ВМ-НВХ, част 63

• 49 633
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Шоки, ще пусна линк към този ти пост в темата за детския диабет в алтернативния
знам, че ще е безсмислено, но поне може на някого другиго да помогне

Рейнче, мерси
беше ми интересно да те прочета
съжалявам че пропуснахме това местенце, когато бяхме на Албена
сега не знам дали бих жертвала малкото ни ваканция за да се убедим сами как е там

снощи правих кюфтенцата на Карлсон, с тенджерка с много масло
после в същата тенджерка - лук шалот и сушени манатарки с черен пипер и мащерка, мадейра и сметана ... ммм сосче

лека седмица от мен
 Hug

# 271
Ами, сложи, дано да има полза. Аз допълних за първи тип диабет.

Кажи какво е по-особеното при кюфтенцата на Карлсон Embarassed

# 272
Ами, сложи, дано да има полза. Аз допълних за първи тип диабет.

Кажи какво е по-особеното при кюфтенцата на Карлсон Embarassed
нищо, освен че са малки (голяма играчка, докато се направят) и се правят с масло, като тигана/тенджерата само се разтръскват за да се обърнат
моята смес беше кайма (пилешка и свинска 1:1, лук, яйца, сол, черен пипер, риган)

един линк от мен
http://www.kostdoktorn.se/idag-pa-den-europeiska-naringskonferensen-i-leipzig
постовете на Миа
разказва за позната и децата ѝ
момичето с 50кг наднормено тегло
момчето силно агресивно, с дефицит на концентрация
минават на режима и само след година децата са отново нормални
само че това не се харесва на училището и поемат кръстоносен поход срещу семейството, воден от сестрата - доста йезуитски ми се струва всичко това
хем виждат, че децата са толкова добре, хем негодуват срещу метода

# 273
Мерси!  bouquet

Мисля да преведа статията на Роуздейл и да я кача в блога (това е всъщност текстът на изнесена от него лекция) - малко по малко, когато имам време, защото е 27 стр. Crazy

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 10:49 от Cioccolata

# 274
  • SA
Шоки, благодаря за линковете! Тькмо влизах да пиша, че статията на Роуздейл би била много подходяща за блога ти.  Simple Smile Преди доста години, това беше една от пьрвите статии, които прочетох по темата и понеже тогава нямах много информация, направо бях шокирана колко различни са нещата от това, което сьм си мислела до момента. Тогава беше разделена на 4 части в блога на Меркола.  newsm78 Даже бях принтирала статията и я занесох на работата с цел да привлека вниманието на някои колеги, които имат сьщите проблеми, но уви, така и никой не й се впечатли.  Embarassed

Цитат
после добавих около 220 мл. течност (50 мл. бира, другото прясно мляко, досвидя ми да сложа всичката налична бира Laughing)
Joy
Тьй де, няма да се хАби скьпоценната течност! Ама ха ! hahaha

# 275
Аз знам отдавна за д-р Роуздейл, а и тази статия съм си я включила в папката "За четене" от доста време, но досега си стои непрочетена Embarassed Та ще се заема вече.

# 276

рака на гърдата е силно наследствен. - не е вярно! Доказателство за това е лавинообразно нарастващия брой болни жени, без генетично предразположение, т.е. такива, които нямат никакви родители или роднини боледували. Всъщност те са най-големия брой боледуващи.  Cry Освен това самият факт, че дори уж унаследен рак е от коренно различен вид при майка и дъщеря примерно, показва, че нещата не са толкова прости.

За това при наличието на положителни гени някои жени си махат гърдите (пример Анджелина Джоли). Наличието на кисти или други промени не изключва появата на ракови образувания. - точно това казах и аз в предишния пост. По-точно дори увеличава риска. И да попитам, ако имаме риск за тумор на мозъка, трябва ли да си отрежем главите?

Ранната менопауза е фактор, който предразполага, а не намалява риска.  Peace - и това не е вярно.  Wink Риск е високо ниво на естрогена в тялото, което не зависи от менопаузата, а от храненето и процента подкожни мазнини. Те са тези, които произвеждат прекурсори на естрогена.

Аз съм на мнение, че при всички ракови заболявания най-важна е профилактиката. - профилактиката няма никакъв смисъл, ако през цялото време се отнасяш към тялото си като към боклукчийско кошче (пиеш, пушиш, не си почиваш, ядеш гадости, живееш/работиш в токсична среда и т.н.). Всъщност причината за рака е напълно в околната среда, извън нас. Факт е, че Чернобил гръмна и нанесе огромни щети - това е една от причините за бума на ракови заболявания у нас в посл. 20 години. Факт е, че живеем в силно замърсена среда, че българите сме бедни и нямаме достъп до хубава храна, факт е, че индистриалните боклуци ни се рекламират като последен връх на високия стандарт на живот.  Close И след всичкия този ужас да тръгнеш да си правиш профилактика веднъж годишно и да очакваш, че докторята ще те спасят, е меко казано наивно и безотговорно.  Rolling Eyes

Когато се открие в съвсем ранен стадий, вероятността от пълно излекувана е много голяма!  - ами не е никак голяма тази вероятност, даже е доста малка, ако попаднеш на лош лекар, а такива бол в България. Дори и да те открият в нулев стадий, ако доктора, който ще те лекува има остарели разбирания  за болестта, ако не знае чужд език, ако не си опреснява знанията, може страшно да влоши нещата и от почти здрав човек да те погребат до 2-3 години. Лошото е, че няма как да се разбере кой е реално добър, защото всички случаи са индивидуални и това, че е помогнал на 150 души преди тебе, не означава, че ще успее да излекува и теб.  ooooh!

Както казва моята мамоложка - рака не боли. Ако започне да боли, то той вече се вижда и от самолет. - да, за жалост е така. разбира се има и видове рак, които точно болката ги издава в ранен стадий.

Истината е, че най-важно е какво правим извън ходенето на профилактика, защото тя отнема практически 1% от времето ни, а през останалите 99% трябва да се грижим за себе си, да се храним добре, да си почиваме достатъчно, да се пазим от емоционално и финансово изнудване (това е много важно!) и да имаме положителна нагласа за живота. И разбира се, да спортуваме!

# 277
# 278
Е, все пак написаното от Jana Ina си отговаря на истината до голяма степен Peace Например фамилната обремененост наистина играе голяма роля, макар че определено много случаи са при жени без такава обремененост. И фактът, че близка роднина е имала рак, не означава непременно, че и ти ще развиеш. Но във всички случаи се водиш с повишен риск и е необходимо по-често следене.

И ранното откриване е значително по-добър вариант от късно откриване - тогава и най-добрият лекар едва ли ще те спаси. А при ранно открит тумор все пак повечето лекари, дори и да не са най-добрите специалисти, вероятно ще могат да те спасят, защото в крайна сметка те следват определени схеми за лечение, доколкото ми е известно, а не импровизират. Така че профилактичните прегледи имат значение. Разбира се, че е най-важно как живееш (хранене, движение, стрес, сън и подобни), но това не обезсмисля профилактиката. Ако възникне тумор през 2010 г., а ти не отидеш на лекар нито 2010, нито 2011, а чак 2012, това забавяне може да се окаже решаващо. Мисля, че никой не може да отрече това.

И ранният пубертет увеличава риска, и късната менопауза (точно по тази причина - по-дълъг период на излагане на ефектите на естрогена). От друга страна бременностите и кърменето го намаляват - точно защото се намалява влиянието на естрогена. Първо раждане след 30-ата година също означавало леко повишен риск. Но всички тези неща според мен имат по-малко значение, отколкото конкретните метаболитни нарушения, които позволяват развитие на тумор - на първо място повишена кръвна захар и инсулин.

Разбира се, възникването на раковите заболявания вероятно е комплексно, няма една-единствена причина, както няма и един-единствен фактор в начина на живот, който можем да коригираме и вече веднъж завинаги да сме предотвратили рак. Но нисковъглехидратното хранене в съчетание с физическа активност и в съчетание с оптимални нива на вит. Д е добър начин да се погрижим добре за тялото си и да повишим защитните си сили Peace

# 279
Целият пост ми хареса, но ето това е есенцията.....

Цитат
Истината е, че най-важно е какво правим извън ходенето на профилактика, защото тя отнема практически 1% от времето ни, а през останалите 99% трябва да се грижим за себе си, да се храним добре, да си почиваме достатъчно, да се пазим от емоционално и финансово изнудване (това е много важно!) и да имаме положителна нагласа за живота. И разбира се, да спортуваме!

Ако
Цитат
...............през цялото време се отнасяш към тялото си като към боклукчийско кошче (пиеш, пушиш, не си почиваш, ядеш гадости, живееш/работиш в токсична среда и т.н.).

никаква профилактика няма да те спаси.
Най-малкото, защото при вече открито заболяване, едно и също лечение се отразява различно на всеки организъм в зависимост от начина му на живот, хранене, спорт, работа, почивка и т.н.

Цитат
А при ранно открит тумор все пак повечето лекари, дори и да не са най-добрите специалисти, вероятно ще могат да те спасят, защото в крайна сметка те следват определени схеми за лечение............
А това смятам за най-най-голямата грешка в подхода на съвременната медицина.Затова и често е безсилна, не само за сериозни заболявания....
Дори при една настинка, лечението трябва да бъде съобразено с всеки конкретен човек-къде живее, как живее, как работи, как почива, какво яде, как спи и т.н., и т.н.....
А за сериозни болести това е още по-важно.
Само дето тотално липсва......

# 280
Краси, със сигурност има известна индивидуализация, но тя вероятно е в рамките на това какво лекарство да се подбере за химиотерапия, дали да се направи мастектомия или да се запази гърдата, т.е. в определени рамки. Тези рамки са предназначени да гарантират качество и ефективност на лечението в крайна сметка.

# 281
 Cioccolata , аз съвсем друго имах предвид.....
Като пример:през грипния сезон, 20 поредни пациенти, на сходна възраст и сходни оплаквания, си излизат с една и съща рецепта от кабинета.
Така е за почти всички заболявания.
А това, за което ти говориш, зависи повече от стадия, до който е стигнало/открито заболяването, а не от специфичността на всеки организъм.

# 282
Lemy, сигурно е имало основания и за мамографията на 29 години, не знам, но не вярвам да не е имало Embarassed
Шоки, като разбраха, че ще си платя прегледа, първо ми направиха мамографията, после ме прие да ме прегледа лекаря. Тогава пиех противозачатъчни и ме боляха гърдите, за това отидох на преглед. Като ги спрях, спряха и да ме болят. Както и да е, да не разводнявам темата повече. Simple Smile

(т.е. някой, който да е и добър специалист, и да ни вдъхва доверие, защото има например един в Тина Киркова, при който веднъж отидох и повече не бих стъпила,
Сигурно сме били при един и същ  Wink

# 283
Lemy, възможно е да е било така Embarassed

Краси, права си, но съм сигурна, че винаги се отчитат индивидуалните особености, доколкото имат отношение и в рамките на дадения стандарт. Просто при бактериални усложнения от вирусни заболявания (когато всъщност е редно да се предписва антибиотик) си има също определени стандарти. Там сигурно също се отчитат и индивидуални аспекти, но в рамките на стандарта за лечение. А тези стандарти са предназначени да гарантират най-доброто и качествено лечение. Уж Rolling Eyes Друг въпрос е, че официалната медицина често подхожда неадекватно към много заболявания (напр. много хора се отървават от астмата, когато спрат глутена и/или млечните, но в медицината за храненето изобщо няма да стане въпрос - ще се търсят възможности за медикаментозно лечение). Така че да, и ти си права.

# 284
............официалната медицина често подхожда неадекватно към много заболявания (напр. много хора се отървават от астмата, когато спрат глутена и/или млечните, но в медицината за храненето изобщо няма да стане въпрос - ще се търсят възможности за медикаментозно лечение). Така че да, и ти си права.
Да, това имам предвид.    Peace

Общи условия

Активация на акаунт