Интериорен стил по аматьорски 15

• 63 162
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Пурпурното, най-скъпият цвят в древността, затова дълго време са го носили само кралете!

... И богините  Laughing
Laughing
Мерси. То е за библиотеко-трапезарията.

Направо го втрещи избора ми  Mr. Green

# 376
Боги, ама защо позволяваш  такова емоционално вмешателство? Stop

Аз прилагам следната техника, намирам някакъв обект на съветника и започвам да го обрисувам в черни краски. С бояджията е трудно да намериш такъв, защото не го познаваш, но може би случайно си виждала колата му. Започни да му обясняваш как неговата марка е от най-неподходящите, а комбинирана с цвета влияе отрицателно на шофирането....

От опит да ти кажа, че техниката работи. Аман от боядисване на собствени апартаменти в цветовете на съседа.

# 377
  • Варна
Цонне, ценен съвет. Ще се въоръжа.
Казвам, че на мен ми е радостно и успокояващо в тъмна стая. Умният човек се усеща. Но кой е казал, че те стават бояджии. Mr. Green

# 378
Не се сдържах. Неговата работа е да  боядисва. Както футболните коментатори не ходят да вкарват голове. Ако работата му е да коментира- нека да коментира.

# 379
  • Варна
Цонне, ценен съвет. Ще се въоръжа.
Казвам, че на мен ми е радостно и успокояващо в тъмна стая. Умният човек се усеща. Но кой е казал, че те стават бояджии. Mr. Green

Цък с деликатност не става, на мъж, пък камо ли на бояджия.

Удари го по болното място, кажи - за съжаление имах един прекрасен бояджия - перфектен, с усет за цветовете, но замина да работи в Германия да речем, та затова бях принудена да взема какъвто и да е Mr. Green

# 380
  • София
   Naughty Mr. Green   Ами - ще и сложи капата и после... Ми кво ти пука. Той до сега друго освен бежАво и кафяво не е виждал... и тук - таме лиля.
   Хората са различни наистина. Повечето обичат простор и светлина, а аз, например, съм от тези дето им е много защитено и уютно някак си в тъмни дупки. През нощта също ми е по - спокойно и "отворено" за сетивата и така... Та и в двете стаи мебелите ми са черни, а спалнята от години съм я замислила и в тъмно английско зелено стени и с черните мебели за някои съвсем ще стане като дупка, ама на мен си ми харесва.
   А на бояджията му кажи, че затова е бояджия, а не дизайнер!  Hug

# 381
  • Варна
Деликатна мома съм, не мога да го отрежа. Пък и мога да му простя мърморенето за сметка на работата. Наистина е много добър. Досега не съм виждала такъв подход към боядисването.
Но е мрънкало.
Мога да го препоръчам, на който му трябва наистина качествен бояджия, но трябва да преглътне едни постоянни мрънкотения от типа - тиксото ми е широко, таванът ми е крив, няма да работя с лакпром, а ти ако искаш си хвърли кофата боя, тук да ми е преметено, там да ми е опънато, да няма други хора на обекта......... Бръмнах.

Я, каква кукленска момичешка стая, без да го има онзи гаден барби-привкус

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 18:31 от Приятно ми е - Богиня!

# 382
  • София
   Ми щом е добър струва си да го изтърпиш, ама за назидание го покани като сложиш мебелите и завършиш. Laughing

И по този повод да си покажа детската стая (единствената що - годе направена за сега - всичко друго чака ремонт) Та да питам (правих я много набързо преди 4 години и още не съм боядисала вратата с бяла боя  Embarassed ) и тогава сложих тези бели первази, които не че се виждат много от мебелите, но са меки и безумно ме дразнят. Да ги сменя ли с високи бели от дърво или MDF или не си струва? Тогава майсторите ме убеждаваха, че стените не са прави и няма да стане... newsm78 Снимките са от ремонта тогава
http://prikachi.com/images.php?images/914/6538914i.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/915/6538915f.jpg
Мебелите са на Догташ тогава това беше най - свястното, което намерих готово, но до сега не са мръднали и съм доволна поне от качеството - серията Secret garden, но без стърчилките и труфилата над леглата
http://dogtas.com/Urun/yeninesilodasi/gencodasi/153/Secret%20Garden/
а ето и една снимка където се вижда малко от стаята в употреба, която съм правила за да продам това покривало метнато върху бебешкото креватче, че ми призлява от тези цветове в момичешка стая - да не си помислите, че го използвам  Mr. Green
http://prikachi.com/images.php?images/916/6538916y.jpg
   Та това го показвам защото тази стая е светла, без ярки и мрачни цветове, но като искам съвети за хола и спалнята с черните мебели няма да е така. А най - голям проблем са ми вратите - всяка със собствено мнение. И стила на стаите... всеки ще бъде различен и сам за себе си, ако изобщо има стил -  АБЕ-Е-Е! Е така не се прави!  ooooh! Whistling

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 19:33 от katri

# 383
Добре, вече си го излушала, благодари му и кажи, че ако не ти харесва резултата пак него ще викнеш, което пък е добре за неговия бизнес. WinkНали това иска човекът-поле за изява. Laughing

То деликатността е хубаво нещо, ма започва да ми действа на нервите след петдесет и осмото обяснение колко много греша в избора си. Ами на мен ми харесва този цвят, не ми харесва като на съседката. Цял живот се съобразяваш с някакви фактори, които въобще нямат право да са фактори. И мантрата че ти трябва да правиш кати еди кой си направо ме влудява.Аз не съм еди кой си и искам да правя както аз искам да правя, а не да копирам нечие чуждо поведение.

Затварям отдел Лична драма Laughing

# 384
  • София
Моля някой сведущ да ми каже каква е щората, която се вижда в детската стая, която Богиня показа? Римска ли е или?
Вече от седмица съм в текстилна драма, ще полудея.......

# 385
Оф няма такова зле като мен... самоизтрих си собствения пост отпреди 2 часа  ooooh!
Накратко - казвах на marvele къде аз ходя да си поръчвам текстил за дома (Шивачница Къщата, в Лозенец, до Семинарията/НПМГ). Говорех за една рОмска щора  ooooh!

И после май казах, че мисля да си тапицирам и вратата на спалнята, отвътре. Нали уж ще правя тапицирана спалня, та си помислих че като се развихряяяя и вратата мога да нашляпам... не цялата де, някаква част само ще е с тапицерия - 10-15 см навътре от ръба на вратата. М? (За звукоизолация пък, кво ...  Mr. Green )

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 23:18 от Ванилия Мадагаскарска

# 386
  • София
Мерси Офи  Wink. Утре и дотам ще ида - изглеждат добре - не че не съм обиколила 1/3 от магазините в Сф вече Sad
Някой ако ми каже откъде мога да си намеря плат за възглавници с геометрични мотиви в светлосиньо - черпя. 

# 387
  • Варна
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Може би не е много по темата............ но много се смях, ама през сълзи, че всичко това ми е на дневен ред.

Аз съм българче щастливо-
купих си апартамент!
Май стените са накриво,
но нали си е за мен!

Кредита е първа стъпка-
почваш с банката борба.
То си е голяма тръпка,
ако жив си след това.

Чакаш смело кота било.
с други думи- груб строеж.
И ти става много мило,
сякаш с болка ти растеш.

После идва дограмата-
пее твоето сърце.
Кондензира по стената,
но си имаш PVC.

Ето майсторите сръчно
ще шпакловат две стени.
Обясняват ти научно
всички нови кривини.

После плочки, гипс-картони,
майстор нов и нов късмет-
пренарежда без фасони
уж прекрасния паркет.

Иде шкаф, след него втори-
тук очукан, там сгрешен.
Но със майстор не се спори-
той е майстор, ти кретен.

И накрая, без съмнение,
си щастливец, ако ток,
след година закъснение,
има в новия ти блок...

Извинете ме за спама.  Peace

# 388
  • Варна
ЦоннеHug Индивидуалността над всичко!

Катри, хубава ти е стаята. А при положение, че первазите дори не се виждат от мебелите, не знам защо искаш да ги сменяш. МДФ первазът ми струва 10лв/м. Ъгълчетата са отдено и са по 2,50лв бройката. Изчисли си сама дали си струва да правиш подмяна на нещо, което върши разбота и не се вижда, че да дразни чак толкова.

# 389
...
 дали си струва да правиш подмяна на нещо, което върши разбота и не се вижда, че да дразни чак толкова.

...обаче тя си знае, че нещото е там и си я дразни, въпреки, че не го вижда. Това е закона на дребните дефекти: Щом веднъж забележиш дребен дефект, то той винаги ще ти се "набива в очите" (в съзнанието ти), въпреки че никой друг не го забелязва...  Питай половинките и майсторите.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт