Мартенски бебок се крие – той ли, тя ли – ще го видим вече ние

• 21 948
  • 688
  •   1
Отговори
# 435
Гергана, здравей  другите неща в норма ли са  видя ли за носна кост , аз преди една седмица бях на ФМ доктор Даскалов ми обясни  че най голямо значение имат нухалната гънка( и на мен ми каза че до 3 мм е в норма) и наличие на  носна кост. По принцип аз съм за това да се доверяваме на лекарите , но всеки сам си прави избора. 

# 436
Valya_P оооо за готвяне нямаш ядове, ей сега ще ти забъркам един сладкиш   party023

dungeon и аз до преди една седмица бях много пъпчасала, сега пак имам тук там, но не са толкова много. До колкото знам е нормално по време на бременността да се опъпчиш  Mr. Green Майка ми като ме види ми казва "О на мама пъпчицата тя"  Joy

# 437
dungeon,аз също имам пъпки от няколко дена-всъщност е 1,но е доста голяма!  Crossing Arms Мажа я с едно серумче на Bioderma-дано бързо се махне!  Mr. Green

Аз исках да ви питам дали е възможно на различен ехограф да показва различни размери на бебето,защото при последния ми преглед бебето беше към 7 см в 13 седмица,а личната лекарка като ме прегледа на нейния ,за да ми види и бъбреците преди 2 дена (т.е.  първи ден на 14 седмица)  ми каза че е 6 см!  #Crazy Тогава обсъждахме евентуалния ми цистит и забравих да я питам за това!  Ехографите при личните лекари дали са като в гинекологичния кабинет?  newsm78

# 438
Да се отчета и аз- току що се връщам от преглед, оказа се че въпросната моя костица е гънката на врата, която при мен е със стоиност 2,4 и лекаря ме посъветва да направя БХС. Някоя по знаеща мама да каже има ли нужда да се панирам или да съм спокойна. Доки каза, че до 3 е нормално ама нали съм си паника

Гери, а при мен е 2,3, видях си в интернет резултатите и се опитвам да се свържа с моя доктор, за да коментираме. Аз гледам да не се панирам, все пак в интернет пишеше, че над 2,5 е гранично и трябват други изследвания. Като се чуя с него ще пиша пак, моля се всичко да е наред Praynig

Също да уточня, че се мери гънката (нухална транс..нещо си), а костта само се отбелязва има или не.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 17:42 от JujiMuji

# 439
Гергана, здравей  другите неща в норма ли са  видя ли за носна кост , аз преди една седмица бях на ФМ доктор Даскалов ми обясни  че най голямо значение имат нухалната гънка( и на мен ми каза че до 3 мм е в норма) и наличие на  носна кост. По принцип аз съм за това да се доверяваме на лекарите , но всеки сам си прави избора. 
Да видяха ностна кост и другите неща са в нормата
Отностно БХС ми взеха кръв и ми казаха, че до 10 дена ще са готожи резултатите

# 440
Valya_P, аз бях на БХС в Щерев в понеделник при д-р Чавеева. Обясни ми ,че БХС е съвкупност от ФМ и кръвни изследвания и ако резултата е над 1:300, се смята за добър. ФМ продължи около 40мин. Докторката гледа всичко и прави снимки - мозък, сърце, кръвен поток, измерва гънката, някакъв кръвоносен съд и други неща, като ми обясни, че това са част от маркерите за синдром на Даун. После записва години, възраст, ръст и те праща в лабораторията на втория етаж за кръв. В случая ми взеха кръв, но лабораторията там работи до 16:00ч, а беше станало, та се смили над мен. Снощи д-р Чавеева ми се обади и ми каза, че резултата ми е много добър 1:2700 и не се налага да се прави друго изледване ( като взимане проба от плацента или амниоцентеза) и ще правим следваща ФМ 20г.с.
Поздрави, дано съм била полезна

# 441
Жужи,Гери горе главите всичко ще е наред  bouquet

Цвети,Съни ми при мен една да беше Crazyкъде малки ,къде и някоя друга по-голяма абе се едно гледаш някой пубер в разгара си Laughing

Съни за ехографа има значение от него и кой стои зад него Laughingне се коси,като трябваше да раждам вече и ЖК-ти и в болницата до последно мериха и всички казваха към 3кг,е аз я родих 3,700 което не си е малка разлика не го мисли Peace

# 442
Гери, споко - док ми каза, че резултатът ми е супер, но аз имам и други показатели за риск за Даун и някакви два хормона към това, вземаха ми кръв и т.н. Та честно казано не знам дали всъщност не е това БХС, моето защото на изледването ми пише точно изследване за серум БХС - биохимичен скрининг.

Аз обяснявам ли обяснявам, че не виждам разлика между изследванията за Даун и БХС и все още не мога да я схвана.

Тъй че, дишай, мацка! Всичко си е ОК.

Дъги, тенкс за подкрепата. Аз нямам пъпки (дано и да не излязат, че преди все ме мъчеше по някоя голяма и гадна), даже ми се струва, че съм се разхубавила леко  Embarassed

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 18:18 от JujiMuji

# 443
menyanthe , идея си нямам  newsm78 По принцип ми казаха, че расте с една седмица по-голяма от тази, в която се водя, че съм....ама дали е от това...
dungeon , доктора ми каза, че ако много държа, може да се "мъча два дена", но в бъдеще раждане по този начин водело до различни проблеми, да не обяснявам надълго и широко. Та каза, че трябва да се мисли и за това. Не знам, има време, ще я видим тази работа  Rolling Eyes
За пъпките - вече съм казвала, че през живота си пъпка не съм имала, а сега съм като крастав жабок  Sick Не се трая! Ама козметичката ми каза, че няма полза от третиране и след бременността щяло да мине  Cry

# 444
Аз си взех изследванията(кръв и урина) и всички показатели не са в нормата, всичко е надолу.Утре съм на ФМ и хем се радвам ама нещо май повече се притеснявам Sad Нервите са ми опънати до краен предел.
А за килцата съм + 2,5 кг Simple Smile , а пък за пъпките да не говоря-на моменти нямам хич ама почнат ли да излизат съм като ренде в лицето, немога да се гледам
Стискайте ми палци за утре

# 445
Може ли някой да ми прати потребителското име и паролата за коремчестото албумче? Имам чувството, че ще ви бия всички по корем Simple Smile

# 446
И аз имам пъпки. Понамаляха. Дали заради едно лосионче или хормоните се кротнаха, ама са идея по-малко.
Йо, горе долу си мой калибър, че май и по-тясна. Мога да ти кажа много предимства на секциото, ама ако искаш на лични във фб, че да не ме обвинят в насърчаване на секциото. Не е толкова страшно колкото се твърди.
Съни, напълно възможно е да има отклонение сега в см, после в кг. То един и същи гинеколог да мери няма да успее да сложи маркерите на едно и също място и ще даде отклонение, пък камо ли друг.
Забравих да кажа, че дрехите предния път освен бременния клин, който е по-удобен от обикновен защото не ми се врязва ластик по средата. Та бвх с туники и рокли за небременни

# 447
Здравейте момичета, досега само Ви четях но се престраших да пиша. На 33г съм, 2 ра бременност, термин 26 март. За сега всичко е в нормите в началото повръщах доста, вече всичко се нормализира. Първата ми бременност беше много спокойна, сега ще видим тази как ще мине.

# 448
sysonka , добре дошла при нас   bouquet

# 449
Момичета стискайте ми палци... за какво и аз не знам, ама стискайте.  Grinning Утре заминавам, пък да видим какво ще стане...
Май вече не очаквам добри новини да чуя, наивността ми си отиде, ама примерно операцията да мине успешно и да бебко да оцелее и този път. И тая гад в мен, да не прави проблеми примерно...

Добре дошла на sysonka   bouquet

Grinning Аз също си казах, че се изпъпчих като никога, не мога да се гледам.

Светлана - всичко ще е чудесно, повечето мами описаха ФМ като прекрасно изживяване с мърдащо човече.  Hug

И аз ще раждам секцио, задължително, но както каза последния/поредния д-р - ти го докарай до раждане  Grinning

Жужи, аз много те харесвам, дали от бременноста или не, ама много си сладка  Embarassed

bouquet  Май и Лека нощ, че едва ли някой друг заблуден буден по това време, ама аз трудно ще заспя.

Общи условия

Активация на акаунт