На море в Гърция 2013 - X

• 65 182
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте, да попитам между този  Ситония, Порто Куфо http://www.booking.com/hotel/gr/porto-koufo.bg.html?aid=323175;l … 99fbb8d663;dcid=1
и този  http://www.booking.com/hotel/gr/archodariki.bg.html?aid=323175;l … 99fbb8d663;dcid=1
 хотел какво бихте избрали - търсим спокойно място / след 20 септември не вярвам да е много населено/, без много хора наоколо, с хубав плаж, място за релакс - нефамилен хотел /въпреки че на Халкидики и в този ценови клас не бих казала, че това е подходящо изискване май/. Чудех се дали на Амулиани има подходящ хотел, с филтър в Booking ми излязоха хотели с нисък рейтинг.

Разбрах, не е желателно да се пита. Извинявайте, че се намесих. Peace

# 466
  • София
Енита, споко, мами! Все ще се включи някой, който може да помогне, но все пак сме по средата празничен, дълъг уикенд и момичетата вероятно са по почивки  Peace.

# 467
  • София
Eнита, почти всички хотели на Амулиани са фамилни, без Agionissi може би, който е с нисък рейтинг.

# 468
  • BG
Привет, снощи се прибрахме от Гърция, Стомио. Страхотно място, магично. Плажовете са широки, морето чисто, няма камъни, пясъка е като при нас в Слънчев бряг.
Бяхме отседнали в хотел Алексио. За хотела мога да се изкажа само в отрицателната гама. Това не е хотел, та да не говорим за 3 *. Една къща за гости от много нисък клас. Домакините са възрастни и свадливи гърци, храната е под всякаква критика. Основното мото на тези хора е "как да се мине по-евтино и да се вземат парите на тъпите българи".

# 469
Енита (защо се нервираш? наистина почти всеки е на път или на маса тези дни Simple Smile),
след 20 септември навсякъде ще е празно. Аз лично не бих избрала Порто Куфо, атмосферата не ми допада, а особено пък за тези дати - малко, забутано селце, далеч от всичко - с няколко хубави рибни таверни, но нищо повече. Недобър плаж, много дълбок залив - гарантирана студена вода, а на много други места имате шансове да закриете плажния сезон.
В Амулиани за несемейно настаняване ти препоръчвам това - миниатюрно хотелче, само с 6 двойни стаи и голямо внимание към детайла. На 20-30 метра от брега на морето е, но не и от плажа - както е писано много пъти в темата, на Амулиани прекрасните плажове са извън селото. Сега видях, че се е листнала в букинг, преди не беше, и смятам, че рейтингът ще те удовлетвори Grinning
Има и доста варианти извън тези две селища.

Мур,
можете да се върнете по другия път. Не се минава през Игуменица. Пътят е Превеза-Морфи-Картери-Егнатия Одос. Аз също пробвах и двата варианта м.г. и този в близост до морето ми допадна повече. През изминалата седмица изръшках района подробно, оставам на същото мнение. Не бих казала, че се печели време, пътят, по който сте минали, е малко по-бърз, но за мен далеч по-неприятен. Освен това, можете да си направите попътен плаж, например Амудия - такъв на Лефкада няма.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 21:02 от Параход

# 470
  • София
Здравейте, ние сме в Гърция. Късно е и съм адски изморена, но сме тук. На Трани Амудия днес духа много. Кажете в западната страна около Никити и при вас ли е така. Питам за да се ориентирам къде да ходим на плаж.  Rolling Eyes

# 471
  • София
Параход, благодаря за линка , интересно при познанията ти за  Северна Гърция какво би избрала   При Бюджет за хотел до около 80 евро на вечер? Благодаря предварително.

# 472
  Обозначавам се от Кефалония, където се чувствам много на място. С Лефкада приключих засега, не зная още дали ще се връщаме пак оттам или през Астакос. Лефкада ми хареса, но без възторга, който са оставили у мен Скопелос, Скиатос, Лимнос, Пелион, а от два дни и Кефалония. Впечатляващи и зрелищни са наистина Порто Кацики и Егремни,чудесно е да се видят. Много на сърце ми останаха с атмосферата си мъничката Сивота, селцето Порос и бялото каменливо плажче Микрос Гиалос. В повече ми дойдоха туристическите тълпи и гъчканицата и произтичащите от това последствия. Доста по-мръсно ми се видя от където и да било до сега. От два дни съм в Кефалония, която се оказва съвсем друга бира. Забутала съм се в едно планинско село със зашеметяващ морски изглед към Агия Ефимия. Има една кръчма, в която готвят домашна храна-да си оближеш пръстите. Плажът Миртос е на 5 км и днес ме спечели завинаги  Simple Smile! Тишината е убийствена, чуват се само птичи песни, звънчета на кози и кукуригане на петли. Мога да изкарам тук и месец  Simple Smile, още повече, че интернетът е чудесен. Това е на кратко за мен.
  Много се радвам за всички вас , май в този септемврийски транш почиващи в Гърция недоволни няма, болните оздравяха и новозаболели не се наблюдават. Чета само хубави впечатления, чакам с нетърпение и снимков материал.

# 473
Разбрах, не е желателно да се пита. Извинявайте, че се намесих. Peace
Да, тъпо е да не ти отговарят, но понякога е така. И аз да се включа за успокоение. След 20 септември навсякъде е спокойно. За плаж може и да става, но има голяма вероятност да не става. Така, че си избери село с повече постоянно живеещи за да има работещи заведения и магазини. И ако наоколо има някакви природни или исторически забележителности ще има какво да правите ако е облачно и не става за плаж. На Ситония тази година не можахме да видим нищо историческо. Бяхме тръгнали към към една църква в Сикия но собственичката каза, че църквата там била в ремонт и няма да можем да разгледаме нищо.
 Това все пак е моята гледна точка.
Повечето момичета пишат отзиви за хотелите в които са отсядали, явно избраните от теб не са между тях. Така че пробвай в обратния ред. Първо си избираш селото с хубав плаж и после търсиш хотел който някой го е пробвал. Ако попиташ я кажете в тази част на Халкидики  има ли хубави плажове всеки ще ти отговори. Не се сърди и аз разпитвах за Паралия Скотина и Литохоро но нямаше отговор, явно не са от най-посещаваните. Накрая реших, че ще се запознаем на место. Пък после ще видим става или не става.

# 474
  • София
Допивам си фантата на терасата и ви чета. Днес обикаляхме цял ден като за последно, прибрахме се към десет - капнали, но невероятно доволни  Wink
Бяхме на три плажа - Хриси Акти (Голдън бийч), Илиа и Ровиес. Съответно разгледахме селцaта Гиалова и Ровиес. Ровиес като село не е нищо особено, но Гиалова страшно ми хареса - малко и китно  Heart Eyes Има и малък пясъчен плаж, но просто не остана време и там да положим дупета.

Детето и таткото дремнаха на обяд на Хриси Акти, а вечерта в Ровиес открихме чуден бийч бар/таверна на плажа и хапнахме сувлакита както си бяхме по бански на шезлонгите, току-що излязли от водата  Crazy

Теди, на Илиа намерихме вашия плаж, прекрасен е! Хареса ми дори повече от ''градския''. С дребната пак редихме кулички от камъчетата. Оглеждахме се и за вас, но явно сте си били тръгнали..

Анна Бел, звучиш супер! Иначе и аз напоследък нещо не чувам много добри отзиви за Лефкада, та не ме изненада поста ти.
Виж, Кефалония ми е много на сърце, попивам всичко, което разказваш за там  Simple Smile

# 475
  • София
Теди, на Илиа намерихме вашия плаж, прекрасен е! Хареса ми дори повече от ''градския''. С дребната пак редихме кулички от камъчетата. Оглеждахме се и за вас, но явно сте си били тръгнали..

Това е защото до Илиа стигнахме чааак към 4 и 30 следобяда. Както сутринта имаше облаци и беше мрачно, с моят тегав на пътуване мъж чудейки се какво да правим стигнахме полека до............. Халкида.
Направихме едно къпане, пообиколихме, минахме по моста в двете посоки Simple Smile и после се прибрахме, като пътьом се отбихме до Илиа за малко и се прибрахме капнали. За пореден път ще кажа, че острова е прекрасен, природата във вътрешността на места доста ми напомня Родопите.
Сега съм се оцъклила с кафе в ръка и след мъничко  започвам бавно и славно да стягам багажа за ферито в 9. Част от сърцето ми остава тук и се надявам да се върнем в най-скоро време, въпреки набиването на канчето от страна на ПетеркУ, че не трябва да се повтаря дестинация  Mr. Green

# 476
  • Варна
Част от сърцето ми остава тук и се надявам да се върнем в най-скоро време, въпреки набиването на канчето от страна на ПетеркУ, че не трябва да се повтаря дестинация  Mr. Green

В някой ситуаций е хубаво да се повтаря:)Simple SmileSimple Smile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Разбира се всяка двойка е свободна да си повтаря колкото може:)Simple SmileSimple Smile
Аз познавам едни немци които от отварянето на Гранда през 1976 г. все тука почиват.На мен просто не ми харесва така.Всеки път си представям какво пропускам.Все пак Гърция има 14 000 км. бряг , Ами Турция,Далмация,Разните италиански,френски,испански ,туниски и нам си какви Ревиари , та какво остава за Тайланд , Тувалу , Бали или Мадагаскар да речем!!!???

# 477
  • Варна
Параход, благодаря за линка , интересно при познанията ти за  Северна Гърция какво би избрала   При Бюджет за хотел до около 80 евро на вечер? Благодаря предварително.

Защо не пробвате нещо малко по на юг макар и пак наоколо 400 -500 км. от БГ.
Таке наречената Олимпийска Ревиера около Паралия Катерини и Олимпиаки Акти и лариските плажове или  например Агиокампос.Мъъъъъъъъъъъничко по на юг са и като че ли е по голяма вероятноста да е достатъчно топло.Морето там е плитко и вероятноста и водата да е  по топла е по голяма.Ако ви стигне лошо време е хубаво да има къде да се разхождате както ви препоръчва Сиси - Катерини тогава ще ви свърши работа , а и Волос , Лариса и Метеора са съвсем в обсега на еднодневна разходка Simple Smile

# 478
Добро утро на всички!
Само сутрин мога да попиша и съответно да ви прочета.
Таис, Ана Бел , звучите супер!  Hug
Дама,  от страната на Никити нищо не помръдва, даже вчера беше един от най-горещите и безветрени дни. Смело елате тук, ако при вас все още духа. Ние ще бъдем на Агиос Йоанис, близо до водните спортове по средата на плажа.Хайде елате, за да пием по фрапе и да се запознаем. Hug
Аз съм малко поизнервена, защото сме заедно със семейството на сестрата на мъжа ми  и има разни чупки в кръста, но няма да позволя да ми помрачат последните дни от почивката! Днес съм решила да им се измъкнем по терлици и да си ходим сами на плаж Mr. Green
Вчера ходихме на Лагомандра - е няма такъв гъчканак, направо се проклех. После, след дълго и неуспешно преговаряне с другото семейство, събрахме багажа и слязохме до Парадисос, за да обядваме в едноименната таверна, но ударихме на камък - таверната не работеше, защото я подготвяха за сватба. Направо ми се прииска да съм на тази сватба, сигурно е било страхотно.  Heart Eyes
Запазихме маса за довечера и очаквам моментът с нетърпение!
Приятна почивка на всички Hug

# 479
  • София
Привет и от мен. Цяла седмица ви чета с удоволствие, с кафе на терасата. В ОРмос панагиас, в маистрали студио сме. Харесва ми. Чисто, много л'безни домакини, голяма градина с кафе. Спокойствие.... Ходим на Кастри, след като бяхме на Трани Амуда /много едър пясък и бързо става дълбоко/, Талго/страшен гъч/, Лагониси/кърпа до кърпа и доста таралежи в иначе лазурната вода/. И пак на миналогодишния - Кастри. Спокойна и плитка вода, малко хора, много слънце. Вечер ходим по таверните в Ормос, че другите ми идват далеч, а не обичам да шофирам нощем. Но цените са доста по-високи, от всичките места, където сме били. Калмарите са 12 евро, салатоте по 6, рибите 65/кг....
Отивам да правя закуска и да ходим на плаж....
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт