Интериорен стил по аматьорски 15

• 63 275
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Не съм сигурна, че още един цвят е добра идея. Имаш много цветове и ако и стените са в два цвята...
Иначе сиво добре се комбинира с лавандуловото поле, виолетова хармония, с мока.

# 166
  • София
Endira, виждала съм интересни тук и тук, но само виртуално, виж в сайтовете за повече информация. И в Продавалника има както употребявани, така и оферти на фирми-производители.

# 167
  • Варна
Търся метално легло за новата ни спалня. В България откъде могат да се купят, по възможност да има и мостри, които да се разгледат? Намерих само един магазин, и нямаха нищо налично, само няколко табли....А ми се иска да добия по-добра представа, а не да гадая как ли би изглеждало леглото. Rolling Eyes
Икея имат модел от метал, в интернет излязоха няколко Перфект мебелЧакрини...

# 168
Ох, и аз не искам, но голямото дете настоява.  Confused
А дали, ако сменя сивото с нещо в по-топлата гама, би се получило?  Rolling Eyes

А, да основното забравих- аз нали съм си малко ку-ку, та имам още един килим и завеси за стаята, които са в коренно различна от горната тоналност- бежов килим и пердета в резида. Та и това е целта ми- цветовете на стените да отиват на двата комплекта килими и пердета.

Понеже ще боядисваме и кухнята- та тя е от два цвята- жълто и светло синьо, стените са жълти, дали да не приложа там двуцветното боядисване с двата посочени цвята или ще получа ефектът на плувен басейн?

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 15:01 от Касита

# 169
  • Варна
На първото ти питане - сиво-синята избелена гама ще отива и на двата комплекта.

За кухнята - аз бих заложила или на navy blue или на някой съвсем различен цвят. В накакъв случай отново жълто и синьо.

# 170
Благодаря отново!
В сиво-синята гама срещнах прекрасни цветове.
Кухнята ще я мисля, вероятно отново ще си остане жълта, а може би сива.

# 171
Касита, колкото повече цветове имате в една стая, толкова по-натоварващо е това за обитателите й. Ако искате да имате по-спокойни деца е добре да не допринасяте за повече емоции и агресия с много цветове. А за да можете да използвате и двата комплекта килими и пердета, е добре да боядисате стените в един неутрален цвят като бежово или сиво, но то трябва да е много светло - иначе има опсност стаята да стане мрачна.

За кухнята не видях някъде да има публикувана снимка? И там, за да изберете най-добрите цветове, трябва да тръгнете от вече съществуващите.

# 172
Иначе съм склонна да приема, че бежовото, е най-подходящият цвят за детската стая.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 20:58 от Касита

# 173
Може ли малко помощ и за мен?
Някой виждал ли е подобни корнизи някъде из тукашните магазини?
Скрит текст:

и още - съвсем скоро някой беше дал линк към едни корнизи от две части, които се отварят, за да може пердето да се отвори пред крилото на прозореца, дано се сетите и да ми го откриете пак  Blush

на етап прозорци съм, всеки прозорец е различен от останалите, искам на някои да сложа щора тип римска, но за прилична обща визия намислих да дублирам с пердета. Приемам и всякакви други идеи за корнизи - единствено условие е да са от тъмен, почти черен метал и да са мат.

# 174
  • Варна
Лоис, не съм виждала такъв корниз. Озадачи ме с него.
Мисля обаче, че всяка фирма за ковано желязо може да ти изработи.

# 175
# 176
да! точно този търсех, мерси, лоренца
ама като ги гледам май не са за мен тия корнизи....

Богиньо, чудя се как да са максимално дискретни пустите железа под тавана, не искам да имат никакви заврънтулки или други подобни красоти, срещала съм снимки на завеси с такъв тип тръбни корнизи и ми харесва, но ето сега като ми трябва - нищо не намирам. Но да, права си, че фирма за ковано желязо би трябвало да се справи с тая задача - да огъне една тръба в двата края  Mr. Green

# 177
  • Варна
Лоис, мисля, че в Практикер беше /или в Бриколаж Mr. Green/ има едни стоманени корнизи, най-елементари, с нищо по себе си. Завършват с някакви тапи - могат да са обли като топка или пък съвсем "плоски" като релсата. Вкъщи съм с такива. И аз мразя заврънкулки.

# 178
  • Пловдив
В ИКЕА имат подобни, това http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82084 с това http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=82065 примерно.

# 179
Лоис, мисля, че в Практикер беше /или в Бриколаж Mr. Green/ има едни стоманени корнизи, най-елементари, с нищо по себе си. Завършват с някакви тапи - могат да са обли като топка или пък съвсем "плоски" като релсата. Вкъщи съм с такива. И аз мразя заврънкулки.
Аз купих за бялата стая точно такъв от Бриколаж, имаше ги и в черно, моя е инокс.

Визи, така подредено пишеш, много си старателна  Hug

На Ванилия най-много ми харесаха зелените пердета Heart Eyes

Барба, възрастта ти си е точна. Щеше да ме изненадаш, ако беше казала 24-25  (и сме една зодия Grinning току виж се окаже, че сме и на една дата)

P.S. И да се оплача, че този уикенд ме ухапа стършел и намерих змия в двора си на село Close

Общи условия

Активация на акаунт