Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 925
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък предприех обратната стратегия на Дони - още с подаването на документите запознах директорката с проблема. После на първата родителска, преди започването на децата, говорих и с госпожите какво е положението. Но и се бях подковала юридически какви права имаме, да няма "изненади".

# 106
Гала, пробвайте първо без асистент. И аз имах подобни притеснения, но детето се научи. Където не можеше, децата й помагаха.

# 107
  • София
Аз казах предварително, но Гого е диагностициран. Ако детето е само с говорен проблем, без забавяне в развитието (както при нас) - не виждам смисъл. То и в 4та група има деца, на които не им се разбира какво говорят Wink
Хрис, каквото и да сториш - учителките все ще мрънкат. Днес без да искам подслушах един разговор - колко нагли са родителите на деца със СОП Embarassed Ми нагла съм, да. Неволята учи. Да ме знаеха преди - божеее ooooh!

# 108
Точно щях да кажа, че ще намерят за какво да мрънкат. Хриси общо взето винаги е имала режим на сън, хранене. Важно е, защото да не му дойдат изведнъж много изискванията. hris1212, не знам как но се опитай да го научиш да ляга следобяд и да пази тишина, да седи на масата. При нас съня беше проблем. Тя трудно заспива и преди да заспи си говори някакви нейни неща. Госпожата много се оплакваше.
гала, дано бързо се адаптира малката.  Hug. В нашия блок има детенце с ЦП, което върви, но нестабилно, и е със слухово апаратче. Ходи на ДГ, но до обяд. Не знам да има асистнет с нея  newsm78.

# 109
Нагла съм, че и на бой налитам. Миналата седмица на площадката щях да отупам едно хлапе, което нарочно крещеше в ухото на дребната. А тя е много чувствителна в това отношение и се разплака, а то продължава. И хич не ми идреме, че родители имало с него. Като има, да си го гледат какви простотии върши, че да не ги започна и тях.    Crazy

# 110
Момичета, и аз ще поискам съвет от вас как да процедирам с директорката и госпожите. Дали да им кажа за диагнозата - ГРР неуточнено /а лекарката каза, че пише тази, защото няма каква друга да напише...?!/или да наблегна само на липсата на говор... и на някои други умения де, то се отразява...

# 111
  • София
hris1212, големият ми син ми в момента е на 3,10 г. и е втора група. В неговата група има деца родени и декември (края), т.е. които в момента са на 3,8 г., горе долу колкото твоето дете. От тях се очаква да се обличат и да си обуват обувките и пантофите сами, да се хранят сами, да ходят до тоалетна (без гърнета) сами. Защото вече са били една година в градинска група. Имай предвид, че заедно със синът ти ще има и деца на 2,10 г....Аз бих обяснила всичко на госпожите, иначе ще имат нереални очаквания, което ще се отрази зле на детето.

Не бих крила нищо. Днес станах свидетел на това, как двама родители на ново дете в градината (в момента са сборни групи) обясняваха, че то е агресивно+останалите му особености. Госпожата ги успокои, каза им че са имали и други такива случаи, обясни им как процедират в такива ситуации. Родителите си тръгнаха спокойни, и учителите имат едно наум. Няма изолация, работи се с всички деца, с всяко според възможностите му. Моето момче не можеше да говори добре миналата година по това време, но го включваха във всички представления, не е бил изолиран, напротив.

Успех на всички дечица в градината. Дано попаднете на добри педагози и добри другарчета в групата  Hug

# 112
 Здравейте  Simple Smile
Лигопедката и психоложката ми препоръчват вече не знам за кой път игри с партньор (не мога да се сетя как се казват  Joy). Препоръчаха ми картите тип Черен петър. Аз ще и взема, но не знам дали ще разбере? Ако сте играли на такива игри как обяснихте на децата  newsm78. А други съвместни игри да препоръчате?

# 113
Много зависи на какви учители ще попаднеш в ДГ и как да го кажеш.
Според мен е хубаво да се спомене в началото за изоставането, а след това- по-задълбочено.Както се казва "информация на хапки", ако е първото дете с такъв проблем в градината.
licorn, трябва да му се осигури ресурсен учител, а това може да стане, когато се посочи диагнозата.
eli82eli, у дома имам два вида Черен Петър, Домино и Не се сърди човече, но интерес - никакъв. Cry

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 09:04 от n_alex76

# 114
Ели игрите с партньор могат да бъдат от всякакъв род  дори и физически. Според мен идеята е децата да се научат да спазват ред и да изчакват. Сега се сещам, че преди време когато беше по-малък психоложката ни ги беше събрала 3 деца и им хвърляше по ред едноцветни топки. Детето трябваше да хване топката и да й каже цвета, тогава и я връща а тя хвърля на следващото дете и т.н. хем упражняваха хвърляне и хващане на топка, хем цветовете, хем изчакване на ред. За картите и аз си мисля, че моя син няма да разбере, но за Доминото се замислям  Thinking някъде бях гледала такова детско с животни.

# 115
Аз имам домино с фигури. Ами не му обръща много внимание и не желае да спазва правилата. А целта със сигурност е тази мибобо, но не съм сигурна дали ще привлека внимание  newsm78. Ще пробвам. Сетих се, че скоро не съм и предлагала доминото. Може би с животните ще е по интересно.

# 116
Ето това съм гледала аз http://www.game.store.bg/p32984/detsko-domino-zhivotni.html иначе има много видове и с най-различни картинки, ето ти с Мики Маус нали Хриси го обича  Simple Smile http://www.game.store.bg/p98652/detsko-domino-fermata-na-miki-maus.html и още един http://www.pjshopbg.com/index.php?route=product/product&product_id=4089

# 117
Нашето е такова
http://www.game.store.bg/p71719/domino-obrazovatelna-memo-igra-o … yrvi-stypki-.html
И има доста карти за игра
http://www.game.store.bg/p90650/karti-za-igra-miki-maus-futbol-t … cheren-petyr.html
Хареса ми доминото с Мики Маус  Simple Smile
http://www.game.store.bg/p71702/pamet-obrazovatelna-memo-igra-ot … yrvi-stypki-.html
мемо игра. Хриси играе такива на компютъра и се справя, ноо с карти не желае  Crossing Arms

http://www.puls.bg/health/diets/news_13737.html?utm_source=Maili … %D0%BD+29.07.2013

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 10:29 от eli82eli

# 118
  • Бургас
eli82eli можеш да започнеш с по-прости неща, като да сортирате например. Първо пускаш ти, после тя и да пазите ред. Ние имаме това домино:
http://www.bilboquet.com/domino-puzzle-animals-djeco,um82,,p19344.html?LANG=en
То е нещо и като пъзел. Подреждам картите подред на една купчинка и първо слагам аз, после давам да сложи той, като назове кое животно се е получило. Не му давам всички части, защото ги разпилява и не можем да осъществим играта. Но и така търпението му стига дотам, да нареди 3-4 плочки и се отказва. Когато го редим постоянно повтарям: "Сега е Сашко", "Сега е мама", т.е. редуваме се.
За градината съм писала и преди, че ние от рано подготвихме почвата и имахме няколко срещи с директорката, преди да тръгне на градина. Сега, когато сме с диагноза вече не знам какво ще стане. Сашко също трудно заспива и си приказва някакви неща, преди да заспи и се оплакваха от него. Макар и с диагноза, в Св. Никола ни казаха, че има потенциал да го преодолее, така че ще им го натъртя това в градината, да не го оставят на самотек. Те като цяло се опитват да го включват в общите занимания, но разбира се, не могат само с него да се занимават. Смятам, че на него му е трудно да разбере какво точно се иска от него и затова не е активен, но с повече упражнения в къщи и повторения ще го пеодолее.

# 119
  • София
Аз съм пропуснала появата на нова тема и не мога да ви изчета Whistling
Дребен тръгва на ДГ другата седмица...Ще се пръсна от мислене и притеснение, той поне иска да ходи защото нямало бебета и баби...
При нас се появи и "Защо" като въпрос, но това обличане направо ме отчайва. той няма никакво усещане, да не говорим,  че за секунда не може да се съсредоточи когато го карам да се облича.
Отивам да ви чета..

Общи условия

Активация на акаунт