На море в Гърция 2013 - X

• 63 799
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
Параход, Hug

много ти благодаря за бързия отговор на очевидно тъпия  Embarassed ми въпрос!

Права си - няма как да ми се отговори, но така или иначе ме глождеше, а и ми е необходима някаква отправна точка за бъдещи по-южни гръцки дестинации - зададох го!

Продължавам да попивам всичко споделено тук!
 Peace

# 601
  • София
О, на гугъл му разбира главата, ти чуй Халкидики как произнася Simple Smile
ако чуеш него - там със сигурност не е на последната сричка, докато в Керамоти и на записа се колебая, смотава между двете и по-скоро е на последната.

Права си!  Hug

# 602
  • София
Аз на прима виста го прочетох КерамОти, та мъжът ми се смя  Crossing Arms. От него свикнах, че е КерамотИ, и май си е така - Κεραμωτή. Тук излиза с точка, ама откъдето го копнах си е ударение.
И аз не исках и да чуя за каменисти плажове (спомени от плажуване по разни скали като малка, когато си мечтаех да си поиграя на пясъка), но взех да размислям. Най-малкото детето си пада и по мятане на камъни във водата  Laughing, а пък дъното е по-живописно с камъчета... Само да няма таралежи.

# 603
Много интересна тема  Peace

# 604
  • София
envia, след написаното за плажовете от Параход наистина почти няма какво да се добави! Само може би това, че много неща са въпрос на вкус! И вкусът към плажовете се променя, стига човек да е отворен да харесва нови неща!  Grinning Знам, че много хора харесват Керамоти, обаче за мен това е мястото, малко след оризищата, от което се хваща ферибота за Тасос. А Тасос ми е толкова любим, че бих се качила на ферито при първа възможност.  Grinning 

# 605
  • София
КерамотИ трябва да е, там си пада ударението. Чичко гугъл може да си гледа работата.

Агиос Николаос пък е Агиос НикОлаос, ако не знаете. И ЕдипсОс  Simple Smile

Envia (толкова се сбърках с тази Евия, че така ти прочетох в първия момент ника  Crazy ), както и Параход ме подкачи малко по-назад в темата - вкусовете за плажовете се променят. Само трябва човек да е отворен към новото, а не да се вкопчи в нещо познато и цял живот да си търси само него.

Преди 2 (две) седмици не исках и да чуя за плаж с камъни. Анатема, как ще се изтягам аз и ще влизам във водата...Съответно презрително отхвърлих Пелион и Скопелос като бъдещи дестинации  Rolling Eyes

Обаче отидох на Евия, видях плажа в Илиа, бях в Ровиес, Хрониа и т.н., и внезапно установих, че всъщност плажовете с камъчета могат да са срахотни! На Евия има и пясъчни плажове, разбира се, Хриси Акти  и Лихадонисия са прекрасни, но и двата плажа в Илиа с цветните камъчета са също толкова красиви, и никак не са неудобни за ''ползване''.

Някой питаше за аква обувки - ние не взехме, на нас не ни пречеха камъчетата. И детето ми си влизаше смело във водата, нямаше проблем. Но ако все пак някой е с много нежни стъпала, може да си вземе, то не пречи..

Таралежи има само по скалите около самите плажове и по пристанищата - точно както и на Ситония, няма разлика  Peace

# 606
  • София
КерамотИ, ударение на последната сричка.
А как съм се смяла, родителите ми ходиха в Торони на почивка и майка ми му викаше ту Торонто, ту Торино Simple Smile))

# 607
  • София
Дам, и ММ на един от любимите ни плажове на Евия, Илия, познайте как казваше  Joy
Ударението му е на първото ''и'', за сведение  Wink

А за Агиос Николаос, чак аз си изкълчвах малко езика за да го кажа правилно НикОлаос. Мъжът ми си праскаше НиколАос и не му дремеше.

# 608
  • Русе
лято[/b
Josefin, едва ли днес някой ще може да ти отговори от личен опит за Маказа Wink, но съм убедена, че българският участък ще е по-хубав от този към Златоград, а гръцкият - просто не може да е с повече завои от този през Златоград /последния път ни дойдоха наистина в повече и си мечтаехме за Маказа/. При следващото ни пътуване към Гърция, ние лично сме през Маказа! Peace

Днес минахме през Маказа- пътят е много хубав, не сме пътували през Златоград за да го сравня, но на връщане пак ще сме от там. Но по магистралата към Кавала има една бариера за такса- 2,40 Е.

# 609
Не съм чела темите назад и не знам дали някоя от вас е споделяла впечатления от АндИпарос, но когато преди години го посетих, от цялата си душа си пожелах да се върна отново и знам, че някой ден ще го направя.  Simple Smile  Heart Eyes Приказно малко островче с невероятни заливчета и пещери! Спокойно, тихо, красиво. Туристите - предимно французи, италианци и гърци. Хотела, в който бях беше този:
http://www.artemisantiparos.com/index.html
За съжаление снимките ми са от лентов апарат и не съм ги сканирала, за да ви ги покажа (през 2005 още не си бях купила цифров), но спомените ми са ярки, сякаш вчера съм била там.
А след по-малко от седмица се надявам да се включа с личните си впечатления от Евия - "виновна" е Таис!   bouquet

# 610
не знам дали някоя от вас е споделяла впечатления от АндИпарос
Ти си първата Simple Smile Може да ни разкажеш и повече, ако искаш. С ферибот от Парос ли стигнахте дотам?
Цикладите са мнооого специално място, въпреки ужасния наплив на туристи в отделни участъци...

# 611
  • Младост 4
Чета, чета, много хубави и дълги разкази...  Параход, Anna bel, Таис, тодоричка, Таня за Крит Hug Ле-ле, как ще ви следя, като започнах работа много трудно става... Confused А и учебна година ме чака...

Някои ударения на гръцки имена, които съм си ги разчела сама и заучила грешно, ми е много трудно да си ги променя, например СитонИя, КeфалониЯ (или КефалонЯ), СкОпелос и др.  Simple Smile

Ето и сега Агиос НикОлаос - никога нямаше да ми хрумне, че е така ударението Simple Smile Даже си го четях АгИос НиколАос Simple Smile

Опа, отивам да чета за АндИпарос  Laughing Добре, че днес няма много работа  Wink

# 612
  • София
verano azul, дано ти хареса и на теб, както на мен и Теди  Hug
Ще чакаме после и твоите разкази и снимки..

За Андипарос и аз знам, че е нещо уникално. Някой ден, може би.. Разказвай още, моляя..

Ето още малко снимки, от селцето Гиалова и околностите.
Зелени борове и прозрачно-синя морска вода  Heart Eyes

http://www.flickr.com/photos/101489373@N02/sets/72157635453594149/

М/у другото, плажчето на селото не е никак зле - пясъчно и плитко, от едната страна на кея. А от другата страна има минерален извор, който се излива директно в морето - там си лягат хората и се кефят  Wink
И скалите там на това място са с интересен оранжево-жълт цвят, това е от минералната вода доколкото разбрах. А един симпатичен дядо ми обясни, че Гиалова означава ''добро здраве''  Simple Smile

# 613

В гръцката част от пътуването ви, до този хотел (не съм била лично, но наши приятели го похвалиха) ще стигнете по-бързо, отколкото до Халкидики.

Благодаря много за споделенето, засега мисля да сме там, като за първи път. Догодина повече Simple Smile Сега за малко. Даже виждам. че имат бунгала, където цените са почти с 1/3та по-ниски при същи други условия.

Енви, на първокласника няма да му избяга училището  Hug Радвам се да те видя тук   bouquet

Да ви питам - ползвате агенция ли или направо резервирате през страницата на хотела?  newsm78

# 614
През страницата на хотела невинаги е най-добра цената (доколкото разбирам, не става дума за малък семеен бизнес, когато е най-добре личен контакт, а за истински хотел). Разцъкай възможностите - booking, venere, формата за контакт на хотела, 1-2 български агенции (в Рейма са хубави цените обикновено, може да видиш и други). Така ще намериш най-изгодния вариант - ако целта ти е най-ниска цена за определен хотел.
Иначе аз - и повечето момичета тук - обикновено не ползваме услугите на туроператори.

Общи условия

Активация на акаунт