Без пазар събота и неделя

• 12 110
  • 221
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Добре, че захладня малко. Много са слънчасали управляващите. Пълен абсурд е това. В допълнение към затварянето на магистралите  Mr. Green, мога да предложа и затваряне на ключови улици във всички големи градове за частни автомобили - така ще се стимулира ползването на градски транспорт.

# 31
  • София
 Shocked Какво затваряне на магистрали?!? Майтапиш се, нали  Rolling Eyes

# 32
А после ще искат и да ми одържавят джипа за нуждите на армията...

# 33
По този повод предложение от Христо Комарницки:

"Предлагам политическите хипер-партии да не работят един-два мандата, за да се даде шанс на малките"

Whistling

# 34
  • София

Много ясно Simple Smile Ето това имах предвид:

Както написа Стефан Щерев преди малко във ФБ - да вземат да затворят магистралите през уикенда, за да стимулират БДЖ-то. И също границите, за да стимулират родния туризъм  Joy

Касита, много ясно. Ще се жертваш за общото благо. Като дадеш джипа, ще трябва да наемат някой да го кара - ето ти още едно разкрито работно място.

# 35
  • София

Много ясно Simple Smile Ето това имах предвид:

Както написа Стефан Щерев преди малко във ФБ - да вземат да затворят магистралите през уикенда, за да стимулират БДЖ-то. И също границите, за да стимулират родния туризъм  Joy
...

ooooh! От тия всичко очаквам вече  Simple Smile

# 36
В Западна Австралия до скоро политиката беше такава. Аз бях потресена когато дойдох. Всички магазини затваряха в 5 през седмицата и работеха до обяд в събота. Първата година йивеехме под наем и до нас нямаше "квартален" магазин, само шопинг център, в който в събота беше ад.
Слава богу това се промени и сега магазините си работят до 9 през седмицата и до 5 в събота и неделя.  
Аз преди не пазарувах от малки магазини, защото нямах на близо удобен, а сега, макар че мога и след работа да отида до някоя от веригите си пазарувам в кварталния, защото е на 5 минути и е много добре зареден. Нямам време да следя промоции и да обикалям.  
Тук май се видя, след "100" години, че подобни мерки малко влияят на малкия и среден бизнес, той по-скоро се спира от безумни наредби и ограничения, наложени от държавата.  Ако искат да стимулират производство, нека регулират вноса и да принудят веригите да купуват от местни производители.

# 37
Абсурдът е в това, че подобна интергалактическа глупост може да излезе от устата на депутат. Дето уж трябва да има акъл повече от кокошка.

Как ще се формулира това в закон? "Магазин с площ еди си колко, който продава яйца"? И познайте за колко време всяка верига ще си пререди щандовете... Или ще вкарат в закона поименно веригите?

И аз предлагам Черно море да идва до София. И ще го предложа на районния депутат да го внесе за гласуване. Явно това, че нЕма как да стане, не е пречка.

# 38
Да живее социализъмЪ и комунизъмЪ.  Mr. Green

# 39
# 40
  • 221B Baker Street
Ето и анкетата в Дир-а:

http://dnes.dir.bg/ereferendum/anketar.php?id=526

# 41
В Германия, Австрия, магазините в неделя не работят. Всички. Работят единствено тези по бензиностанциите и евентуално в метрото.
Не са измрели хората там още...

# 42
Въпросът е, че едва ли някой им е забранил със закон

# 43
В Германия, Австрия, магазините в неделя не работят. Всички. Работят единствено тези по бензиностанциите и евентуално в метрото.
Не са измрели хората там още...

Но в събота работят и то до късно.

# 44
Едно време и у нас не работеха магазините събота и неделя и да, оживяхме. Но не е там въпросът.

Общи условия

Активация на акаунт