На море в Гърция 2013 - X

• 63 816
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Ние не сме спрели да мислим за Гърция , а и доста хора около нас също, започваме да мечтаем за следващото лято  Laughing , за някой или няколко острова от Йонийските... мен от известно време ме гложди един въпрос  за Лефкада и Закинтос има ли време от годината, през което водата да е топла и да няма навалица  Blush

Цитат
тази година пропуснах да си взема домакински работи от маслиново дърво, но догодина дано успея и не забравя едно чукало и дъска за салата

Аз изобщо не знаех, че съществуват тези неща , записвам си ги и аз  Hug

# 661
"Липсващите" според Петър пясъчни плажове на Кефалония:

Ласи - не го харесвам, защото има 5000 шезлонга и туристи, но всъщност като природни дадености е разкош

Каминия

Скала

Мунда бей

Има и още.

# 662
какви спомени си носите от гръцко?
Чаши.  Simple Smile Имам си традиция да си купувам по 1 чаша (голяма, тип мъг, глинена, ръчно украсена... е, и по-мънички съм вземала, стига да ми харесат) от всяко местенце, което посещавам. Може да ви се стори смахнато, но аз вкъщи нямам сервизи, и всеки път, когато си приготвя чай или кафе и ги сипя в някой морски спомен, ами ... още повече ми се услаждат.  Crazy
А мидичките, раковинките и камъчетата са задължителни!  Crazy
W'A'S'P' , ако са ти мили шишенцата, можеш да ги намажеш с лепило и плътно да ги намотаеш с канап или разноцветни конци, които после да налепиш с камъчета и мидички. Ще потърся из архивите си снимки, от които се сетих за тази идея.

# 663
Включвам се да ви покажа две снимки:

Astypalea island   Heart Eyes

и КЪЩАТА от друг ъгъл:

А някой има ли впечатления от Symi island? Грабна ме....

# 664
  • София
Най-впечатляващите неща от маслиново дърво съм виждала на Корфу/Керкира - там маслиновите дървета са едни такива големи, по-различни са от други части на Гърция. Нищо вече не си взимам от Гърция /не съм по сувенирите, но преди си взимах по някоя мидичка, рапанче, камъче/ - аз съм една голяма ревла, и ако си взема нещо, само като го погледна ми се свива сърцето.

# 665
wow какви снимки

...
W'A'S'P' , ако са ти мили шишенцата, можеш да ги намажеш с лепило и плътно да ги намотаеш с канап или разноцветни конци, които после да налепиш с камъчета и мидички. Ще потърся из архивите си снимки, от които се сетих за тази идея.

мерси за идеята
на мен повече сякаш ми допада ей това
http://dechy1.snimka.bg/travel/krit-i-santorini.774664.31503905

а това:
http://antoanetkaa.snimka.bg/other/.774655.31503469
ми харесва като идея за старите ТВ - има точно 3 на село в БГ

# 666
  • София
мен от известно време ме гложди един въпрос  за Закинтос има ли време от годината, през което водата да е топла и да няма навалица  Blush

За водата е твърде относително. Има плажове, където водата е топла и такива (по-дълбоки), където не е.  Wink  Обаче навалицата я имаше и в средата на септември. За по-нататък не знам.  Wink

Единствените "сувенири", които нося са камъчета и мидички, но за съжаление нито ги подреждам, нито надписвам. Отдавна не знам кое от къде е, дори някои не знам и къде са. Laughing  То и мидичките отскоро ми се натрупват. Преди това дъщерите ги оползотворяваха, за да си правят кутийки за бижута, облепени с дребни мидички и рапанчета. Ставаха чудесни! По едно време децата колекционираха магнитчета, но бързо им мина мерака. Дори последните не са извадени от опаковките си.

# 667
Блис,
писала съм малко по-назад за Сими, но само съм чела и гъркиня ми е разказвала от първа ръка - от форума не мисля, че някой го е посещавал. Доста е сложна логистиката дотам.

Ето още един ъгъл към къщата "на Виви" в Асос:

# 668
Параход, след последните видео доказателства за Кефалония, все повече ме привлича като посока за догодина  Hug
Блис...с тези кадри да не разпалиш нови страсти и посоки в душите ни  Grinning
Аз също съм от "каменарките" ...сега си донесох цяла торба за ужас на ММ и съм им намерила и бъдещо приложение ....да си напълня един перваз с тях, вместо да купувам от тези на кило  Joy някой ден като го реализирам, ще ви покажа  Wink
Иначе и мъжа ми отвсякъде си купува чашки, ама малки, стъклени за узо/ракия  Peace и сервизи не ползвам по тази причина....ами решаваме днес ще си пия "в/с Парга" ...или "Мадрид" ...или ....  Smile

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 12:00 от *2K*

# 669
Пленихте ме с разказите си за Кефалония и Парга .
За догодина дестинацията е ясна. Аз като един фен на Тасос  го заменям за Кефалония.Дано не сгре6а и продьлжавам да ви 4ета и 4ертаиа мар6рути.

# 670
  • София
Параход, благодаря за снимките от Кефалония! Твърдо обмислям дългото ни море да е там, а краткото септемврийско - пак на Евия. До Кефалония обаче пътят ми е мъгла, тепърва ще ви питам и ще проучвам въпроса..

Спомени - мидички, рапанчета, магнити, чаши, гривни, и камъни. Много камъни  Mr. Green
Туцка, и аз съм като теб - мога да ревна само като си извадя мидичките за разглеждане..

Аз още си отсявам снимките, че сме нащракали някакво уникално количество  Shocked Сета ми за Лимни, който ми е любимото градче на Евия, е готов - да ви стопля малко в този мрачен септевмрийски ден  Hug

http://www.flickr.com/photos/101489373@N02/sets/72157635472670527/

Лимни е на почти 2000 години, навремето се е казвал Елимнион. Сега е едно много гръцко, пъстро градче, с красиви цветни къщи и много котки. Дребната откри своя рай там, сядаше по тротоарите и ги галеш - добре, че повечето бяха дружелюбни  Simple Smile

# 671
  • София
Аз също съм от "каменарките" ...сега си донесох цяла торба за ужас на ММ и съм им намерила и бъдещо приложение ....

Не можах да се въздържа и ще поспамя.  Embarassed  Някога, когато все още Златните пясъци бяха привлекателен черноморски курорт (около 90-93 г) мъжът ми си хареса един "къдрав" камък на плажа, който тежеше поне 7-8 килограма. По онова време имахме 140 литров аквариум и реши, че камъкът е идеален рибите да се крият в него. Сигурно го носи повече от километър на рамо, а аз до него мъкнех целия багаж и детето. Събрахме очите на курорта.  Mr. Green Накрая в София го ми 100 дена, изварява го и какво ли още не, а така и не стигна до аквариума, защото реши, че е твърде голям.  Laughing  Остана си с голямото носене.  hahaha  Тази година го подбъзикнах отново за камъни от Фаракло, но здравият разум надделя.  Mr. Green

Таис, чудесни снимки!  Hug

# 672
  • София
За спомените и аз този път се върнах с доста розови камъчета, които събрах на плажа Ахлади, както и доста миди. Ноооо мъж ми специално оглежда, обикаля и накрая се сдоби с голяяям плосък камък да си затискал зелето с него в бидона   Mr. Green

# 673
  • Младост 4
За съжаление или не, вече не си нося сувенири... Децата и без това мъкнат камъни от къде ли не, тайно от мен ги пъхат в куфарите, защото аз не разрешавам. Когато успея, тайничко поизхвърлям Blush Но все пак са замъкнали едни бели гладки Тасовски камъни в къщи - по един килограм всеки  Laughing

Verano azul, и аз си купувах чаши мъг от всяко място (по-рано пътувах доста служебно), но в един момент ми се напълниха кухненските шкафове с десетки чаши всякакви стилове и цветове и сега като видя чаша някъде... позамислям се, но не си купувам... Ех, остарявам... Е, да, магнитчета си купувам и ги лепя по хладилника. Но от сега от Корфу не си купих. Хм...

Таня, признавам мойте 7-8 килограмов камък още не са носили Laughing Hug

Коя е, значи, къщата на Виви - по-светло или по-тъмно прасковената?  Laughing

# 674
  • София
Ноооо мъж ми специално оглежда, обикаля и накрая се сдоби с голяяям плосък камък да си затискал зелето с него в бидона   Mr. Green

Joy Joy  Joy
тодоричка, как непринудено го изтърси това последното изречение, в това гнетаво време ме накара да избухна в искрен смях.  Grinning (с най-добри чувства, разбира се.)
Чета темата и следя всички разкази и хубави снимки, които показвате.  Hug
Освен това разбрах, че и от турските сериали имало полза.  Simple Smile Там за пръв път научих за съществуването на красивия остров Сими. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт