В този Форум, научих, че ...

• 152 870
  • 2 413
  •   1
Отговори
# 1 920
  • Другата България
Еее, не изопачавай нещата, не ставаше дума за добрите, а за позитивните под прикритие Peace

# 1 921
  • В Космоса
Е как, я чети:

Цитат
Да ми кажат за някого,че е добър човек е все едно нищо да не ми кажат за него.

Цитат
Забелязала съм, че като ми се каже за някой, че е "позитивен", "добър" или "nice", "gentille",
най-често това е най-хубавото и интересно което може да се каже за тях.

Цитат
Много внимавам за хора, които се определят като "добри".

Сигурно има и още.

# 1 922
Еее, не изопачавай нещата

В заглавието на темата пише "научиХ" - първо лице, единствено число. Тоест, пита се какво съм научила (разбрала) АЗ - потребител с никнейм BirdsFlu  Peace

Ако някой има възражения към МОИТЕ възприятия, да ми пише на лични от какво точно е продиктуван интересът му към скромната ми форумска персона.

# 1 923
  • Другата България
 LaughingЕ, чак до лични нЕма да се стигне, ще съм добра  Wink Peace

# 1 924
... добрите и усмихнати хора всъщност са манипулативни лицемери, които искат да държат всичко под контрол, вълци в овча кожа, които всеки момент ще те гризнат за гушата... И че да кажеш за някого, че е добър човек, означава, че той е безличен и без никакви други качества, които си струва да бъдат споменати...

Много тъжно ми стана от тези нагласи. За мен това означава, че тези хора (които застават нащрек при обявяването на някого за "добър"), никога през целия си живот не са срещали наистина добри хора  Tired

Много + 1.

Какво научих от този форум ли? Като човек, нямащ никакво понятие от пране, битова химия и грижа за домакинство и на когото в един момент му се наложи да има такова понятие, научих безкрайно много полезни неща от една дама, химик по образование, която е работила дълги години в завод "Верила" и която винаги дава безценни съвети и полезна информация със своя опит и знания в областта.

Научих също и че:

- Женската визия за мъжко поведение в този форум е такава, при която мъжът приема да кюти мирно и кротко като женски орган, докато става обект на талази от агресия и обиди. Като човек, контактувал с не малък брой жени с различни професии, възгледи и възраст, не знаех. Може би и те самите не са знаели и не са ме научили. Ще им кажа да си посипят главата с пепел.

- Жената в този форум изначално има правото да обижда с всички видове грозни епитети и квалификации. Мъжът няма такова право, но има правото да мълчи. В противен случай не е мъж.

- Мъжът е длъжен да се държи като джентълмен, независимо дали има насреща си истинска дама, към която просто няма как да се държи, освен като към такава, или завършена стара мома, придружена от така характерното за вида озлобление и неудовлетвореност, избиваща в интернет липса на сексуален живот и интерес от страна на противоположния пол.

# 1 925
  • Ямбол
Много неща си научил, Argent.  Wink

# 1 926
Че на болшинството не им изнася да чуят нещата такива каквито са,изкажеш ли различно мнение рипват като една.Също че има страхотни жени от които има какво да научиш.Че има бол неграмотни хора което е ужас.И че има всякаква полезна информация.Апропо,тук всеки е много важен.И слава Богу някои ме разсмиват от сърце,което не ми се случва често.В добрия смисъл.Освен това почти всички веднага са готови да помогнат ако някой се нуждае  Peace

# 1 927
А защо истината се приема като обида? Защото нарушава нечие приятно самозаблуждение?

# 1 928

- Женската визия за мъжко поведение в този форум е такава, при която мъжът приема да кюти мирно и кротко като женски орган, докато става обект на талази от агресия и обиди.

Е, това обяснява всичко.
Научих, че ако женските органи (яйчници, млечни жлези, фалопиеви тръби и пр. ) не кротуваха толкова край Аржана, щеше да си има занимание след работа момчето и нямаше да е толкова фрустриран.

# 1 929
Хайде да не обиждаме женските органи сега  Laughing

# 1 930
... добрите и усмихнати хора всъщност са манипулативни лицемери, които искат да държат всичко под контрол, вълци в овча кожа, които всеки момент ще те гризнат за гушата... И че да кажеш за някого, че е добър човек, означава, че той е безличен и без никакви други качества, които си струва да бъдат споменати...

Много тъжно ми стана от тези нагласи. За мен това означава, че тези хора (които застават нащрек при обявяването на някого за "добър"), никога през целия си живот не са срещали наистина добри хора  Tired

И аз четох вчера подобни тъжни размисли на потребители форумски. Странно ми стана, че хората масово бъркат позитивното мислене със задължително изкривяване на реалността и самозалъгване, че проблеми и нещастия липсват, докато то си е един по- различен поглед върху тези несъмнено съществуващи в реалността факти. Изненадах се от тоталното омесване и оманджване на позитивно мислене с лицемерието и добротата.
Безсмислено е да им се меся в самонавиванията. Не ми се губи и време, че го нямам напоследък много. Просто "от форума научих" научих колко поддържници има горецитираното становище и как ревностно дърпат за крачола тези, които предпочитат да се оттласнат от това емоционално дъно.

"полудявам като ми пожелават - лек, хубав и приятен ден Stop. такива дни се броят на пръсти"
"Лицемернича. Позитивно."
" А, тия дето непрекъснато държат да помагат, те са си такива манипулатори"
"А най-много мразя като да речем на някого му се наложи да помогна с нещо и след това получа възклицанието от нея - Тоооолкова си добра!"
"Забелязала съм, че като ми се каже за някой, че е "позитивен", "добър" или "nice", "gentille",
най-често това е най-хубавото и интересно което може да се каже за тях."
"Според мен това са хора с доста изразени психопатични черти, които умело прикриват.  Аз също бягам от позитивните, защото колкото пъти ми се е случило да общувам с такъв, все се е оказвало, че е вълк в овча кожа."
 и т.н.

Дожаля ми, наистина. Обяснявам си за сетен път по каква причина българите се нареждаме ежегодно сред нациите, самоопределящи като едни от най- нещастните.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 10:11 от Judy

# 1 931
  • София
Интересно защо пък има толкова неспособни да изкажат мнение по конкретна тема, обае смятат за нужно да пренасят диалози и коментари в тази? Thinking

# 1 932
Лично аз съм отговорила на този въпрос в предходния пост. За останалите не мога да отговарям.
Тук само соча какво "научих от форума".  Simple Smile
Научих, също, че тук са най- добрите психолози, които могат да определят нечий психологически профил по две изречения и да диагностицират заболяване. Не научих защо не печелят от хобито си, обаче. Това, ако някой друг е проумял, моля да го сподели в темата "Какво научих...".

# 1 933
  • В Космоса
Останалите пък са си дали мнението баш в темата. Та, така, Еличке... Grinning

# 1 934
  • София
Да, Judy, по-скоро въпросът ми беше риторичен. Нямат време, не им се занимава със заблудените, но им напира да се изкажат от висотата на положението си.

Общи условия

Активация на акаунт