ВМ-НВХ, част 63

• 49 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • SA
На мен пьк досега не ми се е случвало да посея костилка от авокадо и да не поникне. Преди години в Бьлгария имахме едно в саксийка, което беше станало доста голямо, но загина, сигурно саксията му стана малка.  newsm78 Тук като пристигнах посях в градината няколко костилки и всички поникнаха. Колкото много авокадо ям, ако посявам всички костилки, сигурно цяла гора ще се получи след време.  Simple Smile
Вики, чела сьм за тези амиши, то и филми сьм гледала за тях доста. Интересно, продават ли и други хранителни продукти? Вероятно си имат нещо като пазарче.  Simple Smile
За чиата - просто поредната модерна "супер- полезна" уж храна, с която наистина би било добре да се хранят кокошки. Тя не сьдьржа важните за човешкия организьм ЕРА и DHA, а само техен предшественик- АLA, чието усвояване от хората е слабо и после усвоеното количество допьлнително трябва да се трансформира в EPA и DHA. Като се вземе предвид и високото вьглехидратно сьдьржание в чиата, да не говорим за високата й цена - определено не си струва.
Шоки, купувала сьм в Бьлгария течно рибено масло, ето от тези:
http://apteka.framar.bg/30007090/%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC% … 105-%D0%BC%D0%BB-
http://apteka.framar.bg/30024199/%D0%B6%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B3% … 100-%D0%BC%D0%BB-

# 451
Значи имате някаква представа за тези амиши   Peace.

kam-че продукцията им се намира по магазините наред с конвенционалните и органик продукти. Обаче цените им са даже по-високи от органика (за сравнение въпросната сметана органик за 1 360гр е $4, а тази кутийчица от амишите за 0,400гр $6, едно пиле ми излиза 15-20$, а обикновеното 4-5). По принцип аз лично съм виждала мед, пилета, сметана, яйца и т.н. главно продукти които се консумират в нашия режим, но много ми идват скъпи. Оня ден по изключение купих заквасена сметана, дребния искаше снежанка, а беше много късно вечерта и не ми се размотаваше да ходя на далеко. Бях силно изненадана от качеството ѝ. Аз както казах купувам поне нея органик и винаги е било ммного гъста, а това нещо беше като по-мазно кисело мляко. Не знам на кого да вярвам вече.

# 452
  • SA
Е, чак 20$ за пиле не бих дала, та ако ще и само чиа да е яло през целия си живот.  Simple Smile
А заквасената сметана, тукашната е доста гьста, но гледам, че й слагат желатин.

# 453
 Ами много са ми толкова пари и на мен. Дето преди няколко дена се вихреше спор по-добре скъпо, но чисто. Не знам Краси дали все още чете, но би ли дала $20 за пиле.... newsm78 (верно че месо не ядеше, но примерно...?). Ние живеем в блок, възможност за градинка и двор с кокошчици нямам. Освен това излизам сутрин в 7 и се връщам вечер в седем. Абсурд е да тръгна по лозя и кьошкове след 7, а тук взе да се стъмнява в 19:30вече. Вечер имам време оскъдно (даже бих казала, че почти никакво) да обърна внимание на детето си и да претупам някоя манджа. Всичко трябва да граничи с разума според мен.

За сметаната за мен и желатина не е толкова зле, въпроса е че при нас повечето от добавките не мога да ги произнеса (когато са упоменати де).

# 454
Много са ми интересни амишите, имам известна представа за тях, но винаги съм се чудела как е възможно все още да продължават да си живеят така и дали, аджеба, поне младите хора не се замислят за нещо по-различно - за повече развитие извън общността, с други професии, а и жените им - наистина ли всичките се задоволяват с този начин на живот... Embarassed Но предполагам, че става въпрос за същото промиване на мозъци, каквото е и при жените в арабските страни, които ходят забулени и го приемат за най-нормалното нещо на света Rolling Eyes Както и да е, знам, че продуктите на амишите са напълно натурални, така че и цените е логично да са високи, но в днешно време много хора не могат да си позволят да плащат такива цени.

Да, заквасената сметана тук никога не е полутечна. И мен ме съмнява това, че пише само сметана и един или 2-3 вида бактерии в съдържанието, нищо друго. А преди време на руските сметани в Берьозка пишеше доста неща, вкл. сухо мляко, но сега и те са със сменени етикети и също пише само сметана. Абе, при всички положения купешката сметана не е продукт за ежедневна употреба, то е ясно. Rolling Eyes

Скрит текст:
Преди малко видях в книжарница една интересна книга - "Пустинно цвете": http://www.helikon.bg/books/45/%D0%9F%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8%D0 … D0%B5_176363.html Чела съм я преди години в Швеция, сега са я превели (не е шведска, просто аз бях попаднала на нея в Швеция). По истински случай е - това е историята на авторката едно към едно, а темата е много интересна, макар и доста чувствителна - женското обрязване в Африка. Препоръчвам книгата, въпреки че може да подейства малко шокиращо.

# 455
За амишите гледах този филм:
http://www.imdb.com/title/tt1559025/

# 456
  • SA
За амишите - явно има и такива сред по-младите, които се бунтуват срещу този начин на живот, някои дори напускат общността.
Скрит текст:
А аз пьк сьм гледала филма "Пустинно цвете". Наистина много вьлнуваща история по действителен случай.

# 457
......................за същото промиване на мозъци, каквото е и при жените в арабските страни, които ходят забулени и го приемат за най-нормалното нещо на света Rolling Eyes ..................

Да не разводнявам темата, но съм  #Crazy #Crazy #Crazy като видя арабките във Victoria's Secrets да пазаруват забулени. Те що чинат там се питам винаги като ги видя  newsm78. Явно на когото както му изнася май - от сорта докато имам пари ям пиле от $20, като нямам пилето вече не е хубаво, та и арабките по тая схема, ако са там сигурно и през ум не им минава за подобни места, а те може и да нямат ВС там, но тук пък друго да им изнася.

# 458
хехе тогава полагам и аз основите на моята авокадова гора

относно квасенето смятам че зависи с каква бактерия се кваси
както е и от значение възрастта на бактерията
ако една и съща закваска се ползвала накрая почти
не оставали активни бактерии и имало нужда от нова
култура, която пък идва от лаборатории, поне така съм чела
как е било преди не знам
аз съм си квасила течна сметана с крем-фреш
стана нещо като маскарпоне

вече дебнем да пуснат добро филе за пастърма

# 459
Вижте едно от лицата на НВ-ВМХ в Швеция - Томи Рунесон:

http://www.kostdoktorn.se/fungerar-lchf-i-langden-uppdatering-4-ar

Дадена е кривата на теглото му за 4-те години, през които се е хранил така - от 174,4 кг през 2009 до 83,4 кг през 2013. Той е от хората, които са свалили най-много килограми, а интересното е, че не е имал никакви здравословни проблеми през 2009 г., когато решава да си промени храненето, само е бил с доста сериозно затлъстяване. И му потръгва много лесно, а през цялото време си хапва добре (на мъжете често им е значително по-лесно Rolling Eyes). В блога си публикува снимки какво яде всеки ден и поне през последните може би 2 години се храни наистина много нисковъглехидратно, ограничил е и млечните, но е свел и зеленчуците до абсолютния минимум, а за сметка на това яде доста месо и мазни сосове. И се храни солидно веднъж за деня, иначе май само пие мазно кафе сутрин и не обядва. Не се е занимавал със спорт, макар че е писал много пъти, че се случва да ходи на дълги разходки, но само толкова.

Това не значи, че той е пример за подражание във всички отношения, разбира се, просто предпочита да се храни така, като все пак мазнините са му доста висок процент, въпреки че яде и много месо и почти никакви въглехидрати. Този вариант е най-добрият за него.

Пише също, че кръвните му изследвания през цялото време са били перфектни. Скоро ще публикува и тазгодишните.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 19:52 от Cioccolata

# 460
като видя арабките във Victoria's Secrets да пазаруват забулени. Те що чинат там се питам винаги като ги видя  newsm78. Явно на когото както му изнася май - от сорта докато имам пари ям пиле от $20, като нямам пилето вече не е хубаво, та и арабките по тая схема, ако са там сигурно и през ум не им минава за подобни места, а те може и да нямат ВС там, но тук пък друго да им изнася.
В Иран има/ше хубави магазини за много неща.
Знам, че жените си правят домашни модни ревюта (става дума за преди много години; от 96-та насам не съм в течение).

В.С. в ОАЕ, Кувейт и Близкия изток:
http://www.victoriassecret.com/contact

# 461
вече дебнем да пуснат добро филе за пастърма

А при нас май пак ще вдигат цените на месото. Гледах промоциите по веригите, или няма почти никакво месо - което е необичайно, а в Метро изобщо не са обявили цените му по каталозите  Thinking  Чакат да видят какво ще стане явно.

# 462
Тук цените на всичко скочиха с повече от 10% лятото
Неприятна изненада, точно като се върнахме от БГ
 #2gunfire

Сега натворих шоколадово-малинова панакота
250 гр замразени малини загрях на котлона, леко намачках с вилица, добавих 50 гр черен шоколад 85% и около 200 мл течна сметана
Накиснах две листчета желатин в студена вода и после изстискани ги добавих към сместта, когато започна да къкри
След това сипах в чашки и в хладилника
След 30 мин се бяха стегнали и сега ухаят невероятно

Хехе Шоки, този Томи и той прави тези дни 4 години като мен
И той като Скалдеман има забележителни резултати
Стопил се е като него наполовина

И една идейка за кюфтенца
Слагам отскоро риган в каймата
Стават страхотни
По-вкусни отколкото с чубрица

# 463

Стават страхотни
А кимион  Wink аз упорито си го слагам, макар любимият да твърди, че не го понася  Grinning не ми отказва кюфтетата, де Simple Smile

# 464

Стават страхотни
А кимион  Wink аз упорито си го слагам, макар любимият да твърди, че не го понася  Grinning не ми отказва кюфтетата, де Simple Smile
И с мащерка и салвия стават страхотни.
Изобщо, каквато и подправка да се сложи - грешка няма да има.
Правих цяло парче свински бут оваляно във всички подправки, които имах в шкафа + няколко чая.  Laughing Пекох в тава върху морска сол. Е, стана убиец!

Общи условия

Активация на акаунт