Аз съм на 50 и изглеждам добре!

• 59 926
  • 377
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, не виждам смисъл на 50 да се мъчиш да изглеждаш на 20.

Това дори би било смешно, ако не тъжно.

Когато се запознах за пръв път със свекърва ми беше на 42 и с бяла коса, казваше че обичала естествената красота. Аз пък не виждам нищо красиво в това на 40 да изглеждаш като на 60само защото пренебрегваш боите за коса. Явно обаче си е стил на мислене ли на възпитание ли...

Изсветляването на кръговете под очите също не на всеки отива. Имам  такива естествени откак се помня- много ми е тънка кожата. Купих си преди 3-4 години продукт и го опитах - на мен от него ми се променя лицето, издължава ми се още повече и без това конската  физиономия...затова се задоволих с озаряващи перли при тях ефекта е по-ефирен и незабележим.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 12:16 от _re_ge

# 76
Като прочетох заглавието, веднага се хвърлих.  Но след този първи пост, май ще бягам бързо.

В тази тема ще обсъждаме съвсем добронамерено, външния вид на дамите в средна възраст.
Знаем,че една жена в тази възраст,малко или много се "изоставя".
Тялото и е променено,често закръглено,трудно намира подходящи дрехи
и в крайна сметка се задоволява с класическата за възрастта визия.
Трудно вярва,че може да изглежда добре, дори и на тези години и с това телосложение,за това
нека да помагаме със съвети и критики относно: облеклото,прическите,грима и като цяло визията.

Вярвам,че всеки иска да изглежда добре   bouquet

# 77
Трещерица ,не бягай!
Тук има и такива ,които не се изоставят, тялото им не е много променено, не се задоволяват с класическата за възрастта визия и смятат, че може да изглеждат добре, дори и на тези години!

# 78
Чудесна тема.  bouquet На 44г. съм, но ще я следя.
Висока съм 178 см, 64кг. Не съм си променила гардероба и начина на обличане заради възрастта, а напротив нося все по-младежки дрехи, дори дънките на дъщерите си. Единственото от което се въздържам са къси поли, заради разширените вени на единия ми крак.
Гледам да се храня здравословно, карам колело, правя упражнения. Взимам някои хранителни добавки и витамини -за кожа, за стави и тонус.
 Hug

# 79
  • Испания
.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 19:37 от smileys

# 80
Трещерица ,не бягай!
Тук има и такива ,които не се изоставят, тялото им не е много променено, не се задоволяват с класическата за възрастта визия и смятат, че може да изглеждат добре, дори и на тези години!

Дори и на тези години, а?  Twisted Evil Направо я убеди  Laughing Същата като на Трещерица ми беше реакцията, ама все пак да се включа. Може би за малко...  Flutter

Първо тези, които не изглеждат добре на 50, са започнали да изглеждат зле много по-рано: на 20, 30 , 40...
В съвременния свят 50-така е много силна възраст. Тогава, ако си е използвала добре възможностите, ако е положила усилие да се развива, една жена знае, може и е много по-приятна, интересна и забавна за общуване, отколкото 20-30 годишните. Повече и отколкото самата тя на 20-30. Научила се е и да изглежда добре по подходящ за различните ситуации начин. И да съветвате и критикувате такива 50 годишни жени ще бъде малко смешно. А да го правите за тези, които някак са объркали посоката или са приели компромис със себе си по стечение на обстоятелствата - е излишно и би било грубо.
Но пък ако се наместим тук няколко жени около 50-те, от подходящия вид, темата би могла да стане изключително забавана.  Flutter

# 81
Трещерица ,не бягай!

Дори и на тези години, а?  Twisted Evil Направо я убеди  Laughing Същата като на Трещерица ми беше реакцията, ама все пак да се включа. Може би за малко...  Flutter

Първо тези, които не изглеждат добре на 50, са започнали да изглеждат зле много по-рано: на 20, 30 , 40...
В съвременния свят 50-така е много силна възраст. Тогава, ако си е използвала добре възможностите, ако е положила усилие да се развива, една жена знае, може и е много по-приятна, интересна и забавна за общуване, отколкото 20-30 годишните. Повече и отколкото самата тя на 20-30. Научила се е и да изглежда добре по подходящ за различните ситуации начин. И да съветвате и критикувате такива 50 годишни жени ще бъде малко смешно. А да го правите за тези, които някак са объркали посоката или са приели компромис със себе си по стечение на обстоятелствата - е излишно и би било грубо.
Но пък ако се наместим тук няколко жени около 50-те, от подходящия вид, темата би могла да стане изключително забавана.  Flutter
Ето, ти сама го казваш: някой 50 годишни жени не се дават на 20-30 годишните.
 А пък, съветите винаги може да са от полза, няма да са излишни.

# 82
Дори и на 51 години се чувствам добре в кожата си, така че май съм от подходящия вид  Laughing...
Не мисля ,че килограмите са от голямо значение в случая - винаги може да се направи корекция с подходящата дреха  Peace.
За себе си мога да кажа, че винаги съм спортувала, съобразявала съм се с храната, без да изпадам в крайности, гримирам се много леко и ако нямам време да си "подредя" косата, спасявам положението с подходящо шалче/ много обичам шалове/.
Обожавам рокли, дължините са около коляното, но ми харесват и дълги .
 С интерес ще ви следя  Wink .

smileys ,поздравления за визията и смелостта!

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 13:58 от aleks

# 83
Zvezdna ,идеята не е да се правиш на 20 годишна,напротив. Има много жени които в средна възраст са много по-красиви от колкото са били на младини,излъчват едни ... величие и красота.

И защо изобщо да си криеш годините? Важното е да изглеждаш добре, въпреки годините си,да излъчваш една лъчезарност и топлина, а не да се правиш на такава каквато не си. Жената от клипа,например е красива въпреки всичките си бръчки,дори те я правят още по-красива и величествена според мен.
Другото по-важно нещо е да разбереш кое не ти отива и кое не е за твоето тяло,грешка която правят много жени,като се обличат с дрехи които още повече усилват "дефектите" на тялото.

За тъмните части под очите,аз ползвам 2 фондьотен-а, един светъл и един тъмен. Знам че има специални контури за под очите,но за сега и така си постигам добър ефект.

Трещерица, не бягай. Темата е нова,тепърва ще се включват и хора със съвети,как се поддържат.

А това че обсъждаме кое е грозно,като например панталона 7/8 който прави краката къси,а дупето още по-голямо, нали пак си е съвет.

пп. Прави сте,че жена която цял живот не се е поддържала,няма как да започне на 50, но повечето са се поддържали все пак,а в последствие са спрели,поради някакви безумни за мен оправдания,като раждане и "кой ще ме гледа вече".
Както казах,поне за краката и ръцете си всяка жена може да се погрижи.
И защо трябва да е скъпо? Защо са ви скъпи козметики? Защо изобщо да си криете бръчките?
Защо си мислите че да изглеждаш добре,означава кожата ти да е изпъната като на кукла?
За мен да изглеждаш добре,най-вече е да се стараеш поне да не изглеждаш смешно и безумно.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 14:27 от Christians Mum

# 84
И да съветвате и критикувате такива 50 годишни жени ще бъде малко смешно. А да го правите за тези, които някак са объркали посоката или са приели компромис със себе си по стечение на обстоятелствата - е излишно и би било грубо.

Не съм съгласна с първото твърдени, според мен това е хубавото на форумите и изобщо на споделянето, че всеки може да пътърси съвет, информация и различни мнения, дори само за да си свери часовника. Аз съвети и препоръки приемам от всички, а дали ще ги последвам си е моя работа Wink
Тези които по рождение всичко знаят и имат категорични мнения по всички въпроси от 20 години не са ми интересни. Човек се учи докато е жив и според мен никога не е късно да се промени, стига да има желание. Трябва просто да му се помага и да се отнасят към него с търпение, уважение и добронамереност, а не да му се размахва пръст в лице и с назидателен тон да му се набива какво трябва или не трябва. За мен лично в модата и любовта няма правила.

Но с втората забележка съм напълно съгласна, искам много да се включват дами на 50+ и да споделят от какво са доволни, как се поддържат и кое е оказало влияние върху външния им вид.
Дайте да се поучим и ние, докато е време. Peace

# 85
Flip Flop Fantasy, реагирах на някои постове в началото, после дочетох и - да, точно споделянето на опит е ценно, абсолючтно съм съгласна. Никой не знае всичко. Ти си много по-млада, но си се сблъскала с определен проблем и си намерила добро решение, благодаря че го сподели!  Hug А откъде може да се купи коректора, който ти си споделила?

А когато си правих този масаж веднъж, за проба и отидох на работа след това, ме попитаха от козметик ли идвам:
http://www.youtube.com/watch?v=hirieOWA1ZU&feature=related
Много е лесен, може да се използва зехтин, вместо масажен крем.

Този масаж ми харесва, не го бях виждала Hug Ще разгледам и упражненията за лице, доколко са различни от тези, които знам  Grinning
От моя опит, едно от най-важните неща е добрата стойка, изправения гръб и глава. Както и изражението на лицето - това също е навик - приветливото изражение, ъгълчетата на устата леко нагоре, като начало на усмивка, очите също. Много помага за създаване на добър навик да си сложиш едно настолно огледало до компютъра, докато свикнеш и се отучиш от лошия навик да се мръщиш, да гледаш тъжно. Ведрото изражение и изправения гръб са изключително важна инвестиция за следващите десетилетия от живота!

# 86
Flip Flop Fantasy, тук си права, в крайна сметка всеки ще вземе под внимание само това което иска.

И аз ще се радвам да се включат повече дами на 50+,въпреки че не са много.

Но признайте,че и съветите и критиките от по-младите ще са от някаква полза. Защото както казах,ако питаме само 50 годишните,те ще кажат че са си много добре така,всички на тяхната възраст изглеждат така,значи "сме в правилна посока",а това не винаги е така.

Ако не бях направила забележка на майка ми че отива към габаритите на една дама от парламента с инициали ИФ, тя щеше да е поне 100 кг. Споделих и също че ми харесват жени които и на средна възраст са готини,слънчеви и имат излъчване.Поддържат се и това и околните го оценяват. От това тя се жегна, че даже прекалено суетна стана.Но няма лошо.
Иначе беше тръгнала към,пълно занемаряване, за което,никоя нейна наборка нямаше да и направи забележка,просто защото и "наборката" беше на същото мнение," дърта съм,не ме занимавайте"

За свекърва ми мога да кажа че просто я мързи,тя не прави нищо вече,не чисти,готви от време на време, с прането същата работа... Единствено гледа да се просне на дивана и да заспи. Иначе мъжа и, не и обръщал внимание и не се прибирал, а тя не се и помръдва да му стане интересна и приятна с нещо.
А и кой мъж иска да се прибира в къща пълна с хлебарки и червеи в кухненските шкафове...
То който е мондар със себе си, е мондар и с къщата си (в нейния случай,де).

# 87
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=643711.0

MUFE в България, мисля че се продава само в Сефора, ето темата за марката във форума.

А за правилната изправена стойка си напълно права, дава осанка и се равнява на 250 коремни преси на ден, по мое мнение Peace

# 88

А за правилната изправена стойка си напълно права, дава осанка и се равнява на 250 коремни преси на ден, по мое мнение Peace

Правилната изправена стойка на тази възраст е следствие на системно и дългогодишно поддържане на добра форма. Болднатото ...   Rolling Eyes

# 89
Днес съм настроена много сантиментално, и не мога да спра да мисля за това от какви безумия ме е спасила баба ми (тя сега е на 66) и с какво търпение и постоянство ми е набивала ден след ден женски мъдрости в главата. Ето някои примердни диалога, за да разберете какво имам пред вид.

Бе за баба, Ф е за мен.

След баня

Б -  Сложи си крем.
Ф - Няма.
Б - Сложи си крем.
Ф - Не ща!
Б - Защо не щеш?
Ф - Гнусен е.
Б - Не е гнусен. Сложи си крем.
Ф - Мазен е!
Нищо ти пак си сложи!
Ф - Ей сега. (Може пък да забрави)
Б - Сега Rolling Eyes
Слагам крем, за да ме остави на спокойствие и енергично почвам да опинам крем от челото до пъпа.
Б - Не така, крем се нанася с леки движения, всички движения по лицето и шията на жената трябва да са отгоре надолу.
Пред авторитетния, леко отегчен и безапелационен тон, влизам в правия път и изпълнявам каквото ми се казва.

В градината (през прозореца) - 42 градуса Целзий

Б - Сложи си шапка.
Ф - Няма
 - Сложи си шапка веднага!
 - Не искам!
 - Тая черна коса ще изгори на това адско слънце, веднага слагай шапка!
 - Не знам къде е.
 - Аз знам, на портмантото е, третия рафт над чорапите ти.
 - Мързи ме да ходя чак дотам...
 - Добре, ела тука да нережеш една краставица за таратор.
 - Добре де, добре, слагам шапка ето, ииии, значииии...

На плажа - 11 - 11.30 ч.

Б - Хайде ставай да се прибираме да спим на обед.
Ф - Не искам, не ми се спи, да не съм в детската градина!
- И аз не съм, но от 12 до 16 на слънце не се стои. Станахме в 6, ще ти се доспи.
- Ама ние сме под чадъра!
- И под чадър не се стои, стои се в къщи на хладно. Ставай.
- Ама всички сега дойдохааааааа!!!!
- Каквото щат да правят, аз отговарям за тебе. Ставай!
- Искам на плажаааааааа...... Cry Cry Cry
-  Rage
С мъчителна неохота ставам, налягам си партакешите и с нежелание се тътрузя до стаята. Където се трупирам мигновено.

15ч. 30 - 16ч.

Б - Ставай да ходим на плаж сега е най-хубаво слънцето.
Ф - Не искам да ходя на плаж, спи ми се...

Ако се чудите за възрастта ми, тя няма значение, от 6та до 16та ми година водехме сходни диалози.

Общи условия

Активация на акаунт