На море в Гърция 2013 - X

• 63 805
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Таис, моля те, кажи за Сикя? Как е плажът? Мисля, че ти пусна едно евтино местенце, та го загледах...
Трудно ми е да свикна, че съм тук....

# 646
jul,
Кърджали - Комотини било 75-80 км.

# 647
  • Варна
sisi73, в никакъв случай не искам да тръгваш за почивката си с негативни очаквания - просто на мен, както и на някои други момичета тук в темата, там района не ни допада особено. Как да ти кажа..това не е моето място в Гърция...твърде много ми напомня за нашето БГ море.

Ако щеш и наличието на доста руснаци и украйнци ми засили това усещане, плюс малко мърлявата природа, не дотам доброто и любезно отношение на хората в хотела, мътната вода.. Твърде масово-туристическо, почти липсва типично гръцкото усещане на тази т.нар. Ривиера.
Все пак си е Гърция, в пъти по-добре от ужасиите тип Слънчев бряг.. Най-малкото - там е много зелено и няма огромни гадни небостъргачи-хотели, които те смазват вместо да те отпуснат  Simple Smile

Ние бяхме в Паралия Пантелеймонас, малко по-назад в темата доста подробно съм описала престоят, пуснах и снимки от там.
Обезателно посетете и крепостта Платамонас, заслужава си!

не мога да разбера къде си я намерила там тази мътна вода , защото не мога да повярвам , че сте се набутали в морето пред Паралия Катерини насред сърбо-македоно-руската гмеж .Просто не мога да повярвам , че морето е било мътно в Паралия Пантелеймонас.Колкото до плешивата природа съм напълно съгласен.
За Кефалония се настрой правилно - умопомрачителни гледки и красоти и почти пълно отсъствие на хубави и особено пясъчни плажове.

# 648
  • Пловдив
jul,
Кърджали - Комотини било 75-80 км.

И аз така го изчислявам, но не мога да преценя трасето (особено след границата) и колко време ще отнеме.

# 649
  • София
Охх, Петре - може ли да те помоля да не ми пишеш едни и същи неща два пъти  Rolling Eyes Току-що прочетох същия пост на лични, отговорих ти надълго и нашироко защо не ми харесва на Ривиерата, и ето сега влизам в темата - и хоп, пак този пост.

Какво да правя - копи пейст от личните съобщения ли?? Честно казано, започвам вече да се дразня с това твое постоянно настояване за района там. Водата беше синя, но мътна. Не ми хареса. Това е. Примири се най-после, че има хора, на които тази олимпийска ривиера не им харесва..  Peace

Спокойна, не бих ги нарекла евтини  Mr. Green Миналата година от първи септ ни искаха 55 евро. Но понеже всички други бяха заети, се примирихме. Бяха две стаички, доста малки и тясни. Много тясна баня. Иначе перфектна градина, любезна собственичка. Определено не си струваше 55-те евро обаче..
http://www.halkidiki.com/linaraki/index.htm

Лично на мен там около Сикя е единственото място, което изобщо не ми допадна на Ситония. Духаше жестоко, плажът беше целия изринат и ставаше много дълбоко,  заради вятъра най-вероятно и водата беше отврат. За 5-те дена там ходехме най-често до едно малко заливче наблизо, което не беше кое знае каква красота, но поне водата беше спокойна и не духаше толкова. После като се преместихме горе в Агиос Николаос, ми се стори направо рай.

Защо не пробвате Сарти? Милион пъти по-добре от забутаното Сикя.

# 650
Здравейте,
моля ви за мнение относно новият ГКПП Маказа. Моя приятелка ни насочи към Фанари и мислим да минем през новият пункт, тъй като през Златоград имало доста завой от гръцка страна. Някой ходил ли и е към Фанари или тази част на Гърция, моля за мнение.
Благодаря!

# 651
  • Пловдив
 Привееет!  Hug Ние се завърнахме още в събота, но до днес освен да ви чета за друго нямах сили  Blush  Толкова, толкова предубедена бях към Гърция, от няколко години все се засилвах да ходим и все отлагах със съмнение! За пръв път през живота си виждам страхотни големи басейни, на които няма нито един човек - ами в БГ много пъти съм чувала приказката "Аз отивам на море, а не на басейн" и все басейните са пълни с народ , а на Ситония не можех да повярвам, че това правило си важи абсолютно в пълна сила, дори аз винаги съм прекарвала поне половината си ден пред басейна, а сега се топнах само веднъж на залез и повече не съм си и помислила да го правя  Mr. Green . Такава синя вода, така приятно и нежно балбукаща край мен ...  , плажове на които сме почти сами... Simple Smile Не можех да повярвам да речем, че на Трани Амуда на свободната зона имаше най-много 8 чадъра през 20 метра един от друг ... , и то съм се намирала в "Пренаселеното Халкидики" по време на септемврийските празници  Crazy . Само на бийч бар "Манго" беше наистина пренаселено до 5 ред всичко беше пълно и по тази причина прескочихме хубавия плаж - аз се разглезих и видя ли хора, колкото и хубав да е плажа автоматично погрознява в очите ми  Mr. Green  . А толкова напълно самотни плажчета имаше...... голям кеф! Аз все исках да съм в хотел на първа линия за да не мърдаме, но нещата се обърнаха на 180 градуса  Crazy  , обиколихме два пъти ръкава с абсолютно голям кеф и удоволствие- слушащи гръцко радио и наслаждавайки се на гледката безмълвно  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  , чувствах се като героиня от филм, само колата ни не е  кабриолет това не изпълнява на 100% условието  Grinning.   Много доволни останахме от храната и обслужването в Порто Куфо..в таверна Цициказ, препоръчана от съфорумка Simple Smile , преди десерта ни донесоха еднократни мокри хавлиени кърпи за ръцете  Crazy , срам не срам за пръв път ми носят в заведение такова нещо.
В Пиргадикия ( Пиркадикия  Thinking  ) едната таверничка е страшно китна, с готино обслужване, вкусна храна, много доволни останахме, има телевизор-аквариум  Heart Eyes , който много ме впечатли  Grinning . Но незнам аз ли нещо не съм наред, поръчах си миди с ориз, донесоха ми голяма чиния ориз с 5-6 мидички вътре  Shocked  и в 4 ч. през нощта познайте какво станах да правя  Tired ... , добре ,че не се наложи да ползваме застраховката. В пекарната в Пиргадикия също правят страхотен хляб , страхотно вкусни сандвичи на кафенето на площадчето  Laughing , изобщо от към храна сме доволни .. и хотела не се изложиха, блок масата на закуска беше много приемлива с достатъчно плодове и едни супер вкусни банички с мноого яйца и сирене, все едно баба ги е правила  Heart Eyes  

Скрит текст:
Само малко лоши думички за Никити ще кажа... хубаво е много, със страшно хубави къщурки, но само където не са ги построили една върху друга... , много са нагъчкани и добре ,че повечето имат градини..., напомня ми на нашия курорт Лозенец преди 5 години... наистина много народ се събира там, едната вечер като вечеряхме имаше дори български цигани  Shocked .
  Вурвуру също не беше УАУ за мен...посетихме го на залез.. от снимки си представях съвсем друго нещо, а то се оказа съвсем, съвсем друго  Laughing , мислех че е диво от това което съм чела, а нищо диво не видяхме...
  За местоположението на нашия хотел и на  студиата Акти-с да кажа - страхотно спокойно място, само с вили наоколо... и то повечето са баровски и не се дават под наем... , който търси спокойствие там е подходящо място, но наистина най-близкия магазин е в Агиос Николаос... , ние до Никити ходихме. Мястото ни беше много удобно стратегически за минаване от едната страна към другата страна на ръкава. Спахме и една вечер в Акти-С, заедно с наши познати. Ние бяхме в "ГОЛЯМ апартамент на партера" , който го дават и по-скъпо - големи кутийки, голямо нещо.... разделили го на две стаички по 6 квадрата, и две легла по тек и половина, точно слагаш възглавниците една до друга и това е... Simple Smile и леглото залепено за стената, ние не сме с едри телосложения и доста се измъчихме , а представям си някои с по-голямо коремче. Нашите познати бяха горе в нормална стая и са на същото мнение...  Peace  , че е голяма теснотия, иначе е чисто, любезни домакини и цената беше добра, имаше и сателит с български канали,  но са се изложили с размерите на стаите... и айде стаите не толкова, колкото да искат на легло 115-120см да спят двама възрастни.... В Кротири ризорт си заслужава на 100% повече от двойната цена за стая...стаите двойни на големина и всичко изпипано до детайл..., с някои съвсем дребни забележки от моя страна ( но те са по-скоро каприз ) . Пуснала съм в снимките снимки и на плажа- ситен пясък примесен с малко камъчета, не ми хареса на мен.... бяхме веднъж и не издържах повече от час, хванаха ме нервите да гледам камънаците на влизане.. много грозна гледка и ивицата една такава оръфана изглежда и неподдържана...  Blush ooooh!

На връщане се качихме на магистралата, но отбивката за София беше с хикс... и се наложи да продължим към Кавала , от там пък решихме да видим и през Златоград как е пътя.... е , няма такъв ад. , нашите познати които тръгнаха към Гоце Делчев минаха границата много преди нас! Първото премеждие беше Ксанти ....  , лутахме се 1 час докато намерим табела за БГ ...  Tired  Това пътуване и сега като се сетя беше голям кошмар, като се има в предвид, че пътя Пловдив-Смолян го минаваме много често за разходки...  Tired Иначе самото Ксанти ми напомни малко Велико Търново и с удоволствие бих го посетила за разходка през някой по-хладен ден.

ГОЛЯМ ФЕРМАН СЕ ПОЛУЧИ , на който не му се чете за Ситония да ме прескочи  Hug
Ето и малко снимки от мен : http://antoanetkaa.snimka.bg/other/.774655

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 10:03 от aH~

# 652
Присъединявам се към мнението на Таис за ривиерата. Тези местенца все повече заприличват на нашите курорти, а дали няма и да ги задминат. Като цяло се ориентирам към централна и южна Гърция.
Скрит текст:
догодина вероятно няма да пиша в темата, а само ще чета, че догодина се очертава меден месец и море да съвпаднат  Flutter

# 653
привет-мривет
благодаря за новите снимки
разглеждам с удоволствие и лека носталгия
 Hug

Олимпиаки Акти ни беше първото гръцко море, с агенция с техен транспорт, с платена храна, която така и не ползвахме, а се хранехме по кръчмичките из плажната променада, със студио поне на 500м от плажа
въпреки силно туристическия вид на селцето, много ни хареса и това ни мотивира да продължим да пробваме различни места на гръцкото море
бяхме там в една юлска жега и дните прекарвахме изцяло на плажа под едни огромни чадъри
когато бяхме там, водата беше страхотна, поне в сравнение с това, с което сме свикнали по  нашето море
тогава ми се видя прозрачна
а вече на Тасос, Атон и Ситония видяхме още по-прозрачна вода
ходихме до Катерини Паралия - ужасно място
с какъв акъл бяха затворили плажната променада със заведения не знам, но от това имаше страшна задуха по главната, буквално ни прилоша и побързахме да се върнем
на плажната променада на Олимпиаки Акти даже ставаше лееко хладно вечер след дневния мор
а на Катерини Паралия беше кошмар

ако догодина ходим до Евиа, ще минем задължително през Олимпиаки Акти, за да видим след 4 гръцки морета как ще го възприемем

aH~, това лято на връщане от Торони минахме през Никити
грам не ни хареса
плажът тесен и пренаселен
селцето твърде равно и затворено от толкова много сгради, нямаше грам бриз, както обикновено има в селцата с по-малко постройки
нито Неос Мармарас ни допадна
навалица и сгради, не е по наш вкус

# 654
  • Пловдив
W'A'S'P' , за Никити другото, което ни направи впечатление и забравих да пиша в поста си, че още като слязохме усетихме голяма влага... , а на приятеля ми дори ръцете му се изпотиха мигновенно... на Агиос Йоанис плажа е същата работа почти.... , незнам на какво се дължи това нещо. Наши познати в разговор без да сме споменали ни споделиха същото нещо...  Shocked , че като слезли от колите там усетили тази голяма влага и ги обхванала паника  Laughing и си тръгнали бързичко ...  Crazy

# 655
море е все пак, нормално е да има влага
особено сега септември

сега гледах снимките
тази Таверна Панорама ми е силно позната
два пъти пихме кафе там и се наслаждавахме на гледката към Каламитси
кучетата бяха ли там?

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 10:28 от Анонимен

# 656
За Кефалония се настрой правилно - умопомрачителни гледки и красоти и почти пълно отсъствие на хубави и особено пясъчни плажове.
Това не е вярно. Южната част е изцяло с пясъчни плажове, има ивици по 4-5 километра.

# 657
  • Пловдив
Да, странното беше че на другите места, на които бяхме по ръкава го нямаше това усещане... само там го усетихме, а и не само ние  Thinking  Имаше 1-2 кучета мисля, но не са ми направили голямо впечатление (само като лаят и ме гонят ги помня)  Laughing , сега като попита се сетих ...  Това ме подсети , че мен ме гониха кучета сега докато търсихме къде да настаним нашите познати...вместо рецепционист бяха оставили 2 развързани кучета в един хубав хотел..   Crazy , гърците наистина не си дават зор, защото при работещи хотели около 17ч. от 5-6 места успяхме да открием само 2-ма от съдържателите...

# 658
когато ние бяхме там, беше такава жега, че кучетата ги мързеше да гледат даже  Laughing
но понеже ние обичаме животни и помним къде какво сме видели
големия пес напр ми се наложи да го прескачам на път за 00
грам не се впечатли, даже око не отвори, нито пък наостри уши

такава гледка с кафенце има и на другия край на Ситония, някъде след Арменисти нагоре
и там усещането е такова особено

какви спомени си носите от гръцко?
на мен най-скъпи са  ми мидите и камъните
най-хубавите миди сме събрали на Неа Рода
най-хубавите камъни на Тасос
после си ги подреждам у нас в буркани, надписани със син лак с името на местенцето на гръцки
също надписвам и някои от по-големите камъни и си ги държа на прозореца цяла зима да ми напомнят
и пясък носих, от Тасос, ама му изветря ароматът  и го хвърлих

тази година пропуснах да си взема домакински работи от маслиново дърво, но догодина дано успея и не забравя едно чукало и дъска за салата

бутилките от вино и цИпуро хич не ми се хвърлят (Плюшконов синдром ) и замислям нещо като вази да ги ползвам

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 11:00 от Анонимен

# 659
  • София
, 15 - 17 часа е гръцката сиеста, тогава повече си почиват. При нас това време е от два до четири. На няколко пъти съм чувала из Халкидики гърци да правят забележка на българи, че от три до пет се пази тишина  Simple Smile Явно не са знаели хората..

Нормална си е влагата покрай морето, твоите приятели да не са от захар, чак пък да се панират и да избягат.. Rolling Eyes Миналия септември бяхме поне три пъти на плаж в Никити, не съм усетила някаква невероятна влага.

Параход, и аз се зачудих на Петър, че доколкото четох за Кефалония, все пак си има и пясък. На нас вече камъчетата не ни пречат, но ако наистина водим и майка ми с нас, тя ще изписка в един момент.
Ще каже, че зетят нарочно я е завел на камънаците, да се подхлъзне и да се пребие  Joy  Joy

Общи условия

Активация на акаунт