Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 906
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Понеже в описанието пише Водоразтворими – за акварелен ефект и лесно почистване
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-ABEEECC4-D406ADC2/lidl_bg/hs … l/index_26549.htm,

Хм аз съм взела други, ето тези http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-79A6C224-8E35CF32/lidl_bg/hs … l/index_26553.htm . Ами щом на описанието на онези пише така, значи трябва да е вярно  Simple Smile . Въпреки, че навремето бях взела едни фулмастри на които пишеше така и имаме една точка на една блузка, която така и не се изпра иначе от ръцете бързо се миеха.

# 76
  • София
mibobo, може би е точно такъв проблема - къса юздичка. Защото всъщност тя не я и кърмила, защото бебето не можело да засуче. Сега като се замисля, може би това да се окаже основния проблем.
Абе май основно ще целя в разговорите си с нея да я насоча, че е редно да си отидат при педиатъра, тъй като отдавна не са ходили и нещо такова. Пък вече той да установи всичко.

Много ви благодаря, момичета   bouquet

# 77
mibobo, може би е точно такъв проблема - къса юздичка. Защото всъщност тя не я и кърмила, защото бебето не можело да засуче. Сега като се замисля, може би това да се окаже основния проблем.
Абе май основно ще целя в разговорите си с нея да я насоча, че е редно да си отидат при педиатъра, тъй като отдавна не са ходили и нещо такова. Пък вече той да установи всичко.

Много ви благодаря, момичета   bouquet
На профилактични прегледи не са ли ходили? Не посещава ли ДЯ детенцето? http://www.medicine.bg/novini/ako-deteto-ne-govori-pravilno тук има статия за късата юздичка, но казват, че тя пречи на правилното изговаряне на звуците, а не на самото проговаряне. Изпълнява ли команди и разбира ли какво се иска от него? Трябва отдавна да са забравили бибероните. За храненето не мога да дам съвети. Тя и моята е доста злояда, но си хапва твърди храни.

# 78
Здравейте момичета.Завърнахме се най-после след едно месечно скитосване.Сега ще трябва и да наваксваме с логопеда.За целия този 1 месец през който не ходи Дани научи доста нови думички което много ме радва. newsm44

# 79
Това, че бебето не е можело да суче може и са е проява на неврологично заболяване, също някакъв проблем с мускулите около устата, много неща може да са. И наистина късата юздичка пречи на изговарянето на някои звуци, не на речта като цяло

# 80
  • Бургас
Ама майките на трудно проговарящите деца наистина и за тях говорят  Laughing. Не мога да насмогна да ви чета.
Сашко също не дава да му мием главата, но от известно време сякаш започна да свиква. Всичко тръгна от рекламите на Гарниер, т.нар. "Гъди". Той е вманиачен в марката и така един ден в магазина ни изнуди и купихме един балсам за коса. Оттам всеки път му обяснявам, че "Гъди-то" се слага на главата и се мие, и щом иска от него ще трябва да се жертва. Сега вече и шампоан си има такъв и много му се радва, като стане дума да се къпе с него. Все още му е неприятно, но последния път почти не протестираше.
Нощния памперс го махнахме преди 3-4 месеца. Случва се по 2 пъти в месеца да се напишка през нощта, но по принцип е сух до сутринта. А и аз вече, ако го усетя че се е събудил нощем му казвам да сяда на гърнето и да пишка и така си изкарва сух до сутринта.
И да си похваля гарджето. Оказа се, че е научил част от плодовете  Grinning и отговаря, когато го попитам. А онзи ден, оправям леглото и махам възглавниците и какво да видя - нашия човек след мен сурка останалата част и ги подрежда на мястото им  Heart Eyes. След това свали и двете завивки от леглото и ми ги донесе да ги сгъна  Grinning. Не знам какво да си мисля, ето че подражава от дейности в ежедневието ни, в същото време, когато го накараш да пляска с ръце или да ги вдигне, въобще няма шанс да го направи.
Тези тънките пастели, които коментирате от ЛИДЛ му ги бях взела миналата година. Половината им изпочупи сърцата. То всъщност, аз дори си мислех, че са моливи. Твърдички ми се струват за пастели.
Той много се радва на едни флумастери, които имат и бял към тях. Този белият трие каквото си нарисувал. Е голямо драскане падна по ръце, крака и където се сетите. А после с белия трием татуировките.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 20:12 от kojo

# 81
  • Варна
Благодарности за новата тема   bouquet
Здрави и бъбриви дечица!

# 82
Момичета, влизам да се оплача.

Сега, малкото нещо определено върви добре и съм доволна. На вън се интересува от деца и какво правят, вкъщи е много адекватен и изпълнява и доста сложни инструкции когато са част от ежедневието. Преди дни бутна от етажерката един пъзел на земята, той се разпиля и той за секунди го нареди - так-так-так и го прибра обратно. Излишно е да казвам, че няма право да пипа тази етажерка, тя е на високо и той си беше донесъл стол, както и не ме виждаше че го гледам. Да добавим че същия пъзел като му го дам се прави, че ръцете му не знае за какво служат.
Да добавя и какво стана с една негова стимулация. Преди барабанеше с ръце по радиаторите из къщи. Сега пак барабани ... по бюрото на компютъра ако някой седне да работи. Или ако някой се опитва да спи. В друг момент не го прави.
Някой като се опитва да спи настава адът на земята. Този следобед аз и бебето се опитахме да спим и той стана непоносим. Обича да трака по вратите на една пластмасова къща. Е взима си къщата, застава до главата на спящия и започва. После започва да барабани по мебелите около спящия. Излишно е да казвам, че това барабанене се случва само в тези два момента и по никое друго време. И другия номер - започва да скача и да вика - пак до главата на спящия и само там.
Сега ще кажете психолог, но ние колкото ходихме все с пъзели и храна го занимават.

А иначе имаме и други подобрения. Преди месец-два питах как да го научим на тоалетна. Е криво ляво научихме го да пика в гърнето и като го отведем да го прави, но много се напикваше. Е от веднъж се научи да отива сам до банята, да си смъква гащите, да пика и да си ги вдига. Даже като се заключа с него в някоя стая, а той иска да излезе(за да тормози спящите) започва демонстративно да се разгащва гледайки ме в очите. На бас че и ще се изпика ако закъснея. 

# 83
Ами явно търси внимание детето....На такова ми мирише....Старае се по всякакви начини да ви предизвика и да му обърнете внимание... Thinking

# 84
И аз смятам, че е точно привличане на внимание още повече, че най-вероятно ревнува и от бебето. Ако му се скараш или обясниш, че трябва да пази тишина не разбира ли Rolling Eyes? За пишането в гърнето и в банята - в банята прав ли пиша ако е така, пробвай го направо в тоалетната. Че моя син се научи седнал на адаптерна седалка и сега немога да го науча да ходи прав  ooooh!.

# 85
Колко голямо е бебето? Това е типично поведение на по-голямо дете, ревнуващо и несвикнало с новата ситуация.

# 86
Полезна информация за момичетата от Пловдив http://www.logoped-plovdiv.bg/ - м.Септември има отворени врати за безплатни консултации, отделно вървете горе на Финансиране там може да кандидатствате за отпускане на средства за терапия.

# 87
Полезна информация за момичетата от Пловдив http://www.logoped-plovdiv.bg/ - м.Септември има отворени врати за безплатни консултации, отделно вървете горе на Финансиране там може да кандидатствате за отпускане на средства за терапия.
Това е центъра който моето момченце посещава.Доволни сме много. Peace

# 88
Колко голямо е бебето? Това е типично поведение на по-голямо дете, ревнуващо и несвикнало с новата ситуация.

Той и преди беше така, преди да стане напълно неговорещ тази зима. После просто си стоеше или тичаше от стена до стена. Но сега сме пак нетърпими с пълна сила. Баба му е възмутена от него, каквото му каже точно обратното прави.

Моята баба едно време имаше едни лафчета по мой адрес - чак ме е срам да ги споделя. Най-мекото е - ще рева и ще говора - когато се оплаква на нашите от мен  Whistling
Сега ми е жал за нея. Но човека носи нейното име. Laughing

# 89
ednakaka, и според мен се опитва да привлече внимание. Защо не лягате всички заедно? Знам ли да четете книги...След обяд не спи ли? Хриси макар да не във възторг от следобедния сън си ляга. Четем приказка и тя заспива. И да не заспи лежи. Доста нерви потроших докато я науча, че не се приказва високо и са пази тишина  ooooh!. Аз не бих и позволила да се разхожда следобяд. Ами в ДГ ще прави същото. Лежи се и толкова. Щом разбира да следи сложни инструкции ще се научи и да не пречи на другите, докато си почиват. Второто ти дете на колко е?
Днес нашия тати има рожден ден. Казах на Хриси и тя му го честити. После реши, че няма да се ходи на ДГ, защото ще има рожден ден на тати  Laughing. Като го изпрати сутринта на врата и и казва, че отива на работа, а тя вика "Не тати отива  на лождеди ден". Естествено тя си представя рождения ден с балони, торта, свирки и такива неща. Но тати е до късно на работа и ще отложим рождения ден.
УСпешна седмица момичета. Лятото си отива и на мен ми е едно подтиснато....

Общи условия

Активация на акаунт