На море в Гърция 2013 - X

• 63 785
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
 Аз портокалов не взех, само какаов... докато не го доядох като се прибрахме не мирясах, сигурно съм 2 кг. отгоре за  7 дни..., по-вкусен е от Нутела и страшно калоричен  Tired  Laughing  Гърците и зехтина не пестят, а иначе трябва по 1 лъжичка на човек в салатката, че е много калоричен..  Crazy ,обаче ние започнахме като тях да го ръсим.... и резултата е на лице.  Но ще мина за един портокалов и един какаов през Пикадили...сега зима иде все пак можем да се отпуснем малко  Joy

тодоричка, това мисля е в Таити... в темата "Почивка на Малдивите" скоро една дама беше пуснала линк към тази снимка...

# 706
  • София
Teди, аз съм чела някъде, че на остров Елафонисос му казват гръцките Малдиви. Ето и в тубата така са го кръстили  Simple Smile Приятно гледане  Hug

http://www.youtube.com/watch?v=Y6KA00O_7GM

# 707
  Хора, вие не работите ли? Или сте графини със слугинаж? Толкова сте изписали, че посмъртно не мога да ви догоня! Още снимките ви не съм разгледала, два дни отсъствах и сега виждам, че не мога да се включа вече в разговора. Погледнах оттук-оттам , но то така не може. Ще ви чета като се върна.
  Иначе Кефалония е рай! Успяхме да я обиколим почти, без малкото полуостровче. Ще пиша подробно по-късно, сега само казвам, че има плажове и места за настаняване за всеки вкус. На мен фаворити ми са Миртос (той ми е "селският" плаж щото е до нашето село и най-близък) и Мунда бийч-безкраен ситнопясъчен, с не толкова електриково синя вода, но плитък и спокоен. Пещерата Мелисани отчетох вчера, не е за пропускане!

Параход, много смешно ми стана като разказваше за сватбата в Парга. Дойде ми на ум един разказ на Джефри Арчър "Гръцка трагедия". Ако го намериш непременно прочети. Btw, действието се развива в Кефалония.

Дами, с вашите писания ми пълните студените есенни нощи! Дерзайте!

Пак се замислям сериозно да си местя бизнеса в Гърция.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 17:52 от Anna bel

# 708
  • София
Леле. Днес в Халкида на Евия е било 38 градуса  Shocked  Shocked  Утре ще е 36.
А аз тук навличам якета и пера чорапи..

Анна Бел, то и аз от години обмислям местене в Гърция, но с професиите ни с мъжа ми ще е малко сложно. Ако имам бизнес като теб, който може да проработи в гръцко, досега да съм се изнесла.

Всъщност Гърция и Италия са единствените страни в които бих живяла с кеф. Америката, Англия и разни други традиционни дестинации за емиграция никога не са ме привличали  Simple Smile

Eто и Ровиес, остава да пресея последните снимки от Едипсос и Агиокамбос  Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/101489373@N02/sets/72157635476401469/

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 18:44 от Tаис

# 709
   Таис, то и  моята работа не е лесно да се премести в Гърция поради езиковата бариера. Но не е и никак невъзможно. Все на някой остров забутан, мисля че ще ме вземат  Simple Smile. Яд ме е, че за толкова години не научих езика. Много труден ми се е струвал винаги. Пекрасни снимки, Таис! И вие сте чудесни!

# 710
Ей, бизнес-мамите, я вземете да инвестирате Peace Направете един старчески дом, (отсега да помислим) на някой гръцки остров  Sunglasses Аз лично резервирам отсега партерна стая, близо до портиера, който държа да е строен широкоплещест мулат Twisted Evil

# 711
  • София
  Таис, то и  моята работа не е лесно да се премести в Гърция поради езиковата бариера. Но не е и никак невъзможно. Все на някой остров забутан, мисля че ще ме вземат  Simple Smile. Яд ме е, че за толкова години не научих езика. Много труден ми се е струвал винаги. Пекрасни снимки, Таис! И вие сте чудесни!

Благодаря  Hug За нас не знам, но островът беше чудесен  Simple Smile

Езикът им е труден, да. Но се научава, особено ако си в средата. На мен ми е много по-лесно да чета и да пиша на гръцки, докато говоренето ми е бавно, стягам се много и бъркам елементарни неща. Ако живеех там щях да се науча да плямпам за нула време. То с всеки език е така  Peace

Адимар, аз искам стая с изглед към морето  Mr. Green

# 712
ами хващайте парцала и в някоя гръцка къща, то това е основно работата в Гърция Mr. Green

# 713
Ей, бизнес-мамите, я вземете да инвестирате Peace Направете един старчески дом, (отсега да помислим) на някой гръцки остров  Sunglasses Аз лично резервирам отсега партерна стая, близо до портиера, който държа да е строен широкоплещест мулат Twisted Evil

Това за старческия дом в Гърция е тема в моите приятелски кръгове от няколко години. Говоря сериозно, без никакъв майтап.  Приятел на семейството ми, който иска да инвестира в подобно начинание, имаше разговори по темата преди 3-4 седмици в Северна Гърция.

# 714
ами хващайте парцала и в някоя гръцка къща, то това е основно работата в Гърция Mr. Green

Глупости Twisted Evil Та ние жени за това ли сме Rolling Eyes Може да сме боси, ама като ходим - тропаме! Peace

# 715
  • София
Анна Бел, разговори с кого? Какво стана с идеята? Питам съвсем сериозно и аз. Бих инвестирала в добра бизнес идея, особено ако става дума за Гърция.

бенатиоф, не всички бг емигранти в гръцко са чистачи и гледачи на стари хора  Peace

Глупости Twisted Evil Та ние жени за това ли сме Rolling Eyes Може да сме боси, ама като ходим - тропаме! Peace

Joy  Joy

# 716
  • Варна
За Кефалония се настрой правилно - умопомрачителни гледки и красоти и почти пълно отсъствие на хубави и особено пясъчни плажове.
Това не е вярно. Южната част е изцяло с пясъчни плажове, има ивици по 4-5 километра.
[/quote

Казах почти.А и колкото ги има толкова са пренаселени , че все едно ги няма .Това е проблем и на Лефкада , а и на други места - пясъчните плажове са толкова малко и пренаселени , че става гъчканица като на Златните или Паралия Катерини.
А доколкото това че на Евбея и октомври се къпят  ние сме се къпали в Елефсис и Агиос Теодорис дори и ноември.

# 717
  Таис, иска да купи терен и да строи. С брокери на имоти говори.

Петър, извинявай приятел, но в Кефалония пясъчни, безкрайни, ненаселени (поне в момента) плажове има толкова много, че ще ти се завие свят. Параход е приложила и снимков материал.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 19:40 от Anna bel

# 718
  • София
Таис, иска да купи терен и да строи. С брокери на имоти говори.

ОК  Peace

А ходи ли до плажа Трапезаки? Знам, че не е от най-известните на Кефалония. Обаче за догодина имам идея за едно хотелче до този плаж..

# 719

Това за старческия дом в Гърция е тема в моите приятелски кръгове от няколко години. Говоря сериозно, без никакъв майтап.  Приятел на семейството ми, който иска да инвестира в подобно начинание, имаше разговори по темата преди 3-4 седмици в Северна Гърция.

Всички форумски мами - на спешен разговор с приятеля на Ана Бел Peace

Общи условия

Активация на акаунт