Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 945
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Ние имаме този Черен Петър:
http://malchugani.com/index.php?page=shop.product_details&fl … art&Itemid=53
Ама си хареса една-две карти, взема ги и отказва да спазва правила. Crazy
Отдавна съм си харесала доминото с Мики, но вече имам две от класическите, отделно майка ни подари това:
http://www.game.store.bg/p51910/az-ucha-bukvi-cifri-formi-i-cvet … etsko-domino.html
Сега си чакаме игрите на Никитин:
http://specialnite-deca.com/index.php?m=320&specialnite=1&am … =814&tursene=никитин
В "Св.Никола" изпитаха Хриси на Nikitin 3 – Цветни плочки и не можа да се справи и съм се впрегнала да я науча. Party
Поръчала съм и един ксилофон, че и там имаме пропуски. Rolling Eyes
el_P, браво на детенцето! Heart Eyes
Аз все си мечтая да я чуя тази думичка. Praynig

# 121
Логопедката каза, че се справяла, само дето мене често ме бойкотира. Сякаш иска да каже ти не си логопед  Joy. Но ще пробвам. Тя на доминото е играла, но иска ТЯ да раздава картите и всичко ТЯ да прави. Модела на ДГ "Това е мое  Crazy. не го пипай". Идеята е да не я превари някой. Играем един детски боулинг и не се съгласява да се редуваме. Само на топка играем двете и изявява желание да оцветяваме. Казва какъв цвят да взема и какво да рисувам. Пак тя да води парада. Обича да се налага и да манипулира.
При нас отдавна се появи "Защо", но за съжаление не мисля, че осъзнава истинския смисъл на въпроса. Например пита "Мамо, защо крещиш? Мамо защо кихаш? Мамо защо си тъжна?" и такива, но аз искам друга употреба на въпроса.
Засега нямат оплаквания в ДГ. Спи ли не спи ли не знам. Уж спяла. Но аз цяло лято я учех, че дори да не спи да си лежи и да си играе тихо.
 n_alex76, голямо вложение тези игри на Никитин  Shocked.С какво помагат те и ксилофона?

# 122
n_alex76 тези игри Никитин наистина са на убийствени цени  Shocked ooooh! а освен че са дървени, не виждам да са кой знае какво, дано поне свършат работа Peace

Аз му купих на моя син комплект с музикални инструменти - тромпет, саксофон, флейта, кастанети, маракаси, барабан, дайре, хармоника.....не ме питайте как ми е главата Crazy. Но хем му трябват като упражнения да духа и да регулира струята на въздуха, хем му трябва да спазва такт и ритъм и  така  търпя Whistling Най си харесва тромпета и хармониката Simple Smile.

И ние нямаме още въпрос "Защо" Rolling Eyes , казва го но когато повтаря нещо след мен иначе по предназначение не, най се употребява "Какво" и "Къде" .

# 123
   Здравейте ,  попадам на темата , търсейки информация за детето ми на 2г. и 8м., което ще тръгва на градинка , но може да казва много малко думи , останалите са "какико", "гаги" и тем подобни.Сега съм все още на първи пост , но не можах да се стърпя и влизам да изкажа огромна благодарност на създателя на темата ,Доника и всички , които спомагат тя да бъде прекрасна .Връщам се да ви чета има толкова полезна информация и игри за нашите сладури , надявам се нямате нищо против ако имам някой въпрос впоследствие да се включа.Отново ви Благодаря!  bouquet

# 124
  • София
mibobo , и в нас ги има тия инструменти. Гого свири с хармоника, на ксилофона и кастанетите. Обаче уцелих десятката с една свирка - тиха. Бяхме на рожден ден и бяха към парти аксесоарите. Заявих на приятелката ми, че директно свивам няколко с учебна цел. Та джаджата прилича на свирка, но не издава звук, което е най-хубавото в цялата работа hahaha Чува се едно леко свистене, което не дразни. Гого се справи с лекота. Питах - били купени или от Кауфланд или от един склад до нас ( не помнела) и понеже за събота ще купувам парти аксесоари ще потърся и ще снимам, за да покажа. Полезна джаджа е Mr. Green
zaweHug

# 125
Дони ще чакам да покажеш  Simple Smile , то си е цяло чудо тиха свирка  Joy

Днес взех нова книжка Crazy , малко се припокрива с картите ни с триещия се маркер, но да има разнообразие на материали  Whistling

_Hope_  къде се изгуби?

# 126
n_alex76, голямо вложение тези игри на Никитин  Shocked.С какво помагат те и ксилофона?
Чудният свят на играта
Цитат
Овален ксилофон
Описание:
Този ксилофон спомага за развитието на координацията между ръцете и очите и подсилва естествения усет на детето за хармония и ритъм.
Идеи:
- Използвайки дървеното чукче да удря по пластините, детето развива фината си моторика и стимулира координацията си между ръцете и очите.
- Всяка пластина възпроизвежда различен звук. Казвайки на детето да удря пластините сменяйки цветовете, ще стимулирате способностите му за слушане и чуване, ще развивате умението му за разпознаване и в същото време то ще научава цветовете.
- Удрянето на пластините с дървеното чукче има позитивен ефект върху детето; то проявява интерес, развива своята концентрация и спомага за освобождаване на напрежението.

Методът на Никитин

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 19:21 от n_alex76

# 127
  • Бургас
n_alex76 пиши впечатления от тези комплекти на Никитин. Много ме заинтригуваха. Особено първият комплект, който засичам в кабинета на психолога и а и на клиничното обследване, като беше малък го изпитваха с него. Чудя се дали не мога да си намеря такъв, но по възможност на по-достъпна цена  newsm78.

# 128
Тази руска фирма произвежда развиващи играчки на много приемливи цени: http://www.corvet-igra.ru/raz_igra.htm. Навремето като търсих пръчици на Кюизинер, цената, която предлагаха, беше от порядъка на 14 лв. за комплект /за разлика от западния вариант, който беше на "прекрасна" цена http://www.montessori-spirit.com/en/the-cubes/3872-colored-count … tml#.UijLjz8qMXg/. Основния проблем обаче е да намерим доставка до България.

# 129
Намерих това, но цените са височки:
http://www.montessori-shop.de/material/nikitin-material-10.php
А на руския сайт:
http://www.smartytoys.ru/igrushki_193/

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 21:54 от n_alex76

# 130
Една статия за обличането на детето само http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5644

# 131
  • Ботевград

Здравейте  Grinning   bouquet
Днес Мими стана на 5 годинки  Heart Eyes
Пожелавам си на този специален за нас ден Мими; както и всички прекрасни дечица в темата да станат умни и щастливи деца с голям късмет в живота. Да ни засипят с думи; изречения и въпроси   babydust7
Почерпете се виртуално за нейно здраве  smile3510

# 132

За съжаление и те нямат доставка за чужбина.
Иначе 270 рубли са около 8-9 щатски долара.

Златна, да ви е жива и здрава порасналата принцеса! Само поводи за радост да ви дава!

# 133
  • София
Пак влитам в темичката.
Видях, че говорите за метода Никитин. Разгледах заниманията. Има едно, което е с цветни триъгълници. Аз преди време направих подобна игра на дъщеря ми, като купих от цветните кухненски гъби /попивателни/, различни цветове. И ги нарязах на триъгълници и квадрати.
В началото й давах да ги пуска в отвора на капачката на едно бурканче. Сега вече ги редим в различни форми и цветове по масата или земята.
А сега видях, че можем да изрежем кръг със сектори, пак от такава гъба

# 134
  • София
Пак влитам в темичката.
Видях, че говорите за метода Никитин. Разгледах заниманията. Има едно, което е с цветни триъгълници. Аз преди време направих подобна игра на дъщеря ми, като купих от цветните кухненски гъби /попивателни/, различни цветове. И ги нарязах на триъгълници и квадрати.
В началото й давах да ги пуска в отвора на капачката на едно бурканче. Сега вече ги редим в различни форми и цветове по масата или земята.
А сега видях, че можем да изрежем кръг със сектори, пак от такава гъба
Ехааа, твоята идея ми допада мнооого. Не бих дала над 300 лв за нещо, което нямам гаранция, че ще използва. Хриси да, но за Гого жестоко се съмнявам. Това не му покрива логопеда на месец...Между другото увеличих часовете на 4 и резултатите вече започнаха да се мяркат. Е, съчетани с биохимията предполагам.
Да е жива и здрава Мимката - страхотна торта Simple Smile
След малко и аз се залавям с тортоправенето, че не остана време.

Общи условия

Активация на акаунт