ВМ-НВХ, част 63

  • 49 751
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 1 793
kameloth, и моите надежди са с отслабването да се охладя, дано, защото зиме е добре, но летните температури хич не ми понасят. Много са ми неприятни и коментарите на околните от типа на "пак си гола", "ще се разболееш", "става ми студено като те гледам по този къс ръкав" и т.н. Благодаря ти, че писа  bouquet

# 436
  • Мнения: 0
Много благодаря на всички за отговорите  smile3525
Грипния проблем е мой, сутринта хапнах едно варено яйце, вчера нищо не съм яла ooooh!

А язвата е за майка, а има и диабет, на инсулин. Та тези дни съм си при наще и като я гледам колко често се оплаква от язвата...  Sad   А тя разбира се е от твърдите глави и "по- голям от хляба няма"... Та тези дни й промивам главата, ама се сетих за тая язва иииии... викам да не направя някоя беля с мойте съвети!  Mr. Green

# 437
  • Мнения: 6 425
негативна, аз преди мръзнех доста, без значение, че си имах солидна мастна обвивка, а и повече се потях (т.е. преди се потях обилно и освен това си бях доста зиморничава). Сега и мръзна по-малко, и по-малко се потя - това с по-малкото потене е страхотно облекчение от моя гледна точка Embarassed Не знам какво може да е обяснението при теб, но дано да се регулират нещата.

Сетих се какво се чудех вчера - беше за чията и каква може да й е полезността. Ами, водят я богата на омега-3, но в такъв случай важи същото, което важи и за лена - това е растителен източник на омега-3, т.е. съдържа алфа-линоленова киселина (ALA), а тази киселина не се усвоява добре от човека. Така че ако се консумира чия, наистина в организма попада голямо количество омега-3, но от него се усвоява само минимална част, а другата се изхвърля (за да се усвои, трябва да бъде друга форма, но за да се достигне до тази друга форма, трябва конвертиране, а то е неефективно и почти всичко се губи). С две думи, не си давайте парите за чия, освен ако наистина не ви харесва вкусът й. Омега-3 се набавя далеч по-ефективно от животински източници (риба) и под формата на хранителни добавки (капсули с омега-3 или рибено масло направо в течна форма - като масло, но в България не знам дали се продава такова).

По начало семената не са оптимална храна за хората, защото нямаме необходимия "хардуер", за да ги преработваме и да извличаме съдържащите се в тях полезности. Същото важи и за зърнените храни, и за ядките. Затова трябва предварително накисване и след това чак да се консумират. Но мисля, че се изхвърля водата, в която са киснати, а с чията не знам дали това е възможно. А и по принцип хората никога не са разчитали на ядки и семена като основен източник на храна. Да, в малки количества са ги използвали, а и биха могли да ни спасят от глад, ако няма друга храна, но не и да се изхранваме със зърна, семена и ядки като основни храни - те не са подходящи за основна храна на човека. Подходящи са за птиците, защото те могат да ги разграждат добре и да извличат веществата в тях. А на нас фитиновата киселина дори ни пречи.

А аз намерих цаката на какаовите зърна и какаовото масло Laughing Маслото го слагам за половин минута в микровълновата - така омеква достатъчно, че да мога да си изчегъртам една лъжичка за кафето вместо кокосово масло. И вкусът на кафето така - с какаово и краве масло - става много изтънчен Sunglasses А какаовите зърна си ги смилам вместо какаото на прах - не е същото на вкус, по-странно е, но не е лошо. Embarassed

Линк към нов блог на The Low Carb Diabetic: http://lowcarbdiabetic.wordpress.com/

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 08:42 от Cioccolata

# 438
  • Мнения: X
И аз вече не мръзна и понасям по-леко жегите, но само ако са нормални
Миналото лято в София ме разби с тези 45град на сянка
Но това тогава ми се отрази предимно на апетита
Врнах се умряла от глад и поне седмица си наваксвах след това
А преди на нормално хранене, Дюкан и плодуване мръзнех яко

А тази чия и подобни според мен са поредните модерни измишльотини
Хората не са птици за да ги усвояват
Ама който се има за кокошка, да си ги кълве
Аз предпочитам  да си нахраня кокошките с тях и после да изям кокошката вместо да се тъпча с фитини и уж полезни фибри

Шоки, как върви книгата, докъде стигна?
Аз имам какаово масло, на перлички
Ще го пробвам в кафето мерси за идеята
Суровите какаови зърна и аз не можах да им намеря цаката
Пробвах да тги разтопя в масло или на водна баня, нищо не стана
Сложих малко в кекса на сина, не ги хареса
Така не ми харесват да ги ям
Май ще пробвам да ги накисна в малко квасена сметана да видим как ще са

# 439
  • София
  • Мнения: 10 858
Момичета, кога е издадена "Добри калории, лоши калории"? Скоро ли?
Питам, защото ако е скоро, това дава надежда да я видим на български. Много ми се иска ...

# 440
  • Мнения: 6 425
Вив, издадена е преди няколко години, но не е преведена на български, т.е. досега поне не съм чула да е преведена и не знам да е издадена. Имам огромно желание да я преведа, но като че ли досега няма интерес у нас... Предложих я на едно издателство, но не "клъвнаха".

Аз напредвам с книгата и ми е много интересна, но наистина си изисква съсредоточаване и осмисляне. Wink Много ценен източник на информация е и е вложен много труд в написването й. Според мен е една от най-значимите книги на века, особено по отношение на храненето и здравето.

# 441
  • Мнения: X

...
Откакто спрях месото и химията, ...


Краси, нищо лично, но заради новите в темата те помолихме да се уточняваш, когато пускаш такива постове тук
И когато не го правиш, ще цитирам след теб ей това

предупреждение за подвеждащ пост
Тази потребителка НЕ Е на режима, храни се вегански и освен месото е спряла още джънка и силно е намалила тестеното и сладкото, потвърждение за което са собствените и постове в различни теми

Без да се сърдиш, но такива "бомби" от твоя страна са некоректни и объркващи



# 442
  • Мнения: X
Да, Шоки, книгата на мен освен много интересна, ми се видя и много тежка
Аз такива тухли чета за по седмица макс, ама на тази си откарах повече от месец
Но шапка му свалям за огромния труд и за невероятния интелект

# 443
  • Мнения: 213
Здравейте момичета Peace
Вие хапвате ли от тези меса:пастърма, филета, шунки, луканки и т. н. ???
Ние взимаме от тези в Кауфланд на щанда за месата, но до колко да им имам доверие за съдържанието???

И още нещо: относно плодовете и фрешовете. Ясно е , че е добре да не се консумират, но все пак, ако се хапва/пийва кога е добре да става това. Тук вече четох, че ако започнеш деня за закуска с плод или фреш ще се вдигне кръвната захар много и така ще се чувства човек гладен цял ден. А Милко Георгиев бе казал, че ако се хапва такъв вид "въглен" е добре да е сутрин, до обяд, защото тогава било най-удачно за прием от организма. newsm78

И сега...???? newsm78

# 444
  • Мнения: X
Видяхте ли това?
http://www.bg-damma.com/dom-i-gradina/gradina/6256_da-posadim-avokado

Аз съм се опитвала преди, но не така, а направо в саксия и нищо не ставаше
Сега взех едно авокадо точно с тази  цел и сега "луноходът" лежи на водното си легло на слънце да видим дали нещо ще стане

Семора, плодове консумирам рядко и то  само няколко часа след последното мазно хранене и после нищо цяла нощ
Фрешове никога
Твърде многото фруктоза в тях, без фибри, води до постепенно омазняване на черния дроб и цироза
Проф. Лъстиг го е обяснил добре в лекцията си как съава, гледай я

# 445
  • Мнения: 6 425
По-въглехидратните храни не е добре да се консумират сутрин, защото ще доведат до повишаване на кръвната захар и инсулина и ще нарушат изгарянето на мазнини, което е започнало през нощта. Затова е препоръчително да се оставят за обяда или вечерята. Стар мит е, че трябва въглехидратите да се ядат сутрин, за да дадели енергия. Да, ще има приток на енергия, но после и спад и глад за още въглехидрати заради нестабилната кръвна захар. Затова най-добре белтъчинно-мазнинна закуска.

Относно филета, шунка и подобни - не знам дали съдържанието на етикета отговаря на истината. И няма как да се знае, освен ако от производителя не ти кажат дали всичко е описано. Подозирам, че в България се спестява част от съставките при много храни, например сухото мляко при киселите млека, а и съставките на крема сиренето и заквасената сметана също са подозрително малко, а някак не ми се вярва това да е цялата истина... Но специално на този бекон, от който купувам веднъж в седмицата или на две седмици, са изредени доста съставки, вкл. нишесте и декстроза плюс много Е-та, така че не вярвам нещо да е пропуснато Laughing Бекон ям по 70-80 грама максимум веднъж в седмицата, защото ми се яде, но по-често не бих купувала.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 13:15 от Cioccolata

# 446
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз си боднах зимата две костилки от авокадо в една саксийка, ей така за пробата и изобщо не съм им треперила, а те взеха че избиха и  в момента са около 60-70 см високи, почти до кръста са ми.
Много лесно се гледат и много добре вървят. Щом може от тях да се очакват плодове, ще гледам да ги запазя живи  Laughing  Нямах представа, че биха дали плод.


Шоки, много ми стана неприятно от това, което казваш ... че не са одобрили книгата за издаване. Дано нашумее дотолкова, че издаването й тук стане изгодно. Много ми се иска да я прочета  Sad А и точно в твой превод би било прекрасно, но уви!
Жалко наистина.

Да допълня относно колбаси и пушени меса - много старателно се старая  Laughing да ги отбягвам и да не ги купувам доколкото мога. Според мен няма колбас, ако ще и да е на най-скъпата и известна фирма, ако ще да е по не знам си какъв стандарт и каквото и да било друго, който да не съдържа дори и малко химия.  Майка ми и баща ми бяха в месарския бранш, произвеждаха резервни части за кутери, та оттам имам и малко поглед върху производството.
Трудно ми е да измислям с какво да правя на дъщеря ми сандвичи за училище, защото тя е и малко капризна, но определено съм свела до минимум купуването на каквото и да е от месо или субпродукти в къщи.
Зимата си правим с мъжа ми наши си колбаси, доколкото можем.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 14:40 от Вивиан

# 447
  • Мнения: 10 694
*Semora*  за плодовете и фрешовете ако имаш време върви във блога на Инес Субашка там имаше много подробна статия и коментари за тях. Аз от едно предаване на Милко точно помня пък че беше казал плодовете вечер, а не сутрин и няколко часа след мазнинно хранене  newsm78 но може и да се бъркам.



,,,,,,,,,,,,,,, Подозирам, че в България се спестява част от съставките при много храни, например сухото мляко при киселите млека, а и съставките на крема сиренето и заквасената сметана също са подозрително малко, а някак не ми се вярва това да е цялата истина...


Ами не ми се вярва тук да са толкова откровенни, но беше факт че като сравнихме съставките на моята Филаделфия и вашата, във вашата нямаше химии, а моята не беше съвсем чиста. После ходих и намерих органик и тя беше пълна със същите химии.

А оня ден купих на детето заквасена сметана от амишите (не знамм дали сте чували или не кои са и какви са, не искам да се откланям и да влизам в спорове и пререкания - накратко (цитат от Уикипедия): ".......Амишите са известни с това, че се обличат семпло и не използват модерни технологични изобретения като например автомобили и електричество........." и произвеждат всичко в естествена среда и екологично чисто). ТА тяхната заквасена сметана беше леко течна, а като взема от магазина уж органик и без карагенан не мога да забия лъжицата вътре. Хайде кажете ми кой прав кой крив сега newsm78? А наскоро пак бях взела и БГ луканка - на етикета видях толкова много химия + си бяха казали даже, че била напръскана с нещо си да не мухлясва от вън  #Crazy.

# 448
  • Мнения: 20 887
Гали, мисля, че трябва да идеш и на съдов хирург.

W'A'S'P', ние имаме две дръвчета авокадо, правихме ги точно по показаният начин.

Хапвам чат пат по някое парче луканка, филе или салам и усещам с пълна сила вкуса на химията. А от един Лидълски суджук ме скъса два дена корема Sick

vici75, по една телевизия тук върви предаване "Да напуснеш общността на амишите", но съм гледала само 1 епизод.
http://bg.discovery-distribution.com/Preporaki/2013/02/RAZDIaLA- … TE-art6095786618/

# 449
  • Бургас
  • Мнения: 255
Пиша на бързо,че нямам много време,но аз съм с язва на дванайсетопръстника и нямам проблем с режима

Общи условия

Активация на акаунт