На море в Гърция 2013 - X

• 63 823
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
  • София

Таис, чудесни снимки!  Hug

Таня67, благодаря  Hug
Лимни е прекрасно градче, накъдето и да се обърне човек и вижда интересни къщи, малки тесни полегати улички настлани с плочи или камъни, много цветя и котки..

Теди, и мен ме разсмя с този бидон  Joy

# 676
  • София
Абе и аз сега се смея, ама докато обикаляше за тоя камък не ми беше много до смях. Хората си купуват сувенирчета, чаши, магнити, други нещица, нашия търчи и търси камък за бидона със зелето, че сегашния много се рони и бил прояден от солта. Мани, мани. А иначе аз съм влачела излишни глупости и много багаж.

# 677
  • София
W'A'S'P', това е плочка на тротоара в Агиос Николаос.

# 678
  • В светлината на слънцето
Оооо, камъни.... Mr. Green Аз имам един такъв спомен с голям камък и мнооого по-малки камъчета. Но е от Турция. Базата ни тогава беше в Кемер, който е с чуден каменист плаж - едни такива разноцветни, обли и много красиви камъчета. Та там събирахме, събирахме - мъжът ми заяви, че стигат да направим ново подово покритие на банята. Mr. Green За беда прескачахме на плаж и до съседния Олимпос - където има пясък, пясък и по него разхвърляни едни странни плоски камъни с белези, сякаш са били овързани с въжета. Айде и от тях събрахме доволно количество. Капакът бе един мраморен къс - към десет и кусур кила, ама много красив - как да не го прибере човек. Mr. Green На финала се прибираме, баща ми понечва да ни помогне с багажа, вдига един сак и възкликва: "Абе, той тежи все едно е пълен с камъни". Истина беше. Огромен сак само с камъни.  hahaha

# 679
Бях в Гърция. За пръв път от доста време и за малко.
Но съм очарована!
Ще ви следя Simple Smile
А тема "На море в Гърция 2014" ще ми е от задължителните   bouquet

По повод камъните.
Ние също си взимахме от всички места, на които ходим, камъчета.
Напълни се къщата с материал Simple Smile
Но от както прочетох за арестуван турист с камък в багажа, намерен случайно нейде, но признат за историческа находка, спрях.

# 680
  • София
Аlleisha, да не е било в Атина  Wink На майка ми така преди години на Акропола, някакъв полицай или пазач и направил остра забележка да не си взима от камъните.. Тръгнала нашта да слага в чантата, че били много красиви  Joy

# 681
И аз обичам да си събирам мидички и камъчета, имам цяла колекция у дома, за сега без предназначение.
По този повод да ви разкажа какво ми се случи миналата година.
Бяхме в Неа Рода и отиваме по препоръки от хотела на плажа Комица  да тъсим мидата, която се среща сам там- прекрасен , дълъг пясъчен плаж, на него няколко човека гости на Атос Вили. Сядаме в южния му край-никакви хора на 500 м поне. След малко любимия, нали е спортна натура, решава, че няма как да не провери какво има след носа/там е границата с Атон/. Оставам сама на плажа в тази част, свалям си горнището на банските и се наслаждавам. Минава обаче време,  доскучава ми и започвам да се оглеждам наоколо. Зад мен ограден двор, с поддържана растителност и сгради на малък връх. Тишина, пустота. Изведнъж обаче разпознавам в гръцкия надпис на оградата- Идиотикос хорос. Ясно без да зная езика. Лудница. Сетих се веднага какво ни разказваха в Корфу-не случайно Сиси си е построила на морския бряг двореца, защото морския въздух лекувал психични разстройства. И започна панически ужас. Представих си как лудите скачат по телената ограда,че и през нея. Наоколо жив човек не се мярка. Веднага си сложих горнището и звъня на милото. Както и очаквах -само сезирам се, телефона звъни до мен  в сака. За да е по-драматично в това време откъм носа в посока Атон се появява фигура, бягаща и носеща нещо дълго в ръка. Със зума виждам, че е дълъг прът. Изтръпнах.Какво ли не си помислих. . След внимателен оглед обаче установих, че сградите зад мен са без дограма и явно необитаеми .Човекът бягаше към мен и нямаше много  какво да направя. Като се приближи, видях, че носи дълъг железен прът в ръката си, вероятно вместо тежест и явно бяга за фитнес. Поздрави на руски, и отмина. След малко се появи и моят спортист, ободрен от прехода  и нищо не подозиращ за ужаса, който изживях. Видял руснака, поздравили се и си пожелали приятен джогинг. Така и не намерих от специалните миди, но преживяното  ще го помня дълго.

# 682
много сладко с този камък за бидона
и онзи другия за рибоците
аз с мъка в сърцето се разделям с всички събрани камъни
знаейки, че после имам два полета и някак си трябва да огранича каменните сувенири до една шепа  Cry

за Турция знам, че било забранено да се изнасят камъни, даже в затвора вкарвали  Shocked

като знам на Тасос как използваха мрамора за основа на уличната настилка ...
дано гърците нямат такъв закон
ама май ще трябва да се провери за всеки случай

dechy, разбрах го аз, ама ми хареса идеята
и понеже на село къщата се ремонтира, май ще влача на там по торба камъни и миди за такъв екстериор
а тук ще се упражнявам в миниатюри на балкона

lulumba, старшни каменари сте и вие
аз много искам точно плосък голям мраморен къс
тук продават едни кръгли, въртящи се за сервиране на студени ястия
http://www.kockbutiken.se/horwood-marmorbricka-26-cm-p-639-c-151.aspx
но в краен случай е вариант
със самолет няма как да пренеса такова чудо

# 683
W.A.S.P., мраморният не беше плосък, а си беше баш парче скала. Още си стои вкъщи.  Mr. Green

# 684
  • някъде ... тук ...
Уффф, много сте заразителни Laughing все поглеждам за нови отговори, чета и гледам снимки...

И ние събираме камъчета и мидички, купуваме магнити (няма място на хладилника вече), чашки и каквото ни се стори по-различно и интересно - все с нещо се връщаме.
Май месец ходихме до Хърватска и не разреших на децата да си вземат и една мидичка. Наплашила се бях от изчетеното в нета - откъде да знам точно коя е забранената за изнасяне черупка от мида.

# 685
  • София
Изведнъж обаче разпознавам в гръцкия надпис на оградата- Идиотикос хорос. Ясно без да зная езика. Лудница.
 JoyХа-ха-ха, арт Ина, "Ιδιωτικος χωρος" означава "частен паркинг", а не "луди хора". Много ме развесели.  Grinning

# 686
Всъщност означава "частна собственост" (затова и пишат "паркинг" отделно), но наистина се слага най-вече когато не щат да им паркират в парцелите Grinning

# 687
Частен паркинг означава (буквално преведено - частно пространство). Peace

# 688
Изведнъж обаче разпознавам в гръцкия надпис на оградата- Идиотикос хорос. Ясно без да зная езика. Лудница.
 JoyХа-ха-ха, арт Ина, "Ιδιωτικος χωρος" означава "частен паркинг", а не "луди хора". Много ме развесели.  Grinning

Joy Joy Joy

май е време да си инсталирам някое приложение за превод на телефона
за всеки случай

# 689
Абе девойки, с вас не може да се работи  Joy с тия камъни, риби, бидони, зеле, идиотиокос и т.н. ще ме уморите  hahaha как да обясня на шефа що не ми се работи и се смея сама пред компа  Smile

Явно решихте, че наближава края на темата и Параход пак ще ни отпусне някоя и друга страница  спам и се засилихте yes

Като ще спамим за камъни да ви кажа, да внимавате, че явно е заразно ...според мъж ми съм повредила и дребното....щото и то от съвсем малко, където и да ходи задължително носи на батко си камък за подарък  Grinning А пък голямото, щото е сантиментално като баща си  Wink си ги събира в една голяма кутия и си ги пази като безценни съкровища  Joy от време на време ги вади за проверка и пада голяма веселба у дома  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт