Без пазар събота и неделя

• 12 108
  • 221
  •   1
Отговори
# 210
Жената, от която купуване мляко, също ни казва, когато кравата е болна, да си търсим друг източник.

# 211
С разликата, че дали ще отида в магазина на бай Пешо от съседния блок или ще направя 3 крачки повече до кварталния хипермаркет, все ще ми продадат едни и същи стоки, но на различна цена. В кварталното магазинче няма нищо по-качествено. Разликата е единствено в цената, на която получавам даден продукт, като разбира се, ще отида там, където на мен ще ми излезе по-евтино.

С изключение на плодовете и зеленчуците. Тях избягвам да ги купувам от там, ако и да са по-евтини.

# 212
Аз редовно много щателно преглеждам касовите бележки, когато пазарувам в Кауфланд (главно там съм ходила, в нашия град  е само този голям магазин, има и една сравнително малка Билла). Въпреки че не съм фен, понякога взимам определени продукти оттам. Имало е случай на грешно маркирана стока - едни бисквити за около лев и петдесет се оказаха маркирани на касата с цена близо пет лева; случвало се е стока, все още обявена на промоция, да бъде маркирана на друга цена и т.н. Вярно, като ида на информация, оправят нещата и ми връщат надвзета сума. Но е факт, че като пазаруваш за 50-100 лв. е много по-трудно да усетиш, че нещо не е наред със сметката.
Аз пак казвам, че нямам никакво намерение да защитавам всички гаражни магазини  със съмнителни собственици и начумерени магазинерки. Но наистина в лицето на някои малки магазинчета и фирмени магазини намерих добра алтернатива на хипермаркетите.

# 213
Water_Lilly, вероятно, също като мен, живееш до поне два магазина от верига. Simple Smile
До мен са Била, Пикадили, Кауфланд, Т-Маркет и малко по-далече Карфур, както и един от големите пазари в града, където пък се помещават прекрасен магазин за колбаси и два фирмени, на мандри, които търтуват саво със собствена продукция. Пред толкова избор, за какво да ходя в малкия магазин, където, купувайки брашно веднъж, платих цели 40 ст. в повече. Е, да де, ама тази разлика ми е брашното за един хляб.  Wink

# 214
На 2 блока разстояние са ми Пикадили и Про Маркет и също малко по-далече Карфур Laughing
Имам и плод-зеленчук зад нас, от който често се пазаруват плодове, зеленчуци и боб, както и 3 квартални магазина, в които има 5 неща на двойни цени Laughing
Единствено един от тези малки магазини, както писах, предлагаше страхотен черен хляб, от тяхна си някаква пекарна, който за няма и месец го развалиха. За какво ми е да влизам? Laughing
Отделно, удобството да купя от един магазин различни неща за домакинството. Да, разликата от кварталния и от хипера на едно пазаруване може да ми е по 1-2 лв на ден, ама за един месец това си е разлика между 30 и 60 лв.

# 215
... Моя приятелка работеше във фирма, която зареждаше голяма верига с доста известна марка бира и кафе. Споделяла е, че се е налагало шефът им да събере персонала, да им връчи тампончета с памук и спирт и да разпореди да трият изтичащия срок на годност.
...
 Онези боклуци, наречени от вас дини, са лежали, лежали в нечий склад доста дълго време преди да стигнат до заветния щанд, нооо... пък са евтинки.
...
Менте, е когато  съдържанието не е това, което е описано на опаковката. Менте е фалшиво уиски в маркова опаковка. Отделно, че в случая с изтритата дата, фирмата е доставчик, а не самата верига (търговец). Компютри — компоти...
Дините няма как да са залежавали по складовете, но по-важното е, че веригите диктуват цената по местните пазарчета, и Вие също се възползвате косвено от техните (на веригите) действия.  Wink

# 216
гост22 , заповядай.Доставят ти ги до вратата.    Grinning
http://www.truffles-bg.com/

Относно омарите, няма начин да сваря живо същество.Има ресторанти, в които ще го направят вместо мен.Макар че, точно поради начина на умъртвяване досега не съм изявила желание да опитам, а пък отсега нататък просто е почти невъзможно да ми се случи.
...

На вторият до 5тият ден ще си ги получа... Докато от веригата ще си ги купя (и видя на живо преди да ги платя, защото в сайта... абе прочетете дребните буквички) в рамките на час (с пътуването до магазина). Признавам им (на сайта), че имат по-голям асортимент. Peace
А жив омар, означава истински прясно, а не толкова жестокост и бруталност. А за това какви били Данон, важно е, съдържанието да отговаря на описанието на етикета, аз сам ще си преценя какво да купувам. Отделно, че ако стане много напечено, има кого да съдиш (веригата и производителя), докато при кварталните магазинчета и багажната търговия... бай бабо да не те срещне мечка.

# 217

важно е, съдържанието да отговаря на описанието на етикета, аз сам ще си преценя какво да купувам. Отделно, че ако стане много напечено, има кого да съдиш (веригата и производителя), докато при кварталните магазинчета и багажната търговия... бай бабо да не те срещне мечка.
Тука си прав. И аз "бая" като потребителка на домашно мляко, което обаче не произвеждам аз.

# 218
Е, да де, ама тази разлика ми е брашното за един хляб.  Wink

Успокоявам се, че не само аз съм чичо Скрудж.

# 219
  • 221B Baker Street
Краси, водиш спор, а знаеш ли за какво точно?
Никой не те кара да харесваш големите вериги и да пазаруваш от тях, какъв ти е проблема?
Хората искат да имат избор, всеки да пазарува както и когато намери за добре, това е...
Толкова е просто и ясно, какво не разбра?

# 220
Е, да де, ама тази разлика ми е брашното за един хляб.  Wink

Успокоявам се, че не само аз съм чичо Скрудж.

Чичо Скрудж за това е богат, а Касита откакто се научи да си цени и жълтите стотинки, има не само пари в джоба, но и под юргана.

# 221
  • София
Отделно, че в случая с изтритата дата, фирмата е доставчик, а не самата верига (търговец).
Да, но при проверка от съответните контролни органи вината е у търговеца, затова че предлага стока без срок на годност.

Дините няма как да са залежавали по складовете, но по-важното е, че веригите диктуват цената по местните пазарчета, и Вие също се възползвате косвено от техните (на веригите) действия.  Wink

Уверявам ви, че има как да се залежавали, това личи най-малко по външния им вид. Нима купчините дини покрай пътищата не се залежават по месец. А иначе за цената сте прав(а).

Общи условия

Активация на акаунт