Без пазар събота и неделя

• 12 106
  • 221
  •   1
Отговори
Смятате ли, че новата мярка ще помогне? Съгласни ли сте с нея или не?
http://dnes.dir.bg/news/hipermarketi-uikend-14830930?nt=4

# 1
  • Galaxy 13197853088
глупости.

# 2
  • Луната ни пази
Не, живеем във времена на пазарна икономика и ако искат да работят денонощно, плащат си данъците и заплатите на служителите си според правилата, нека го направят. И ако въведат тази мярка, какво ще постигнат? Хиперите ще удължат работното време, хората ще напазаруват в петък след работа за уикенда и събота и неделя до кварталния за хляб или пакетче чер пипер, примерно. Това променя ли нещата си, освен че ограничава правото на някой да работи, а на друг кога и от къде да пазарува? Аз да уточня, че най- близкия хипермаркет ми е на 50 км и влизам в него на 2 месеца веднъж, пазарувам основно от квартални магазинчета, но ходя до съседния квартал, защото там магазина е по- евтин. Ако искат и него да затворят за уикенда, за да оцелее този в нашия квартал!?

# 3
Смятате ли, че новата мярка ще помогне? Съгласни ли сте с нея или не?
http://dnes.dir.bg/news/hipermarketi-uikend-14830930?nt=4

Каква мярка?  Rolling Eyes

"Идеята хипермаркетите да са затворени през уикенда обаче бе посрещната на нож."

# 4
  • Ямбол
И ще наблюдаваме увеличение на цени за уикенда.
Макар да съм пристрастна, не ми се струва ефективна тази мярка.
Само си представям как се изхвърлят едни храни, които бързо се развалят.

# 5
Евтин популизъм  Laughing

# 6
Не, глупава е.
Не, няма да помогне!

# 7
... и пазаруването да става с купони!

Нещо друго да очакваме?
Пушене навсякъде. Неработещи през почивните дни магазини. Детски на калпак. Време е да върнат и ергенския данък.
Направо се върнах с 30 г. назад. Stop

# 8
Само не разбрах, защо са решили, че за разлика от хипермаркетите в кварталните магазинчета се продава качествена стока и то българска newsm78

# 9
  • Пловдив
В малките квартални магазинчета: първо - обикновено са по-скъпи; второ, обикновено са с продавачка зад щанд и не мога да огледам предварително етикета, което пък често води едва вкъщи да видя съставките и срока на годност, понякога преминал; трето - доста често не са готови за количествата в които пазарувам, 10 кисели млека и 5 пресни на мен ми е за два дни и разфасовка прах за пране под 5кг не купувам, гледам да е 10кг даже.

# 10
Само не разбрах, защо са решили, че за разлика от хипермаркетите в кварталните магазинчета се продава качествена стока и то българска newsm78

Е, хайде, де  Rolling Eyes
В квартала ни има две-три магазинчета, които са ужасни и не бих пазарувала от тях. Първо хранителните продукти не се съхраняват при определени температури и условия, второ изборът не е особено голям, трето издават касова бележка, ако изрично си я поискаш.
Разбира се, че има и добри практики, но те по-скоро са изключение.

# 11
Поредната простотия. Още след прочитането на заглавието бях убедена, че това умотворение е дело на другарите и другарките от БСП /БКП/. Няма по-абсурдна партия от тази. Всеки пък, когато идват на власт става от зле, по-зле.  #Cussing out

# 12
  • n/a
Идиотия.

# 13
В нашия квартал не се сещам за нито едно магазинче за хранителни стоки. Има някакво, в което продават напитки и храни (ядки, чипсове, евтини салами и хляб) и това е.

# 14
  • Куциндрел
Да обсъждат каквото си искат. Няма да се получи.
Малките магазинчета ще си стимулират клиентите когато самите те започнат да продават стоките на нормални цени. Не, че не е невъзможно... Имаме едно квартално магазинче, в което стоките са такива - с нормални цени. Даже хляба, който купуваме е с 14-15 стотинки по-евтин от цената в близкия хипермаркет.

Общи условия

Активация на акаунт