На море в Гърция 2013 - X

• 63 807
  • 777
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ауу, тъкмо щях да си лягам и се опулих! Mur, прекрасни снимки  Heart Eyes

Ей колко цветно стана в темата, все повече хора пускат снимки, а миналото лято карахме повече на писмени разкази сякаш... Така е по-хубаво, момичета  Hug

Параход, права си, много мъничка част успяхме да обходим, но Евия е нещо огромно  Shocked Ще ми трябва поне още едно ходене до там само за северната част - Орея, Елиника, Канатадика, Ахлади и т.н., до Кими. А после централната, Халкида, южната част..имам чувството че, Евия и Крит са като миниатюрни континенти  Simple Smile

Аз за догодина се разкъсвам отсега м/у три варианта: пак Евия, Пелион или Кефалония. Голямо мислене ще падне, което и да отпадне ще ме боли..

# 571
Споко бе, млади сме още, до пенсия има време за обикаляне, пък и след нея! После има да даваме акъл на младежта като дядо Петър  hahaha

# 572
  • София
Споко бе, млади сме още, до пенсия има време за обикаляне, пък и след нея! После има да даваме акъл на младежта като дядо Петър  hahaha
Joy  Joy

Ба, ако пенсиите са все така ниски, най-много за Никити ще успяваме да скътаме някой лев. И всички морски момичета, вече морски баби, ще се събираме в Киани Акти на раздумка  Wink А на Петерки му пожелавам да е като Лилито Иванова за да може да ни хока и след 40 гОдин..

Параход, все се каня да те питам - къде ти изчезна аватара?
Много ми липсва закованата джапанка  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 01:09 от Tаис

# 573
И всички морски момичета, вече морски баби, ще се събираме в Киани Акти на раздумка Wink А на Петерки му пожелавам да е като Лилито Иванова за да може да ни хока и след 40 гОдин..
Заради вас съм готова и в Киани акти да ида. Ама само ако и Петерки дойде!!!!

Сега сериозно - светът е голям и така нататък.. за Евия и Крит ако знаеш колко си права, размерът има значение Grinning Но това е, защото ти е по сърце и ти е дала нещо ново - ще има и места, които няма да искаш да повтаряш и изръшкваш до шушка, някои от тях дори ще ти харесат, просто няма да отварят тия нови хоризонти, които те ръчкат да караш нататък... до следващия залез, бийч бар, село, залив, хълм...

# 574
  • София
Така е, да, има места, които те теглят с някакво невидимо въженце напред, и все по-напред.
Влизат ти под кожата. Карат те да преровиш всеки камък.

И най-странното е, че не винаги тези места са непременно най-красивите, най-вълнуващите, най-най-най.. Явно е въпрос на лично усещане, на нещо строго индивидуално.

Малко като любовта  Wink

# 575
  • Варна
После има да даваме акъл на младежта като дядо Петър  hahaha[/size]

Що бе , ние да не сме спрели-тази година имАме по седмица в Тиват и Касандра и десетдневка на Имброс(по кратките забежки из БГ не ги броя:) ,  сега се оглеждаме за едно заключително гръцко море и приемаме всякакви акъли за него.И ние четем и гледаме много и то не само тука и всичките ни пътувания са резултат от това.
Simple Smile

# 576
  • София
Моя дългогодишна мечта е Крит, моля се догодина да я осъществим, обаче има толкова много в Гърция, че просто не знам ... Ако на някого му се разказва за Крит ще ми бъде приятно да ме подгрее  Hug

# 577
  • София
Такааа, стегнах се най-накрая и малко преди да тръгна на работа, да попиша и аз за Евия:

Наистина се оказа прекрасно място. След като тази година не успях да открия настаняване на Халкидики под 45-50 евро за двама, реших че просто ще сменим. Започнахме както някои си спомнят може би с Икария, от която не съм се отказала,само трябва да открия по-евтин начин да стигна до там.
Таис, отново за пореден път ти благодаря за чудната идея.    bouquet  Не знам какво пиеш, но имаш поне едно от мен (няколко пъти   Mr. Green  ) и в тази връзка даже смятам, че вече е време ако пишещите тук имат желание разбира се да си направим една форумска среща на любителките на Гърция.

Острова ни заплени, както и очаквах, въпреки първоначалния лек стрес от липсата на типичните пясъчни плажове, с които бяхме свикнали на Ситония, както и от якия вятър, който ни издуха в Пефки, Неос Пиргос и другото селце, дето така и не му запомних името.
След като открихме плажа на Хриси Акти първата вечер, както и Агиос Николаос вече знаех, че няма какво да ме спре да се върна пак.
Самото селце Лутра Едипсу е доста голямо, оживено вечер, но клиентелата 99% е гръцки пенсионери дошли заради баните,което за мен не беше никакъв проблем. Даже си пожелавам да бъда като тези гръцки пенсионери, които вечер излизаха на разходка издокарани, сядаха в кърчмата на узо, биричка, контосувли кокореци и танцуваха хора и се забавляваха.
Храната във всяко заведение има вкуса, който помня от дете - на истинска храна.
Цените повече от прилични - за вечеря за двама с вино и ципуро, контосувлита или сувлакита не сме плащали повече от 25-28 евро.
Нямаше нещо, което да не ми хареса, освен октопода.
Голямо удоволствие за мен беше сутрин да се отбия във фурната за топъл хляб, до пазара за маслини и сирене, което тук вече отдавна не мога да купя. 
Обикаляйки из острова, открихме наистина прекрасни местенца, плажчета на които няма никой, времето е спряло и ни се искаше да си останем завинаги там.
Любим плаж ни стана заливчето след пристанището в Илия - тишина, никакви хора, никакви вълни и шум. Въпреки камъчетата се оказа, че е удобен за излежаване. Там два дни гледахме  в далечината играта на група делфини - гледка която ме върна в детството.
Селцето Лимни в което направихме кратка разходка също много ми допадна - китно, с красиви къщи и сокаци.
Изкачвайки се из планинската част на острова, релефа много ми напомни на меката красота на Родопите, а аромата на борове беше просто опияняващ.
Остров Евия е място, което спечели сърцето ми и ще се върна пак със сигурност.
Малко дълго стана и не разказвам толкова цветно като Таис, ноо пък ще онагледя и с няколко снимки:

Кристално чистата вода

Отлив в Халкида

Това е специално за Адимар   Mr. Green

Последен поглед към Евия

Всички снимки тук:

http://dora7109.snimka.bg/travel/evia-2013.770590.31492446

# 578
Таис, Теди, Mur, tyntyrymyntyry, Параход и сие....ако може да продължавате още и още ...ще е супер ...и без това ми е толкова криво, че лятото си отива  Rolling Eyes
Ако не исках все нови и нови места, сигурно щях да се замисля по-сериозно над думите на малкия ми син, като се прибирахме от морето : "Мамо, не може ли да си купим една малка къщичка на гръцкото синьо море и да си стоим колкото и когато си искаме?"
Теди и аз съм ЗА една среща  Peace
Като ви чета за впечатленията от Олимпийската ривиера се успокоих, че проблема явно не е в "мойто трасе" като реших, след кратка разходка из Платамонас, че това хич не е моето място и се качихме с 200 на магистралата  Mr. Green

# 579
Здравейте,
Гърция отдавна ми е мечта, но с 2 малки деца от Варна някак си не ми се тръгваше на път. Сега като сме в София - мечтата да се сбъдне е много по-реално нещо. Със сигурност вие имате доста опит тук и бих искала да ви питам дали водата в морето в края на септевмри е топла? Препоръчаха ми Ситония като за начало. Иска ми се нещо близо до плажа, спокойно. Ще съм благодарна на всякакви съвети, мерси!

# 580
  • София
Смин, за малки деца според мен е много хубаво Вурвуру на Ситония.

Ние бяхме ето тук: http://www.halkidiki.com/villa-ioannis/  и сме доволни от условията.

Параход, ние с мъжа ми сме вегетарианци също, аз ям риба, той почти не, но в Гърция хапва калмари и октоподи. Много сме доволни от съвсем простичката храна в Гърция - хляб, гръцка салата, зелена салата с рукола, сушени домати и сирене, такива неща, простички, но супер вкусни!  Grinning

# 581
Благодаря Петя, сега ще погледна.
А за този хотел http://cronwell.com/eng/hotels/platamon/ има ли някой впечатления?

# 582
  • София
Теди, пак ме върна на острова тази сутрин, сладкодумен разказвач си  Hug
И имаш прекрасна дъщеря, пу-пу, да ти е жива и здрава!

Яд ме е, че не успяхме за Ахлади, чудесно изглежда плажа  Sunglasses
И Халкида...абе толкова неща останаха за домашно.

Замислих се, че на острова има разнообразие от плажове - от чисто пясъчни като Лихадонисия, Хриси Акти, Елиника, до каменисти като Илиа, Ровиес, Хрониа. И смесени - Агиос Николаос, Гиалова, а Кавос е перфектен пример - редуват се ту красиви камъчета, ту мек златист пясък..

За почерпката - готово, ти ще черпиш за цялостната идея за Евия, а аз имам да те черпя за насочването ни към Агиос Николаос. Сама нямаше да го открия!

, и аз съм 'за' форумска среща, само кажете кога  Wink

Смин, водата на Ситония ще е топла все още, но времето по-скоро ще ви изненада - както може да случите топли, слънчеви дни, така може и да е доста мрачно, с валежи.. Все пак там си е северна Гърция.
Освен това на Халкидики ще е доста умряло по това време, ние сме стояли най-късно до 19-20-ти септ, и да ти кажа - усеща се края на сезона. Доста захладнява вечер, хората видимо намаляват, някои заведения затварят.
Може би Никити и Неос Мармарас ще са най-оживени, на другите места ще е доста тихо  Peace
Във Вурвуру е чудесно за деца, но там наистина почти няма да има никой..

Защо не пробвате някое островче по на юг - ще е по-топло?

# 583
Таис, Теди, Mur, tyntyrymyntyry, Параход и сие....ако може да продължавате още и още ...ще е супер ...и без това ми е толкова криво, че лятото си отива  Rolling Eyes
Ако не исках все нови и нови места, сигурно щях да се замисля по-сериозно над думите на малкия ми син, като се прибирахме от морето : "Мамо, не може ли да си купим една малка къщичка на гръцкото синьо море и да си стоим колкото и когато си искаме?"
...

голямо благодаря и от мен
догодина февруари щом вземем билетите за БГ почвам да се оглеждам и за тази Евиа
така ме грабнаха снимките и разказите ви, че моят половин ще бъде яко обработен, че това е мястото

за къщичка и аз много искам
даже гледах разни сайтове
а най ми се иска да си вземем местенце с малък плаж и ние да си построим
или пък малко островче само за нас
ееех

Таис, би ли споделила колко ви взеха на нощувка и за колко време взехте пътя до там от БГ?
аз знам, че е индивидуално, но все пак е някакъв ориентир
а за каменните плажове задължителни ли са аква-обувките или и на босо става?  newsm78

продължавайте с разказите
ще ги чета и цяла зима
 Hug

# 584
  • София
WASP, аз май и преди писах - ние избрахме най-скъпата оферта, 38 евро от 1-ви септ. Имаше и по-евтини варианти, но на нас много ни харесаха снимките в сайта на Галазиа Акти. И сме страшно доволни!

За пътя - на отиване правихме почивка в едно село след Катерини, казва се Паралия Пантелеймонас. Беше ме страх дребната как ще понесе пътя и не посмях да тръгна без планирана спирка. Лично мое мнение е, че ако нямате проблемни деца, които не обичат много да се возят, разстоянието спокойно се взима и на един път.

София-Глифа (пристанището откъдето хващаш ферибота за Евия) е 555км. Значи все едно София-северното Черно море, с 50-70 км отгоре.. Навремето до морето не помня да сме правили нощувки някъде, тръгвахме с колата много рано сутринта и баща ми си караше с кеф докато стигнем..

С ферито пътя е кратък, 20-тина минути някъде. Билетите са евтини  Mr. Green

На връщане карахме без междинна почивка, детето проспа по голямата част от пътя и нямахме никакви проблеми. Беше много лежерно пътуване като цяло, хич не бързахме да се приберем  Wink

Ако си купите къщичка на Евия, ще ви идваме на гости  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт