Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за консумацията на пушено месо?
Какво е мнението за консумацията на телешко месо в България?
Какви са мненията на хората във форума относно разпределението на макронутриентите в храната?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за консумацията на пушено месо?
Консумацията на пушено месо, като свински гърди, може да бъде проблематична поради високото съдържание на нишесте и използването на изкуствени пушки. Въпреки че количествата нишесте в пушено месо не са големи, проблемът е в химикалите, използвани при обработката. Следователно консумацията трябва да се ограничи и да се предпочитат по-естествени и по-здравословни алтернативи.
-
Какво е мнението за консумацията на телешко месо в България?
Мненията за телешкото месо в България са смесени. Някои хора смятат, че качеството на продаваното като телешко месо не е толкова добро, колкото преди. Въпреки това има и такива, които харесват крехки и вкусни стекове от аржентински или бразилски произход. Препоръчително е да купувате телешко месо от надеждни източници, като например Турция.
-
Какви са мненията на хората във форума относно разпределението на макронутриентите в храната?
Форумът показва интерес към разпределението на макронутриентите в храната, като се отбелязва, че акцентът все още е върху калориите вместо върху разпределението на макронутриентите. Освен това се споменава интерес към намаляване на нивата на инсулин с въглехидрати, въпреки съмненията относно ефективността на този подход.
-
Какви са мненията за хомеопатията във форума?
-
Какви са алтернативите на млечните продукти според участниците във форума?
Например фамилната обремененост наистина играе голяма роля, макар че определено много случаи са при жени без такава обремененост. И фактът, че близка роднина е имала рак, не означава непременно, че и ти ще развиеш. Но във всички случаи се водиш с повишен риск и е необходимо по-често следене.
И всичко това, защото лекарите решават, че са всемогъщи и плющят лекарства наляво и надясно. Да, ама оставиха вдовица и дъщеря без баща.
Много ме впечатлява написаното. И се сетих, че Ан Фернхолм е писала няколко пъти, че, според статистиката на болниците, 70% от приетите с инфаркт са с повишена захар, а само около 50% са с повишен холестерол (каквото и да означава "повишен холестерол" - може би общият). Така че е логично след високовъглехидратно хранене, например традиционната комбинация пържола с картофи и хляб и после сладкиш за десерт, да се повиши кръвната захар, това да повиши инсулина, да се отключи реакция на симпатиковата нервна система и артериален спазъм, да се получи инфаркт, а като откарат човека в болницата, захарта му все още да е повишена. Да, но в такъв случай сигурно ще обвинят пържолата за инфаркта 