хора, които са потомствени китайци или са живели там по-дълго време, че не изяждат количествата ориз, които изяждат европейците - хапват малко като част от порция, състояща се предимно от месо (често риба или морски дарове) и зеленчуци. Освен това азиатците не консумират много тестено и сладко, т.е. традиционно не са консумирали. Също така и много от тях не понасят лактозата и не консумират млечни. Отделно се знае, че количествата храна, които изяждат, са значително по-малки от тези на европейците и американците. Така че нашите представи вероятно са изкривени и за французите, и за италианците, и за азиатците. А и в днешно време вече е трудно да се говори за традиционни хранителни навици и култура - това е било възможно преди няколко десетилетия.

# 223
  • Мнения: X
Благодаря ви момичета за съветите! Прави сте, така е. Болна съм и е недопустимо да консумирам посочените въглехидрати. Както казах - толкова ми е волята на този етап и ако аз не си помогна вие няма как да го направите.
Благодаря още веднъж, че коментирате!  bouquet

Не си причинявай излишен стрес с тези мисли за болести и слаба воля
Не си болна, просто имаш непоносимост към определени храни, за радост не смъртоносна както напр тази към фъстъците при някои хора
А волята с гради с информираност


Любима писателка  ми е Дона Леон, американка, живяла във Венеция, пише за комисар Брунети и случаите му, като преплита и кухнята на жена му, много интересн микс криминале и итал.кухня

Относно азиатците, преговарях си наскоро Шогун, лиги ми текоха от описаните "гнусни" японски храни
 Joy

# 224
  • Мнения: 2 275
ми да кажа за "френския парадокс" Laughing
аз ,французин да яде кроасани за закуска и въобще не съм виждала
червено вино се пие много умерено,с храната и за удоволствие
и се завършва със сирена ИЛИ десерт ( има и двете при изключителни случаи или празници,но не всеки ден Peace)
дават няколко ястия,но малко като количество и добре украсено Grinning
накратко "кълвете" Joyтака съветва Монтиняк (от всичко по няколко хапки Winkи без това първите три хапки са най-вкусни)
само с чашата вино на обяд не съм съгласна и ме дразнят като искат в магазина "месо за двама"(не може ли да каже 300 или 400 грама) или "сладкиш за трима" ooooh!
от друга страна,нямат за "дояждане" или "трябва да се изяде за да не се хвърли"
и май всички рецепти започват с масло и свършват със сметана
много сте писали
отивам да чета
ааа,да добавя казах горното за французи  Thinking newsm78 Rolling Eyes,защото има и французи от някакъв произход и последните обикновенно си идват с техни хранителни традиции и нямам нищо против хората и традициите

Общи условия

Активация на акаунт