Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 922
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Ели да ти е жив и здрав мъжът  Hug

И аз се подтискам от идването на есента и зимата, тази сутрин при нас беше 14 градуса  Rolling Eyes .

И все ще ви питам вашите деца забравят ли Confused . В смисъл вече няколко пъти го хващам синът ми, че забравя научени неща. Навремето знаеше азбуката, после дълго време не искаше да се занимава с нея и като направихме после преглед половината букви ги бъркаше. Вчера го засякох така и за това как правят животните, преди време ги упражнявахме редовно и ги знаше всичките скоро не го бях питала и онази вечер като го питах обърка 2 животни....та почвам да се чудя, нормално ли е да забравя  Tired

# 91
За забравянето...сякаш не съм забелязала. Буквите и цифрите и тя ги остави, но не ги е забравила. По скоро забравя някаква дума, която рядко използва и тогава си измисля нещо, което ме притеснява и като и напомня " Ааа да.......". Животните изобщо не я питам вече как правят. Само на игра като ги имитираме.
Сега не знам дали е правилно, но я уча да се изразява с цяло изречение. Тя най-често го прави с една дума. Например казва вода. И аз тогава и казвам да каже цяло изречение и че се казва например "Мамо, искам вода.". Тя повтаря и после го използва....е не винаги, ако забрави пак подсещам. Не не се сърди.

# 92
  • София
mibobo, не съм забелязвала да забравя. Rolling Eyes За пишкането прав, научи се като купих един детски писоар. Голяма радост е, и малкия се опитва там да пишка, много е смешен  Heart Eyes А и в градината няма гърнета, така че няма много избор.

Ели, да ти е жив и здрав мъжа!

# 93
Ще попитам психоложката за това забравяне  Rolling Eyes .

Ели според мен си е правилно да се изразява с цяло изречение, така че карай я. Моят син си говори с изречения, но аз все му прибавям още думички. Например за водата казва - "Мамо иска пие вода" или "Мамо лей (налей) вода", но аз го карам  да казва и "моля те"  Laughing. Обаче явно му идват много думичките и накрая става - "Мамо моя те вода"  Joy

Еndira писоар а  Thinking ще помисля по въпроса  Simple Smile

# 94
Ели да ти е жив и здрав мъжът  Hug

И аз се подтискам от идването на есента и зимата, тази сутрин при нас беше 14 градуса  Rolling Eyes .

И все ще ви питам вашите деца забравят ли Confused . В смисъл вече няколко пъти го хващам синът ми, че забравя научени неща. Навремето знаеше азбуката, после дълго време не искаше да се занимава с нея и като направихме после преглед половината букви ги бъркаше. Вчера го засякох така и за това как правят животните, преди време ги упражнявахме редовно и ги знаше всичките скоро не го бях питала и онази вечер като го питах обърка 2 животни....та почвам да се чудя, нормално ли е да забравя  Tired

Моето дете забрави всичко. И броене и как правят животните и прочие. Писах на няколко пъти как регресирахме назад. Направо ме е страх от зимата.

# 95
Моят син не е забравил всичко  Praynig, просто забелязвам че неща които не упражняваме редовно и започва да ги бърка. Буквите от всичките около десетина ги бърка, преди ги знаеше но пък тогава ги казвахме почти всеки ден. Също и с животните как правят, най-разпространените си ги знае - куче, коте, пате и т.н. но обърка прасе и жаба и просто ми стана любопитно случва ли се и на другите деца.

# 96
  • София
И аз смятам, че трябва да се казват целите изречения. Като иска нещо, винаги трябва да се започва с "Моля". Когато го пропусне, се сепва че е забравил и в повечето случаи е "Моля те мамо, сипи ми вода!" Е понякога е, "Мамо, жаден съм, ще ми сипеш ли вода?"Пауза. "Моля". Когато нямахме думички в началото на терапията ни, беше само "вода", и носи шишенце или чашка, да се сетя...Дори в момента да не може да каже цялото изречени, поне ще запомни как трябва да "звучи" то.

# 97
  • София

">#t=22[/video]

# 98
# 99
# 100
Дони мерси   bouquet ще слушаме довечера  Simple Smile

# 101
Здравейте, момичета. През октомври синът ми тръгва на градина първа група. Тогава ще е на 3г. и 10м. , не ходил на ясла и много се притеснявам как да постъпя. Дали трябва да обясня на персонала за проблемите му ( трудното проговаряне, инатът му, това че не умее да се облича сам, или да го отложа във времето. Толкова се притеснявам, защото той сигурно ще бъде най големият, а може би няма да може да се справя като другите. Какво е отношението към вашите дечица от персонала и другите деца. Той все още мисля, че не осъзнава, че изостава с говора, дали децата ще му се подиграват, страх ме да не се комплексира или отключи агресия.

# 102
  • София
От опит - трай си, ако само проговарянето е проблем Wink

# 103
Знам ли вече дали е само проговарянето.Той е много много активен, не се концентрира, не стои на едно място. Понякога се чудя как успява да научи това което му обяснявам като през това време прави челни стойки, кълбета и подобни ooooh!много е своенравен и трудно се подчинява особено когато е гладен, но не желае да яде. Много е злояд, но май повечето дечица трудно проговарящи са така. Не си го представям как ще седне да се храни или спи. Тук в къщи тичам с едни залци като злата магьосница а спането през деня е когато той пожелае...офф май прекалих с моите оплаквания Embarassed

# 104
И малката е приета на градина масова. Не знам как ще се получи при нас, ще настоявам за асистент. Вчера ходихме с мъжа ми при директорката, много свястна жена, казахме за проблемите и притесненията ни, много добре се отнесе, но да видим госпожите как ще са. Страх ме е да не стане като преди и пак да развие някакъв страх от децата,  пък и да не се стресира отново.

Общи условия

Активация на акаунт